Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorŻurawinka
    • CommentTimeMar 3rd 2013
     permalink
    Oj, żeby te bociany zechciały na wiosnę poprzylatywać do każdej z nas. Przydałby się taki dzieciowy desant. Życzę tego wszystkim staraczkom w tym oczywiście i sobie:bigsmile:
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    a ja od wczoraj mam podwyzszona tempke wczoraj 36.86 a dzis 37.20 hmm ciekawa jestem czy sie utrzyma
    --
  1.  permalink
    Stokosia- Gratulację:)))Bardzo sie cieszę. Trzymaj sie i dużo Zdrówka Życzę:)))
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Stokosia- http://magazyn.netmama.pl/ciaza/dolegliwosci-ciazowe/bole-wiezadla-oblego-macicy-17062/
    tylko z tym termoforem i masowaniem teraz to bym sobie darowała
    wiadomo z grubsza skad te ciągniecie, macica sie powiększa, rozciaga sie na początku
    podobno do rozmiarow grejfruta.:), mi przeszlo po 8 mym tyg
    ja tez panikowałam na poczatku ;), przed Wigilią poleciałam jeszcze do gina (3-4 tydz.), by mi powiedzial
    ze wszystko ok,ze zarodek jest, podsmiewal sie ze mnie, ze gdyby cos bylo nie tak, to krwawienia, plamienia,b ostry bol
    a takie @ bole to ok.
    sorry za off top.

Żurawinka: Oj, żeby te bociany zechciały na wiosnę poprzylatywać do każdej z nas. Przydałby się taki dzieciowy desant. Życzę tego wszystkim staraczkom w tym oczywiście i sobie

:thumbup:, trzymam kciuki za podwyzszone tempki.:)
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Dorit dziękuje :) A w którym dniu cyklu zobaczyłaś plusik?
    --
    •  
      CommentAuthorfrezja1983
    • CommentTimeMar 4th 2013
     permalink
    cześć dziewczyny,
    Może niektóre mnie jeszcze pamiętają. Wracam do Was po długich tygodniach. Witam wszystkie "stare " bywalczynie i nowe, których jak widzę bardzo przybyło:)
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    frezja1983 witam,gdzie sie zapadlas malenka ? :hugging:
    --
  2.  permalink
    ja chce juz piatek :/
    --
    •  
      CommentAuthorfrezja1983
     permalink
    niestety nie było mi dane zostać mamą i niebawem zaczynam kolejne starania
  3.  permalink
    Stokosia gratulacje :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Slonko świeci :bigsmile: aż chce sie żyć :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    witam fakt jak zaświeciło od razu lepiej....:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorHaniutka
     permalink
    Frezja1983 witamy ponownie na placu boju.
    Jak dobrze zrozumiałam to jesteś po stracie ale i z bobasowymi planami na przyszłość. Skoro są plany to znaczy że są też możliwości i jeszcze wszystko przed Tobą.
    Idzie wiosna więc może zrzutów będzie więcej i bociany nas Wszystkie obdarują :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorfrezja1983
     permalink
    witaj Haniutka, poroniłam na samym początku 11 tygodnia, a jeszcze niedawno cieszyłam się na forum... życie potrafi być okrutne...ze staraniami to jeszcze nie wiem, ponieważ czekam na wyniki badań histopatologicznych no i oczywiście usg. jeśli mój organizm się pozbierał to może wkrótce rozpocznę starania
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Frezja jak mi przykro :(((
    Dlaczego tak się dzieje..
    Ja tak się boję..
    Za tydzień usg mam nadzieję, że wszystko będzie ok..
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorfrezja1983
     permalink
    Asiula nie bój się, z Tobą na pewno będzie wszystko dobrze
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Kochana dziękuje za pocieszenie..
    Ale dlaczego tak się dzieję :(?
    Czy u Ciebie było coś niepokojącego :(?
    Pewnie nie..
    Nikt z nas nie wie co będzie :(
    Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej Wam się udało :*
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorfrezja1983
     permalink
    Pomimo tego wszystkiego co dzieje się teraz w moim sercu nie poddam się. Mam wspaniałego męża (przynajmniej narazie:P ), w maju wprowadzamy się w końcu do naszego domu, no a na dokładkę idzie wiosna więc lepiej się człowiek od razu czuje. Mam takie momenty, ze dzieli mnie niewielki krok od załamania się ale chwytam się czego mogę, żeby nie tracić mojej wrodzonej wesołości i pozytywnego podejścia do życia
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    I super :)
    Trzymam za Was mocno kciuki :**
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorfrezja1983
     permalink
    Asiula nie chcę pisać tutaj o swoich objawach przepowiadających poronienie, myślę, ze to nie jest forum na tego typu dyskusje. Tutaj atmosfera jest bardzo motywująca i przyjazna, nie ma potrzeby burzyć tej atmosfery moimi opowieściami. Teraz zdecydowałam się powrócić do Was bo z Wami jest raźniej, natomiast fora o poronieniach jeszcze bardziej mnie smucą i nie dają mi pogodzić się i zacząć wszystko od nowa
    •  
      CommentAuthormarysia_23
     permalink
    Przepraszam że się wtrącam
    frezja1983
    współczuję przytulam nie ma mądrych słów takich które pociesza,
    wiem co czujesz dlatego wiem też że póki masz wsparcie będzie dobrze, bo najważniejsze żeby nie zostać samemu z myślami...
    a i maleństwa się doczekasz:-*
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Kochana, ja nie chcę żebyś Ty o tym pisała :**
    Nie ma po co rozgrzebywać tego :**
    Myślę, że tutaj na pewno będzie raźniej :*
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Frezja, bardzo mi przykro:( długo się staraliście?
    --
  4.  permalink
    Zrobiłam test dziś i wyszedł na minus :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
    •  
      CommentAuthorvelvetin
    • CommentTimeMar 4th 2013 zmieniony
     permalink
    Magdzikk po co robisz test przed dniem spodziewanej @?

Frezja bardzo mi przykro :( wierzę, że następnym razem wszystko się uda :*
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    Ja dziś po usg jestem pełna nadziei, że mnie to nie spotka (10tc, dzidzia ma 3cm! :D).

Ale... nie mogłam się powstrzymać i wypytałam ginka o to, kiedy najczęściej zdarzają się poronienia, odpowiedział, że ABSOLUTNIE NIE MA REGUŁY :( Miał 3 pacjentki, które pod koniec roku poroniły w 23-25 tc! Masakra! To jest dopiero tragedia...
    Mądrze powiedział: Co ma się zdarzyć - zdarzy się i koniec, trzeba myśleć pozytywnie, mieć nadzieję na najlepsze, ale nie żyć w idealnym świecie, nie przyjmując do siebie możliwości straty.
    --
  5.  permalink
    nie mogłam wytrzymać :(
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    ja już nauczyłam się nie robić testu przed dniem spodziewanej @, bo to tylko ogromny zawód i do tego strata pieniędzy..
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    stokosia u mnie 25 dc był minus jeszcze (12dfl)
    a 27 dnia juz plus z testu sikanego i bety :) (14dfl) cykle mam 28 dniowe
    ale tez uwazam ze nie ma co robic testow przed datą @, tamtym razem mnie podkusiło...

Frezja- b mi przykro, myslalam o Tobie...b dobrze robisz wracając szybko w poczet staraczek!
    Wzajemna motywacja ważna
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Witajcie.
    Ja zaobserwowałam u siebie zniechęcenie i spadek chęci staraniowych. Mam 13dc i zamiast z niecierpliwością wypatrywać owu, wisi mi wszystko. Może dlatego, że Jota mojego nie ma i nie wiadomo, czy dotrze na czas. A najgorsze, że zawsze wcześniej na czas był a rezultatów zero....
    Sorry,że tak dołuje przy wiośnie, ale chyba samotność mnie tak nastraja...
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    Żurawinko głowa do góry, mnie też się trochę 'odechciało' w sensie staraniowym i może i dobrze, bo mniej jest stresu :*
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Stres to jest coś, co najmniej odczuwam w tej chwili.
    A piszę do Was, bo wspierające jesteście i rozumiecie wszelkie nastroje umęczonych w staraniach, za co Wam dzięki.
  6.  permalink
    w 26dc powinno już coś wykryć na teście przecież .... :cry:
    •  
      CommentAuthorfrezja1983
    • CommentTimeMar 5th 2013
     permalink
    Dziękuję wszystkim za wsparcie!!!
    Udało się nam już w drugim miesiącu starań. Może tym razem także nam się poszczęści.
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    frezja1983 przykro mi bardzo :kissing:

Pozostałym dziewczynom dużo siły życzę :rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Frezja, strasznie mi przykro, wspieram Cię całym sercem. Będzie dobrze!
    Dziewczyny, nadchodzi wiosna, więc musi nam się udać :*
    --
    •  
      CommentAuthorkinia0903
     permalink
    Frezja przykro mi.Teraz na pewno wszystko będzie dobrze.Napewno na wiosnę zrobi się tu zielono :wink:
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    hej:)dawno mnie u was nie było,ciagle brak czasu ale staram sie nadrabiac straty w czytaniu.u mnie dzis straszny dół:sad:druga inseminacja bez powodzenia:cry:co prawda zabieg miałam robiony 9dni temu,od zastrzyku minelo 11 i test negatywny:cry:jakis cien jest ale to pewnie pozostalosci po pregnylu.powiem wam ze brak mi juz słów, sił i wogule nie mam motywacji do walki:cry:widocznie nie jest mi dane zostac drugi raz mama:cry:
    gratuluje wszystkim szczesciarom ktorym sie udało i trzymam kciuki za spokojne ciąże:bigsmile:
    --
  7.  permalink
    Żurawinko - dobrze Ciebie rozumię.

U mnie również pomału owulacja się bedzie zbliżać a ja jakoś mam to wszystko gdzieś...Chyba to przesilenie wiosenne tak działa.Wczoraj po raz pierwszy od wielu mc przytulałam się z mężem bo miałam na to wielką ochotę:))a nie z przymusu i było mi o niebo lepiej:)))Totalny luz bez mysli w głowie i liczenia,kiedy owulacja.
    Nawet jak w tym mc nic nie wyjdzie znowu to nic sie nie stanie:)))
  8.  permalink
    Witam w słoneczny dzionek :)
    Dziś mój mężczyzna zapisał nas na bezpłatne badanie nasienia i darmową poradę w klinice niepłodności w Katowicach zięba clinic. Jest "promocja" 9-10 marca pary starające się o dziecko mogą przyjść o poradę oraz bezpłatne badanie nasienia..... Jeżeli ktoś jest z Katowic to polecam :)
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    no wiec byłam u gina cytologia w porzadku 1 grupa ,torbieli żadnych nie ma raków sraków infekcji tyż endomertium lekko powiekszone owulacji brak i niewidać ciązy brak też nic nie widać nastepna wizyta za 3 tygodnie
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Czy tylko osoby zameldowane w Katowicach mogą skorzystać z porady, czy każdy kto przyjdzie??
    --
    •  
      CommentAuthorvelvetin
    • CommentTimeMar 5th 2013 zmieniony
     permalink
    Magdzik dzięki za informację :)

nie ma wymogu zameldowania przecież w Kato - poza tym, to prywatna klinika, Czigra możesz być nawet ze Szczecina :)
    musisz tylko się zarejestrować:
    32 202 36 35 lub 666 026 126 - Rejestracja od 4.03 do 07.03 w godzinach 8.00 do 20.00 oraz 08.03 w godzinach od 8.00 do 16.00.
    --
  9.  permalink
    Velvetin ma rację bo przecież to prywatna klinika :)
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    Hej dziewczyny! :) jestem tu nowa i chcialabym do Was dolaczyc..
    Moze zaczne od tego ze od paru miesiecy dokladnie od sierpnia staramy sie z mezulkiem o dzieciatko i guzik z tego wychodzi ;/ cykle mam raczej regularne czasem jakis poslizg +- 2 dni ale z reguly 28dni. Ostatni okres mialam 08.02 i powinnam dostac 8 marca aleeee 2 marca rano taka zaspana patrze i dostalam brazowgo plamienia mowie sobie no ladnie wczesniej dostalam okres brzuch mnie napitalal wiec nospa i do pracy i takie plamienia brazowe mocno mialam do wczoraj a dzis juz czystka prawie i co i polecialam zrobic BETE i Progesteron mimo ze za 3 dni mam dostac @ to łudze sie ze te plamienia byly oznaka upragnionej ciazy :) dzis kolo 17 polece po wyniki juz mnie normalnie roznosi! tempki nie mierzylam i dzis tylko z ciekawosci sprawdzilam to 37,1 . Jezu dziewczyny juz nie moge sie doczekaaac :) Pozdrawiam Was bardzo cieplutko!!
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Mrówka no to trzymamy kciuki :*
    Oby to było to :)
    Ja też miałam plamki krwi na majtach w dniu prawdopodobnej implementacji :)
    Więc czekam na wieści :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    3mam mocno kciuki, mam nadzieję, że beta będzie wysoka :)
    powodzenia Kochana i daj znać jak odbierzesz wyniki :)
    --
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    Dziewczyny zapomnialam dodac ze jak gupi gupek robilam 2 testy sikance i byly ujemne oczywiscie ale mysle ze po prostu za wczesnie.. one czesto gesto wychodza przeciez ujemnie po terminie @ a mi do niej jeszcze NIBY 3 dni... dlatego ze sikaniec jest czujny od 25mili costam to beta jak wyjdzie to tez malutka.. ZWARIUJEEE dziekuje ze jestescie ze mna, a ja z Wami tylko nie czytalam jeszcze Waszych historii hmmm ale mimo wszystko dla tych zaciazonych zycze zdrowka za 2! a dla staraczek powodzenia i wiary bo sie uda w koncu! :)))

Treść doklejona: 05.03.13 14:40
    Asiulka a Ty kiedy bedziesz cos wiedziec?
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Haha zależy Kochana co mam wiedzieć :P
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    aaaaaaahmmm eksijuzmi :P czekasz na wiesci w sensie u mnie...
    a czy mam rozumiec ze jestes w ciazy? :D
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Czekam na wieści u Ciebie,
    A ja jestem w ciąży :P
    -- [/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.