gienia u mnie sprawdzają się z allegro, wychodzi około 1zł za sztukę jak się kupuje w pakietach. W zeszłym mies. kupiłam 30szt wymieszane ciążowe i owu z wysyłką 26zł
Witam dziewczynki! Po 2 nieudanych próbach postanowiłam zapisać się do was... Generalnie póki co korzystam z obserwacji śluzu... sama do końca nie wiem czy to dobrze robie uczę się póki co swego ciała. teraz jestem w 14 dniu cyklu wiec teoretycznie wkraczam w te łaskawe dni;] Mój średni cykl waha się od 30-34 dnia. Pomóżcie jak mam to cholerstwo wyliczyć i trafić???? ;)W tym cyklu postanowiłam skorzystać jeszcze z testów owulacyjnych zaczęłam od 9 dnia cyklu i póki co pojawia się jedna kreska wyraźna a 2 jest słabiutka przez te 5 dni taka sama...., o co kaman ktoś wie?
ab1986, mi się testy owulacyjne nie sprawdziły, nigdy druga krecha nie wychodziła tak samo ciemna jak testowa Sikałam przez dwa cykle i odpuściłam. Ja badan szyjkę, śluz i temperaturę. Chociaż z tempką zaczęłam dopiero w tym cyklu. Nie przejmuj się, dwa cykle to nie dużo
a mi się znowu lewy jajnik odezwał, doszedł do tego drugi i dziewczyny, mam taki apetyt że mogłabym zjeść blaszkę ciasta. @ jest blisko
ab1986 u mnie testy owu ładnie wychodzą, pamiętaj, że wyjdzie dopiero 24-48h przed owu. Przy Twoich cyklach może to być późno. Najlepiej jakbyś wzięła się też za mierzenie temperatury
Nera 86 niby są opisane ale wiesz jak to jest nie wierzy się jaks ię ma takie wielkie parcie na dzidzie...
Czigra... hmmm dziwne ze ci nie wyszły 2 krechy... a byłaś sprawdzić u gina czy występuje u ciebie owulka? 2 cykle niby nie dużo, myślałam że nam pójdzie szybko, wiesz najgorsze to czekanie na ten łaskowy moment... Po 2 cyklach czuje się z mezem jak robot...;/
Treść doklejona: 04.02.13 19:31 Minia85 hmmmmm późno tzn kiedy.... generalnie od wczoraj zaobserwowałam ten lepki szklisty śluz.... sama nie wiem czy to już ten.... czy nie...
czigra a miałaś owulację w ogóle? Testy owu nie wyjdą przy braku piku lh, gdy on jest raczej nie ma opcji, żeby nie wykryły. Chyba że mocz był zbyt rozcieńczony
ab1986 wiem cos o tym ,ja np robilam owulacyjne paskowe z allegro i powiem szczerze ,ze bladziochy roznej widocznosci mialam a zaszlam -nie mialam nigdy intensywnych kresek
ab1986 zakładając 34 dniowy cykl może to być 18-24dc. Zależy jakiej długości masz fazę lutealną, żeby się dowiedzieć musiałabyś mierzyć temp. Prawidłowa długość to 10-16dni czyli tyle powinno mijać od owu do @
Nera, planowo dzisiaj, ale 16dni temu w dniu planowej owu, dopiero zaczął mi sie śluz płodny. Moim zdaniem owu była 3-5dni później. Czyli do tygodnia @powinna przyjśc.
ab1986, tak mam cykle owulacyjne, ale wystarczy, że mocz jest rozcieńczony, albo nie ma odpowiedniego wzrostu hormonów i wcale test nie musi wyjsc. Na testy owulacyjne trzeba wziąć poprawkę!
aha no to ja mam jedna wyraźniejsza od tej drugiej. Tak jak mówiecie trzeba wziąć poprawke. Lepiej widoczna jest 2 z porannym moczem a wieczorem juz jest bladziuchna... niby piszą żeby nie robic rano. Więc robie rano i wieczorem.... zobaczymy co to da dziś 14 dzień coś mnie podbrzusze pobolewa może idzie owulation:)
Ja kiedys tez uzywalam testy owu i zawsze mialam pozytywne buahaha bo ulotki nie przeczytalam buahahaha ze to musi byc ciemna krecha jedna i druga hahaha padne
ogolnie to mam taki apetyt ze ciagle sie obzeram...
Dziewczynki by test owu wyszedł pozytywny wg instrukcji obie kreski muszą być jednakowo intensywne. Albo nawet testowa ma być ciemniejsza niż kontrolna. U mnie zawsze wychodzi taki np. na 5 robionychjest 1 pozytywny i wtedy ta testowa jest mocniejsza niż kontrolna. jeżeli kobieta wypróbuje je przez kilka cykli i wychodzi jej zawsze ten jeden pozytywny to ok znaczy, że wobec niej działają. Ale są przecież sytuacje, że mimo tego, że hormon LH został uwolniony (test pokazał wynik pozytywny) w ostatnim momencie z jakiegoś powodu ciało rozmyśli się i do owulacji nie dojdzie lub zostanie ona opóźniona. Dlatego warto też obserwować temperaturę - czy jest skok lub właśnie śluz. A co do Nery, to przecież może się tak zdarzyć że okres szczytu LH jest tak krótki, że test przeoczy poziom maksymalny wykrywalny przez testy owulacyjne - dlatego też nie zaleca się robienia testów rano, bo poziom LH zazwyczaj zaczyna rosnąć od wczesnych godzin porannych. Uważam że testy owu są fajnym narzędziem wspierającym wykrywanie owulacji, ale nie potwierdzają jej wystąpienia.
nie dam rady nadrobic 92 postooow :-) Byłam na JASNEJ GÓRZE. Pomodlilam sie za siebie,za Was i za nasze kruszynki,oraz za przyszle mamusie,zeby udalo sie im zajsc w ciaze i szczesliwie donosic :*
Nera, ale ja wierzę w to, że nie wyszły Ci dwie grube krechy, bo te testy nie są w 100% wiarygodne najlepsze jest to, że był taki dzień, że były prawie takie same, ale nie zanotowałam który
Co do testów owulacyjnych to warto ich robić gdy odbywa się owulka. Ja na początku sugerowałam się nimi i myślałam że owulka się odbyła bo testy wychodziły w 100% pozytywne. A tu bach, monitoring i okazuje się że owulki nie ma. Tylko wzrost LH