Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeFeb 6th 2013
     permalink
    Nera - mowisz ze dentystka cie uratowala:P
    no najedz sie za mnie bo ja dopiero jutro odwiedzam sklep:)
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    a ja czuję @, naprawdę, zaczynam tracić nadzieje:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorHaniutka
     permalink
    Neruś, dentystka się spisała? Ząb wyrwany czy da się uratować? Cieszę się ze już nie cierpisz.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    czigra wez nic nie czuj o! nie trac czekaj...o!
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    mnie też właśnie dopadł taki dziwny ból @:cry:
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeFeb 6th 2013 zmieniony
     permalink
    gienia -faorkow mam jeszcze poltorej paki wiec zapraszam:swingin: paczki tez sa :tooth:

Haniutka -dentystka narazie mi zatrula -leczenie troche w ciemno bedzie jesli zacznie bolec przed porodem poniewaz ani ona ani ginekolog nie wyrazi mi zgody na rtg zeba a wiec leczonko kanalowe w ciemno na chybil trafil gdy bolec zacznie :rolling: oby nie

normalnie takie to fajne uczucie po trzech dniach ze sialala ,az humorek sie pojawil no i serducho dzis bedzie a coooo mi tam:tooth:

Treść doklejona: 06.02.13 17:40
    Sucharku -gardlo przeszlo kochana ??

Treść doklejona: 06.02.13 17:41
    przepraszam -ominelam wpisik ,ze nadal Cie boli :whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Dziewczyny - a jakie są objawy niedrożnych jajowodów ? Czy to jakoś się czuje ? Ja się nadal obawiam a moja gin nie za bardzo chce to badanie :/
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ja slyszalam ,ze nie ma objawow Tinamar
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Test PCT wypadł dziś u mnie źle:cry:
    A zaczęło się wszystko tak ładnie. Nasionka świetne, hormony w normie, pęcherzyk właśnie osiągnął 21mm i endo 8,5.
    Nic, tylko działać! Tylko jak działać w tak nieprzyjaznym środowisku:sad:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Nera86: gienia -faorkow mam jeszcze poltorej paki wiec zapraszam paczki tez sa

az mi slinotok polecial:)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    a co to ten test PCT ? Ja się boję że mam niedrożne jajowody :(
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    powaznie- jak wpadlam do cukierni to ta pani chyba bez slow pomyslala ,ze ja podwojna hahahaha
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeFeb 6th 2013 zmieniony
     permalink
    to tak jak ja kiedys pojechalam z mezem po warzywa owoce i mowie : ogorki, truskawki arbuz ooo a pani to chyba w ciazy :P
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    hehehe dobre :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    To test wykonany kilka godz. po stosunku w okresie okołoowulacyjnym.
    Sprawdza przeżywalność plemników w płodnym śluzie.
    Armia mojego J poległa w moim...
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    o kurcze.... i co teraz ? :shocked: jejku jak ja bym chciała żeby mój poszedł na te badania :( albo chociaż na wizytę ze mną ;(
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Zobaczymy. Obczytałam się, że zdarza się naturalnie zajść w ciążę, nawet jeśli test PCT wypadł słabo.
    Liczę na plemniki mojego J, gdyż wcześniejsze badanie jego armii wyszło znakomicie.
    To ja mam jakiś wrogi śluz albo nie wiem już co.

Treść doklejona: 06.02.13 18:52
    Jeśli nie da się inaczej, to inseminacja.
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Minia gratulacje wielkie!! To jestes druga juz w lutym, a dopiero sie zacząl.!!:cheer:
    Ciekawe co tam gienia skrywa...szalona kobieta.:cool:

Zurawinko- przynajmniej wiesz na czym stoicie, nie znam sie zupelnie, czy leczy sie taka wrogosc sluzu
    Badzcie dobrej mysli.....jesli zolnierze meza 1 szej klasy!! Trzymam kciuki.

Nera czekamy na wiesci po usg.:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Dorit: Ciekawe co tam gienia skrywa...szalona kobieta.

no nie znowu gienia;p
    Natalia milo mi :P

no nie wiem co skrywam o! tajemnice;p
    miala byc beta jutro ale ni hu hu chyba nie da rady;/
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    ehhh... cały czas coś, nie ? Trzymam kciuki kochana :*** ja się własnie dowiedziałam że Mini ma tak,że w 23dc progesteron ma ok, ale potem leci w dół i bez wspomagacza nawet jakby się udało zajść to daleko nie przetrwa... i ja się przeraziłam że też tak mam bo strasznie długie plamienia mam przed @ a cykl długi bo ok 33 dni, a w 24 dc progesteron był w normie... no ryczeć mi się che normalnie jak sobie pomyślę że może już się udało kilka razy ale traciłam tę szansę :(((( nie wiem czy prosić o liteinę lekarza czy może w tym cyklu progesteron jeszcze raz robić np w 28-30dc ???? ehhhh.... chyba pójdę do innego lekarza... tylko oni jak widzą że leczę się u kogo innego (widać wszystko w stystemie) to mnie zleje :((((:cry:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    wlasnie sie obzeram krowkami ciagutkami pies by to tracal wrrr....
    bede tlusta jak swinia ... chyba z 20 juz zjadlam;/
    --
    •  
      CommentAuthorHaniutka
     permalink
    Tinamar ja tak miałam że w ciążę zachodziłam ale bez wspomagaczy fasolka zostać nie chciała ze mną. Wiem o 2 ale jak było kiedy nie testowałam tego nie wiem :-(((
    U nowego gina dostałam wspomagacze. To mój 4 cykl z nimi.
    Radzę, znajdź gina profesjonalistę i nie bój się zadawać mu trudnych pytań.
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Dorit -napewno dam znac ,a Ty teraz czasem usg nie bedziesz miala 12 tyg?
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Dzięki Haniutka. Chociaż jakoś się zmartwiłąm :( A powiedz mi - od którego dnia cyklu bierzesz wspomagacze ? Bo ja mam chyba późniejsze owulacje (w ostatnim cyklu miałam w 21 dc) i jakbym brała wczesniej to pewnie by mi luteina tylko zachamowałą owulkę. W tym cyklu mam monitoring, ale jak go nie będzie to skąd wiem czy owulka była czy nie ? Kiedyś brałam luteinę od 16dc ale nie miałąm wtedy owulki i wydaje mi się że właśnie dlatego że brałam luteinę.... ehhh płakać mi się chce :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Tinamar,glowa do gory :) bedzie dobrze,idz do innego lekarza. Z tego co wiem niedroznosc nie boli,nie jestes w stanie tego wyczuc. Musisz namowic meza na badania... To moze wiele wyjasnic. Wspieram Cie :*
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    Tinamar kurczę, nie chciałam wystraszyć :hugging: Ja biorę od 3 dnia po owu zawsze luteinę. Zaprosiłam Cię do przyjaciółek, zerknij na mój poprzedni cykl bez luteiny, a ten. W poprzednim beta bardzo niska, na testach tylko cienie i @ przyszła, gdyby nie pozytywna beta pewnie nie wiedziałabym, że jestem w ciąży. Teraz z luteiną i od razu kreska ładna tak jak w donoszonej ciąży. Ja diagnostykę przeprowadziłam po pierwszym poronieniu 3 lata temu, jeszcze nie notowałam tu wszystkiego na 28, więc dokładnie nie pamiętam. Wtedy @ zaczynała się 3-4 dniowymi plamieniami, właśnie z powodu zbyt szybkiego spadku progesteronu.
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Tinamar, ja też radzę namówić faceta na badania. Nigdy nic nie wiadomo.
    Tych ginekologicznych usterek się nie czuje. Ja też nie sadziłam, że mając dobre ogólne wyniki, będę miała problem.
    Dopiero zaglądnięcie głębiej w sprawę pozwala na stawianie diagnozy.
    Póki co nie zamartwiaj się na zapas.
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dziewczyny czy jak test rano bedzie negatywny to jest sens robic bete? czy czekac?;(
    --
    • CommentAuthorgos_29
     permalink
    witam dziewczyny poradzcie mi cos mam brac luteine po owulacji ale na moich temperaturach nie widac jej jeszcze i sie zastanawiam czy zaczac już brac czy jeszcze poczekac ??

:confused:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    No włąśnie, podobne pytanie mam - Minia - skąd wiedziałaś kiedy zacząć brać wspomagacz progesteronu ? Czy lekarz Ci mówił to ? I dzięki ;)
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Ja w zeszłym cyklu brałam dupka i wzięłam bez minitoringu, dwa dni po owu. Jak się później okazało owu była tydzień później. Wszystko zależy w jakich dawkach się bierze. Jedna tabletka dupka to 10mg, ponoć dawka powyżej 30mg zatrzymuje owulacje, ale moim zdaniem nie ma sensu brać wspomagaczy, jeżeli nie zna się pewnego dnia owulacji. Objawy przy duphastonie- koszma!:neutral:
    --
    • CommentAuthorgos_29
     permalink
    no własnie dlatego ja sie zastanawiam czy brac czy czekac jeszcze a to mój 22 dc także już daleko a tutaj ani widu ani slychu :confused:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    a ja przy luteinie nie miałąm żadnych objawów... zobaczę w takim razie - w tym cyklu mam monitoring, więc spytam się lekarza (ale już innego) czy może nie spróbować luteiny po owulacji...jak myślicie ?
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Nie chcę brać na siebie takiej odpowiedzialności i radzić czy powinnaś brać czy nie. Moim zdaniem, tylko monitoring da Ci pewność
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    Tinamar najpierw miałam monitoring, żeby sprawdzić, czy jest owu i lekarka sama kazała mierzyć temperaturę i obserwować śluz. Dokładnie dzień po potwierdzonej owu był skok, więc w kolejnych cyklach już zawsze brałam od 3 wyższej. Podobno jest opcja zahamowania owulacji, jeśli zbyt wcześniej się weźmie.
    Myślę, że powinnaś wspomnieć o plamieniach i powiedzieć, że masz podejrzenia co do niedomogi. A silny pms masz też?
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    a co to pms ? :) sorki, ale nie wiem :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Minia-wielkie gratulacje...:)) dbaj teraz o siebie..:)) ciesze sie,ze Ci sie udalo.

czekam takze na nastepne dobre wiesci od dziewczyn...czyzby Gienia nam tutaj cos chciala ciekawego napisac.?? oby oby...:))

nadrobic Was to wielki problem...juz nie wiem kto gdzie i po co...ja sie malo udzielam bo mam fze spiacej krolewny i takie tam rozne ciekawe rzeczy.ale czytam i czekam na dobre wiesci..:))Pamietajcie-plan do czerwca ma byc zrealizowany...:))

:wink:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Witaj Mall kochana ;) Mam nadzieję że czujesz się dobrze :****
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Mal77: czyzby Gienia nam tutaj cos chciala ciekawego napisac.?? oby oby...:))

chyba poczekamy do piatku:(
    --
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    heh, wróciłam od ginki - czekamy na @ i po niej od razu HSG, tracę wiarę, a wokoło tyle zachodzących i brzuchatych, ech..
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    velvetin - glowka do gory!! w koncu sie uda zobaczysz....
    --
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    to samo powiedziała dziś moja gin - "w końcu będzie pani w ciąży, prędzej czy później", na co ze łzami w oczach powiedziałam, że teraz to już na pewno nie prędzej, bo trwa to już 14 cykli przecież..
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    velvetin: "w końcu będzie pani w ciąży, prędzej czy później"

i wierz w to!!!
    velvetin: że teraz to już na pewno nie prędzej, bo trwa to już 14 cykli przecież..

ludzie staraja sie po pare lat...
    wiem latwo mi mowic... bo nie mam ''takich'' problemow...
    ale pamietaj nie masz najgorzej, badz dobrej mysli, mysl pozytywnie, niech psychika odpocznie... dasz rade, wierze w Ciebie....
    --
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    dziękuję :* mam dziś chyba gorszy dzień, problemy w pracy, kłótnia z Lubym, który pojechał sobie w góry z kolegą, jakoś po prostu mi źle.. do jutra przejdzie mam nadzieję i będę mogła swoim pozytywnym nastawieniem może zarażać innych, ale tymczasem chyba powinnam zamknąć buzię i iść spać, chlip
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Velvetin - to tak jak ja - ja też dzisiaj jakaś z dołem potwornym :/
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Ja często mam takie dołki, nic innego nie robię tylko ryczę. Wiem, że zawsze wszyscy na pocieszenie mówią, że niektórzy starają się tyle lat i w końcu im wychodzi, ale mnie to wcale nie pociesza. Nie myśle o innych, myśle o sobie. :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    bo tak to jest właśnie :/ i boję się że będę starała się kolejne lata :((((
    --
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    Tinamar, moim dzisiejszym sposobem będzie winko i dobry film, a co - niech Luby żałuje, że go przy mnie nie ma ;)
    --
    •  
      CommentAuthorsheam
     permalink
    Hej dziewczynki...tak się zastatawiam co by tu pozytywnego napisać i jakoś nic mi do głowy nawet nie przychodzi, bo tak naprawdę czuję to samo co Wy...najgorsze jest to, że chciałoby się w tą ciąże zajśc już, teraz, kurcze bo właśnie teraz tak bardzo chcemy, bo już tyle sie naczekałyśmy...
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    niom, dokładnie... ja chyba też zamiast atakować męża to pójdę filmik oglądać przy winku z siostrą męża ;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.