Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorlija
    • CommentTimeMar 15th 2013
     permalink
    No właśnie domagam się wiosny i bocianów!:wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Może gniazdo przygotuję dla bociana to przyleci ? :shocked::bigsmile:
    --
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    taa my chcemy wiosny i bocianów, przecież muszą nam przynieść upragnione fasoleczki:)) Teraz bociany na wagę złota:bigsmile:
    -- Natalka urodzona 05.03.2009 Kocham ją ponad wszystko:))
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    a poeiem wam że u mnie w tamtym roku na chlewie jeden przesiadywal przylatywal patrzyl się ...nawet fote mu zrobilam :)) no a w tym roku nie wiem czy mnie odwiedzi piekny był i fasolke mógłby przynieść. kupilam se testy owulacyjne nie wiem czy jest czas żeby go zrobic czy poczekać jeszcze....
    --
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    Loren jak przeczytałam twoje posty to jestem w szoku jakiś ten lekarz jest beznadziejny. . . będzie wszystko dobrze i pamiętaj ze nadzieja gasnie ostatnia .
    Mal dobrze ze wróciłas :smile:
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
    • CommentTimeMar 16th 2013
     permalink
    Witajcie!
    Chyba wszystkie zapracowane, bo cisza tu straszliwa.
    Zatem albo wiosenne porządki są robione, albo... kruszynki:wink:
    Pozdrawiam!
  1.  permalink
    Zurawinka- pewnie to i to :)))
    U mnie dziś 19 dc i po owulce, ale nastawiam się psychicznie na @jakoś nie wierzę,że mogło się udać.
    W kwietniu zaczynam także leczenie w klinice niepłodności i pomału zaczynam się obawiać, aby mi czegoś groźnego nie wykryli,że w ciąże nie mogę zajść.Obym tylko była zdrowa.
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Ja ma 8d fl i 25 dc. Tez jestem pozbawiona nadziei, zwłaszcza,że zaczęłam dziś odczuwać pobolewanie biustu, a to u mnie niezawodny znak zbliżającej się @.
    Jeśli chodzi o badania, to muszę zrobić zaległą prolaktynę, a do tego w klinice dostałam zlecenie na HSG. Organizm funkcjonuje prawidłowo, owu jest, pęcherzyk pęka, a ja nadal bezdzietna. Śluz szyjkowy płodny mam niestety zabójczy dla plemników, ale postanowiłam przed drożnością wypróbować żel pree seed. Może poprawi parametry i stanie się cud.
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    Witam :)
    Byłam u swojego lekarza po receptę i pokazałam mu od razu wyniki badań nasienia.... w sumie to sam się zapytał bo troszkę był zawiedziony że się nie udało w pierwszym cyklu ( kurde może normalnie coś źle robimy?? )po laparoskopii, i powiedział że wyniki bardzo dobre :) chociaż jedna dobra wiadomość heh a no i jeszcze miałam usg nerek bo niby coś tam mi wykryli, no mam torbiel na jednej i na drugiej ale ponoć taki urok moich nerek .... więc luzik....
    Boję się normalnie klinik niepłodności.... na razie oddalam myślenie o tym bo chyba bym musiała od razu kredyt brać na wizyty ....
  2.  permalink
    Zurawinka- ja w klinice mam się pojawić z badaniem nasienia meza. Jak badanie bedzie ok to wizyty na monitoring, aby sprawdzić,czy jest prawidłowa owulacja. A później to zobaczymy, jakie leczenie bedzie.
    O tym żelu pree seed to nie wiedziałam, ale poczytam dzisiaj.

Treść doklejona: 16.03.13 14:23
    Magdzik- fakt te wizyty do tanich nie należą:((Ja jeszcze muszę dojeżdzać ponad 60 km do lekarza więc dodatkowe koszty dochodzą,ale cóż poddać się nie zamierzam
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Nie ma co się bać kliniki, ale fakt, ciągnie to sporo kasy. Za cykl monitorowany, badanie nasienia, hormony, test PCT, posiew nasienia i wizyty zapłaciłam około 1100 zł

Treść doklejona: 16.03.13 14:47
    A i dojazdy ok 50 km to też koszt.
  3.  permalink
    powracam do gry :D 4 cykl staran :) ale zeby nie byc znowu oszukana przez testy kupilam sobie takie cudo
    http://www.leki24h.eu/pl/p/Test-ciazowy-CLEARBLUE-DIGITAL-1-szt./1794
    no to do dzieła :)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeMar 17th 2013 zmieniony
     permalink
    Witam Was wszystkie w tym wątku. Dąłączam do Was, staramy się z mężem drugi cykl. Prowadzę tutaj wykresik(jeżeli któraś ma ochotę popatrzeć to zapraszam) i uczę się dopiero metody więc wpisuje to czego jestem pewna, miałam bardzo dużo stresów więc i o temp. zapomniałam kilka razy.Z tego co mam na razie moje temp. przypominają mi raczej wykres EKG ale zobaczymy co z tego będzie, czekam na @, która powinna być wczoraj. Dziś się testowałam ale test ujemy więc czekamy dalej.
    PaulinaMała83 bardzo ciekawy teścik a jaką ma czułość? Może następnym razem sobie kupię ;)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeMar 17th 2013
     permalink
    Szpileczko - zatem powodzenia :***
    --
    •  
      CommentAuthoroolena
     permalink
    Witam prawie już wiosennie:) u mnie w oczekiwaniu na @, która powinna przyjść w ubiegły czwartek/piątek. Na razie cisza. Może mój cykl się wydłużył stąd to opóźnienie, pewnie dowiem się wkrótce. Moje cykle są stosunkowo krótkie 22-23 dniowe, ale od czterech miesięcy zawsze przychodziły idealnie w porę, tak więc poczekam jeszcze parę dni i jak @ się nie pojawi to robię test. Szpilka27 czy zaobserwowałaś u siebie jakiś inne zmiany oprócz braku @ np. czy śluz się zmienił?
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    ja tam bym już testowała skoro po terminie @ ;)
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    Tinamar ---> to tak jak ja :)) niewytrzymalabym a potem tylko niepotrzebne rozczarowania ja czekam na @ ktora powinna byc za tydzień......:updown::fingersear::fingersear:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    no to w takim razi ecierpliwości w czekaniu życzę :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    a ja znów CLO...to juz czwarty cykl:neutral:też kupiłam zel pre-sed bo ja jakas sucha jestem ale powiem wam szczerze ze po ostatniej wizycie nie mam juz motywacji do walki:sad:wogule nie wiem po co ja te leki i zastrzyki mam brac jak i tak nie mam szans na naturalne zajscie w ciąze:cry:
    --
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    a u mnie mimo CLO cykl bezowulacyjny, gdybym nie mierzyła tempki to byłabym pewna, ze owulka była a tak to wiem, ze jej nie było. Zobaczymy co jutro gienk powie.
    -- Natalka urodzona 05.03.2009 Kocham ją ponad wszystko:))
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    oj kochana, szanse sa zawsze. Ale wiem co czujesz, ja też już czasem nie wierzę że się uda ale jednak mimo to za każdym razem ta nadzieja jest :/ znam wiele przypadków, że lekarze móili że nie ma szans a jednak zaraz potem się udawało. Tak więc główka do góry i skoro bieżesz leki to nie traćcie staranek :***

Treść doklejona: 17.03.13 16:31
    Moniczko - ja z kolei mierzę tempkę i byłam przekonana że owulka była bo taki piękny wykresik a tu się okazało że pęcherzyk nie chciał pękać :(
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Tinamarku, czy tylko monitoring po owu może wykluczyć LUF? zastanawia mnie mój wysoki progesteron.
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    raczej tak - tak mi się wydaje, bo ja mam wszelkie badania piękne - dużo lepsze niż bez LUFka ;/ dziwne to... ale nie martw się kochana na zapas ;) Ja to cięzki przypadek jestem i obawaim sie ze jeszcze tutaj troszkę czasu spędzę :/ właśnie zauważyłąm u siebie że szyjka jest dość mocno otwarta i chciałąm to wykorzystać bo iśluz ładny jak nigdy a tutaj meżulek wyszedł do pracy a potem z chłopakami na gokarty więc bedzie nocką i zapewne zmęczony :/ yhhh.... i jak tu szlag ma nie trafiać ;)
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Wściekłość rzeczywiście ogarnia człowieka, jak się znowu nie udaje. Ja się nie łudzę i przekonana jestem, że ten cykl będzie bezowocny. Nie łamię się jednak i przyszły cykl przejdę z pre seedem. Pokładam nadzieję w tym żelu, bo wiem, że śluz u mnie szwankuje. Jak nie, to z powrotem klinika...
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Tinamar ja wiem ze szanse zawsze sa i nawet jak usłyszałam ze nie da rady naturalnie to jakoś w to nie mogę uwierzyc:sad:mąz ma o połowe obniżoną liczbe plemników ale za to budowa piekna:)póki co musze opracować jakis plan działania bo na trzecia IUI i brak sił i brak kasy:sad:może z tym serduszkowaniem to też troche przesadzalismy jak słabe plemniki?:neutral:może nie co dzien tylko co drugi??:neutral:

Treść doklejona: 17.03.13 18:34
    żurawinka ja też pokładam nadzieje w tym żelu:wink:u mnie i sucho i plemniki słabe...zobaczymy co z tego bedzie..na cuda nie liczę ale zawsze jakas nowa nadzieja...
    --
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    Witam,
    Kiedyś już pisałam na tym forum teraz do Was powracam:)
    W środę byłam na hsg - wynik: lewy drożny prawy niestety nie.
    Mam PCO - od dziś biore luteine na wywołanie @, następnie od 1 dnia cyklu femoston i od 5 do 9 clo zobczymy choć marnie to widzę kiedyś już brałam to clo ale zbytnio to na mnie nie działało.
    Dziewczyny czy z PCO i jednym drożnym jajowodem są szanse na ciąże? Czy któraś z Was zaszła w ciążę?
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    To daj znać jak żel się spisze. Ja też podzielę się uwagami jak tylko go zastosuję.

Treść doklejona: 17.03.13 18:42
    Kacha, szanse są. Mam koleżankę, której kilka lat to zajęło, ale właśnie niedawno powiła córeczkę ( w wieku 38 lat). Też miała niedrożność i PCO, więc pewnie i tobie się uda!
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    zamówiony i czekam na dostawe a potem do dzieła:)napewno dam znać chociaż szału chyba od razu nie bedzie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    oolena mam wrażenie że jest go wręcz dużo, po nocy mam typowe odczucie mokro w ciągu dnia często chodze do toalety bo mam wrażenie że pewnie już dostałam @ ale nie jest rozciągliwy raczej wodnisty taki od białego-kremowego- po taki bardzo mocno jakby żółto-pomarańczowy. Nie wiem czy mi się przes stres popaprało w tym cyklu czy o co chodzi. Jeżeli do jutra nie dostanę @ to zrobie bete bo czegoś się nabawię tak czekając ;) Za dobrze też się nie czuję , niby na objawy za wcześnie więc zastanawiam się czy coś się nie dzieje, bo podbrzusze też mam takie napięte(cały czas jak przed okresem) i mi tak dziwnie więc chcę zobaczyć i jak nie ciąża to do gina bo może jakieś dziadostwo mi się robi :/
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Czigra wysoki progesteron świadczy o przebytej owulacji :)
    I może świadczyć o ciąży proponuje za kilka dni zrobić bhcg :)
    Trzymam kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthoroolena
     permalink
    Szpilka27- po tym co napisałaś mogłabym się sama podpisać, ja również zauważyłam u siebie taki śluz, raz jest taki kremowy a raz taki żółtawy i zdecydowanie gęsty. Dziś w ciągu dnia też męczyło mnie przekonanie, że to zbliżająca się @ wiec szybko biegłam do łazienki, a tu nic. Natomiast nie zauważyłam u siebie podwyższonej temperatury, która mogłaby świadczyć o domniemanej ciąży - jeśli w ogóle o tym świadczy (być może nie zawsze tak jest - ale zaznaczam że nie znam się na tym).
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    oolena ja nie wiem czy moja temp. w okolicach 36.7 może oznaczać ciążę? Dziewczyny z tego co czytałam to piszą raczej o 37.00 więc nie wiem. Natomiast na pewno jest to w tym cyklu jedna z moich wyższych temp. Jestem sama ciekawa co z tego będzie...
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Dziewczyny nie patrzcie na statystyki..
    Ja miałam w ciąży 36,8 tak mniej więcej..
    Śluz miałam wodnisty, biały dopiero potem gęsty i śnieżnobiały jak twarożek :)
    Trzymam kciuki, aby jak najszybciej się udało :*
    Przesyłam fluidki :rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow:

Treść doklejona: 17.03.13 20:22
    Czigra !! To jest ciążowy progesteron !! Tak samo było u Stokrosi!!
    Chyba, że masz jakieś zaburzenia..? Ale jeśli nie to, śmigaj na betę albo rób sikacza !!!
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    Asiula_6_9_91: Chyba, że masz jakieś zaburzenia..? Ale jeśli nie to, śmigaj na betę albo rób sikacza !!!

To samo Jej powtarzam, a Ona się upiera. Idzie osiwieć z uparciuchami :wink:

Dziewczyny zrozumcie wreszcie, że temp. w ciąży jest taka sama jak w fazie lutealnej cyklu nieciążowego. Jeśli ktoś jest niskotemperaturowy nie osiągnie nigdy 37.
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Nie no nie mogę !!
    Ja Wam powiem dziewczyny tak, jest tak, że kolejny cykl z minusem jest ciężki..
    Ale jeśli ma przyjść małpa to przyjdzie z sikaczem czy bez.. :(
    Z tego co zauważyłam najszybciej się udaje w cyklach z luzem, bez stresu i przejmowania się :)
    Życzę Wam wszystkim tego <3
    Czigra!! No kurde, to musi być ciąża :D
    Ja to normalnie czuje :D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoroolena
     permalink
    Jak to dobrze ze głos zabrały specjalistki:) dzięki dziewczyny za trzeźwe komentarze i tą dobrą energię, która emanuje z Waszej strony:bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Hahah :D Specjalistki :D no co Wy :P
    Ja uważam, że wiele z Was ma większa wiedzę niż ja :)
    My w udanym cyklu się pozytywnie nastawiliśmy ja się obserwowałam i codziennie staranka :D
    I się udało, chociaż sama w to nie wierzyłam w 8dfl zrobiłam test i był cień cienia :)
    Tego każdej z Was teraz życzę <3
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Przyjmujemy chętnie wszelkie fluidki i dobre rady, bo jednak doświadczenie przez was przemawia.

A Czigra mogłaby wreszcie nasikać na test i zmienić na plus marcowe statystyki:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Nasikam, nasikam:) Jak tego nie zrobie to mnie zlinczują:kissing:
    Ja w tym cyklu miałam spinę (jak zwykle), maż również się spinał, a więc cykl jak cykl, jedyną nowością były ziółka oraz żelik:cool:
    Dziewczyny, patrząc na wykres Stokosi, to te sikańce jej nie wychodziły przy wysokim progesteronie. Stokosia, jakiej czułości miałaś te testy?
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Dzięki dziewczyny, to przynamniej mamy wyjaśnioną tempkę, że to nie jest magiczne 37.00 :) Ja bym bardzo chciała... mam takie mieszane uczucia bo z jednej strony chciałabym bardzo ale nie chce się nakręcać i rozczarować więc się trohcę boję iśc jutro na bete ale czekanie mnie dobija i co wizyta w wc to myślę "oby tylko nie @" a za chwilę "jak ma być to niech będzie już i próbujemy dalej". Chyba najgorsze czekanie jak się nie wie na czym się stoi a ja jeszcze w gorącej wodzie momentami kąpana...Sorki musiałam komuś się wygadać ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    oczywiście, że czekanie jest najgorsze :P
    Czigra to chyba nie jest tak, że u każdego ejst tak samo.. Bo mi się wydaję, ze to wszystko zależy od tego kiedy doszło do zagnieżdżenia ale myślę, że w 10dfl będzie ok :)
    A jak nie to śmigaj po taki wątpliwym na betę :D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Szpilka, masz cykora, tak jak ja:tongue: tez bym chciała wiedzieć na czym stoję, najlepiej, żeby ktoś nasikał za mnie i odczytał wynik za mnie:cry:
    co do tempki, to Minia mi cały czas powtarza, że nie mam sie podniecać wysoka temperaturą, nawet moim 37,39 :cool::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    czigra Ty to na początku cyklu masz 37 hehe gorąca dziewczyna z Ciebie

fluidki ode mnie :rainbow: :rainbow: :rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Oj gorąca że aż parzy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    :fingersear:
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    czigra ja nie nasikam za ciebie bo dziś sikałam i pupa była więc ci nie pomogłabym , w sumie dlatego nie wiem o co chodzi ale wpadaj do mnie ty nasikasz ja odczytam ;P
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    hehe dobra, wpadne z rana:)
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
    • CommentTimeMar 18th 2013
     permalink
    Czigra moje testy były czułości 10 mlU/ml nie wiem czemu nie wychodziły , ale ten progesteron musi coś znaczyć :) Trzymam kciuki :*
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
    • CommentTimeMar 18th 2013
     permalink
    Witam was dziewczyny,jakoś nie mogę odnaleźć się tutaj u mnie skończyła się @,ale nie wiem czy się starać 28 idę do gina bo muszę mieć znów badania czy nie ma znów nawrotu choroby:cry:
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeMar 18th 2013 zmieniony
     permalink
    sucharek83 trzymam kciuki żeby było wszytsko dobrze

Stokrosia czyli robiłaś o takiej wysokiej czułości i ci ciaża nie wyszła a byłaś?Ja robiłam dziś taki test tylko taki z allegro dołączony do testów owu ale tj i te testy mi nie wychodziły tak i ten test dziś miałam ujemy.Wczoraj robiłam z apteki pinka i też ujemny ale on 25mlU/ml więc czarno to widzę i coraz bardziej mam wrażenie że zaczyna mi się coś paprać z cyklem ale zrobiłam betę i czekam na wynik.
    edit: Zerknęłam na twój wykresik(zapopminam że można) i faktycznie tak miałaś :)Gratulacje!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.