Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorlija
    • CommentTimeJan 30th 2013
     permalink
    no właśnie, kiedy?

Treść doklejona: 30.01.13 16:00
    Dzięki Minia :)
    --
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    ten nasz orgaznim to jedna wielka księga, której można uczyć się całe życie a i tak jest mnóstwo niewiadomych ... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    nom, dokłądnie ;) Dobrze, że są z nami takie psecjalistki co podpowiadają jak się znowu zapomni ;) A swoją drogą żałuję starsznie że nie jestem ginekologiem który pomaga leczyć niepłodność ... ale to już za późno :/
    --
    •  
      CommentAuthoreliza_de
     permalink
    Tinamar , póki nie ma solidnej @ nie stresuj się, temperatura Ci skoczyła, ja na Twoim miejscu zastanowiłabym się nad zmianą ginekologa, mój były gin potrafił mnie straszyć że on mi nie daje żadnych szans, że pewnie w ogóle nie mam owulacji bo mam fatalne jajniki i rozkładał ręce, a jak mnie wysłał na badanie hormonów to wszystkie jednego dnia.. chyba na odczepnego. Znajdź dobrego specjalistę który Cię weźmie pod skrzydła, już sam tekst z temperaturą 37,4.. proszę Cię, przecież to absurd.
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Dobry ginekolog to podstawa! Tylko czasem trzeba się naszukać i znaleźć tego, któremu się zaufa.
    Dziewczyny, ale się nakręcam... Szukam u siebie objawow i jeszcze chwilę to znajdę coś na pewno. Nie cierpię fl :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    lija - ja mam to samo - już nie chce się nakręcać ale coraz to nowego ię pojawia co mogłoby być objawem :/ A mojej gin ufałam :cry: buuuu... no nic, lecę :*****
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Tinamar, może daj jej jeszcze jedną szansę :) skoro miałaś do niej zaufanie. Zanim zmienisz gina lepiej wyślij męża na badania :)
    --
    •  
      CommentAuthoreliza_de
     permalink
    lija Hah, ja po tym jak się dziś fatalnie czułam i łykłam paracetamol, tak teraz mam schizy bo czuje się za dobrze w moim mniemaniu ;)

Wariactwo.:wink:
  1.  permalink
    Dobry gin to podstawa ! Ja tez jestem właśnie na etapie szukania go i powiem wam, ze w Częstochowie nie jest takie proste:cry:
    --
    • CommentAuthorann222425
     permalink
    hej dziewczyny jestem tu now jest to mój 1 cykl z clo czy to normale że 5 dni po ostatniej tabletce clo tak źle sie czuje kreci mi sie w głowie jest mi słabo i mdli mnie i do tego bola mnie jajniki?
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ann222425 witam cieplo :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    ann ... ja mialam tylko bóle jajników które po braniu clo są zupełnie normalne :)
    --
    • CommentAuthorann222425
     permalink
    Bólu Jajników to sie spodziewałam ale tych zawrotów głowy i mdłości to nie bardzo:( w którym cyklu z clo udało sie wam zajsc w ciaże?
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    ann222425 witam Cię serdecznie :) w sprawie clo nie pomogę, nie brałam nigdy. Na pewno któraś z dziewczyn coś napisze :)
    Życzę szybkiego plusika!
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    ann222425 - mi sie udalo za drugim (i póki co ten stan trwa :P)
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Witam dziewczyny zadomowione i zadomawiające się.
    Widzę, że jak większość z was też jestem mistrzynią szukania objawów.
    Teraz jednak jestem tuż po @, więc chwilowo jestem na etapie poszukiwań owulacji.
    Ten cykl mam monitorowany, zatem może nawet jakąś owulkę znajdę, czego i wam życzę :)
    •  
      CommentAuthorvelvetin
    • CommentTimeJan 30th 2013 zmieniony
     permalink
    cześć Dziewczyny :) wróciłam i ciężko mi się połapać co się tu zmieniło, któraś mi powie? :> ile się pochwali fasolką w brzuchu?

Sucharku :( bede za Toba tesknic
    --
    •  
      CommentAuthoreliza_de
     permalink
    velvetin
    Witam :) ja bym chciała, może za kilka dni :wink:
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    witam wszystkie nowe staraczki i obecne. Tinamar potwierdzam że moje problemy z plamieniami przed miesiączką zaczęły się gdy prolaktyna zaczęła iść do góry. Mam hiperprolaktynemię ale moja doktor zapewnia że to nie ma aż takiego wpływu na poczęcie gdy się ją trochę zbije - ja zbijałam 4 miesiące - ale może być przyczyną plamień. Ja plamienia ma już z 2 lata.
    A z tą tempką to się nie zgodzę ! I moja endo gin zresztą też by się nie zgodziła. Magiczna granica 37.0 w cale nie jest regułą:bigsmile:
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    ann mi w pierwszym .. ale niestety nie udało mi się utrzymać tej ciąży

wracam do lektury Greya <3 :heart::heart::heart:... zostało mi tylko 100 stron ;(
    winko, świeczki ;)
    eh jak mąż mnie zobaczy jak wróci z pracy .... hihi

dziewczynki możecie mi coś polecić w podobnej tematyce ? ;p
    musi być mega wciągające i z nutką adrenaliny
    --
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    Haa maxiulka widzę, że wciągnęłas się tak samo jak ja! nie czytałam jeszcze 3 części, ale już wyczytałam u CIebie pod wykresem, że głowna pohaterka w ciążyyyy, no nie :P
    później podrzucę Ci parę tytułów, teraz jestem jeszcze w pracy na nadgodzinach i nie mam dostępu do facebooka :)

Treść doklejona: 30.01.13 18:56
    jesli w typie Greya (:heartbounce:) to "Osiemdziesiąt dni niebieskich" i "Osiemdziesiąt dni żółtych"

Treść doklejona: 30.01.13 18:58
    Aa i nie czytałam ich, tylko wyczytałam gdzieś na forum :)
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    uuuuuuuuuu
    dzięki Karolka :D
    no w tej trzeciej części to siedzisz jak na szpilkach ;) jest meeega

czekam na tytuły
    buziaki :*
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    velvetin Nie smutaj się Kochana
    :kissing:
    jestem przy was myslami i czasem was podczytuje
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hejo,
    maz obiecal romantyczny wieczor wiec za chwile sie ulatniam...
    brzuch cmi jak na @ czuje dyskomfort w pip.... moze cos sie tam dzieje hm...
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Hej dziewuszki:bigsmile:Mam pytanko - czy słyszałyscie moze cos ze slina może uszkadzac plemniki???:shocked:chciałam zamówić zel pre-seed na allegro a tam taka informacja namalowana:shocked:

Treść doklejona: 30.01.13 20:20
    ja po dwóch cyklach z clo i IUI-bez efektu:cry:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ale ze co jak slina;/
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    Też słyszałam, że ślina (ale naprawdę duże jej ilości) może negatywnie wpływać na plemniki, także, jeśli są słabe to w dni płodne lepiej (na wszelki wypadek) wstrzymać się od oralków :D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    omg teraz mi to mowicie;( zastrzele sie chyba
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    gienia - spokojnie :))) chyba, ze pojawia sie istny slinotok!:P nie wiem czy w to wierzyc, pewnie to pic na wodę, ale wiem, ze przy staraniu sie o dziecko kazda nawet nie do konca potwierdzona plotka jest brana pod uwagę ;)
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    A ja się właśnie dowiedziałam, że Matt Bomer jest gejem

:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

a tak właśnie wyobrażam sobie pania Greya ...
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Dziewczyny -normalnie rozbawiacie mnie do łez !!! :cheer::crazy::rolling::tooth: "ślinotok", Matt Bomergejem - normalnie czad :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Loren tak to prawda -slina skraca zywotnosc plemnikow dlatego tez nie nalezy sie nia wspomagac w trakcie staranek ,dodam jeszcze ze wspomagalismy sie slina az do pazdziernika

Treść doklejona: 30.01.13 22:12
    zel pre seed polecam -nie wiem czy to cud czy zel ale zaszlam po pierwszym uzyciu tego specyfiku ,cierpie na suchosc pochwy
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Slina zabroniona w staraniach? O qrde :/
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    no wlasnie...u mnie tez susza i atak na sline:tongue:u nas nie dosc ze kiepsko z plemnikami to moze jeszcze je oslabiamy:neutral:chyba tez zakupie ten zel bo oeparol nie za bardzo na mnie dziala:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeJan 31st 2013
     permalink
    Loren polecam zel -jak nie pomoze napewno nie zaszkodzi -mnie sie udalo :wink:

Treść doklejona: 31.01.13 08:26
    a tak wogole to dzien dobry :cheer::cheer:
    --
    •  
      CommentAuthoreliza_de
     permalink
    Co to za żel? o co chodzi? nic nie wiem:neutral: ślina zła? żartowałyscie prawda?
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    eliza_de ja nie zartowalam ,przeczytalam wypowiedz lekarza na ten temat ,zaprzestalam i sie udalo . a o to trszke info da Ciebie

Proba poczecia dziecka jest bardzo istotnym zagadnieniem. Conajmniej 90 milionow par na swiecie i 11 milionow w USA, probuje poczac dziecko. Poniewaz srednia szansa na poczecie dziecka w cyklu miesiecznym kobiety wynosi okolo 20%, osoby starajace sie o dziecko czesto moga przezywac stres. Presja odbycia stosunku plciowego w czasie najbardziej odopowiednim dla poczecia moze prowadzic do niepokoju u kobiety oraz do zwiekszonej suchosci w pochwie. Okolo 75% par starajacych sie dziecko zglasza zwiekszona suchosc pochwy u kobiety. Jednakze osoby starajace sie o poczecie nie chca tworzyc nowego problemu poprzez ewentualne staranie sie o zmniejszenie suchosci w pochwie srodkami dostepnumi na rynku, lub domowymi. Wiekszosc osobistych lubrykantow, lub nawet slina, moga uszkodzic sperme. Badania przeprowadzone w trzech ostatnich dziesiecioleciach jasno pokazuja, ze wyzej wymienione srodki maja niekorzystny wplyw na sperme.

Preseed jest odpowiednim srodkiem na zwiekszenie nawilzenia pochwy w czasie starania sie o poczecie dziecka. Ten lubrykant osobisty imituje naturalny sluz kobiety a tym samym tworzy odpowiednie srodowisko dla zycia i przemieszczania sie plemnikow. Ma on nastepujace wlasciwosci:

- jego odczynnik pH jest tak dobrany by odpowiadal w swoim skladzie i dzialaniu plodnemu sluzowi z szyjki macicy;

- jest on tak opracowany by nie szkodzic spermie;

- ma wlasciwosci antyutleniajace;

- pozwala na nawilzenie pochwy i szyjki macicy;

- stosuje sie go dopochwowo przy pomocy aplikatora, ktory pozwala na nalozenie sluzu na scianki pochwy i szyjki macicy;

- byl testowany klinicznie i jest polecany przez lekarzy
    --
    •  
      CommentAuthordoti86
     permalink
    Też słyszałam o tej ślinie :shocked::shocked::fierce:
    ja jestem w trakcie pierwszego cyklu z żelem pre-seed i zobaczymy co z tego wyniknie :clap::bigsmile::bigsmile:
    jeszcze pare dni i się przekonam... :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    doti86 chcialabym by Ci sie udalo no i oczywiscie reszta dziewczyn z listy :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthordoti86
     permalink
    Nercia jak sie uda to normalnie dam za Ciebie na mszę chyba :crazy::clap::cheer:
    za ten żel ;-))))))))
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    tylko 20%?! o matko :(
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    tylko na spokojnie podchodzcie do tego ,pamietaj ,ze psychika duzo robi -a pragnienie tylko wywoluje blokade ,my kupilismy zel,testy,termometr i potraktowalismy to jako mega zabawe -smiechu bylo ,nie liczylismy na to ze sie uda bo niby czemu jak 6 razy porazka byla,malo tego nastawilismy sie na atak 31 grudnia i to mial byc ostatni -ale jak widac lajtowe podchodzenie do sprawy dale chyba wieksze szanse ,warto zyc mysla -bedzie to bedzie ,widocznie jeszcze nie czas -mysle ,ze to wlasnie najlepsze lekarstwo . Dodam jeszcze ,ze moja ciocia cierpiala na bezplodnosc-4 lata staranek i nic,po decyzji lekarza -jest pani bezplodna ,Ciotka z wujkiem wyjechali na wczasy a po powrocie trzasneli Bartka :shocked: to byl szok a radosc niesamowita :wink:

Treść doklejona: 31.01.13 09:10
    maxiulka kochana nie zalamujcie mi sie tutaj :grouphug: pomyslcie ,ze wy wszystkie jestescie tych 20% :boogie: uda Wam sie !!!!:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Dzień dobry ;)

Boże - 20% ? Mysłam że 50% :( a i tak mało mi się to wydawało... w lotto nigdy nawet trójki ni emiałam to tutaj za Chiny nie wygram ! Ło la boga :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    normalnie siedze jak na szpilkach i czekam na wiesci od Mal77 :neutral::neutral::neutral:

Treść doklejona: 31.01.13 09:18
    Tinamar ja 1 stycznia trafilam 5 w lottka a wiec nie ma rzeczy niemozliwych ,w tym roku kazda z Nas bedzie zaokraglona tylko blagam ,wrzuccie na luz ,to trudne ale natury sie nie przeskoczy :whorship:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hej ją się jeszcze relaksuje w lozeczku i pisze z tel także może się namieszac . Na która MAl ma gin?
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Mal ma na 11 usg
    --
    •  
      CommentAuthoragrafka123
     permalink
    no i u mnie przeziebienie
    nic z mierzenia temperatury :( bo mam prawie 39 stopni

Treść doklejona: 31.01.13 09:24
    jestem rozbita zle sie czuje brrrr
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    agrafka123 oj nie dobrze :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthoreliza_de
     permalink
    Nera86
    Jakby się okazało że się rok staram przez ślinę... :angry:
    Jeśli ten cykl nie wypali chyba pomyśle o tym specyfiku.

Jak to się człowiek całe życie czegoś nowego dowiaduje.
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeJan 31st 2013 zmieniony
     permalink
    to nie jest jakis eliksir na ciaze ze uzyje sie i bach tak jak niektore opinie pisaly ze jest do bani ,gdyby byl tak doskonaly to in vitro bylo by zbedne ,ma on ulatwic,wspomoc zajscie a wiec moze warto sprobowac ...

eliza_de -jesli bez problemu wyliczasz owulacje to zel starczy Ci na dwa cykle :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.