Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormrowwwka
    • CommentTimeMar 21st 2013
     permalink
    Hej dziewczyny, ja mierze tempke od kilku dni i zaczynalam z 36,5 a teraz mam 36,8 wczoraj 14 dc test owulacyjny pokazal 2 mocne kreski polecialam do ginka pecherzyk 20 mm :) dzis robilam rano test owu i znow mocne 2 krechy aczkolwiek testowa mocniejsza :) mocno sie teraz z mezem tulimy i sadze ze do piatku peknie pecherzyk i zaciaze! :) od poniedzialku bede brala luteine a kontrol u ginka mam z samego rana czy pekl pecherzyk, juz nie moge sie doczekac na za 2 tyg kiedy okresu braaak bedzie :D pozdrwiam i ktora tez czeka na brak okresu?
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Mrowwweczko - przy takim optymizmie to musi sie udac ;) JA czekam na brak okresu ale już od dawna więc się nie łudze i brak mi tego optymizmu. Trzymam kciuki za peknięcie, staranka i plusika na koniec ;)
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    3mam kciuki za wszystkie staraczki :) w końcu każdej się uda! Musi!
    --
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    Tinamarka dziekowac dziekowac tym razem uda sie juz ja to czuje ;)))))))))!! ale kochana Ty sie nie zalamuj ja tez juz spory czas sie staram, glowa do gory wazne by nam sie dobrze zylo! fakt ze do szczescia mi osobiscie brak malutkiej pocieszki ale bedzie i ona! :)

Treść doklejona: 21.03.13 11:07
    Kochane staraczki wysylajmy sobie pozytywne fluidki by bylo Nam razem razniej aaaaaaaaacha i powiedzcie jak wytrzymac te 2 tyg i nie zwariowac? :D czy ktoras z Was tak jak ja za 2 tyg ma NIE dostac okres malpe jedna wredna wrrr? :) Łączmy sie ...
    Milego dnia dla Was ;)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Mrowwweczko - to ja się dołączam ;) Tak za około 2 tygodnie powinnam NIE dostać @ ;)
    --
  1.  permalink
    Ja za tydzień powinnam dostać@,ale wcale na nią nie czekam!!!!
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    jejka jejka swietnie czuje ze to bedzie TEN dobry czas zobaczysz nie dostaniemy :D i modle sie by prawidlowo pękl mi pecherzyk co wlasnie sie chyba dzieje we mnie no jutro najpozniej a w pon usg i trzymaj kciuki bo ja za Ciebie tez! ;)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Ja mam i tak za tydzień usg żeby sprawdzić czy żadnych torbieli nei ma więc wtedy się dowiem troszkę bo jak znowu endo słąbiutkie, albo znowu pęcherzyk nie pękł to będe wiedizałą że czekam na @ :/

Treść doklejona: 21.03.13 11:24
    Trzymam trzymam kciuki ;) U mie już po skoku tempki więc staranka zakończone :)
    --
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    Sylwinka no ba ze nie czekaj przepedzamy ją !!!!!!!! ! :devil:
  2.  permalink
    Oj wcale nie chcę@tak bym odpoczeła od niej na 9 mc:)ale zobaczymy,co los przyniesie. Może dostanę prezent na 32 urodziny???
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    ja sie jeszcze płodze na potege bo jestem w samym szczycie a potem odpoczne i napuchne jak zwykle wrr ;/ czy Wy tez puchniecie tak strasznie przed @? bralam kiedys aqua marin czy cos takiego ale nie pomagalo moze macie jakies inne sposoby " leki" no i duuzo pije :) jestem wodnym pijakiem ha pozdrawiam!

mi lekarz powiedzial ze jak pecherzyk tfu tfu nie peknie to da mi jakis lek zastrzyk ale za cholere nie wiem o co chodzi, moze mi podpowiesz? aczkolwiek nawet nie chce chyba o tym slyszec tylko na pozytywnie :D
    Tinamarka zobaczysz ze tym razem bedzie wszystko cacy elegancko nam popekalo (u mnie w trakcie) i endo ladne grube jednolite i przytulne!
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    powiało optymizmem :) mam nadzieję, że wszystkie właśnie w tych cyklach zaciążymy :) 3mam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    no własnie jakos tak optymistycznie ;)) super ;)

Mróweczko - to dobrze że lekarz da Ci zastrzyk jak sam pęcherzyk nie pęknie - poprostu pomoże mu pęnąć i ułatwi zajście ;) Tez bymchciała taki ale nie wiem czemu mi dr clo przypisała na pęknięcie :/
    --
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    Lija a Ty kiedy testujesz? :)
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Mrowwwka, ja jeszcze nawet owu chyba nie miałam. Wszystko mi się pokręciło i sama nie wiem czy już był skok czy nie, więc o testowaniu to nawet jeszcze nie myślę :(
    --
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    mi kochana to ladnie peknie mowie Ci przeciez ja juz go postraszylam i sie biedulek wydygal i peka!! i chce juz wziac luteinke by ladnie sie podtrzymalo zagniezdzenie bo 2 cykle wstecz mialam plamienia przed @ czyli progesteron wariowal juz bym chciala po owulacji byc i i juz juz w ogole wszystko na juz :) ha
    Dziewczyny ja juz od zdolowania do zwariowania wszystkie stany przechodzilam a teraz chce na spokojnie i jak widac nie moge wczoraj to juz spiewalam mezowi jaki mam ladny 20mm pecherzyk :D musze sie wyciszyc dlatego wracam do pracy ;)

Treść doklejona: 21.03.13 11:50
    Lija to moze lec na monitoring owulki? sprawdzi Ci przynajmniej czy jestes po..?!
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Będzie BabyBooooom, zobaczycie:)P
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Kochany Ty to siej fluidki nam tu wszystkim :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    :cool:
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    Jutro kobitki Kochane idę do lekarza zobaczyć czy pojawił się pęcherzyk w tym cyklu.... 14 dc jutro mam, temp od 3 dni trzyma się na 36,4....
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    no to zaciskamy kciuki za pęcherzyk :)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Dziewczyny ja dziś też dostałam @. Wczoraj tj 33dc robiłam progesteron i mam 3,18 nmol/l(1 ng/ml) .Normy (dla nmol/l podaję)są takie : 0,6-4,7 faza folikuarna , 2,4-9,4 faza owulacyjna, 5,3-86 faza lutealna i teraz nie wiem, bo na lutealną za mało ale może to już pod folikuarną podciągnąć bo dziś dostałam @ ? Chcę zrobic hormony, pisałyście mi że najlepiej miedzy 2-5dc ale czy lepiej zrobić je jutro 2dc czy w pon 5dc(innej możliwości nie mam)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeMar 21st 2013 zmieniony
     permalink
    Szpileczko - zwykle progesteron spada np. dzien przed miesiączką więc wydaje mi się że nie ma czym się niepokoić. Ale i tak nierozumiem dlaczego tak późno to badanie robiłaś ?
    Jełśi masz długie cykle to myślę że spokojnie możesz zrobić to badanie w 5dc. A miałaś badanie progesteronu w 21-23dc ?
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    W przypadku długich cykli, najlepiej jest badać progesteron w 7-8 dniu fazy lutealnej, gdyż czasem 21-23 dc może wypadać nadal w fazie folikularnej i wtedy nie ma sensu badanie pod kątem odpowiedniego poziomu progesteronu, który miałby zapewnić prawidłowe zagnieżdżenie zarodka.
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Nie, to są moje pierwsze badania.Zrobiłam tak późno bo właśnie mi ten cykl się poprzesuwał i nie wiedziałam kiedy dostanę @, myślałam że jeszcze kilka dni i mi sie uda mieć miarodajne badanie (jak doczytałam że fl do 16 dni) a tu lipa.Dlatego teraz się zastanawiam kiedy lepiej zrobić te podstawowe badania hormonów o których pisałyście mi,boje się by 5dc to nie było za późno? Poprzedni cykl miałam 28 dni, ten 33 a kolejny to zobaczymy. Ja nigdy nie miałam super co do dania. Czy odpuścić i zobaczyć sobie w przyszłym cyklu?
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Historia się powtarza :bigsmile: 5 lat temu w tym samym czasie tak samo przygotowywaliśmy się do staranek: ja witaminki,kwas foliowy, mąż cynk i żeń-szeń. Udało się za pierwszym razem. A od przyszłego miesiąca zaczynamy kolejne starania :wink:
    -- [*]
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    ja bym zrobiła w 5dc, to na pewno nie będzie za późno :)
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Ale tu wiosenny optymizm!
    Ja zaczęłam nowy cykl i też będę czekać na NIE przyjście @ za 4 tyg.
    Szpilka:
    Co do badań hormonalnych, to jutro myślę, że śmiało możesz robić. Jak już prg. spadł,to jesteś w dobrym momencie na badania. Zaznaczam, że to tylko moje zdanie, nie jestem lekarzem!
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Ja też uważam że czy zrobisz 2dc czy 5dc to będzie ok - ja osobiscie wybrałabym 5dc ;)
    Blanka - powodzenia i zazdroszczę ;)
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    Hej, kobitki. Nie udzielam sie zabardzo ale cały czas was podczytuję.
    Jak tu optymistycznie ;) Beby boom napewno panuje. U mnie w pracy co pare dni jakaś kolejna kobitka w ciąży. Chyba niebędzie miał kto pracować niedługo.
    Trzymam kciuki za was i życzę wszystkim załapania sie na ten beby boom.
    Żeby ta nasza lista dalej zapełniała sie plusikami.
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    To może ja jednak powinnam się na nią wpisać żebym potem mogła się wypisać ;)
    --
  3.  permalink
    Szpilka, ja robie 2dc,bo tak robilam rok temu i chce miec porownanie wzgledem tych samych dni:) z tego co pamietam to jesli chodzi o lh i fsh powinno sie je robic 2/3 dc i dlatego cala reszte robilam w tym dniu:) progesteron lekarz mi zapisal 21dc,ale mowilam mu,ze prowadze wykres(jak milo,ze mnie nie wysmial :) ) i zrobie w 7/8 dniu wyzszej temp. Miewalam skok w 21dc,wiec takie badanie nie mialoby najmniejszego sensu:)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    To prawda, że najlepiej się obserwować -ja też miałam dość póżno owulkę więc robiłam np. 25-26dc. Szkoda tylko że nie moja gin mi o tym mówiłą tylko sama sobie poczytałam :/
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Dzięki dziewczyny to jutro polecę :)

edit: Tak wstałam dziś i pomyślałam, że na razie chyba odpuszczę te badania, tarczyce miałam badać powtórnie po 3 mc bo miałam w normie ale w górnej granicy więc teraz to bez sensu chyba. Zapiszę się prywatnie do gina i zobaczymy, bo w końcu ja się króciutko staram i chyba przesadzam. Jak coś to w kolejnym cyklu sobie zrobię.
    --
  4.  permalink
    Czytałam, ze rok 2013 bedzie plodnym rokiem :wink:
    Oby !!!!:tooth: bo ja powoli tracę nadzieje, mimo ze na zewnątrz próbuje być silna ....:sad:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeMar 22nd 2013
     permalink
    a u mnie 11dc duzo bialego lekko rozciagliwego sluzu;/;/ morko jak nigdy hm... od razu strzelilismy sobie serduszko:) nie to zeby na zawolanie ale to tak samo sie prosilo o takie zakonczenie:)
    w koncu kupilam termometr pokusilam sie na zestawik jeszcze 10testow owulacyjnych i 3ciazowe
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    aniaaaaaaaM84 mam nadzieje ze ten rok taki bedzie bo tez juz nie daje rady:(
    -- p:
    •  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeMar 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    nom, ja tak samo, ale staram się z całych sił. Teraz nasza kolej dziewczynki i już ! :*
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    pewnie musi sie udac w tym roku i uda sie:):*!!!!!!jak to mowi moj lekarz chciec to móc:)
    -- p:
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    eeeej dziewczyny co to za smutasowanie tu? nie ma smutkow i zwatpien czerpcie sile odemnieeeeeeeeeeeee przesylam Wam duzo sily by sie starac, a swoja droga tez slyszalam ze rok 2013 to rok weza i rok plodny :) obfity w dzieciatka i rozne plany przyszlosciowe wiec glowy do gory i wysiadujmy jajka! :) :cool:
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    no własnie nie ma co sie juz smucic:)na kazda przyjdzie pora:)a od zalamywania sie to nie przybedzie:)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 22.03.13 10:53</span>
    a wogole mam dzisiaj 10 dzien cyklu i tak mnie bola jajniki ze szok wiec moze clo zaczeło działac w koncu i cos z tego bedzie:)
    -- p:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    endzi trzymam kciuki za pozytywne jajniki :)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Mrooweczko - musisz tutaj nas całyczas pilnować i ustawiać do porządku jak jakies smutne minki będą ;) I jak trzeba to nawet klapsa w tyłek dać ;)

Endzi - to super że czujesz że pracują ;) Moich nic nie czuć ale mam nadzieję że mimo to podziałało clo ;)
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    ja nie czułam ich w 2 cyklach i faktycznie owulacji nie bylo teraz czuje wiec moze cos sie tam dzieje pozatym mam teraz podwojna dawke clo:)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 22.03.13 10:59</span>
    tinamar czy masz monitoring?
    -- p:
  5.  permalink
    U mnie dziś 25 dc i od rana zalewa mnie biały śluz!!Normalnie nigdy tak wcześniej nie miała. Nie wiem juz co o tym myśleć.
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    moze ciaza??:)
    -- p:
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    Sylwinka a moze polecisz zrobic sobie betke? :) moze tak bez zadnych ale..?! :D :devil:
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    a miała ktoras tak ze brała clostilbegyt i nie miała monitoringu?bo ja nie mam i troche mi sie to wydaje dziwne...:(
    -- p:
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    Drogie moje Panie moze mi podpowiecie o co kaman, otoz przed owulka tempka najnizsza(36,4) potem wysoki skok(36,8) i teraz troche spadla o jedna kreske(36,7) jakby po owulacji juz ale utrzymuje sie na wyzszym poziomie tym wyzszym nie przekracza magicznej lini przed plodnymi dniami, czy mam rozumiec ze po owulacji do okresu zawsze jest troche wyzsza tempka ale nie taka wysoka jak przy owulacji? nie wiem czy nie zagmatwalam ;/
  6.  permalink
    Dziewczyny ja czekam na @ a jak się nie pojawi to dopiero zatestuję. Nie chcę się nakręcać bo ostatnie starankowe nieudane cykle dały mi nieźle psychicznie w kość, dlatego teraz poczekam i zobaczymy , co bedzie.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.