no ja wogole nie odczuwalam nadchodzenia @ ani nic... gdzies od 2cykli czuje bol piersi, bol brzucha przez 2dni... mozliwe ze stabilizuja mi sie tez hormony bo rowniez waga mi spadla 6kg a nic specjalnego nie robilam;/ porypane o!
na to wychodzi ze nawet w tym cyklu owulacje wyczulam... hm... wiec cos w tym jest... teraz niech natura dziala ona wie co zrobic ma... ehh niedoczekam sie chyba jeszcze 14dni ...
ja to bylam najlepsza n starajac sie o dzieciaszka raz w miesiacu mialam bole trwajace ok dwoch dni i wtedy serducha odpuszczalam bo bolalo hehe a w grudniu bolalo ale juz otworzyam sobie slepia na swiat ,ze za kazdym razem chyba pprostu owulke pomijalam i se do konca moglismy leciec do usranej smierci
Dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień :) Mam dziś jakiś wyjątkowo dobry dzień, i powiem Wam że nie ma się czym martwić, wszystkim się nam uda, musimy się tylko nauczyć cierpliwości :) Prosto się mówi prawda? ...
gienia83 dobrze,ze chociaz Ty zagladasz na to forum ,mam niekiedy z kim opisac
Treść doklejona: 29.01.13 11:05 ja to wiecie....opitalam sie calymi dniami ,ogarne troszke ,obiadek zazwyczaj na dwa dni mam i to tyle obowiazkow a wiec juz nie wiem co z czasem robic
Jejku gienia - jak ja Ci zazdroszcze takiego lulania do snu maluszka ;) Normalnie marzę o tym !!! ;) Ja prawie kończę swoją pierwszą czapkę na drutach... nie wiem tylko jak końcówkę zrobić i jak zszyć ją :/
Hej dziewczynki:)zagladam sobie do was od dluzszego czasu az wreszcie postanowilam napisac. Mam 34 lata i od roku staram sie o drugie dziecko...poki co bez rezultatu.Maż ma slabe plemniki,tzn morfologia dobra,75% prawidlowych ale mala ilosc i do tego 70% martwych:(w listopadzie trafilam na dobrego gina i od razu w grudniu zadecydował o leczeniu CLO pregnylu i IUI.Niestety prezenty gwiazdkowego nie było mimo pozytywnych testow co prawda bladych ale widocznych.W styczniu miala byc druga inseminacja,niestety mimo pregnylu zrobila sie torbiel i miesiac na straty:(dal antyki i czekamy...Meza faszeruje salfazinem zobaczymy jaki efekt bedzie za miesiac... Mam pytanie do was,moj gin uwaza ze HSG nie jest mi potrzebne bo mam juz dziecko i napewno jeden jajowod mam drozny.czy spotkalyscie sie z takim stwierdzeniem,czy powinnam sie uprzec i isc na to HSG??? Trzymam kciuki za wszystkie dziewczynki testujace niebawem:)wszystkim nam sie uda:)zobaczycie:)
Loren - witaj ;) Ja słysząłm o HSG przeróżne opinie - generalnie większość mówi, że zanim kuracja z clo to powinno się to hsg wykonać. Moja gin skolei powiedziałą ze nei jest zwolennnikiem tego hasg i na razi emi nie zleciłą a już staramy się od 1,5 roku i 6 cykli z cło było... tak więc róznie to bywa... grunt to chyba zaufac lekarzowi... bo jak się trafi na dobrego to na pewno wie co robi...
lija - czemuż to dołek u ciebie zawitał ? czyżby ten najgorszy okres w cyklu się zbliżał ?
Loren, witaj :) życzę szybkich dwóch kresek :) ile lat ma Wasze pierwsze dziecko? ja na Twoim miejscu jeszcze bym poczekała z hsg. Mój D. też dostaje salfazin i czekam w napięciu na efekty... Tinamar, jeszcze wczoraj mi się wydawało, że jakieś tam szanse są, a dziś ogarnęły mnie czarne myśli, że nawet w owu się nie wbiliśmy :(
no wlasnie nie wiem co robic,doszukuje sie przyczyny wewszystkim,chyba mam jakas schizepoprzednia ginka mi mowila zeby HSG nie robic bo to niebezpieczne badanie.Ja poki co mialam dwa cykle z CLO i pregnylem terza misiac przerwy...Ale czy jak mam jedno dziecko to napewno jajowody drozne???moje dziecko ma 12 lat wiec moze przez ten czas cos tam sie zapchalo...nie wiem sama...
lija czy wy tez macie problem z plemnikami???moja cora z poprzedniego malzenstwa ma 12 lat.nie mialam zadnego problemu z zajsciem w ciaze,powiem nawet ze z przypadkua teraz sie mecze i nic nie wychodzi...moze to juz nie ten wiek?moze za stara jestem juz???
Lija - skąd wiesz że się nie wbiliście w owu ? Przecież z wykresu widać ze jest to wielce prawdopodobne - jest serducho u szczytu śluzu płodnego !
Treść doklejona: 29.01.13 11:31 Loren - jak z przypadku to w sumei nie wiadomo jak to było - wiesz jak się nie starasz to nie patrzysz ile cykli minęło bezowocnych ;) No i na pewno dużo trudniej po 30 roku ale przecież szanse nadal są spore (tylko troszkę mniejsze i tyle:)
ja też chcę :( yhhh... ale wiecie co - plust tego długiego starania jest taki, że tak jak kiedyś bałam się ciąży z powodu porodu to teraz mam poród gdzieś - już się nei boję - oby tylko był mi dany ;)
no wlasnie,troche mniejszedo tego slabe plemniory i jest efekt tzn jego braka apropo sluzu, ja wogule nie mam sluzu plodnego od czasu kiedy przestalam brac antykibralam przez jakis czas oeparol i w jednym cyklu az mi sie lalo po nogacha drugim susza...
cześć dziewczyny ja wczoraj potwierdziłam owu na usg, dzisiaj skok więc czekam 2 tygodnie
Loren hsg niebezpieczne? Pierwsze słyszę. Lekarze się nie znają i zamiast pogłębić swoją wiedzę, wmawiają pacjentkom, że coś jest niepotrzebne, niebezpieczne. Jajowód mógł się w międzyczasie "zatkać", moja przyjaciółka pierwszą ciążę miała udaną, przy drugiej zaczęły się schody, jajowód okazał się niedrożny po kilku latach starań.
Tez mi się wydaj e, że mógł się jajowód przez tyle czasu "zapchać" jakoś... ale fakt, że niektórzy lekarze nie są za hsg i nie przez neiwiedzę tylko uważają je za bardzo inwazyjne i stąd traktują je jako ostateczność... rózne szkoły jak ze wsyzstkim.... ja na razi emojej gin ufam... jutro z resztą spytam jej o to hsg i napiszę wam co się dowiedziałam ;)
ja mam prawie 36 lat, moj partner prawie 41. w zeszlym roku (po 5 cyklach staran zaszlam w ciaze) urodzilam corke, wczoraj odkrylam ze jestem znowu w ciazy nie staralismy sie - po prostu chwila nieuwagi i juz. mysle, ze wiek ma znaczenie tylko w pewnym stopniu, wazne jest przede wszystkim samopoczucie. im bardziej jestes zrelaksowana, tym twoje cialo lepiej pracuje wykluczajac oczywiscie problemy zdrowotne. zycze wszystkim powodzenia!
moj maz ma 26 lat,wiec u nas roznica tez spora tylko w druga stronei myslalam ze to raczej problem lezy po mojej stronie, bo maz mlody, zdrowo sie odzywia, tzn zre wszystko spi bez gaci,nie pali zadko pije a tu taka niespodzianka
Tinamar ja się nie znam, bo jeszcze nie miałam tego typu problemów. Troszkę liznęłam temat, gdy moja przyjaciółka dopiero po 2 latach trafiła do porządnej kliniki niepłodności. Lekarz złapał się za głowę, gdy usłyszał, że np. dostała clo bez hsg. Takich kwiatków jest wiele, 2 lata płaciła za prywatne wizyty, to lekarzowi nie było na rękę wychylać się z badaniami. Po pół roku od wizyty w klinice była w ciąży.
Loren, skoro masz już 12 letnią córkę to od tego czasu mogło się coś zmienić w jajowodach, ale rzeczywiście jajowody podczas hsg mogę się uszkodzić. Tak jak ze wszystkim zawsze jest jakieś ryzyko, ale jeśli nie spróbujesz to się nie dowiesz... Minia trzymam mocno kciuki, uda się!!! Aguncia gratuluję! Prześlij trochę fluidków ;)
Z tym hsg to kurcze zagmatwana sprawa ;) Wiem tylko że moja gin na pewno kasy nie wyciąga bo mam ubepzieczenie z firmy... no ale na pewno jeszcze raz zapytam ją jutro... chcę mieć do niej zaufanie bo ogólnie jest naprawdę dobra... no zobaczymy - moze już tyle to trwa że sama już stwierdzi żeby zrobić hsg...
Loren witaj na wątku Ja miałam HSdiagnostyczną - taka mała kamerka przyglądała mi się od środka. Niestety musieli mnie do badania uspić. Jeden dzień w szpitalu i wszystko jasne. W środku wszystko na swoim miejscu. Dopiero po tym badaniu gin zapisał mi dupka i lutkę.
aguncia czapka z głowy jeśli chodzi o Wasze osiągnięcia prokreacyjne. Gratuluję i wspaniałem bezstresowej ciąży życzę zakończonej szybkim przyjemnym porodem
aguncia gratuluje :* ja w pracy i juz nie wytrzymuje z nudow dopiero skonczył mi sie @ a juz czuje bole jak na w czasie owulki bo ja je zawsze mam wiec u mnie nie koniweczne jest raczej mierzenie tempki i sie teraz zastanawiam czy to juz i czy to wogole mozliwe jest:/
Treść doklejona: 29.01.13 14:46 zeby tak szybko miec owu i do tego plecy na dole mnie bardzo bola no dziwne :/
Tinamar kiedy masz termin @? Bedzie dobrzee mnie też się dluży i dłuży, już nawet nie biorąc pod uwagę faktu, że nie mam pojęcia kiedy powinnam tej cholery dostać
naczytałm się o tym za wszystkie czasy ! ;) Ale to podobno wystęuję mniej wiecej w dniu @ a ja jesli miałam owu jakoś 21ego to @ powinna jeszcze trochę poczekać... ehhh... zwariuję normalnie ! Chcę już mierzyć rano tempkę - może to da wskazówkę jakąś :/
implantacyjne od 7 do 12-14 dni podobno :) mnie zawsze zastanawia czy na wszystkich trafionych wykresach faktycznie widać ten spadek, czy to tylko mit taki.
Tinamar ja sama nie wiem dlaczego, pierwszy taki mi się zdarza od prawie roku, już tu nawet miałam podejrzenia, że może miałam dwie owulacje ale to chyba nie możliwe ;) drugim wyjaśnieniem może być wizyta u rodziców w pierwszej polowie cyklu może moje jajniki są mądrzejsze ode mnie i poczekały aż wrócę i zacznę działać ;) haha
no tak, gdzies tak chyba kiedyś czytałam, że właśnie od owulacji.
O kurcze 1 ciekawe bardzo :) A gdzies tutaj na 28dni.pl jest artykuł o owulacji i pszą tam że nie może być 2 owulacji w jednym cyklu - chyba że w ciągu kilka godzin od siebie... i bądź tu mądrym, bo gdzieś czytałam przypadki dwóch... :/
Treść doklejona: 29.01.13 16:28 Buuu... już mi plecy wysypało i na brodzie i czole też :/ Ewidentnie wielkimi krokami nadchodzi !!!