nooo ja chyba mogę czekać tylko na nowy cykl, bo z serduszkami u nas było baaardzo kiepsko :/ zresztą widać to na wykresie;( chyba, ze jestem wiatropylna :D
czigra: Dziewczyny, jeżeli temperatura jest cały czas na tym samym poziomie, to oznacza ze nie ma ciąży?
na tym samym poziomie czyli niska? Po owu temp. rośnie i w okolicach @ spada(po 10-16 dniach), jeśli utrzymuje się na wyższym poziomie 18 dni jest duże prawdopodobieństwo ciąży
Dzięki Minia, ja sie wysoką temperaturą nie podniecam, bo w zeszłym cyklu miałam 37,3 w dniu @ ale chciałam wiedzieć czy temperatura rośnie, tak jak u Gieni, czy po owu, po skoku, może utrzymywać się na jednym poziomie
myślę, że to indywidualna sprawa, ale generalnie rośnie i później utrzymuje się na stałym poziomie mniej więcej, np. u mnie było to 37-37,1 możesz wejść w wykresy, wybrać "jestem w ciąży" i będziesz miała podgląd jak jest u innych dziewczyn
dupa dupa o! mam za swoje:( juz nie bede badala... w srodku cieplo, miekko, szyjka bardzo wysoko zamknieta.... o i swedzi na zewnatrz :( moze dlatego ta temp taka wysoka:(
Bonimku dziekuje za modlitwe, ja dzis w domu, chora :( a wlasnie zaczynam 12 tc. Naro wspolczuje bolacego zeba
wlasnie miałam do Was staraczki apelowac, wazne wyleczyc zęby przed staraniami zadbac o wygimnastykowanie i formę, oraz kregosłup jesli kogos pobolewa juz teraz oraz zrobic szczepienia na wzw ( zołtaczka) oraz sprawdzic przeciwciała na rozyczke koniecznie!!
Kurcze nie nadrobię już tylu postów naprodukowałyście ich , że hej
a ja dziś znów minusa ustrzeliłam temperatura za to mi skoczyła i czekam z niecierpliwością do jutra... co przyniesie dzień... modlę się o tempkę w górze i chociaż cieniaska jakiegoś --------- Magdzikk niestety nie pomogę z tym temacie
Dziewojki mam cykle 30-32-34 różnie... Dziś jest 16 dzień i nie czuje żadnych objawów owulki... w 12-13 dniu miałam śluz rozciągliwy jak kurze jajko ale wydaje mi się że za wcześnie co wy o tym sądzicie? Jestem załamana 3 miesiąc teraz próbuję
ab1986 a mierzysz temperaturę, badasz szyjkę, czy bazujesz tylko na śluzie. Wcale nie musisz odczuwać owulki. Prawda jest taka, że owulacja jest możliwa wcześniej. Ja tak raz miałam, w 12DC, zamiast w 20
nie mierze tempki i nie badam szyjki... Stwierdziłam że pobazuje póki co na śluzie. Im bardziej się człowiek stara to guzik z tego.... Teraz jest 3 podejście od 10 dnia dzień w dzień i już ledwo zipie z męzem ;)
Czasami wystarczy raz, a porządnie dobrze pamiętam, że to Ty kupiłaś testy owulacyjne? ja Cie nie chcę absolutnie straszyć, ale ja na początku miałam takie samo podejście i mimo wszystko nie wychodziło, dlatego wolę mieć kontrolę nad tym i nie mówić o tym mężowi:)
Ja właśnie taka mądra... Byłam u dentysty rok temu.. mówiłam, że coś mnie boli pomiędzy 1 a 2... Nic Pani nie wiedziała.. stwierdziła, że mam za twardą szczoteczkę i odsuwam sobie szyjkę zęba i boli.. a tu co.. zaczyna boleć coraz bardziej i widzę, że się zaczyna lekko psuć :((( Nie no masakra... ;/ nie dam ruszyc sobie jedynki bez znieczulenia.. a poki co chyba nie mozna.. takze super...;/
czigra - ale to mam mówić mężowi???:) bo nie wiem.... A ty już doczekałaś się swojej fasolki....? Tak robie teraz od tego cyklu te testy ale nie wiem sama o co z nimi biega chyba są kiepskiej jakości z allegro paskowe... w 11-12-13 miałam niby te dwie krechy ale ta druga bladsza od tej pierwszej a dzis już mam jedna tylko...;/
ab1986 jeszcze nie doczekałam się + ja nie mówię mężowi o owu, bo się chłopak stresuje. Na początku tak nie było, ale z czasem gdy zaczęło nam nie wychodzić, to co raz większa presja te testy takie niestety są, dlatego wolę temperaturę, obserwację szyjki plus śluz
czigra lepiej nie mowic bo plemniczki mniej zestresowane beda i moze lepiej im sie bedzie gnac do celu czego Wam zycze
Treść doklejona: 05.02.13 22:06 ide sobie znalesc jakies zajecie bo oszaleje dobrej nocy -wyspijcie sie za mnie bo 2 nocke bede lulac na siedzaco -Bogu dzieki ostatnia bo jutro juz dentysta mi nie ucieknie
Asiulka ale z tego co wiem to dentysta kobietom w ciąży podaje jakies inne znieczulenie... pamiętam , że moja koleżanka była u dentysty u nas w Kw. w 8 tygodniu ciąży i dawał jej jakieś specjalne znieczulenie które na pewno nie jest groźne .. także spokojnie moze zapytaj swojej dentystki jak sprawa wygląda
Asiulka Kochana, może idz do dentysty i chociaż porozmawiaj - może da się usunąć ten problem... a ja dziś kupiłam oeparol i len - jak to się stosuje Dziewczyny? mój Luby wyjeżdza jutro w góry do kolegi, mam do nich dołączyć w piątek, ale w tym miesiącu chyba i tak już pozostaje czekać, chociaż nie wiąże z nim wielkich nadzieii.. jutro gin powie w końcu, co dalej... kolejna moja koleżanka urodziła, kolejna w ciąży.. i przeżywam znów to samo rozczarowanie swoją osobą :/
witajcie dziewczyny Nieśmiało się pochwalę, dwiema kreskami. Nieśmiało, bo jest wcześniej- dopiero 9dfl, a poza tym to moja 4 ciąża, a donosiłam jedną. Tym razem mam dobre przeczucia, mam nadzieję, że mnie nie zawiodą.
velvetin wiesiołek powinno się stosować do owulacji, bo potem podobno może powodować skurcze. Ja łykałam 1-2 dziennie i bardzo poprawiło mi śluz doti86 i pozostałe testujące dzisiaj trzymam kciuki ab1986 zacznij mierzyć temperaturę, owu może być późno przy takich cyklach. Co do testów z allegro są ok. Pamiętaj, że mocz nie może być rozcieńczony. I wszystko zależy od Twojego piku lh, ja mam bardzo duży, bo nawet 80, a owu może być nawet przy 15. Testu mają czułość 25, więc jeśli masz mniejszy pik, nie będziesz miała dwóch identycznych kresek. Poza tym wystarczy kochać się co 2 dni i na bank nie ominiecie owulacji
Minia po ciuchu gratuluje,to tez moja 4 ciaza, dzis ide na kolejna bete i oby dobrze przyrastala,bo na tym etapie zawsze mi sie ,,psuło'' tez tylko jedna donosilam
Nera, co się stało? Coś konkretnego czy ogólne przybicie? Ja mam strasznego doła... tempka w dół i ból brzucha na @ Niby wiedziałam, że ten cykl będzie z - ale zawsze jakaś nadzieja w głębi serca była...
lija cos bardzo konkretnego jak tak dalej pojdzie to o slubie chyba sobie bede mogla pomarzyc w tym roku choc fakt -moj P nawet nie wspomnial o tym ,ze bedziemy musieli przesunac a wiec albo nie chcial mnie dobijac i celowo nic nie moil takiego albo wie jak nam zalezy i i tak powiemy sobie TAK . oj przykro mi ale nie zalamuj sie - nadejdzie ten dzien ,ja tez bylam po tej drugiej stronie -udalo mi sie dopiero wtedy gdy lajtowo podeszlam do sprawy ,a uwierz ,ze juz wariowalam ( moj nawet myslal o tym bym poszla do psychologa by wyjsc z tego stanu ale udalo sie bez)
Treść doklejona: 06.02.13 08:22 gienia jak tak patrze na Twoj awatar to swietnie do sytuacji pasuje hehe
Nera, jeśli tylko mogę jakoś pomóc to pisz śmiało :) wiem, że słowa pocieszenia nie wiele dają. Zobaczysz, wszystko się ułoży! Dbaj o siebie i Maleństwo. Powodzenia u dentysty i jutro na usg :)
Dziewczynki, byłam wczoraj i przedwczoraj na zakupkach na poprawe humoru. i Wiecie, że gdy wybieram ubrania patrze, czy będę mogła nosić je w ciąży? jeśli nie to nie kupuje, bo po co wydawać kasę na coś czego długo nie ponoszę haha paranoja :P
Karoolka, ja też tak miałam :( jak coś kupowałam to się zastanawiałam czy wykorzystam w ciąży! Teraz mi przeszło i kupuję to co mi się podoba a jak zajdę w ciążę to się będę martwić w czym chodzić ;) Mała mi się dziś rozchorowała i już w ogóle dół całkowity!