Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeFeb 4th 2013
     permalink
    no zagladam co jakis czas:P
    --
  1.  permalink
    zerknijcie do mnie czy cos widac? kurcze pewno znowu sie nakrecam u mnie bladziochy to chleb powszedni :(
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeFeb 4th 2013 zmieniony
     permalink
    PaulinaMała83 to testowanko zdecydowanie za wczesniej -okruszek potrzebuje 10 dni czasu ,testuje sie zawsze w dzien spodziewanej @ albo jeden dzien po
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    PaulinaMała83 jeszcze do zagnieżdżenia nie zdążyło dojść nawet, dopiero wtedy hcg jest wydzielane, więc wstrzymaj się co najmniej tydzień.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    jakie testy polecacie?
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    gienia u mnie sprawdzają się z allegro, wychodzi około 1zł za sztukę jak się kupuje w pakietach. W zeszłym mies. kupiłam 30szt wymieszane ciążowe i owu z wysyłką 26zł
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Ja to bym poleciła jakiś cudowny, pokazujący dwie kreski,
    ale jeszcze na taki nie natrafiłam.

A tak na serio, to jeśli testuję, biorę co mi pani w aptece sprzeda i nie wybrzydzam.
    Jeśli coś by się pokazało, to i tak poleciałabym po drugi inny:wink:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Żurawinka popieram zdanie bo ja tak robilam :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hyhy :P
    zakupilam dzis o czulosci 25 , jeden pink test i novatest jakos tak;/
    w rossmanie ok.20zl za 2szt.
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    gienia noooo to jestes uzbrojona :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    taaa jasne teraz tylko przetrwac i dotrwac....
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    razem dotrwamy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    w sumie to nie mam wyjscia:)
    --
    • CommentAuthorab1986
     permalink
    Witam dziewczynki! Po 2 nieudanych próbach postanowiłam zapisać się do was... Generalnie póki co korzystam z obserwacji śluzu... sama do końca nie wiem czy to dobrze robie uczę się póki co swego ciała. teraz jestem w 14 dniu cyklu wiec teoretycznie wkraczam w te łaskawe dni;] Mój średni cykl waha się od 30-34 dnia. Pomóżcie jak mam to cholerstwo wyliczyć i trafić???? ;)W tym cyklu postanowiłam skorzystać jeszcze z testów owulacyjnych zaczęłam od 9 dnia cyklu i póki co pojawia się jedna kreska wyraźna a 2 jest słabiutka przez te 5 dni taka sama...., o co kaman ktoś wie?
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ab1986 witam :wink: a w opisie testu nie sa opisane wyniki ??
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    ab1986, mi się testy owulacyjne nie sprawdziły, nigdy druga krecha nie wychodziła tak samo ciemna jak testowa:confused: Sikałam przez dwa cykle i odpuściłam.
    Ja badan szyjkę, śluz i temperaturę. Chociaż z tempką zaczęłam dopiero w tym cyklu. Nie przejmuj się, dwa cykle to nie dużo
    :wink:

a mi się znowu lewy jajnik odezwał, doszedł do tego drugi i dziewczyny, mam taki apetyt że mogłabym zjeść blaszkę ciasta. @ jest blisko:angry:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    cziga -a kiedy powinnas dostac@?
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    ab1986 u mnie testy owu ładnie wychodzą, pamiętaj, że wyjdzie dopiero 24-48h przed owu. Przy Twoich cyklach może to być późno. Najlepiej jakbyś wzięła się też za mierzenie temperatury
    --
    • CommentAuthorab1986
     permalink
    Nera 86 niby są opisane ale wiesz jak to jest nie wierzy się jaks ię ma takie wielkie parcie na dzidzie...

Czigra... hmmm dziwne ze ci nie wyszły 2 krechy... a byłaś sprawdzić u gina czy występuje u ciebie owulka? 2 cykle niby nie dużo, myślałam że nam pójdzie szybko, wiesz najgorsze to czekanie na ten łaskowy moment... Po 2 cyklach czuje się z mezem jak robot...;/:angry:

Treść doklejona: 04.02.13 19:31
    Minia85 hmmmmm późno tzn kiedy.... generalnie od wczoraj zaobserwowałam ten lepki szklisty śluz.... sama nie wiem czy to już ten.... czy nie...
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    czigra a miałaś owulację w ogóle? Testy owu nie wyjdą przy braku piku lh, gdy on jest raczej nie ma opcji, żeby nie wykryły. Chyba że mocz był zbyt rozcieńczony
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ab1986 wiem cos o tym :sad: ,ja np robilam owulacyjne paskowe z allegro i powiem szczerze ,ze bladziochy roznej widocznosci mialam a zaszlam -nie mialam nigdy intensywnych kresek
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    ab1986 zakładając 34 dniowy cykl może to być 18-24dc. Zależy jakiej długości masz fazę lutealną, żeby się dowiedzieć musiałabyś mierzyć temp. Prawidłowa długość to 10-16dni czyli tyle powinno mijać od owu do @
    --
  2.  permalink
    a ja kupilam 6 sztuk za 16,40 :D Kinder test
    --
    • CommentAuthorab1986
     permalink
    Minia85 z pomocą testów doczekałaś się swojej fasolki????? Czy strzał w 10 ?:)
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Nera, planowo dzisiaj, ale 16dni temu w dniu planowej owu, dopiero zaczął mi sie śluz płodny. Moim zdaniem owu była 3-5dni później. Czyli do tygodnia @powinna przyjśc.

ab1986, tak mam cykle owulacyjne, ale wystarczy, że mocz jest rozcieńczony, albo nie ma odpowiedniego wzrostu hormonów i wcale test nie musi wyjsc. Na testy owulacyjne trzeba wziąć poprawkę!
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ab1986 ja przy cyklu 31 dniowym mialam w 15 dniu cylku owulacje -tak wskazal test (tzn ze nastapi w ciazu 24-48 h)
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Bladziochy to ja tez miałam:) chodzi mi o taką samą intensywność:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    czigra -przysiegam ze ja nie mialam takiej samej intensywnosci:shocked:
    --
    • CommentAuthorab1986
     permalink
    aha no to ja mam jedna wyraźniejsza od tej drugiej. Tak jak mówiecie trzeba wziąć poprawke. Lepiej widoczna jest 2 z porannym moczem a wieczorem juz jest bladziuchna... niby piszą żeby nie robic rano. Więc robie rano i wieczorem.... zobaczymy co to da dziś 14 dzień coś mnie podbrzusze pobolewa może idzie owulation:)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Witaj Ab! :)

Ja kiedys tez uzywalam testy owu i zawsze mialam pozytywne buahaha bo ulotki nie przeczytalam buahahaha ze to musi byc ciemna krecha jedna i druga hahaha padne

ogolnie to mam taki apetyt ze ciagle sie obzeram...
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ja robilam testy miedzy godzina 11 a 20

a ja gienia nie mialam nigdy ciemnych obu:boogie:

Treść doklejona: 04.02.13 20:01
    a gdzie Mal77 sie podziewa ?? :sad:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dobra tylko ja myslalam ze to dziala jak ciazowy w sensie 1kreska brak owu;p
    --
    • CommentAuthorab1986
     permalink
    gienia83 no bo jedna kreska to brak owu.... ;)dobrze myslalas i myslisz....
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    boze ale idiotka ze mnie cos pomieszalam;p
    zawsze byly 2kreski i myslalam ze jakies powalone te testy bo caly czas pozytywne sa;p
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Nieprawda, jedna kreska lub dwie kreski a jedna jaśniejsza, to test negatywny.
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Dziewczyny jutro mam wizytę u gin, stresuję się troszkę czy będzie wszystko tak jak powinno....:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Asiunia, będę trzymać kciuki, to pierwsze USG?
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Tak pierwsze, pewnie za dużo nie będzie widać,ale chociaż mi powie jak wygląda pęcherzyk :)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    czigra - to ja zaszlam w takim razie bez owulacji hahahaha

Asiunia892 -ja w czwartek mam- trzymam kciukaski choc bez powodu bo przeciez wszystko tam ok :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    oby Nera bo czuję, że dziś będzie nieprzespana noc :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    no co Ty Asiunia :hugging: jedyne co moze Cie zaskoczyc to najwyzej parka :kissing: zoooobaczysz-zero negatywnych informacji :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    TY mnie jeszcze stresuj :P oj Nera :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a moze ogorka?
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Asiula -spoko koooooochana -moja prababcia miala blizniacze ,moja babcia i moja mama :boogie: ja to dopiero mam stracha :swingin::swingin::swingin::swingin::swingin::swingin::swingin::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    Dziewczynki by test owu wyszedł pozytywny wg instrukcji obie kreski muszą być jednakowo intensywne. Albo nawet testowa ma być ciemniejsza niż kontrolna. U mnie zawsze wychodzi taki np. na 5 robionychjest 1 pozytywny i wtedy ta testowa jest mocniejsza niż kontrolna. jeżeli kobieta wypróbuje je przez kilka cykli i wychodzi jej zawsze ten jeden pozytywny to ok znaczy, że wobec niej działają. Ale są przecież sytuacje, że mimo tego, że hormon LH został uwolniony (test pokazał wynik pozytywny) w ostatnim momencie z jakiegoś powodu ciało rozmyśli się i do owulacji nie dojdzie lub zostanie ona opóźniona. Dlatego warto też obserwować temperaturę - czy jest skok lub właśnie śluz. A co do Nery, to przecież może się tak zdarzyć że okres szczytu LH jest tak krótki, że test przeoczy poziom maksymalny wykrywalny przez testy owulacyjne - dlatego też nie zaleca się robienia testów rano, bo poziom LH zazwyczaj zaczyna rosnąć od wczesnych godzin porannych.
    Uważam że testy owu są fajnym narzędziem wspierającym wykrywanie owulacji, ale nie potwierdzają jej wystąpienia. :wink:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    mi tam test pokazal jedna mocna druga slaba , (nie pamietam ktora to ktora) do tego zel,i ustrzelilam :wink:

Treść doklejona: 04.02.13 21:28
    mykam zrobic sobie french manicure i pedicure ,kolorowych senkow :grouphug::grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Nera milego malowania frenchyka;p
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    nie dam rady nadrobic 92 postooow :-)
    Byłam na JASNEJ GÓRZE. Pomodlilam sie za siebie,za Was i za nasze kruszynki,oraz za przyszle mamusie,zeby udalo sie im zajsc w ciaze i szczesliwie donosic :*
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Nera, ale ja wierzę w to, że nie wyszły Ci dwie grube krechy, bo te testy nie są w 100% wiarygodne:bigsmile: najlepsze jest to, że był taki dzień, że były prawie takie same, ale nie zanotowałam który:shocked::tongue:
    --
  3.  permalink
    Co do testów owulacyjnych to warto ich robić gdy odbywa się owulka.
    Ja na początku sugerowałam się nimi i myślałam że owulka się odbyła bo testy wychodziły w 100% pozytywne.
    A tu bach, monitoring i okazuje się że owulki nie ma. Tylko wzrost LH:confused:
    -- ,
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.