Ja od przyszłego cyklu zaczynam pić ziółka o. Sorki, jestem ciekawa jak to będzie. O oeparolu nic nie słyszałam. I też mi się wydaję, że ten ból jajników nie ma nic wspólnego z owu.
1. Asiula_6_9_91-------- Asia---------- 22----------- 3 miesięce, z czego 2 intensywnych starań :P - Udało się :) 2. Mal-....................Gosia..........35............16 miesiecy-UDALO SIE 3. marzycielka7..........Pat.............27............32 miesiecy-34cykle ;] 4. Asiunia892-------------Asia-----------24-----------8 miesięcy - UDAŁO SIĘ =) 5. kinia0903--------------Kinga----------28------------6 miesięcy 6. doti86------------------Dorota---------26-----------17 miesięcy 7. frezja1983.............Aneta..........29...........5 miesięcy 8. velvetin................Marta...........28...........13 miesięcy 9. sucharek83............Ania............29............24 miesiące 10. Minia85..............Dominika.......28............2 cykl 11. Sony85...............Bogusia..........27............18 miesięcy 12. tuskaa82.............Marta............30.............10 miesięcy 13. wercik................Wera.............27.............11 cykli (rok) 14. KatMuc................Kasia.............28.............13 miesięcy 15. Anka80................Anka.............32............16 miesięcy 16. Maxiulka.............Ola...............26..............10 miesięcy 17. aslonko25.......... Justyna........... 25.............17 miesięcy 18. fanta666 .............Natalia............30.............10 miesięcy 19. Alimama...............Karolina..........27..............40 cykl 20. Monna00...............Monika...........22..............26 miesięcy 21. sheam..................Dorota............31..............6 miesięcy (licząc od lipca 2012) 22. Marysqa................Marysia..........28.............8 cykl 23. em87..................Emilia...........25.............od lipca 2012 24. netkadama.............Aneta..............23..............23 miesiące 25. lija......................Ula.................31...............7miesięcy 26. Karoolka................Karolina...........24...............1 miesiąc :) 27. anetaka.................Aneta.............29................8 miesięcy 28. Bonim.......--------------. Kasia --------31 ....------------3 lata,2 poronienia, plusik w 11 cyklu po poronieniu :) 29. Aleksandradasilva.........Aleksandra.....34...............9 miesiecy 30. gienia83.....................Natalia.......23.................4cykl 31. allanetka1990................Aneta.........23.................od sierpnia 2012 32. Biedronka 28................Kasia..........24.................5lat. 33. Loren.......................Marzena........34.................13 cykl 34. PaulinaMała83............Paulina...........30.................2cykl 35. Aniaaaaaaaam84 ..........Ania............28..................13 cykl 36. eliza_de...................Justyna...........24................11 miesięcy 37. Nera86 ....................Gosia ............27.................6miesiecy,ostatni na luzie -UDALO SIE:) 38.chomiczek81..............Sylwia.............32..................15 cykl
Hej dzíewuszki,witam świezynki filmu nie obejrzelismy ale tortille byly no i ale ze mna nie tak sie porobilo milo Was w tak szerokím niedzielnym gronie widziec
Oo.. ja tez chętnie zrobię cos pysznego na poprawę humoru, niby w planach miałam rosół.. ;/ ale tortilla do moich zapasów winka bedzie pasować lepiej.. dziś planuje sie upic
eliza Oj widze ze smutamy razem.ja wlasnie w trakcie rosolku. A do tortili uzywam sera zoltego,kurczaczka w panierce,rucole,takie mimi pomidorki, ale mozna urozmaicic. Plus sos czosnkowy robiony samemu .
Treść doklejona: 03.02.13 11:13 Sucharku Ty tez smutasz ojjojoj ,przez tel pomijam Was
Telefon do seksuologa Nasz ekspert Ewa Żeromska odpowiada na pytania.
Pytanie Jesteśmy małżeństwem od kilku miesięcy, współżyjemy często, uważając na dni płodne. Na razie nie mamy warunków na dziecko. Kończę studia, mąż szuka pracy, mieszkamy u jego rodziców. Problem w tym, że ja nie chcę używać żadnej antykoncepcji, bo po prostu się jej boję, więc co miesiąc mam stres: jestem w ciąży czy nie. Mam dość tych nerwów i napięcia i nie wiem, jak sobie poradzić?!
Odpowiedź eksperta Gdy współżyje się bez skutecznych zabezpieczeń, a nie jest nim, to ciąża wcześniej czy później jest nieunikniona. Albo skuteczna antykoncepcja i pewność, że to pani decyduje, kiedy zostanie mamą, albo stres i prawdopodobieństwo nieplanowanej ciąży. Nie wiem, skąd lęk przed antykoncepcją, przypuszczam, że nasłuchała się pani nieprawdopodobnych opowieści. Proponuję wizytę u ginekologa, by spokojnie wszystko wyjaśnić i dobrać rodzaj zabezpieczenia dla pani najlepszy. Jeśli woli się pani opierać na "naturze", powinna zapoznać się z naturalnymi metodami regulacji urodzin - też potrzebna jest rozmowa i nauka u ginekologa. Jednak te metody bardziej służą planowanemu zajściu w ciążę niż jej uniknięciu. Doraźnie można stosować prezerwatywy, to lepsze rozwiązanie niż kalendarzyk.
Właśnie u mnie ponuro i aby patrzeć jak zacznie padać.Wczoraj też padało z przerwami praktycznie cały dzień.Nic mi się nie chce.Niedługo wybieram się z moim m do kościółka a później do teściowej
Dziewczyny a tak na marginesie to napisałam dzisiaj maila do Sióstr o Pasek św.Dominika. Czy którejś z Was nie odp ??? Czy raczej zawsze odp i wysyłają Pasek ???
Pasek nie pomaga tylko modlitwa do św.Dominika.Pasek to symbol.Piszesz do sióstr http://www.grodek.mniszki.dominikanie.pl/ i one ci przesyłają pasek i modlitwy do św.Dominika
Witaj chomiczku wśród nas. Dziś piękne słońce zagląda mi przez okna do domku. Na obiad mam zupkę z cieciorką. Pozstanowiałam poszaleć kulinarnie i co chwilę wprowadzam coś nowego do jadłospisu. Aż się prosi aby wybrać się na spacer i dotlenić mózg
Aniu ja pisałam do sióstr Dominikanek z prośbą o pasek i opowiedziałam moją historię, lecz mi nie odpisały, ale za 3 dni przyszedł od nich list wraz z paskiem i modlitwami... myślę, że one po prostu nie są w stanie odpowiedzieć na wszystkie e-maile ale list na pewno wyślą ;-)
przepis na sos czosnkowy : Sos: wlewam do miski całą dużą śmietanę,dodaje ze 3 duze lyzki majonezu , dodaje trochę soli, majeranku ,pieprzu, obranych ząbkow czosnku -wszystko razem miksuje blenderem do jednolitej konsystencji. (jak lubicie sos na slodko mozecie dodac ciutke cukru)
Kroje pierś kurczaka w kosteczkę.zamaczam w wodzie na chwile by przylepnosc byla lepsza, mieszam przyprawe do kurczaka, gyrosu lub kebabu z gotowa panierka z papierka . i hop na patelnie
Pomidorki cherry (ta mala odmiana) kroje na pol ,do tego szykuje rukole (jak nie macie to moze byc salata albo pekinska -ja uzywam tylko rukole),ser zolty kroje w plasterki (mozna tez dodac ogorka zielonego,papryke ,ser feta i cuda wianki)
biore kupne pszenne placki do tortilli (jestem anty talent do wypiekow ) ,wsadzam do mikrofaji na 3minutki ,wyjmuje ,smaruje placki sosem czosnkowym ,przekladam skladnikami,zawijam i gotowe -zawsze wspomagam sie wykalaczka bo ja to robie mega giganty przez duza ilosc skladnikow :)
witam was kochane wpisuje sie na liste mam nadzieje ze nie na dlugoo
1. Asiula_6_9_91-------- Asia---------- 22----------- 3 miesięce, z czego 2 intensywnych starań :P - Udało się :) 2. Mal-....................Gosia..........35............16 miesiecy-UDALO SIE 3. marzycielka7..........Pat.............27............32 miesiecy-34cykle ;] 4. Asiunia892-------------Asia-----------24-----------8 miesięcy - UDAŁO SIĘ =) 5. kinia0903--------------Kinga----------28------------6 miesięcy 6. doti86------------------Dorota---------26-----------17 miesięcy 7. frezja1983.............Aneta..........29...........5 miesięcy 8. velvetin................Marta...........28...........13 miesięcy 9. sucharek83............Ania............29............24 miesiące 10. Minia85..............Dominika.......28............2 cykl 11. Sony85...............Bogusia..........27............18 miesięcy 12. tuskaa82.............Marta............30.............10 miesięcy 13. wercik................Wera.............27.............11 cykli (rok) 14. KatMuc................Kasia.............28.............13 miesięcy 15. Anka80................Anka.............32............16 miesięcy 16. Maxiulka.............Ola...............26..............10 miesięcy 17. aslonko25.......... Justyna........... 25.............17 miesięcy 18. fanta666 .............Natalia............30.............10 miesięcy 19. Alimama...............Karolina..........27..............40 cykl 20. Monna00...............Monika...........22..............26 miesięcy 21. sheam..................Dorota............31..............6 miesięcy (licząc od lipca 2012) 22. Marysqa................Marysia..........28.............8 cykl 23. em87..................Emilia...........25.............od lipca 2012 24. netkadama.............Aneta..............23..............23 miesiące 25. lija......................Ula.................31...............7miesięcy 26. Karoolka................Karolina...........24...............1 miesiąc :) 27. anetaka.................Aneta.............29................8 miesięcy 28. Bonim.......--------------. Kasia --------31 ....------------3 lata,2 poronienia, plusik w 11 cyklu po poronieniu :) 29. Aleksandradasilva.........Aleksandra.....34...............9 miesiecy 30. gienia83.....................Natalia.......23.................4cykl 31. allanetka1990................Aneta.........23.................od sierpnia 2012 32. Biedronka 28................Kasia..........24.................5lat. 33. Loren.......................Marzena........34.................13 cykl 34. PaulinaMała83............Paulina...........30.................2cykl 35. Aniaaaaaaaam84 ..........Ania............28..................13 cykl 36. eliza_de...................Justyna...........24................11 miesięcy 37. Nera86 ....................Gosia ............27.................6miesiecy,ostatni na luzie -UDALO SIE:) 38.chomiczek81..............Sylwia.............32..................15 cykl 39. agrafka123................Kinga.............27..................5 cykl
Coś mi się zdaje że masz rację. Idę poszukać mojego męża w celu wiadomym. Te ziółka jakoś dziwnie na mnie działają, nie żartuję. I do tego lepsze jak oeparol.
Treść doklejona: 03.02.13 17:41 Muszę zaczekać bo ogień w piecu rozpala aby żonie było cieplutko. Chyba go nawet lubię, bo kocham napewno
Ja nie serduszkam, za bardzo mnie jajnik boli. Doszły mdłości, z bólu, chciałabym, żeby juz był poniedziałek. Od 5DC aż do@ pobolewają mnie jajniki, ale to co sie dzieje od wczoraj to już przegięcie!
A ja nic z tych rzeczy mój M. się rozchorował i niańczę bidulka I humor sobie zepsułam dziś bo pokusiłam sie na test i dupa... negatyw jutro chyba nie testuję... poczekam ale myślę, że nic z tego nie będzie
ja się męczę strasznie z gardłem aż mnie plecy bolą,tak dosłownie jak by płuca mnie bolały,choć to nie możliwe,muszę jechać do lekarza bo aż mam kaszel,jakaś porażka
lija: Co sądzicie o spadku temperatury przy impalntacji zarodka?
Ja miałam w 7dfl i chociaż wtedy w niego nie uwierzyłam to chyba jednak coś w tym jest :)
a w necie znalazłam takie info (jeszcze zanim zrobiłam test): “Poddaliśmy analizie statystycznej 116 691 wykresów wykonanych w FF – zakończonych ciążą oraz nie zakończonych ciążą. Aby wykres był zaznaczony jako ze spadkiem temp. musiał wystąpić krótki spadek temperatury pomiędzy 5 a 12 dniem po owulacji. Ustaliliśmy minimum spadku na 0.3 F. Oto wyniki: - 11% wykresów wskazujących owulację lecz nie zakończonych ciążą wskazywało spadek, - 23% wykresów wskazujących owulację i zakończonych ciążą wskazywało spadek. - W wykresach ciążowych pokazujących spadek przeważał on pomiędzy 7 a 8 dniem po owulacji. "
Witam Trafiłam tu aby opisać swoje problemy, porozmawiać i próbach zajścia w ciąże, po porady i po wzmocnienie, muszę się wygadać w końcu. Może zacznę od początku.
Mam na imię Magda mam 24 lata, i dwa lata temu dowiedziałam się że mam zespół policystycznych jajników. Po roku dotarłam dopiero do normalnego ginekologa prowadzącego. Dowiedziałam się że pasowało by zacząć starać się o maluszka bo im później tym gorzej. Więc bez wahania stwierdziliśmy z narzeczonym że nie ma na co czekać. Przez 6 miesięcy brałam LUTEINĘ na wywołanie okresu, potem w 5 dc CLO następnie od 8 dc ESTROFEM. Niestety nie dochodziło do owulacji. Chodziłam co miesiąc na monitoring. W styczniu lekarz stwierdził że trzeba zrobić LAPAROSKOPIE NAKŁUWANIA JAJNIKÓW ze sprawdzeniem drożności jajowodów i jakieś jeszcze pierdoły. I tak jestem 6 dni po operacji. Znowu mam jeśc luteinę, potem CLO i ESTROFEM plus PARLODEL.
Zastanawiam się jak długo to jeszcze potrwa? czy któraś z Was miała taki problem z zajściem w ciąże?? jakie są szanse że nam się uda?? Strasznie pragniemy maluszka, nawet zrezygnowałam z pracy żebym mogła spokojnie to przechodzić.
Madzia witamy w naszych progach :-) ja nie przechodziłam niczego takiego ale myślę że w końcu musi się wam udać :-* najważniejsze jest trafic na odpowiedniego lekarza a wtedy wszystko idzie jak z górki :-)
nie podoba mi się, że coraz nas więcej na tej liście i nikt z niej nie znika :/ moj Luby w końcu dał się 'dosiąść' :P ale było już chyba po owu, albo w ogóle jej nie było :( nic mnie w tym cyklu nie bolało, jedyne co, to ogromna ilość śluzu, ale to pewnie odmiana po cyklu z clo..
Spadek implementacyjny trwa 1-2 doby max :-) nie musi być jakiś mega wyraźny ale widać że nagle temp spada i zaraz potem jest na stałym poziomie albo pnie się w górę :-)