Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorlija
    • CommentTimeFeb 9th 2013
     permalink
    Owocnego weekendu Kochane :)
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    dzień dobry
    nawet nie wiecie jakie mam zakwasy po tym moim bieganiu:whorship:
  1.  permalink
    Witam weekendowo :winkkiss:
    U mnie nareszcie skok więc od rana serduszkuje z mężem :heartbounce::heartbounce::heartbounce: i z tego tytulu szykuje sie pracowity weekend :heartsabove:
    Pozdrawiam i będę zaglądać :kiss:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Witam kochane :grouphug: owocnych wekendowych :heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hej dziewczyny
    u mnie dzis znowu temp poszybowala do gory :) takze rzeczywiscie moja nadzieja umrze ostatnia:P
    omg ;)
    cos mi nie pokazywalo ze ktos pisal tutaj posty wiec nie zagladalam a tu prosze... jestescie:)
    Milego dnia, u Nas dzis prace w ogrodzie:)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    gienia to mowisz,ze ogrodkowo rozpoczety weekendzik :wink:

Treść doklejona: 09.02.13 10:02
    Trzymam kciukaski za tempke :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorkinia0903
     permalink
    Ja też Natalio trzymam kciuki.U mnie dupa w tym miesiącu chyba bezowulacyjny:cry:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Nerus w sumie to jeszcze nie wstalam z lozka:P
    ale mamy zamiar skorzystac z tego ze moj tata jest u Nas to chcemy wykopac skopac wyrownac co sie da i slupki na ogrodzenie wkopac o ile sie da:)
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Natalia, trzymam kciuki za ten skok!
    Mnie znowu napierdziela lewy jajnik, nie wiem dlaczego, ale ból promieniuje do uda. Nawaliłam się wczoraj dwoma piwami desperados, nie ma to jak ekonomiczna głowa:P
    --
  2.  permalink
    Heh ja dzisiaj idę szaleć :wink: w końcu są ostatki !
    --
    •  
      CommentAuthorkinia0903
     permalink
    Ale tu cisza dzisiaj:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    bo weekend w sam raz na serduchowanie :wink:
    --
    • CommentAuthormartynaw
     permalink
    Czigra, ja stawiam na torbiel.
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Martynaw - nie strasz dziewczyny....
    pocichu modlimy sie o + ..
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    nie straszy, miałam juz torbiel, zupełnie inne uczucie, jestem pewna, że to nie to:)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    korzystajac z cichoszy jaka dzis tu panuje ide walnac sobie manicure z pedicure bo cos podupadac zaczelam z wygladem -totalny len ogarnia ostatnio :tooth:
    --
    • CommentAuthormartynaw
    • CommentTimeFeb 9th 2013 zmieniony
     permalink
    Torbiele mam od 2 lat i niestety wiem jak to jest i jakie objawy może dawać.
    Nie miałam i nie mam zamiaru straszyć. Ot życie!

Spojrzałam na Twój wykres i ten spadek temp był fajny...teraz niedawno.
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Martyna, dziękuje. Mam nadzieję, że intuicja mnie nie myli.
    Napisz mi tylko czy mając torbiel na jajniku, drugi tak samo Ci dawał w kość? czy tylko jeden pobolewał?
    --
    • CommentAuthormartynaw
     permalink
    Czigra, zawsze bolały mnie dwa, ale ten, na którym była torbiel mocno kuł (takie pikanie). Nigdy nie przedłużył mi cyklu, czasami wręcz skracał. Przy moim LUF (zespół niepękającego pęcherzyka) wykresy były (już nie prowadzę regularnie) idealne, wyniki też są ok.
    Życzę Ci II albo bety powyżej 5:)
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Dziękuje:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Dziewczyny dziś przez moje ciśnienie żegnałam się z dziećmi przeszłam szok,ciśnienie miałam 70/50:cry::cry::cry::cry:,ja chyba odłożę starania o dzidziusia i to na zawsze,chyba już nie nadaję się na mamę,chodzi o mój organizm że on nie podoła,chyba że teraz zaszłam to inna sprawa,ale przy takich przebojach nie wiem czy nawet się utrzyma,jestem załaman,dziś strasznie płakałam,mam strasznego doła:cry::cry::cry::cry:chcę żyć normalnie,czemu ciągle dostaje od życia kopa:devil:ciagle przydarzają mi się złe rzeczy za co?!
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Sucharku faktycznie niskie, a miewalas juz takie? Mocna herbata nie pomaga? Ja mialam przed ciaza 90/50 i to byla norma
    moze trzeba zasiegnac rady lekarza!
    --
    •  
      CommentAuthorsheam
    • CommentTimeFeb 9th 2013 zmieniony
     permalink
    Hej Sucharku, a własnie to swoje niskie ciśnienie konsultowałaś z lekarzem??? jeśli tak, to co powiedział???
    Cześć Dziewczynki weekendowo!! ja dziś bez entuazjazmu kompletnie, bo jedna kreska wyszła:(( także to raczej nie ten cykl..
    --
  3.  permalink
    sucharku ja tez jestem niskocisnieniowcem,ale takie niskie cisnienie warto skonsultowac z lekarzem...moze jakis lek wywoluje taki skutek uboczny u Ciebie? moze trzeba morfologie zrobic i zelazo? ekg powinnas tez zrobic...
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    kiedyś konsultowałam i powiedziała że taki mój urok,powiedziała że jak mi spadnie mam natychmiast wypić szklankę wody,ale woda już nie pomaga idę w poniedziałek do lekarza oby mi pomógł i dał na wyrównanie ciśnienia bo się wykończe,uwierzcie mi mam dość,przepraszam że wam marudzę ale mój T nie rozumie tego a ja nie mam komu się wyżalić :cry:

Treść doklejona: 09.02.13 20:35
    już miałam te badania miałam idealne,ale teraz powtórzę badania,nie wiem może concor mi tak powoduje ale biorę go dopiero wieczorem,a te skoki mam od rana,concor przepisał mi kardiolog bo miałam strasznie wysoki puls,wszystkie badania jakie robiłam były idealne
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    bylam u znajomych i zmierzylam cisnienie i mialam wysokie ale nie wiem czy to dobrze mi zmierzylo
    mialam 195/95 chyba;/ niewiem dlaczego tak;/
    --
    • CommentAuthorab1986
    • CommentTimeFeb 10th 2013
     permalink
    witajcie w ten niedzielny poranek;) W tym cyklu postawiłam na paskowe testy owu. Cykl mam średnio od 30-34 zależy jak przyleży;) Ten cykl miał 30 dni!. Test owu robie rano i wieczorem od 10 dnia cykl. Od 17 dnia rano dwie kreski a wieczór dwie ale jedna słabsza, natomiast w 18 dniu dwie krechy intensywne były i rano i wieczór, w 19 dniu rano dwie eleganckie wieczór dwie ale jedna słabsza. Dziś jest 20 dzien cyklu - rano dwie eleganckie.... Oczywiście od 17 dnia próbujemy....;] Dziewczynki proszę o interpretację....
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Ab, mierzysz temperaturę ?śluz, i szyjke?
    --
    • CommentAuthorab1986
     permalink
    właśnie nie.... nie obczajam szyjki, sluz mialam 17-18 dzien temp nie mierze
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    mierz temperature, bo tak nie ma co interpretowac
    --
    • CommentAuthorab1986
     permalink
    gienia nie chce sie spinac jescze bardziej niz jestem spieta z ta temp to kupa roboty;]
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    ab1986 bez temp. i śluzu nie ma co interpretować. Śluz to minimum. Rano testów nie rób, bo poranny mocz jest bardziej "stężony" i nie są wiarygodne. Poza tym pozytywny test nie daje gwarancji, że Twój organizm się nie rozmyśli i pęcherzyk pęknie. I tutaj temperatura bardzo by pomogła, również dałaby bardzo cenną informację o długości fazy lutealnej.
    Temp to jest 10 sekundowy pomiar termometrem elektroniczny, więc jaka kupa roboty?

gienia natychmiast do lekarza :shocked: 195/95 toż to poważna sprawa
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    moze i kupa robota, ale warto...

Treść doklejona: 10.02.13 09:41
    Minia85: gienia natychmiast do lekarza 195/95 toż to poważna sprawa

to musialo mi zle zmierzyc;/ bo zle mialam przypiete itd;/
    czuje sie dobrze....
    hm... zmierze dzis u tesciow...
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    zmierz koniecznie, bo to byłoby już poważne nadciśnienie. Mam nadzieję, że będzie ok.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Minia85: zmierz koniecznie, bo to byłoby już poważne nadciśnienie. Mam nadzieję, że będzie ok.

nigdy ni emialam z tym problemu, co moglo na to wplynac?
    jak szlismy do znajomych to mamy z gorki i chcac nie chcac prawie z niej zbiegalismy bylam troszke zdyszana i jak mierzylo mi to sie rozpielo hmm i 3 razy pompowalo...
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    ab1986, ja też tak z początku myślałam o temperaturze. Nawet popłakałam się, jak stłukł mi się termometr rtęciowy. Do tych termometrów owulacyjnych mam mieszane uczucia:angry: ale dzięki emu łatwiej jest wszystko kontrolować. Szyjka jest ciężka w interpretacji, a ze śluzem, będziesz jedynie wiedzieć kiedy dni płodne się zaczęły/skończyły.
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    gienia83 możliwe, że pomiar był źle zrobiony, ale powtórz, bo to nie przelewki w ciąży. Nadciśnienie jest to choroba układu krążenia, może być spowodowana wieloma czynnikami np. chorobą nerek, dietą wysokosodową, małą ilością ruchu. Sama jestem nadciśnieniowcem, ale od dzieciństwa i w ciąży jestem pod stałą opieką kardiologa, bo ten stan może być niebezpieczny dla dziecka. Warto się tym zainteresować przed ciążą, bo nie powinno przekroczyć 140/90. Powtórz badanie prawidłowo, kilka dni z rzędu, jeśli będzie ok nie ma co się martwić
    --
  4.  permalink
    Witam niedzielnie :flowers:
    Dziewczyny zastanawiam sie kiedy lepiej :heartbounce: przed skokiem czy po ????
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Cały czas:clap:
    wszystko zależy od plemniorów. Czy chłopaki szybko sie regenerują, czy nie:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
    • CommentTimeFeb 10th 2013 zmieniony
     permalink
    Ania dokładnie tak jak pisze czigra :wink: Do tego jeszcze zależy, kiedy masz owu, bo może być 3 dni przed skokiem lub 1 dzień po. Dlatego żeby mieć pewność co 2 dni cały cykl i na bank nic nie przegapicie :smile: Obserwując siebie podejrzewam, że u nas plemniki zbyt długo nie wytrzymują i udaje się, gdy :heartbounce: jest bardzo blisko owu, najlepiej codziennie w dni płodne. To tylko teoria dotycząca mnie i nie wiem, czy słuszna
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Prawda jest taka, że kochając się codziennie, chłopaki mogą byc słabsze, a więc może się liczyć pierwszy strzał. U nas codziennie, nie przyniosło efektu. Dlatego staramy się co dwa dni, ale nic na siłe, jak ja jestem padnięta, albo mąż to odpuszczamy. Przy płodnym śluzie, plemniki są wstanie poczekać na jajeczko nawet tydzień:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    dzien dobry moje e-kobitki :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    dobry e-mamuśka:kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    czigra akurat z tymi słabymi plemnikami jest wręcz odwrotnie. Nam w klinice niepłodności mówili, że najlepiej codziennie. Podobno zmniejsza to ilość plemników, ale zwiększa ich szybkość i jakość, co jest ważniejsze :bigsmile: Oczywiście, jeśli mężczyzna ma małą ilość plemników, to ta metoda się nie sprawdzi. Natomiast jeśli chodzi o jakość to jest zdecydowanie lepiej współżyć codziennie.
    Mnie nie udało się zajść nigdy współżyjąc np. 2-3 dni przed owu, a w każdym cyklu, w którym współżyłam maks dzień przed byłam w ciąży.

Polecam lekturę:
    http://www.oaza.pl/cdz/nieplodnosc/239-starania-o-poczcie-co-radz-amerykanie
    http://www.antykoncepcja.pl/newsy/czesty-seks-korzystnie-wplywa-na-jakosc-plemnikow-i-na-plodnosc

i najciekawszy cytat ze statystykami:
    "Wprawdzie sugerowanie określonej częstotliwości zbliżeń może powodować u małżonków niepotrzebny stres, wpływający niekorzystnie na ich starania, warto jednak wiedzieć, iż najwyższy wskaźnik płodności (37 procent) uzyskiwały pary współżyjące codziennie, nieco niższy (33 procent) podejmujące zbliżenia co drugi dzień, natomiast prawdopodobieństwo poczęcia spadało do 15 procent, jeżeli do współżycia dochodziło tylko raz na tydzień."

Treść doklejona: 10.02.13 12:30
    przepraszam, nie umiem aktywnych linków wklejać :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    ale ja nie ma ochoty codziennie:fierce:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Minia -wybierasz link (ten niebieski napis,pojawia Ci sie okienko i nic nie robisz tylko wklejasz to samo 2 razy )a nastepnie link jeszcze raz w polu tekstu i gotowe :wink:
    --
  5.  permalink
    u mnie jutro wsio sie okaze co i jak mam nadzieje ja chce juz ranek :/
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    Nercia dzięki :bigsmile:
    czigra pewnie nie ma co się zmuszać :wink:
    PaulinaMała83 trzymam kciuki :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkinia0903
     permalink
    Ale jestem mega wku...... wczoraj mieli przyjechać nasi znajomi jak głupia od rana i sprzątałam i gotowałam a oni wieczorem że nie przyjadą bo się pokłócili.W końcu doszli do porozumienia żedzisiaj przyjadą o 12 mieli wyjechać.Godzina trzecia ac ich nie ma. a Mają do nas 1 godzinę jazdy.:angry:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Czigra - ja też nie he he ;)

Kinia - co to za znajomi ??? Nie lubię jak tak ktoś nas zlewa... wczoraj też miał kolega przyjść ale się w końcu rozmyślił a ja specjalnie więcej ugotowałm i bez sensu wydane pieniądze - niby się zje ale kurcze niech ktoś nie ma tego w d... No ;)

A ja wczoraj jakoś miałam wreszcie ochotę na serducho i sama wzięłam inicjatywę i chyba mojemu sięp odobało ;) Ale to jeszcze nie te dni ale może warto już się wczuć ;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.