Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    amazonka teraz wiesz o co pytałam ?? :) dziewczyny potwierdziły tylko zmianę śluzu w udanych cyklach, wiadomo dopiero jak zobaczyły II kreski wiedziały skąd zmiana śluzu ale kazda ją potwierdza po fakcie :wink:
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeFeb 25th 2013
     permalink
    ja mialam wlasnie taki kremowy ale to juz z jakies tydzien jak nie wiecej przed terminem @ zreszta kazda kobieta jest inna wiec mozna poronywac bez konca :wink:
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    ja dopiero sluz obserwuje pierwszy cykl i tak nic dalej nie wiem mam białawy półprzezroczysty ilosc średnio i lepki a @ brak już 14 dni dobrze ze jutro do gina ide
    --
  2.  permalink
    doti nie czytałam Twoich wypowiedzi wcześniej bo dopiero co zaczelam oglądać forum , ale jesli beta nie wskazuje ciązy to gin powienien na wywołanie przepisać dupka albo lutka , i przy okazji sprawdzić prl i progesteron , może był bezowulacyjny cykl co sie czasem zdarza i wtedy cykl jest bardzo długi :)
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    przemadrzala_rzepinianka może tak byc ale że staramy sie z mezem o dziecko od lutego wiec wole sprawdzic czy wszystko oki zawsze miałam 28-30 cykl a;e chyba owulacja mi sie przesuneła albo nieiwem
    --
  3.  permalink
    doti ja też zawsze mialam cykle 28 dniowe , w tym owu zawsze 13 lub 14 dc . Ten cykl mam dziwny...ale myślę ze to za sprawą stresy jaki mialam przy hsg :P Tak bardzo sie stresowałam ze jakoś słaby ten cykl był pod wzdlgędem śluzu w I fazie i przy owu która się opoźniła i była dopiero w 18 dc. Do tego 18 doliczylam sobie 14 dni fl i @ przyjdzie dopiero po 32-33 dniach chyba :(
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    PRZEMĄDRZALA RZEPINKA moze tak moze nie z tego co czuytam to luty pod wzgledem obserwacjii jest dziwny i nie tylko u mnie .aby do jutra kontrole u gin i tak muszę zaliczyc zobaczy czy wszystko ok .a starać się mogę dalej ;)):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    An Gratulacje plusika!! Teraz czekamy na bete.:)
    zagladam do Was, sama jakis czas tu pisałam ( jeszcze w grudniu:)
    zauwazylam ze srednio co tydzien jedna staraczka trafiona - zaciązona:clap:
    w lutym zdaje sie 4 dziewczynom sie udało!
    wiosna należy do Was :thumbup::rainbow: trzymam kciuki!!
    --
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    Dotki28 głęboki oddech i spokój chyba to nas uratuję, chociaż odrobinkę :) daj znać co tam z Twoim ciałem się dzieje po wizycie u ginekologa....
    • CommentAuthorDorota875
     permalink
    Cześć dziewczyny :) gratuluje tym, które ujrzały II kreski, witam nowe :) a u mnie temp bez zmian 37 i tak sie utrzymuje, 34dc ale który fl nie wiem :(... i w sumie tak, z jedn strony czekam na @ a z drugiej nie. a dlaczego? bo dzisiaj jestem ostatni dzień w pracy (praca na umowe zlecenie) a od jutra zaczynam szkolenie w nowym miejscu pracy :) i tak jakos nie wiem co ze soba zrobic :( jestem jakas taka przybita... nowa praca, a z drugiej strony brak @ :) ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :) korci mnie żeby zrobić test a z drugiej strony troche sie boje :)
     permalink
    złapałam takiego strasznie wielkiego doła.... siedzę i ryczę :( nie mam już sił ....
  4.  permalink
    Magdzikk10: złapałam takiego strasznie wielkiego doła.... siedzę i ryczę :( nie mam już sił ....

co jest ??? jestem tu nowa..nie znam historii zadnej z Was :( powiedz po krótce co jest...

Dorit mam nadzieje ze w marcu na mnie trafi ze zaciążę :D
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Magdzikk10 Będzie dobrze kochana
    :kissing:
    ja teraz po poronieniu jak na razie odpuszczam,chcę chyba odpocząć,jak myślicie dobry pomysł?
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    odpoczywaj, ale nie rezygnuj z sexu:)
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    hahhahh jak na razie też z tym ostrożnie z resztą wiesz jak jest u mnie z tym sexsem tzn z moim T:bigsmile:
     permalink
    przemadrzala_rzepinianka
    Jak każda z nas mam problem z zajściem w ciążę :( mam zespół policystycznych jajników, to mój pierwszy cykl po laparoskopii.... była ładny pęcherzyk, pierwszy w mojej historii, w piątek sobie ładnie pękł albo w czwartek, w piątek nie było go już na monitoringu u gienia w każdym bądź razie, nie czuje się na zapłodnioną że się tak wyrażę.... i powoli zaczyna mnie to dobijać, po prostu nie mam już sił
  5.  permalink
    Magdzikk10: Jak każda z nas mam problem z zajściem w ciążę :( mam zespół policystycznych jajników, to mój pierwszy cykl po laparoskopii.... była ładny pęcherzyk, pierwszy w mojej historii, w piątek sobie ładnie pękł albo w czwartek, w piątek nie było go już na monitoringu u gienia w każdym bądź razie, nie czuje się na zapłodnioną że się tak wyrażę.... i powoli zaczyna mnie to dobijać, po prostu nie mam już sił

rozumiem Cię w zupełnosci..jestem pierwszy cykl po hsg i też miałam na monitoringu ładny pęcherzyk...24mm ktory sobie pięknie pękł w 18dc..i co ? i kupa..też nie czuje sie zapłodniona :wink: wiesz...co miesiąc sie czulam a teraz sie nie czuje , może to dobrze ??? zawsze mialam mase objawów teraz mam zero objawów..no moze poza ciągłą mokrościa..dziś 9dfl i ja już uważam ze sie nie udało. Z góry tak załozylam...co mamy robic? nic, bo nic nie zrobimy...jedyne co to możemy sie tu wygadac..
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Dziewczyny ja dziś odebrałam badania hormonów w 24dc progesteron wyszedł mi 38,09 ng/ml.... Co o tym myślicie? :)
    --
  6.  permalink
    Witam staraczki i gratulację tym którym się udało! :smile:
    Ja niestety dostałam dzisiaj wredną @ :/ więc z testowania nici i z bety też, miałam robić dzisiaj ale przełożyłam na jutro, ale teraz to już nie ma sensu :sad:
    Ale jak narazie nie ma się czym przejmować, już się nie mogę doczekać kolejnej owu, może teraz się uda :thumbup:
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Stokrosia :D
    Super ! to jest progesteron ciążowy :D
    Normy progesterony po owulacji to do 27 ng/ml
    Powyżej to już taki ciążowy :D
    Rób betę!! Trzymam kciuki :D
    -- [/url]
  7.  permalink
    stokosia87: Dziewczyny ja dziś odebrałam badania hormonów w 24dc progesteron wyszedł mi 38,09 ng/ml.... Co o tym myślicie? :)
    wynik na II faze całkiem dobry :) min 28 jak mniej trzeba suplementować wiec jest ok do utrzymania ciązy :)

faza folikularna < 0,6 - 3,6

owulacja 1,5 - 5,5

faza lutealna 3,0 - 68,0
    •  
      CommentAuthorkinia0903
     permalink
    Hey dziewczyny słyszałyście coś na temat tego że grupa minusowa może wpływac na zajście w ciążę.Tak mi dzisiaj koleżanka coś mówiła ale jakoś w to uwierzyc nie mogę.

Treść doklejona: 25.02.13 21:15
    Z tego co wiem to może wystąpić konflikt serologiczny ale że ma wpływ na zajście w ciążę to nie słyszałam
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
    • CommentTimeFeb 25th 2013 zmieniony
     permalink
    Ona może wpłynać na utrzymanie ciąży ale nie na zajście..
    Z tego co wiem, czasami ejst tak, że wychodzi mocny konflikt i bywa przyczynął poronien.
    moja kuzynka tak miala i jej powiedzieli, ze to przez konflikt

Nie wiem skąd masz rzepinianko te normy ale u mnie w labolatorium po owulacji jest do 27, a w ciąży suplementuje się progesteron poniżej 20, czasami nawet 18 ng/ml
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Asiula abyś była dobrym prorokiem :) na bete zamierzam isc jakos na poczatku przyszlego tygodnia
    Przemądrzała u mnie w lab normy dla fazy lutealnej 1,7 - 27,0 dlatego mój wynik mnie tak trochę zszokował tymbardziej że w tamtym cyklu w tym dc wynosił 9
    kinia0903 z tego co ja się orientuje to minusowa grupa krwi u kobiety ma tylko jakiś wpływ jeśli mężczyzna ma dodatnią, ale to raczej przy drugiej ciąży (zagrożenie konfliktem serologicznym) przy pierwszym dziecku raczej się to nie zdarza ale ciąża jest pod większą obserwacją

Treść doklejona: 25.02.13 21:20
    Dziś mam dopiero 24dc nie wiem czy jest sens isc na bete wczesniej niz np w poniedzialek to bedzie 31dc
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Powiem Ci, ze ja to bym dmuchała na zimne skoro przeczytałam, że masz jednego Aniołka.. :(
    Bardzo mi przykro..
    No dla mnie jest mega ciążowy progesteron i bym poszła do lekarza z betą i żeby powiedział czy w razie coś nie brać czegoś profilaktycznie :P
    Ale to oczywiście Twoja decyzja :D
    Ja bym nie wytrzymała z takim progesteronem super czekać :D bo to już prawie pewniak :D
    Ja miałam w ciązy 35 ng/ml i ginekolog mówił, że to super progesteron :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    przemadrzala_rzepinianka podałaś normy w nmol. W ng dzieli się przez 3 :wink:

stokosia87 bardzo obiecująco ja miałam taki ponad normę w pierwszej ciąży :thumbup:

kinia ja mam A rh - na zajście w ciążę to nie ma wpływu, w ciąży kontroluje się przeciwciała, po porodzie zastrzyk z immuno i jest ok :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Beta HCg wyjdzie już na bank :D
    Ja w 10 dniu rano to już miałam bladzioszka :D
    Więc może rano spróbuj :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Asiula niestety na nie które rzeczy nie mamy wpływu :( Moze i masz racje ide w czwartek na bHCG !!! Postanowione !!!

Jej dziewczyny tak mi mówicie że normalnie zaczelam wierzyc ze moze się udało !!!
    Ale staram się podchodzić do tego na spokojnie żeby ewentualne rozczarowanie było mniejsze
    --
  8.  permalink
    Hmmm ja sie lecze na niedomogę lutealną, suplementuję progesteron od 2 lat bo mam za niski ( a objawia się plamieniami przed)

Progesteron
    ->

Normy ->
    Kobiety w fazie folikularnej
    Jednostki tradycyjne 0,1-1,15 ng/ml
    Jednostki układu SI 0,3-3,5 nmol/l
    Kobiety w fazie lutealnej
    Jednostki tradycyjne 3,15-21,2 ng/ml
    Jednostki układu SI 9,5-63,6 nmol/l
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Spokojnie :)
    To najważniejsze :)
    Oczywiście, że na niektóre nie mamy ale lepiej dmuchać na zimne :P
    może jutro albo w środę warto spróbować sikańca :P a jak nie to w czwartek beta :)
    Super czekam !! :)
    I trzymam mocno kciuki :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Przemądrzała to jeszcze mniej niż w moim lab bo u Ciebie jest do 21,2 u mnie do 27,0 !!!
    --
  9.  permalink
    ja powinnam niedostać @ 3 marca...miałam iśc na bete w czwartek czyli 28lutego..ale chyba spanikuje i nie pojde..bede czekać na @
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Asiula nie wytrzymałam i zrobilam sikańca dzis wieczorem choc wiem ze to bez sensu...
    Jutro rano tez zrobie :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Wieczorem mamy rozcienczony mocz chyba za bardzo jak na tak wczesny czas :D ale już jutro :D:D uhuhu Trzyamm kciukasy :D
    Nie pij za duzo na noc ;d to bedzie skondensowany mocz ze szok :D
    Rzepinianka ja Ci powiem szczerze, że jak szła nawet jak były negatywne wyniki to jakoś było mi lepiej, byłam pewna na 100% bez wymysłów z sikańcami, ze za szybko itp..
    i do czasu zanim @ przyszła już byłam spokojna i obmyslałam strategię na przyszły miesiąc :D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorkinia0903
     permalink
    Minia to masz taką samą grupę krwi jak ja.Ja tak pytam bo dzisiaj byłam u koleżanki która jest w 18 tygodniu ciąży i tak sobie gadałyśmy i ona mi powiedziała że jej ginekolog powiedział że jak ktoś mam minusową grupę krwi to może mieć trudności w zajściu w ciążę.Tylko ja słyszałam tylko o konflikcie serologicznym i dlatego pytam czy ktoś słyszał na ten temat coś.
    --
  10.  permalink
    Asiula_6_9_91: Rzepinianka ja Ci powiem szczerze, że jak szła nawet jak były negatywne wyniki to jakoś było mi lepiej, byłam pewna na 100% bez wymysłów z sikańcami, ze za szybko itp..
    i do czasu zanim @ przyszła już byłam spokojna i obmyslałam strategię na przyszły miesiąc :D

kiedyś sobie obiecałam ze bede testować tylko po terminie @..nie chce sie rozczarować , mieć wynik pozytywny i potem dostać @...tak bardzo boje sie ciązy biochem ze wole chyba nie wiedziec , ucieszyc sie a potem płakać..ale chyba w tym tyg zaryzykuje..sama nie wiem , do czwartku jeszcze daleko :P
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Dam znać jak coś będzie wiadomo :)
    A teraz kolorowych dziewczynki bo jutro rano do pracy...
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    Kinia pamiętaj, że konflikt może być dopiero w ciąży między Tobą a dzieckiem, a nie mężem. Teraz konfliktu nie masz, dopiero jak zajdziesz w ciążę i dziecko będzie miało czynnik rh + ewentualnie będzie konflikt. Przed zajściem w ciążę to jest niemożliwe, więc nie może utrudniać.
    --
    •  
      CommentAuthorkinia0903
     permalink
    Dziękuję ci miniu za odpowiedź.
    --
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    czigra jestem ciekawa co to za diagnostyka, z niecierpliwością czekam na relację
    -- Natalka urodzona 05.03.2009 Kocham ją ponad wszystko:))
     permalink
    (tak dla przypomnienia)
    W zeszłym tygodniu w pon miałam pęcherzyk 17 mm, w środę 21 mm, w piątek już go nie było, lekarz przepisał mi wtedy duphaston 2x1, wcześniej brałam również 1/2 parlodel, oczywiście staramy się w tym cyklu o dzidzie.

Pytanie moje czy powinnam odstawić parlodel czy nadal go brać??
    •  
      CommentAuthorczigra
    • CommentTimeFeb 26th 2013
     permalink
    Ja na diagnostykę jadę dopiero 5marca, myślałam, że załatwię się dzisiaj, ale nie było już miejsc. ja tez jestem bardzo ciekawa jak to będzie wyglądało:shocked:

Stokosia, kiedy idziesz na bete?
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    dzien dobry wszystkim staraczka ,jak testowanka ?
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Stokosia, w interpretacji wyników badan trzymaj się norm labu w którym je robiłaś :bigsmile: A wynik obiecujący :)
     permalink
    witam
    temp na dziś 37....
  11.  permalink
    Witam się i ja :) U mnie to samo :)
    28dc , 10 dfl i temp 37.00 :)
    Niestety mokrość się skonczyła i jest mi teraz sucho , czyli pewnie wredna @ idzie :(
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeFeb 26th 2013 zmieniony
     permalink
    Magdzikk10 zajebista temperaturka :thumbup: oby taka pozostala do konca tego cyklu i niepojawienia sie @ :hugging:

przemadrzala_rzepinianka suchosc mokrosc nie ma nic :wink:

mierzcie z rana o tej samej h ,trzymam kciuki :rainbow:
    --
  12.  permalink
    u mnie jak robi się sucho z reguły oznaczało ze idzie @ :(
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ja znw dwa dni przed mialam zupelna sahare ,ehhh chcialabym by kazda z Was zaowocowala :sad:
    --
  13.  permalink
    dwa dni przed @ ?
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.