Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorczigra
    • CommentTimeFeb 5th 2013
     permalink
    Dziewczyny, jeżeli temperatura jest cały czas na tym samym poziomie, to oznacza ze nie ma ciąży?

Gienia, pięknie Ci urosła tempka, trzymam kciuki:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    kinia0903: Karolka teraz tylko czekać:wink:

nooo ja chyba mogę czekać tylko na nowy cykl, bo z serduszkami u nas było baaardzo kiepsko :/ zresztą widać to na wykresie;( chyba, ze jestem wiatropylna :D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Karolka - jesli bedzie + to smiem stwierdzic ze jestes wiatropylna:) powodzenia;)
    zaciskam kciuki na kolejny cykl w takim razie:):)
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    czigra: Dziewczyny, jeżeli temperatura jest cały czas na tym samym poziomie, to oznacza ze nie ma ciąży?

na tym samym poziomie czyli niska? Po owu temp. rośnie i w okolicach @ spada(po 10-16 dniach), jeśli utrzymuje się na wyższym poziomie 18 dni jest duże prawdopodobieństwo ciąży

ann222425 skok do 3 dni po owu
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Dzięki Minia, ja sie wysoką temperaturą nie podniecam, bo w zeszłym cyklu miałam 37,3 w dniu @:devil: ale chciałam wiedzieć czy temperatura rośnie, tak jak u Gieni, czy po owu, po skoku, może utrzymywać się na jednym poziomie
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    myślę, że to indywidualna sprawa, ale generalnie rośnie i później utrzymuje się na stałym poziomie mniej więcej, np. u mnie było to 37-37,1
    możesz wejść w wykresy, wybrać "jestem w ciąży" i będziesz miała podgląd jak jest u innych dziewczyn :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    ale dziś tutaj cichutko :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    zagladam co jakis czas:)
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    taka piękna pogoda, że pewnie wszyscy przez okno patrzą i nie mają czasu na nasze forum :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nom ja sie lenie w domu na dodatek cos sie przypaletalo i pip na wejsciu mnie swedzi:(:(:(
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    mówiłam, że badanie szyjki prowadzi do infekcji :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dupa dupa o! mam za swoje:( juz nie bede badala...
    w srodku cieplo, miekko, szyjka bardzo wysoko zamknieta....
    o i swedzi na zewnatrz :( moze dlatego ta temp taka wysoka:(
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Bonimku dziekuje za modlitwe,
    ja dzis w domu, chora :( a wlasnie zaczynam 12 tc.:cool:
    Naro wspolczuje bolacego zeba

wlasnie miałam do Was staraczki apelowac, wazne wyleczyc zęby przed staraniami
    zadbac o wygimnastykowanie i formę, oraz kregosłup jesli kogos pobolewa juz teraz
    oraz zrobic szczepienia na wzw ( zołtaczka) oraz sprawdzic przeciwciała na rozyczke koniecznie!!

( ja pokpiłam wzw i pluje sobie w brode).
    --
  1.  permalink
    Czy któraś z Was wie może ile dni po Laparoskopi można już współżyć ???
    •  
      CommentAuthordoti86
    • CommentTimeFeb 5th 2013 zmieniony
     permalink
    Kurcze nie nadrobię już tylu postów :cool::cool::devil::devil::shocked::shocked:
    naprodukowałyście ich , że hej :bigsmile::bigsmile:

a ja dziś znów minusa ustrzeliłam :cry::cry::confused::confused:
    temperatura za to mi skoczyła i czekam z niecierpliwością do jutra...
    co przyniesie dzień...
    modlę się o tempkę w górze i chociaż cieniaska jakiegoś :bigsmile::bigsmile:
    ---------
    Magdzikk niestety nie pomogę z tym temacie :sad::cool:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Doti moze za wczesnie - tak sobei tlumacze za kazdym razem...
    --
    •  
      CommentAuthordoti86
     permalink
    Ja też sobie tak tłumaczę ;-)
    albo , że testy felerne bo z allegro :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Moje alegrowe okazaly sie lepsze od aptecznych,czule i jednoznaczne:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Znam mnóstwo przypadków, że + wychodził dopiero po tygodniu od spodziewanej @, a więc nic nie jest stracone! Trzymam kciuki, wykres masz ładny.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    to prawda - ladny wykres doti:)
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Witam!
    Ale tu cisza. Wszyscy chyba zajęci praktyką:wink:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hehe:) w koncu luty pelen milosci:P
    --
    •  
      CommentAuthordoti86
     permalink
    dziękuję ;-) mi tez się podoba ;-) oby koniec też był ładny ;-))
    --
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    doti cierpliwości :)
    ja mam jutro wizytę u gin i zaczynam się już stresować :/ buuuu
    --
    • CommentAuthorab1986
     permalink
    Dziewojki mam cykle 30-32-34 różnie... Dziś jest 16 dzień i nie czuje żadnych objawów owulki... w 12-13 dniu miałam śluz rozciągliwy jak kurze jajko ale wydaje mi się że za wcześnie co wy o tym sądzicie? Jestem załamana 3 miesiąc teraz próbuję :cry:
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    ab1986 a mierzysz temperaturę, badasz szyjkę, czy bazujesz tylko na śluzie. Wcale nie musisz odczuwać owulki. Prawda jest taka, że owulacja jest możliwa wcześniej. Ja tak raz miałam, w 12DC, zamiast w 20:neutral:
    --
    • CommentAuthorab1986
     permalink
    nie mierze tempki i nie badam szyjki... Stwierdziłam że pobazuje póki co na śluzie. Im bardziej się człowiek stara to guzik z tego.... Teraz jest 3 podejście od 10 dnia dzień w dzień i już ledwo zipie z męzem ;)
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Czasami wystarczy raz, a porządnie :cool: dobrze pamiętam, że to Ty kupiłaś testy owulacyjne?
    ja Cie nie chcę absolutnie straszyć, ale ja na początku miałam takie samo podejście i mimo wszystko nie wychodziło, dlatego wolę mieć kontrolę nad tym i nie mówić o tym mężowi:)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ja właśnie taka mądra...
    Byłam u dentysty rok temu.. mówiłam, że coś mnie boli pomiędzy 1 a 2...
    Nic Pani nie wiedziała.. stwierdziła, że mam za twardą szczoteczkę i odsuwam sobie szyjkę zęba i boli..
    a tu co.. zaczyna boleć coraz bardziej i widzę, że się zaczyna lekko psuć :(((
    Nie no masakra... ;/
    nie dam ruszyc sobie jedynki bez znieczulenia.. a poki co chyba nie mozna.. takze super...;/
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Współczuję...
    --
    • CommentAuthorab1986
     permalink
    czigra - ale to mam mówić mężowi???:) bo nie wiem....
    A ty już doczekałaś się swojej fasolki....?
    Tak robie teraz od tego cyklu te testy ale nie wiem sama o co z nimi biega chyba są kiepskiej jakości z allegro paskowe... w 11-12-13 miałam niby te dwie krechy ale ta druga bladsza od tej pierwszej a dzis już mam jedna tylko...;/
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    witam postanowilam zajrzec bo juz sobie miejsca znalesc nie potrafie no i do tego chcialam zobaczyc jak sie macie
    Asiula -gorzej niz zle:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    ab1986 jeszcze nie doczekałam się + :sad:
    ja nie mówię mężowi o owu, bo się chłopak stresuje. Na początku tak nie było, ale z czasem gdy zaczęło nam nie wychodzić, to co raz większa presja :confused:
    te testy takie niestety są, dlatego wolę temperaturę, obserwację szyjki plus śluz:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    czigra lepiej nie mowic bo plemniczki mniej zestresowane beda i moze lepiej im sie bedzie gnac do celu czego Wam zycze

Treść doklejona: 05.02.13 22:06
    ide sobie znalesc jakies zajecie bo oszaleje :cry: dobrej nocy -wyspijcie sie za mnie bo 2 nocke bede lulac na siedzaco -Bogu dzieki ostatnia bo jutro juz dentysta mi nie ucieknie
    --
    •  
      CommentAuthordoti86
     permalink
    Asiulka ale z tego co wiem to dentysta kobietom w ciąży podaje jakies inne znieczulenie...
    pamiętam , że moja koleżanka była u dentysty u nas w Kw. w 8 tygodniu ciąży i dawał jej jakieś specjalne znieczulenie które na pewno nie jest groźne ..
    także spokojnie :kissing: moze zapytaj swojej dentystki jak sprawa wygląda :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    Asiulka Kochana, może idz do dentysty i chociaż porozmawiaj - może da się usunąć ten problem...
    a ja dziś kupiłam oeparol i len - jak to się stosuje Dziewczyny?
    mój Luby wyjeżdza jutro w góry do kolegi, mam do nich dołączyć w piątek, ale w tym miesiącu chyba i tak już pozostaje czekać, chociaż nie wiąże z nim wielkich nadzieii..
    jutro gin powie w końcu, co dalej...
    kolejna moja koleżanka urodziła, kolejna w ciąży.. i przeżywam znów to samo rozczarowanie swoją osobą :/
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
    • CommentTimeFeb 6th 2013
     permalink
    witajcie dziewczyny :smile:
    Nieśmiało się pochwalę, dwiema kreskami. Nieśmiało, bo jest wcześniej- dopiero 9dfl, a poza tym to moja 4 ciąża, a donosiłam jedną. Tym razem mam dobre przeczucia, mam nadzieję, że mnie nie zawiodą.

velvetin wiesiołek powinno się stosować do owulacji, bo potem podobno może powodować skurcze. Ja łykałam 1-2 dziennie i bardzo poprawiło mi śluz
    doti86 i pozostałe testujące dzisiaj trzymam kciuki :kissing:
    ab1986 zacznij mierzyć temperaturę, owu może być późno przy takich cyklach. Co do testów z allegro są ok. Pamiętaj, że mocz nie może być rozcieńczony. I wszystko zależy od Twojego piku lh, ja mam bardzo duży, bo nawet 80, a owu może być nawet przy 15. Testu mają czułość 25, więc jeśli masz mniejszy pik, nie będziesz miała dwóch identycznych kresek. Poza tym wystarczy kochać się co 2 dni i na bank nie ominiecie owulacji :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Minia, cudowne wieści, strasznie się cieszę i po cichu gratuluję :) wszystko będzie dobrze, 3mam mocno kciuki!
    Miłego dnia Dziewczyny!
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeFeb 6th 2013 zmieniony
     permalink
    Miniaogromne cichutkie gratulacje :flowers::flowers::flowers::flowers::flowers: :cheer::cheer:
    od wczoraj starcilam ochote na zycie :cry: wszystko jest do bani .milego dnia Wam zycze :grouphug: moj zrypany od przebudzenia :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    Minia cieszę się ogromnie, trzymam kciuki, zeby wszystko poszło zgodnie z Twoimi przeczuciami :-)

Miłego Dnia dla wszystkich Staraczek i przyszłych Mamuś :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Minia :clap::clap::thumbup::thumbup::flowers: po ciuchu gratuluje,to tez moja 4 ciaza, dzis ide na kolejna bete i oby dobrze przyrastala,bo na tym etapie zawsze mi sie ,,psuło'' tez tylko jedna donosilam
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Nera, co się stało? Coś konkretnego czy ogólne przybicie?
    Ja mam strasznego doła... tempka w dół i ból brzucha na @
    Niby wiedziałam, że ten cykl będzie z - ale zawsze jakaś nadzieja w głębi serca była...:cry:
    --
  2.  permalink
    Minia gratulacje :D
    a u mnie dol na nic nie mam ochoty
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Minia juhuuu po cichu gratuluję ...
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    lija cos bardzo konkretnego :sad: jak tak dalej pojdzie to o slubie chyba sobie bede mogla pomarzyc w tym roku :cry: choc fakt -moj P nawet nie wspomnial o tym ,ze bedziemy musieli przesunac a wiec albo nie chcial mnie dobijac i celowo nic nie moil takiego albo wie jak nam zalezy i i tak powiemy sobie TAK .
    oj przykro mi :hugging: ale :whorship: nie zalamuj sie - nadejdzie ten dzien ,ja tez bylam po tej drugiej stronie -udalo mi sie dopiero wtedy gdy lajtowo podeszlam do sprawy ,a uwierz ,ze juz wariowalam ( moj nawet myslal o tym bym poszla do psychologa by wyjsc z tego stanu ale udalo sie bez)

Treść doklejona: 06.02.13 08:22
    gienia jak tak patrze na Twoj awatar to swietnie do sytuacji pasuje hehe :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Faktycznie... ;) eh... Chciałabym już jutro
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Nera, jeśli tylko mogę jakoś pomóc to pisz śmiało :) wiem, że słowa pocieszenia nie wiele dają. Zobaczysz, wszystko się ułoży! Dbaj o siebie i Maleństwo. Powodzenia u dentysty i jutro na usg :)
    --
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    Dziewczynki, byłam wczoraj i przedwczoraj na zakupkach na poprawe humoru. i Wiecie, że gdy wybieram ubrania patrze, czy będę mogła nosić je w ciąży? jeśli nie to nie kupuje, bo po co wydawać kasę na coś czego długo nie ponoszę haha paranoja :P
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Karoolka, ja też tak miałam :( jak coś kupowałam to się zastanawiałam czy wykorzystam w ciąży! Teraz mi przeszło i kupuję to co mi się podoba a jak zajdę w ciążę to się będę martwić w czym chodzić ;) Mała mi się dziś rozchorowała i już w ogóle dół całkowity!
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    lija dziekuje :whorship: ,trzymajcie kciukasy za usg -mam nadzieje ,ze tam jedna kruszynka :shocked: bo na zawal padne chyba ,za duzo wrazen mam ostatnio
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.