Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeMar 18th 2013
     permalink
    Sucharku trzymaj sie :***

Wszem i wobec oglaszam iz od jutra sie obserwuje o! yhy ciekawe co mi z tych obiecanek macanek wyjdzie:P
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Suchareczku kochana, wierzę że wszystko będzie dobrze :***
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Sucharku, nie trać nadziei. Jakby co, to jesteśmy i wspieramy.
    Musi być dobrze, bo tak!!!
    •  
      CommentAuthoroolena
     permalink
    To i ja poproszę o wsparcie bo moja spóźniająca się 5 dni @ właśnie przyszła z "wielki m hukiem". Tak więc za kilka dni zaczynam moją pierwszą kompleksową obserwację - o ile podołam:confused:
    •  
      CommentAuthorGaguś
     permalink
    cześć dziewczyny :bigsmile: mam takie pytanie...czy któraś wie albo orientuje się co z pomiarem temperatury gdy noc jest nie przespana ? idzie w dół czy w góre ?
    wiem że na pewno pomiar jest zakłócony ? jeśli spada to o ile ?
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    tego typu zakłócenie raczej zawyża temperaturę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    Ja jak nie śpię, mam zdecydowanie niższą. Mam za sobą całkowicie nieprzespaną noc już teraz w ciąży, gdzie temp. oscyluje w okolicach 37,1-37,2 a po nieprzespanej nocy było 36,8 praktycznie na linii niższych.

Jak często w nocy wstaję do syna, temp. spada w okolice 37
    --
    •  
      CommentAuthorGaguś
     permalink
    bardzo dziękuję... czyli tej dzisiejszej nocy nie będę brała pod uwagę bo nie spałam....
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    oolena ty już się doczekałaś ja jeszcze czekam na @ z niecierpliwością, jestem ciekawa kiedy się pojawi. Dziewczyny a tak z ciekawości jakbym chciała sprawdzić czy mi wszystko dobrze działa,w sensie badania krwi konkretne (nie chcodzi mi o ogólne bo te robiłam plus tarczycę i wsio mam super) to jakie badania miałabym wykonać i kiedy? Do gina mam dopiero 15.04 więc zanim z nim pogadam to Was pomęczę ;)
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Podstawowe badania hormonalne, ja je robiłam podajże w 3 dniu cyklu, ale nie jestem pewna, w którym dniu powinno się najpewniej robić
    --
    •  
      CommentAuthorGaguś
     permalink
    od 2-5 dnia cyklu ...też je robiłam :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Powinno się je robić bodaj do 5 dc. Wchodzą w nie m.in. hormon luteinizujący LH, folikulotropowy FSH, tyreotropowy TSH, białko wiążące hormony płciowe SHBG, testosteron TST i prolaktynę ( niektórzy zalecają po obciążeniu.
    W fazie lutealnej robiłam jeszcze progesteron.
    Jeśli pójdziesz prywatnie, to tylko podasz nazwy, a oni ci już utoczą odpowiednią ilość krwi. Naztaw się jednak na koszty.:confused:

Treść doklejona: 18.03.13 19:40
    Jezu! Napisałam "naztaw" !:shamed:
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Ja za badania hormonalne zapłaciłam 90zł, za progesteron 26zł
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeMar 18th 2013 zmieniony
     permalink
    Dzięki dziewczyny. Czyli jak teraz mam fl to mogłabym skorzystać i progesteron zrobić. Reszta zapisana na karteczce i pomyślę czy robić czy poczekać do wizyty u gina ale nie wiem czy będzie wylewny by mi dać, stary gin by mi dał bo fajny był ale już nie przyjmuje na NFZ. Czy jak coś pomożecie mi w interpretacji wyników?
    Czigra to zapłaciłaś nie wiele u mnie za sam progesteron płaciłam 60zł (ale robiłam nie sobie tylko mojej suni, bo mam hodowlę, tak szczerze to sama jej już wyznaczam lepiej jak weci bo ona tez ma porypane za to swojego cyklu nie umiem interpretować hahahah)
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    No problem, ale na pewno będą podane normy, więc bez problemów się połapiesz co i jak u ciebie.
    •  
      CommentAuthorGaguś
     permalink
    Mi niestety w tym cyklu znowu się nie udało,temp spadła i już widze że mam plamienie.....mam już serdecznie dość, za dużo nerwów i stresu mnie to każdego miesiąca kosztuje :cry:
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Szpilko tak, widać to na moim wykresie 28dc zrobiłam sikacza wyszedł ujemny, a 29dc beta wyszla 56mlU/ml :)
    --
    •  
      CommentAuthorGaguś
     permalink
    nie wiem o co chodzi ??? 2,5 roku temu w przeciągu jednego roku 3 razy zaszłam w ciąże (niestety zadna się nie utrzymała) a teraz tyle miesięcy...i nic
    •  
      CommentAuthoroolena
     permalink
    Gaguś nie poddawaj się!!!jeśli chcesz to będę dotrzymywać Ci towarzystwa i dodawać otuchy, ja właśnie zaczęłam nowy cykl :) myśl pozytywnie:)
    •  
      CommentAuthorHaniutka
     permalink
    Gaguś to się chyba nazywa stres. Masz takie parcie na ciąże że w nią nie zachodzisz. Przxynajmniej tak jest niestety u mnie. Też zachodziłam i jak gin wykrył problem i miałam już po nowym roku być w zdrowej ciąży to ciąży brak.
    --
    •  
      CommentAuthorGaguś
     permalink
    też mi gin powiedział że najpierw "umysł trzeba zwolnić"a potem reszta sama przyjdzie ... związek mi się sypie do tego...boję się że nie dam rady...:cry:

Treść doklejona: 18.03.13 20:51
    dziękuję dziewczyny...powinnyśmy się wspierać..przecież wszystkie jedziemy na tym samym wózku
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Gaguś - wiele dziewczyn tutaj przechodzi dokładnie to co Ty... ja sama na początku tego cyklu miałam takie załąmanie że powiedziałm że nie daję rady i odpuszczam... ale jedak kurcze nie potrafię chociaż boję się ile jeszcze tych rozczarowań wytrzymam :/

Treść doklejona: 18.03.13 20:57
    Ale w końcu przecież musi się udać ! Boję się tylko tego ile tzreba czekac bo chciałam gromadkę dzieci ! wrrr !
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Gaguś domyślam się że jest trudno bo ja dopiero zaczynam i już mi trochę smutno że się nie udało ale trzymaj się i walcz, wierz a uda się. Łatwo mówić by wyluzować ale wiem że ciężko to zrobić, muisz powtarzać sobie jak mantre "nic się nie stało, w kolejnym się uda". Jak coś to żal się nam tu , to będzie ci łatwiej a i odciążysz trochę związek. Ja trzymam za nas wszytskie kciuki i wierzę że każdej z osobna sie uda, tylko niektóre będa miały bardziej pod górkę niestety.
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Zwątpienie to nieodłączny etap starań. Ja na początku tego cyklu też miałam serdecznie dosyć, ale im bliżej owulacji, tym więcej nadziei, a teraz oczekiwanie.
    Pytanie tylko, ile jeszcze tych wahań nastrojów dam radę przeżyć, bo emocjonalnie po prostu można się wykończyć.
    Prawda jest jednak taka, że właściwie tylko tu można znaleźć prawdziwe zrozumienie, bo wszystkie odczuwamy takie same emocje w zależności od etapu cyklu.
    Pozostaje życzyć nam siły.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Nom, dlatego dziękuję Wam wszystkim że jestescie i z góry przepraszam za moje dołki i szlochy ;) Teraz wzięłam sie w garść ale to zapewne dlatego że okołoowlacji jest i mysli się o starankach a nie o efekcie... jejku... nie wiem czy mi się kiedyś uda !
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Niemal wszystkim się wreszcie udaje, tylko trzeba poczekać na swoje wreszcie, a najgorsze jest to, że nie wiadomo, kiedy to jest!:confused:
    •  
      CommentAuthorGaguś
     permalink
    macie racje...dziś mam dzień załamki ale jak znowu zaczne testowć ok owulacji to wróci nadzieja...jak to mówią "wiara czyni cuda "
    życzę wam i sobie oby te cuda się zdarzyły każdej z nas jak najszybciej ....:grouphug:
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    dziewczyny ja od roku mam depresje przy każdej nachodzącej@! Przed owu spinę i nigdy nie byłam w stanie wyłączyć myślenia!
    --
    •  
      CommentAuthoroolena
     permalink
    Nadzieja przychodzi do człowieka wraz z dru­gim człowiekiem - Alighieri Dante
    Dziękuje Wam za to:)
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Czigra, a co z tym twoim testowaniem?
    •  
      CommentAuthorGaguś
     permalink
    dobranoc kobitki ...buziaki papapa :winkkiss:
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Dzisiaj był cień, jutro powtórka, w środe beta:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    czigra jak dla mnie to zaciazyla i tyle o!
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    O jaaaaaaaa!!! Super! Gratuluje teraz cienia, a potem mam nadzieję tłustej krechy!
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Jeszcze w to nie wierzę, ale podziękuję jak zobaczę tłustą krechę:*
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nie moge znalezc termometru o! i dupa !Ide spac pa

Treść doklejona: 18.03.13 21:44
    czigra: tłustą

tlusta to ja jestem o!
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    gratuluje cienia :smile: czigra

Fakt im wieksze parcie to ciazy ani widu ani słychu trzeba wyluzować i wyłaczyc umysł heh na tgz luzera tylko że.... łatwo powiedzieć trudniej zrobić
    :cry:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ma ktoras z Was ten termometr? Microlife MT 16C2
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    gienia83 ja go mam
    --
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    i ja mam, ale musisz znaleźć swój, bo Ci nie pożyczę :D wiesz - łączy nas dość intymna zaźyłość :D
    --
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    Niestety luzowanie nie zawsze pomaga :confused: więc ja mam nadzieje ze teraz specjalista mi pomoże :tongue::bigsmile:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeMar 19th 2013
     permalink
    haha no nawet nie wpadlam na pomysl by pozyczyc hehe

nie no widzialm na all. za 20,50zl z wysylka
    --
  1.  permalink
    ja tez mam i od kilku lat nim mierze :)
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    GIENIA83 ja tez go mam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    te sobiego kupie o!
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Tylko jedna rzecz w tym termometrze mnie wnerwia że ciężko dojść mi jak wcisnąć co by temp. zapamiętana mi się nie skasowała i niestety rano musze się skupić by zapamiętać.
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    Też mam ten termometr i jestem zadowolona ;)
    Szpilka on jak się sam wyłącza zapamiętuje pomiar, tylko potem przy następnym włączaniu trzeba przytrzymać dłużej przycisk włączania to pokaże ostatni pomiar. Jak przyciśniesz krótko to od razu przejdzie do pomiaru i nie zobaczysz już tamtego ostatniego.
  2.  permalink
    Czigra- gratulacje:))))oj może bociany i do nas pomału dolecą!!!
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Dziękuje, ale jeszcze czekam na bete dla pewności:)
    Natalia też mam ten termometr i jestem zadowolona!
    --
  3.  permalink
    Czigra- ale ja i tak czuję,że bedzie fasolka:))Kochana bardzo się cieszę,że Tobie się udało:)
    U mnie dziś 22 dc i pomału zaczynam myśleć!Udało się, czy znowu nie!!Rany jak ja nienawidzę tego czekania,ale szczerze to nastawiam się znowu na@!!
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.