Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorpapuszka
    • CommentTimeMar 10th 2013 zmieniony
     permalink
    witam! od 2 lat staram się z mężem o dzidziusia i jak na razie bez skutecznie wyniki moje i męża są dobre.w tamtym tygodniu byłam u ginekologa i zapisał mi tabletki provera 5mg 0d 15 do 25dc na zajście w ciąże. dodam że mam nie regularne cykle miesiączkowe.i moje pytanie jest takie czy ktoś brał takie tabletki na zajście w ciąże , czy komuś się udało,czy są jakieś skutki uboczne brania tego leku itp.proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami z tym lekiem.
    •  
      CommentAuthorMinia85
    • CommentTimeMar 10th 2013
     permalink
    papuszka witaj. O leku nie słyszałam,, ale szybko wygooglowałam i jest to progesteron jak luteina, duphaston.

Piszesz, że wyniki masz dobre, a owulacje masz potwierdzoną?
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    fanta będziemy mrozic nasienie w ten poniedziałek.Może kiedyś jak Bóg da pojedziemy do ivf da,ale w UK to spore koszty ok 5 tys funtów ,więc nie wiem czy kiedykolwiek Nas będzie stać.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    My zaczynamy starania w maju:bigsmile:nie mogę się już doczekać:crazy:
    Jestem pełna nadziei!
    -- [*]
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    patrze na to, co sie dzieje, tyle dziewczyn plusikuje, tyle sie raduje - coraz Was wiecej :)))
    ja tu chyba zostanę na wieki, coś czuję..
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    u sheam tez widzialam + :)

ahh u mnie wynik za 3dni ale raczej z -
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    bociany nadciagaja .....:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    tylko coś niektóre chałupy omijają te bociany ;/
    aktualizuję się też... 13ty numerek na liście, 13ty miesiąc starań... ehhh
    i miłej niedzieli dziewczynki

[wpis zmieniony przez moderatora]
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Witam was wszystkie w niedzielny, zimowy wieczór.
    Bociany się trochę gubią w tę śnieżycę, więc musisz Wercik troszkę poczekać.
    A do tych, co bocian dotarł, tym gratuluję.

Ja mam 3d fl. może tym razem...
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    no chyba, że faktycznie ten śnieg je myli, a sio głupia zimo!
    Żurawinko trzymam kciuki :) ja muszę jeszcze poczekać do owu, bo znowu ze mną w bambuko leci ;/
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    Był ktoś dziś na badaniu nasienia w katowicach ?? dajcie znać jak poszło ....
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    To ja też zaktualizuje i przy okazji pozwoliłam sobie podkreślić zafasolkowane by były lepiej widoczne !
    No i mam nadzieję, że jutro na tą listę swojego plusika wpiszę jutro też sheamek.
    zresztą dziewczyny pewnie dopiszą się same :)

Ali rozumiem .... ale toż to jakaś fortuna?? a w Polsce podobnie to kosztuje?? kiedyś coś mignelo mi o jakiś programach in vitro refundowanych ale szczegółów nie znam. My na razie bierzemy mały kredycik na cykl inseminacji -bo jakoś zakładam ze na jednej się nie skończy. Mimo wszystko walcz babeczko choć rozumiem ze sił już brak czasem... powodzenia Ali ;-) bardzo mocno Ci życzę by to czego tak mocno pragniesz w końcu się spełniło...
    •  
      CommentAuthorlija
    • CommentTimeMar 11th 2013
     permalink
    Brałam kiedyś proverę, zamiast luteiny. Nie miałam żadnych skutków ubocznych, brałam na wywołanie @.
    Miłego poniedziałku Dziewczyny :)
    --
  1.  permalink
    Ja miałam jechać wczoraj do katowic na badania ale zadzw w sobote do mnie babeczka z recepcji i powiedziala, ze z powodu braku ludzi, w nd klinika bedzie nieczynna i zaprasza nas dzisiaj ( tzn w sobotę) ale mój mąż był w pracy i zrezygnowalismy. Magdzikk a ty byłaś ?
    --
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    Byłam w sobotę...zaprowadzili Mojego do pokoiku kazali wypełnić ankietę zamknąć się na kluczyk i działać hehe :) pod moim wykresem są wyniki badań.....
    •  
      CommentAuthorMartaW85
     permalink
    Witam,
    Powiedzcie czy tylko ja tak mam że na samą myśl że się znów nie udało zalewam się łzami (dosłownie wodospad ze mnie leci...)? Wczoraj kolejny raz mi było wstyd bo się rozryczałam jak bóbr przed mężem... ehhh... :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    nie martw się, ja też wczoraj aż się zanosiłam płaczem :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Koszt ivf od trzech do pięciu tysięcy funtów.W Pl pewnie w granicach ośmiu pln w państwowym szpitalu ,więc sama widzisz jak duże koszta.Na Pl nie mamy szans,za długo trwają przygotowania,a powrót tylko po to nie wchodzi w grę.
    Do tego dodaj moje leczenie .Sama laparoskopia że 2tys f podejrzewam.
    Chyba tylko jak w totka wygramy :)
    Dziś oddaliśmy nasiona do zamrożenia na 10 lat i może kiedyś spełnimy swoje marzenia
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    w Poznaniu na Polnej koszt ivf to 4500zł przynajmniej tak mają podane na stronie - nie wiem czy to jest cena całości czy coś jeszcze do tego trzeba doliczać
    •  
      CommentAuthortuskaa82
     permalink
    wercik, te 4500 zł to niestety połowa ceny...
    •  
      CommentAuthorAli_
    • CommentTimeMar 11th 2013 zmieniony
     permalink
    Pewnie bez leków ,bo to najdroższe.Jakbym miała kiedyś w Pl to tylko w Szczecinie.Tam mam ciocie i ewentualnie bym się u Niej mogła zatrzymać.
    Ostatnim razem spalam tydzień w hotelu przy szpitalu.Cena za dobę 130 zł więc też jakiś koszt.
    Dlatego ciężko to byłoby zorganizować ,żeby miało ręce i nogi.
    Druga sprawa szkoła córki i leczenie tutaj męża.
    Ale mówię - może kiedyś Nam się uda ,a jak nie to trudno.Trzeba iść naprzód :smile:
    Ewentualnie przegrane drugiego kota :D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    niesprawiedliwe to :(
    mam nadzieje ze dozyjemy czasow kiedy nie bedzie trzeba placic za takie rzeczy:(
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    Ali 5 tysięcy funtów !! ? Przepraszam ale to jest nie do ogarnięcia przez moją małą łepetynę...Masakra. Ja w Gdańsku się nie dowiadywałam ale pewnie podobnie. Pewnie jakbyś próbowała w PL to musiałabyś przylecieć na dłużej ;-/ Jakby co ja w Gdańsku mogę Cię przygarnąć :bigsmile:
    Fajne masz podejście :) musi się kiedyś udać ...
    Ja już mam dwa kocury więc jakby mi się nie udało to mogę zostać babcią z dwoma kotami :cool:
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    Fanta byle byś Villas nie została ;)
    mój mąż powiedział, że nasz kot jest ostatnim zwierzęciem w tym domu, więc jak się nie uda to hmmm
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    nigdy nie wiadomo :bigsmile:
  2.  permalink
    Patrzcie przez pryzmat przelicznika. Ile zarabia się w Anglii a ile w Polsce?
    U nas 1200zł, tam 1200 funtów. Czyli dokładnie tak jak z euro. Podejrzewam, że obywatele mają refundacje. Ale obywatelstwo otrzymać może jedynie urodzony/urodzona w Anglii, cała reszta ma tylko status rezydenta. Poza tym w Anglii jest dopuszczalne bycie "surogatką". Takie Panny zwykle biorą 30-35tys funtów za dziecko + cała opieka medyczna.

Co oczywiście nie zmienia faktu, że IVF dalszym ciągu to bardzo droga procedura i wydaje się być czymś zupełnie nieosiągalnym dla zwykłego śmiertelnika.
    Mam również wrażenie że tylko w USA jest to sosowane jak "chleb powszedni".....

Alimamo, życzę Wam wytrwałości, zdrowia nie poddawajcie się, niech Was Bozia ma w swojej opiece.
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Dziewczyny wracam do Was :)
    Na razie 2 dzień cyklu ... Mam nadzieję, że i w tym się uda :)

INF to koszt ok. 10 tys. czasami w niektórych klinikach jest możliwość refundacji :)
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Przelicznik to jedno ,ale jak sie zarabia 6- 8f na godzine ,a wynajem małego mieszkania to kosz ponad 900f ,to niewiele zostaje.Zwykli ludzie (czyt. robole) nie mamy szans na pokrycie kosztów ivf.
    W Polsce za wynajem kawalerki tysiąc,a tu piec tys.Nie ma co przeliczac tym bardziej jak jedyny zywiciel rodziny nie moze juz pracowac :wink:
    Tutaj tez Nam nie raz zabrakło na czynsz czy opłaty.Maz zarabiał 200 f tygodniowo,a opłata za pokój co tydzien 135 .
    Tyle sie zarabia w fabrykach,coffe shopach itd..Niestety ani ja ,ani mąż inżynierami nie jesteśmy

:bigsmile::bigsmile:

Refundacje mielibysmy,gdyby nie córka z pierwszego związku ,a skoro 9 lat temu w ciąże zaszłam ,to wedłóg nich nie powinnam miec problemów.Nawet ze stwierdoną niepłodnoscią wtórną nikt mi nie pokryje kosztów.W Polsce jest z resztą tak samo.
    Mrozaczki mamy na 10 lat,wiec licze na to,ze nadejdzie kiedyś TEN piekny dzien :tooth:

subiektywna dzieki raz jeszcze za te życzenia :threesome:
    --
    •  
      CommentAuthorHaniutka
     permalink
    Maxiulka, witam ponownie na polu walki o fasolkę.
    Optymistyczne nastawienie po stracie to połowa sukcesu.
    Dostałaś jakieś leki aby dać większe szanse przyszłej fasolce?
    --
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    subiektywna7: Mam również wrażenie że tylko w USA jest to sosowane jak "chleb powszedni".....
    Cholera mieszkam w USA 7 lat o dziecko staramy sie 3 lata i jakos mnie nie stac na ten "chleb powszedni". Nie wszystkie prace (a wlasciwie rzadko ktora) daje ci ubezpieczenie a nawet jak je masz nie wszysko ci to ubezpieczenie pokrywa. Tu IVF kosztuje okolo 10000 - 15000 dol + badania i inne koszta w zaleznosci od kliniki, dlatego wiele par decyduje sie na wyjazd do np. Meksyku gdzie koszt razem z pobytem sa polowe tansze.
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthormaxiulka
    • CommentTimeMar 12th 2013
     permalink
    Haniutku niestety nie dostałam :( za radą koleżanek z forum będę badać poziom progesteronu ...

Tu IVF kosztuje okolo 10000 - 15000 dol + badania i inne koszta w zaleznosci od kliniki
    WOW ! nieziemskie koszty !:shocked::shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    przerażają mnie te kwoty! skąd niby przeciętny człowiek ma wziąć tyle pieniędzy :( straszne to jest!
    --
  3.  permalink
    Dokładnie koszt nieziemski a pózniej sie dziwią, ze jest niż i muszą zamykać szkoły itp. Jak teraz sie słyszy, ze coraz częściej pary maja problemy :sad: smutne to:cry:
    --
  4.  permalink
    Jade
    Wcale się cholerą unosić nie musisz....napisałam, że "mam wrażenie" co nie musi być jednoznaczne ze stanem faktycznym.
    Reasumując- gdzie by człowiek nie był zabieg to koszt z 3-4 zerami :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hejo
    nie czuje sie ani na @ ani na +
    nie wiem no :P a chyba chcialabym wiedziec:)
    a to dopiero JUTRO:)
    --
  5.  permalink
    Dziewczyny czytam Was i macie sporo racji koszt In vitro jest b,wysoki i nie każdego na to stać. MNie ogarnia przerażenie jeśli by mi zostało już tylko in vitro :(((ale mam nadzieję,że tak nie będzie.
    Mam pytanie do dziewczyn, które stosuja testy owulacyjne. Wczoraj wieczorem zrobiłam test i kreska testowa wyszła mi dwa razy mocniejsza od kontrolnej.Tzn.że owulacja już była???i przegapiłam ją???Dzień wczesniej również robiłam t.owu, ale kreska testowa nie była tak mocna od kontrolnej. Już pogubiłam się w tym wszystkim:((
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Sylwinka, test woulacyjny pozytywny oznacza, że w ciągu 24-48 godzin nastąpi owulacja :) do dzieła Kochana!
    --
    •  
      CommentAuthorMartaW85
     permalink
    Z tego co wiem to wszystkie testy paskowe (nie tylko te związane ze staraniem się o dzidzię) mogą mieć różne natężenie koloru kresek przy wyniku dodatnim, to zależy od stężenia badanego parametru.
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
    • CommentTimeMar 12th 2013 zmieniony
     permalink
    heh ja tez nie czuje sie ani na @ani na + choc nie powiem wczoraj juz myślałam że dostanę @ bo bolało mnie podbrzusze i w sluzie przezroczystym miałam nitki krwi i nie wiem co to owulacja pecherzyk pekł czy czort wie co?:shocked:
    --
  6.  permalink
    To może i ja się do Was dołącze :wink:

-- 13.04.2013[*].... Aniołku Mój :-*
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    Dziewczyny proponuję zaktualizować listę i zamiast ilości starankowych cykli wpisywać miesiąc i rok rozpoczęcia starań oraz ewentualne przerwy.. nie będziemy wtedy musiały co miesiąc aktualizować listy, choć mam cichą nadzieję, że będziemy ją aktualizować dodatkową uwagą "udało się" albo "+" :)
    --
    • CommentAuthormartynaw
     permalink
    W Sz-nie stały koszt IVF to 5300zł + leki, które wiadomo generują czasami raz jeszcze koszt "stałej" kwoty.
    Moja koleżanka wydała 14tys. na szczęście udane, w rezultacie czego ma dwóch chłopaków:)
    •  
      CommentAuthorjamare
    • CommentTimeMar 12th 2013 zmieniony
     permalink
    alimama

"Sama laparoskopia że 2tys f podejrzewam."
    jestem w trakcie szukania laparoskopii w UK i to koszt 3,5-4 tys funtow!
    chyba jednak do PL na nia pojade...
    ..
    odnosnie IVF to czy ktos z Was zna statystyki ile % par udaje sie za 1szym razem?
    albo ile srednio podejsc trzeba miec?
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Szczerze to sie nie zagłebiałam w statystyki.Dopiero w poniedziałek mamy wizyte u androloga i wtedy wszystko mi dokładnie wyjaśni.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjamare
     permalink
    z ciekawosci pytam...
    ktory raz okazuje sie tym szczesliwym?
    .
    alimama-powodzenia na wizycie
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    subiektywna7: Jade
    Wcale się cholerą unosić nie musisz...
    ja sie wcale nie unioslam tylko czasem mam wzanie ze ludzie blednie mysla o USA. To wcale nie jest taki fajny kraj jak w fimach pokazuja :tongue::bigsmile: pieniadze nie leza na ulicy tylko trzeba sie dobrze narobic i nic zadarmo nie daja (chyba ze jest sie czarnym albo latynosem)
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorstokosia87
    • CommentTimeMar 13th 2013
     permalink
    1. Asiula_6_9_91------- Asia---------- 22----------- 3 miesięce, z czego 2 intensywnych starań :P - Udało się :) +
    2. Mal-...................Gosia..........35............16 miesiecy-UDALO SIE
    3. marzycielka7.........Pat.............27............32 miesiecy-34cykle ;]
    4. Asiunia892------------Asia-----------24----------- 8 miesięcy - UDAŁO SIĘ =) +
    5. kinia0903-------------Kinga----------28------------6 miesięcy
    6. doti86-----------------Dorota---------26-----------17 miesięcy
    7. frezja1983............Aneta..........29...........5 miesięcy
    8. velvetin.............. .Marta...........28...........od 11.2011 roku
    9. sucharek83............Ania............29............
    10. Minia85..............Dominika.......28............2 cykl +
    11. Sony85...............Bogusia..........28............19 miesięcy JEST PLUSIK +
    12. tuskaa82.............Marta............30.............10 miesięcy
    13. wercik................Wera.............27.............13 miesięcy
    14. KatMuc................Kasia.............28.............od 11.2011 r.
    15. Anka80................Anka.............32............16 miesięcy
    16. Maxiulka.............Ola...............26..............10 miesięcy
    17. aslonko25.......... Justyna........... 25.............od 07. 2011
    18. fanta666 .............Natalia............30.............12 miesięcy
    19. Alimama...............Karolina..........27..............40 cykl
    20. Monna00...............Monika...........22..............26 miesięcy
    21. sheam..................Dorota............31..............6 miesięcy (licząc od lipca 2012)
    22. Marysqa................Marysia..........28.............8 cykl
    23. em87..................Emilia...........25.............od lipca 2012
    24. netkadama.............Aneta..............23..............24 miesiące
    25. lija......................Ula.................31...............7miesięcy
    26. Karoolka................Karolina...........24...............2 cykl :)
    27. anetaka.................Aneta.............29................8 miesięcy
    28. Bonim.......--------------. Kasia --------31 ....------------3 lata,2 poronienia, plusik w 11 cyklu po poronieniu :) +
    29. Aleksandradasilva.........Aleksandra.....34...............9 miesiecy
    30. gienia83.....................Natalia.......23.................5cykl
    31. allanetka1990................Aneta.........23.................od sierpnia 2012
    32. Biedronka 28................Kasia..........24.................5lat.
    33. Loren.......................Marzena........34.................13 cykl
    34. PaulinaMała83............Paulina...........30.................4cykl
    35. Aniaaaaaaaam84 ..........Ania............28..................14 cykl
    36. eliza_de...................Justyna...........24................od stycznia 2012 +
    37. Nera86 ....................Gosia ............27.................6miesiecy,ostatni na luzie -UDALO SIE:) +
    38.chomiczek81..............Sylwia.............32..................15 cykl
    39. agrafka123................Kinga.............27..................5 cykl
    40. Żurawinka.................Ania..............32..................od października 2011
    41.Stokosia87 -----------------Marta ------------26 --------------- od stycznia 2012 UDAŁO SIĘ !!!
    42. czigra ........................Ewa............27.....................10cykl
    43. Haniutka....................Hania............34..................od 5/2010
    44. ab1986----------------------ANka------------27--------------------2 cykl - UDAŁO SIĘ!!! +
    45. Sylwinka413................Sylwia...........32....................6 cykli
    46. subiektywna7.............Paulina............28...................13 cykli:bigsmile::bigsmile:
    47. truskaveczka23...........Aneta..............23..............od 06.2011(przerwa od 11.2011-08.2012)kolejne od 09.2012
    --
    • CommentAuthorj_o_l_a
    • CommentTimeMar 13th 2013
     permalink
    Witajcie,

Przyłączam się do waszego grona...zawsze tylko czytałam wasze wypowiedzi ale dziś po kolejnym potoku łez przez wredną @ stwierdziłam, że jeśli nie będę odreagowywać to zwariuję.
    W tym roku będę mieć 30tkę a staramy się 15 cykli...jesteśmy w trakcie różnych badań. Ostatnio wrzuciłam na forum wyniki mojego M. Najbardziej boli to, że wszystkie dziewczyny, które znam zaszły do 6ciu m-cy a niektóre nawet za pierwszym razem.
  7.  permalink
    A ja zrobiłam test..w sumie mogłam przewidzieć wynik...
    -- 13.04.2013[*].... Aniołku Mój :-*
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeMar 13th 2013 zmieniony
     permalink
    ja nie musialam robic bo @ dzien przed;/ powalone;/
    ide swietowac o! objem sie tortu! o! i wylize talerz o!
    dupa! o! i bede jeszcze grubsza o!
    no to pa;p
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.