Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorfanta666
    • CommentTimeMar 19th 2013 zmieniony
     permalink
    też mam ten termometr... Wercik ! normalnie rządzisz. Miałam napisane w opcjach, że zapamiętuje pomiary ale właśnie nie mogłam tego wyłapać jak ... w sumie to zawsze rano jestem tak zaaferowana tempką, że nie miałam sytuacji żeby jej zapomnieć ale kurde WIELKIE DZIĘKI ! :) za uświadomienie mnie jak odczytać ostatnio zapisaną temp....człowiek uczy się całe życie. Mnie dziś nawiedziła @ ... ostatni cykl niestarankowy i w przyszłym bierzemy się do roboty.. na tę okoliczność wzięliśmy na raty nowe łóżko i materac ! Będzie się działo :sleepout::sleepout:
    • CommentAuthorMagdzikk10
    • CommentTimeMar 19th 2013
     permalink
    Witam dziewczynki....
    Zakupiłam sobie żel pre-seed..... może tym razem się uda...może za mało śluzu było... zobaczymy :)
    Czigra jeszcze nie gratuluje ale STRASZNIE SIĘ CIESZĘ, ogromna niespodzianka....
    Wszystkim dziewczyna życzę fasolki ODGOŃMY TEN ŚNIEG :( nie wiem jak u Was ale u mnie normalnie sypało wczoraj strasznie, a że to Katowice to rano już plucha po kostki :(
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    do usług ;)
    hahah też o tym myślę, żeby jakieś wyrko wziąć, bo my już dwie kanapy wyświechtaliśmy przez te starania :P ale najpierw chyba jednak mały remoncik pokoju, który docelowo będzie dziecięcy a na razie jest naszą sypialnią.
     permalink
    wercik proponuję ogromy, wygodny materac :) ja mam taki polecam.... w każdej pozycji, pod każdym kątem bez dołków bez zagnieceń, w każdym rogu hehehehe
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    he he dobrze mówcie na takim nowym łożu to aż miło wypróbowywać każdą pozycje :D
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    mój stary materac kupiony jak się wprowadzaliśmy tak skrzypi, że wszyscy sąsiedzi wiedzą kiedy mam dni płodne :boogie::boogie:

powinni w salonach meblowych zastosować specjalne zniżki na łóżka i materace dla staraczek ! Ot co !:rasta:
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Dobre!!!! a w dowód przynosiłybyśmy obsikane testy owulacyjne:)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    A ja do nowego mieskzanka wymarzyłam sobie wielkie łóżko z wielkim materacem i takie też kpupiliśmy - 220x220 ;) I jest super ;) tylko i tak często maż narzeka że z nigo spada i budzi się na krawędzi bo go spycham he he ;) Lae ja poprostu chcę w nocy się przytulic a t to że on ucieka to przecież nie moja wina, nie ? ;)
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    u nas wielkie łoże odpada, bo w razie powodzenia z dzieciem trzeba będzie sypialnie zrobić tam gdzie mam teraz gabinet, a to malutki pokoik. Ale na sypialnię akurat, tylko łóżko i szafa :P a że wyrka trochę kosztują to wymieniać co chwilę też nie ma sensu.

Treść doklejona: 19.03.13 12:23
    i coś mi się wydaje, że moi już też wiedzą :P zwłaszcza, że w bloku wszystko słychać :P (i nie mówię tu tylko o skrzypieniu łóżka :P)
     permalink
    Mam pytanko co do tego żelu pre-seed..... ile mam "naciągnąć" tego żelu do aplikatora?? która z Was używała i ile gramów wystarczy ??
    •  
      CommentAuthoroolena
     permalink
    hehe dobre:) ja mam podobnie, mój mąż też często mi mówi że w nocy ciągle przekręcam się na jego połówkę i on przez to musi spać prawie na krawędzi lóżka:)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    oolena - dokładnie ;)

Magdzik - ja to poprostu biorę jakoś tak na oko - nei mam pojęcia ile to gram :/ Tylko ja uzywam conceive plus - a on nie ma aplikatora :/
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    wercik ja przytrzymuję dłużej ale już wiem co robiłam źle, ja sama go wyłączam i pewnie dlatego mi nie zapamiętuje.

A mam pytanko bo chyba chciałabym zmienić miejsce pomamiuru bo nie bardzio mi wygodnie w tych ustach pod językiem, bo bardzio się skupiam by było idealnie w tym miejcu jak zawsze ale nie wiem czy te moje tempki trochę takie dziwne nie od tego. Czy jest sens zmieniać czy już pociąnąć kolejny cykl i zobaczyć? A druga rzecz jak zmieniać to w którym momencie przy 1dc?

Co do materacy to wg mnie nie ma wygodniejszych niż Ikeowskie, wysypiamy sie z mężem bosko :) tylko łóżka nie lubię bo ma ranty do okoła i nogi mam poobijane :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    ja jak zmieniałam miejsce pomiaru to od nowego cyklu. A mierzyć temp zazwyczaj zaczynam po @ z wiadomych powodów ;)
  1.  permalink
    Dziewczyny mam pytanie..
    Czy w trakcie starań nie ma przeciwwskazań do oddawania krwi?
    Chciałabym jednorazowo oddać krew (dla kibiców Lechii poszkodowanych w wypadku)
    mam jednak obawy, czy nie ryzykuje na wypadek gdyby się jednak "udało" w tym cyklu?
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    http://www.darkrwi.info.pl/portal/pokaz/7/kto-nie-moze-oddac-krwi.html
    punkt 12
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    szoileczko - zmeinić możesz od nowego cyklu żeby temki porównywalne były...

subiektywna - szczerze mówiąc nie wiem :/ Wydaje mi sie że niepowinno mieć to wpływu, ale najlepiej lekarza spytać chyba przed oddaniem...
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    w kwestionariuszu do oddawania krwi jest nawet taki punkt z pytaniem o to czy jest się w ciąży i czy w przeciągu ostatnich 12 miesięcy się było, łącznie z datą porodu itd. więc chyba jednak to ma znaczenie
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Takmi się tylko wydaje że jak już jest ciąża potwierdzona to nie powinno się oddawać,ale jak jeszcze jest nawet przed testem to wydaje mi się że możńa, ale może lepiej dmuchac na zimne :)
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    subiektywna a gdzie można w trójmieście to zrobić ??
  2.  permalink
    http://www.lechia.net/index.php?option=com_k2&view=item&id=6775%3Aruszyla-zbiorka-krwi-dla-kibicow-lechii&Itemid=187

tu są podane szczegóły akcji + adresy....

ja się chyba jednak wstrzymam :(((
    nie mogłabym sobie wybaczyć i ryzykować :(
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Ok, dzięki :) To czekam, mam nadzieję że jak już się mi "opóźnia" to choć niech zachowa się i pojawi w ndz bo w pt mam kosmetyczkę a w sb wystawę i wolałabym być do życia ;)

edit: Wiecie co dziewczyny nie wiem czy ja jestem jakas nadwrażliwa ale normalnie jeszcze trochę i zaczne reagowac agresją na pytania "a wy kiedy?" albo "ja już chcę mieć wnuki". Kolejna kolacyjka w gronie rodzinnym mojego męża i kolejne pytania, tak średnio raz w tygodniu. Nie wiem jak wy to znosicie...
    --
  3.  permalink
    Szpilka27- to prawda na pytanie"a wy kiedy", itp. to ja odpowiadam swoim teściom,że "może wogóle nie bedziemy mieć dzieci"!!!Raz tak odpowiedziałam, bo mnie już tak wk....li więc teraz juz nie pytają i mam problem z głowy. Dobrze wychowana osoba nie bedzie pytać kiedy???Ja nigdy nikogo nie pytałam "a wy kiedy bedziecie miec dziecko""ale cóż wiele osób nawet nie zdaje sobie sprawy, jakie to może być krepujące!!
    Moi rodzice ani razu mnie nie zapytali"kiedy będą dziadkami"bo wiedzą,jakie to jest trudne, jak para się stara i nie wychodzi.
    •  
      CommentAuthordoti28
    • CommentTimeMar 20th 2013
     permalink
    macie racje dziewczyny takie pytania są nie na miejscu zwłaszcza jak są za każdym razem jak się spotyka rodzina :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    U nas oczywiście były takie pytania na chwile przed ślubem,bo jesteśmy bardzo długo ze sobą i teściowa stwierdziła że w naszym przypadku to nawet możemy zacząc przed ale wtedy się uśmiechnęłam i tyle. Po ślubie zaczęło się na maxa... więc w końcu odpowiedziałam wszystkim że będzie w swoim czasie i siedzieli cicho ale w grudniu w rodzinie urodziło się dziecko i znowu zaczęło się "zaraź się" itp, idt. A wczoraj to chyba z 4 razy aluzje podczas 4 godzinnej kolacji. Powiem Wam że już przykro mi się zrobiło zwyczajnie
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    Ja wolałam powiedzieć prawdę niż wysłuchiwać takich pytań. Powiedziałam tylko babci, że straciłam ciążę i może nie dane będzie nam mieć wcale dziecka. Od tego czasu ani jedna ciotka, sąsiadka nie zapytały o dziecko. Nie wiem, co między sobą gadały, nie obchodziło mnie to najważniejsze, że miałam spokój.
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Szpilka, albo trzeba wspomnieć, że macie problem (jeśli masz zaufanie do tych osób) albo jakoś odparować, czy to żartem czy bardziej stanowczo. Na pewno nie ma co takich głosów ignorować bo z czasem człowiek nasłucha się tego więcej a jak starania się przedłużają to takie teksty są bardzo bolesne. My wspomnieliśmy najbliższym o problemie bo i były spore naciski i dużo głupich gadek. Nie wiem czy to odniosło pożądany skutek bo temat jest jeszcze bardziej na tapecie niż był a ja nie po to o tym mówiłam, żeby się wygadywać i spowiadać z każdego badania tylko po to, żeby przestali się pytać. I jak znów coś usłyszę w tym stylu to już nie będzie miło :wink:
  4.  permalink
    U mnie dziś 23 dc i czuję sie podobnie jak w zeszłym mc. Pewnie znowu nic nie wyszło:(Rany jak ja nienawidzę tego czekania!!
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeMar 20th 2013 zmieniony
     permalink
    No ja specjalnie nie mówię by jeszcze bardziej podejrzliwie nie patrzyli ale może wkońcu powiem coś bo mam dość.Ale najgorsze jest to że teściowa powinna to rozumieć bo sama kilka dobrych lat starała się o mojego męża więc wydawałoby się że wie że to nie tak hop siup. Moja mama też miała problemy z zajściem, donoszeniem, urodzeniem i z jej ust nigdy nie usłyszałam, a jak ją koleżanki pytają to sama instynktownie odpowiedziała tj ja.

Sylwinka, jeszcze chwilka a może coś będzie:wink:
    --
  5.  permalink
    Pewnie nie:((bo w cuda nie wierzę!!zresztą czuję się jak przed @. Najgorsze jest to,żę jak się nie uda to czeka na leczenie w klinice niepłodności:(Mąż musi na początku zrobić rozszerzone badanie nasienia i pewnie bedzie zwlekał z tym:(jak to facet. On rok temu robił badanie, ale podstawowe i wszystko było ok więc trudno mi go przekonać,że musi sie przebadać jeszcze raz. Najgorsze jest,że obawiam się,że to leczenie i ciągłe wizyty jeszcze bardziej mnie zestresują i efekty znowu będą mizerne!!!
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Sylwinko - podejź do tego tak, że w takiej klinice są naprawdę specjaliści i oni moga tylko przyspieszyć te całe staranka ! Najlepszym przykąłdemjest nasz kochany Sheamek który tak ekspresowo zaszedł w ciąże dzięki takiej klinice że aż nikt nie nadążał co się dzieje ;) Ja też się wybieram ale najpeirw musze męża na badnaia wysłać i po wielkich przejściach łącznie zpakowaniem przeze mnie walizek, powiedział ze za jaki3ś 3 tygodnie zrobi ;) Więc już się nie moge doczekać bo mam naprawdę nadzieję że tam coś poradzą...
    --
    •  
      CommentAuthoroolena
     permalink
    czytam, czytam i widzę, że wszystkie mamy podobnie. Moja teściowa, która dzięki Bogu mieszka ponad 400km ode mnie, też jest najlepszą specjalistką w sprawach powiększania i planowania mojej rodziny. Zanim jeszcze się pobraliśmy, potrafiła do mnie powiedzieć cyt." macie robić tak żeby nie zrobić" - co za tupet pomyślałam....później po ślubie mówiła tak: "ja to się nie chce wtrącać" - ooo chwała jej za to, po czym dodawała " ale babcią to ja już chcę być. Więc musiałam jej dosadnie powiedzieć, że my jeszcze nie planujemy dziecka. Jakie było jej zdziwienie - no jak to? Teraz gdy już staramy się o dziecko nie zamierzam jej wtajemniczać tzn. jak się uda to się dowie:) Moi rodzice nigdy, przenigdy nie naciskali, nie pytali kiedy i to jest wspaniałe. Zobaczymy co teraz będzie bo prawdopodobnie w ten weekend po 3 miesiącach odwiedzimy teściów.....już widzę jak pierwsze co zrobi to zlustruje mój brzuch - jest tam coś czy nie ma?...heheh
  6.  permalink
    Oj dziewczyny z facetami to gorzej, jak z dziećmi:(mój mi już powiedział,że zrobi badanie, jak znowu nam w tym cyklu nie wyjdzie, ale cały czas mi gada od kilku dni,że ja jestem jakaś dziwna teraz i pewnie się udało!!no, ale ja tego nie czuję:(Zresztą za tydzień wszystko się wyjaśni.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Kochana, ja wiele takich przypadków tu słyszałam że to mąż pierwszy czuł ;) Trzymam kciuki kochana :***
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    tak czytam i wszystkie tematy nie są mi obce, począwszy od powiększania rodziny po badania męża. Mój na szczęście nie robił z tym problemów. A co do wyczuwania to ostatnio walnął mi tekstem "jak Ty nie jesteś w ciąży to masz w łeb za takie zachowanie" :P nie byłam, ale w łeb też nie dostałam... fakt ponosiło mnie trochę :shamed:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    he he ;) Dobry tekst ;)
    --
    •  
      CommentAuthorGaguś
     permalink
    cześć dziewczyny :smile: mam takie pytanie...może któraś jest w stanie mi pomóc..
    Co się dzieje z temperaturą jeśli pojawia się "krwawienie" w dniach kiedy powinna być miesiączka ??? przecież zdarzają się takie krwawienia w ciąży... zakładając że ciąża jest ...
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    Gaguś: Co się dzieje z temperaturą jeśli pojawia się "krwawienie" w dniach kiedy powinna być miesiączka ??? przecież zdarzają się takie krwawienia w ciąży... zakładając że ciąża jest ...

Temperatura nie spada w ciąży, więc po tym rozpoznasz czy to miesiączka czy krwawienie
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    to ja też mam pytanie czy jak sie jest w ciaży to tempka nie spada poza wyznaczoną linię? czy może spaść ?
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    no jak spadnie poniżej to znaczy że coś jest nie tak raczej...
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    doti28: to ja też mam pytanie czy jak sie jest w ciaży to tempka nie spada poza wyznaczoną linię? czy może spaść ?

nie powinna spaść do linii niższych

Treść doklejona: 20.03.13 13:55
    doti28 tak patrzę na Twój wykres i ta interpretacja to raczej naciągana jest. Brak 6 niższych, wyższe są właściwie na linii niższych. Wybierasz się do lekarza?
    --
    •  
      CommentAuthorGaguś
     permalink
    dziękuje wam bardzo...
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Gaguś mam wrażenie że nie zrozumiałaś odp. Minia85, czy mam rację? P.S. Patrzyłam na twój wykres, gdzie mierzysz temp?
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    No i u mnie od dziś @ wrrrrrr. Wiadomo, że zła jestem, jednak nadziei wielkich sobie nie robiłam, więc nie histeryzuję zbytnio. Założyłam sobie, że następny cykl będzie mój! Bo tak:tongue:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Oj, to super że tak optymistycznie do tego podchodzisz ;) Następny cykl nalezy do Ciebie ;))))))
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Jakoś trzeba sobie radzić. Ale może to dlatego, że w pracy mam sporo roboty, więc nie mam czasu na skupianiu się na żalach.
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Żurawinka to będziemy walczyły razem, ja czekam na @ :)
    --
     permalink
    Przedostatni cykl miałam 28 dni i owulacją ok 16 dnia. Ostatni cykl wydłużył się do 30 dni. Czy owulacja też się przesunie o te dwa nic , a brałam clo od 5 dnia, więc może przez to będzie normalnie jak coś?? co myślicie ??
  7.  permalink
    do mnie przyszla dzis @,a nasz rocznicowy cykl z okazji 3 lat staran bedzie niestety straconym ze wzgledu na 'podleczanie' innych dolegliwosci;/ jutro badz w sob. ide badac hormonki,wizyta u gp dopiero po swietach,od niego do gina,a od gina sie zobaczy,bo przy szpitalu polecanym przez gp jest klinika leczenia nieplodnosci...
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeMar 21st 2013
     permalink
    Magdzik, teoretycznie jak się cykl wydłuża to właśnie i owulka się przesówa. Ale clo zwykl eprzyspiesza owulkę.

Marzycielko - wredna @ ! Trzymam kciuki za te wizyty kochana :*
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.