Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorendzi91
    • CommentTimeMar 22nd 2013
     permalink
    utrzymuje sie wyzsza tempka a przed okresem spada a jesli dalej sie utrzymuje i brak okresu to ciaza:)
    -- p:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    endzi - w środe ide na usg. ale najpeirw jedna gin dała mi bez monitoringu więc poszłam do innej. To ważne zeby monitorować cło. A we wczesniejszych cyklach miała monitoring ?

Mroweczko - tempka może skakać ale powinna utrzymywać się na tym wyższym poziomie. Ja też miałam w dniu owulki skok, potem spadek a potem znów skok.
    --
  1.  permalink
    Mrówka- ja tobie nie pomogę. Dopiero od 2 cykli mierzę temp. U mnie po owulacji kilka dnia była na jednym poziomie temp. ok 36.7 a dziś skoczyła do prawie 36.9. Zobaczymy, czy pod koniec nie spadnie?
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    wiem cos o tym ja raz nawet juz powaznie myslalam ze sie udało a tu lipa:( latalam piec razy dnia z testami teraz juz nie latam:)bo pozniej jest zalamanie:(
    -- p:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    sylwinko - trzymam kciuki - słyszałam ze taki biały śłuz to w ciąży właśnie - a jak wczęnsiej go nigdy nie miaąłś to może jednak się udało ? ;) Trzymam kciuki kochana :*
    --
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    a w dniu tego magicznego zagniezdzenia spada na chwile i potem znow wzrasta i tak do okresu(BRAK)? przeciez jaak ja zauwaze ze mi na chwile spadla a potem sie podniesie to zwariuje ze szczescia i wleze w ten monitor do kazdej z Was i bede wspierac i pilnowac i sciaskac :D

Treść doklejona: 22.03.13 11:19
    taaak trzymamy bardzo mocno kciuki!! :bigsmile: :bigsmile:
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    tinamar no wlasnie nie mialam ani razu lekarz niby dobry ale wogole zrobil mi tylko usg i hormony i odrazu dal clo na 2 miesiace pozniej sama poszlam na usg bo widzialam ze nie dziala wiec dal wieksza dawke tez na 2 miesiace no i kazal przyjsc w ciazy:) wiec juz sama nie wiem
    -- p:
  2.  permalink
    Tinamar- dzieki Kochana,że kciuki trzymasz:)sama bym chciała dostać taki fasolkowy prezent na moje urodziny:)ale jeszcze parę dni i wszystko się wyjasni.
    •  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeMar 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    Kochana Mroweczko, teoretycznie przy zagnieżdzeniu powinna lekko spaść ale z tego co widziałam to nie zawsze. Poza tym ja miałam tak że mi spadła własnie w terminie jakby zagnieżdzenie miało być ale to niestety nei było to... chyba nawet kilka razy tak miałam. Najważniejsze to się obserwować bo jak np. wiesz że zawsze utrzymywała się na jednym poziomie i nagle w jednym cyklu spada w dniu mniejwiecej zagnieżdzenia to można sie czegoś spodziewać ale różnie to bywa...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Tinamar: słyszałam ze taki biały śłuz to w ciąży właśnie - a jak wczęnsiej go nigdy nie miaąłś to może jednak się udało ?

Dziewczyny blagam... nie nakrecajmy sie wzajemnie, bo od tego idzie zwariowac...
    nie chce nikogo urazic Bron Boze... bo sama sie staram i ciesze sie jak piszecie cieple slowa...

bialy sluz wystepuje rowniez przed @, natomiast moze w Twoim organizmie sie cos''naprawilo'' i pojawilo sie wiecej sluzu...
    jednakze zycze ci aby to byla ciaza...
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    endzi - zmień jednak lekarza wiesz... bo można sobie więcej problemów narobić i potem stracić cenny czas... nie warto ryzykować ww naszych przypadkach.
    Sylwinka - no to cierpliwości życze na te klika dni ;))))) I optymizmu bo podobno pomaga ;)

Treść doklejona: 22.03.13 11:24
    Kochana, nie chciałam nikogo nakręcać :( Ale fakt że przed @ też taki występuje...
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    no wlasnie tez tak mysle ten lekarz chyba popadl w rutyne:(a chodzi czlowiek prywatnie...
    -- p:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Tinamar: Kochana, nie chciałam nikogo nakręcać :( Ale fakt że przed @ też taki występuje...

kochana nie o Ciebie mi tu konkretnie chodzi
    tylko ogolnie, przepraszam, ze zacytowalam Twoja wypowiedz
    po prostu chce Was ''uchronic'' od rozczarowan, wiem jak one bola, same widzialyscie jak bylo u mnie w cyklu kiedy sie obserwowalam, dalyscie mi nadzieje a na koniec wyszlo jak wyszlo :(
    --
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    Wczesniej Was sie pytalam o te nieszczesne puchniecie przed okres jak to jest u Was czy tylko ja sie zamieniam w kulke? jak sobie z tym radzicie? co mozecie polecic? :)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    endzi91: a chodzi czlowiek prywatnie...

no to opowiem sytuacje z ciazy...
    cala ciaze chodzilam prywatnie do ginekologa zreszta pierwsza i druga ciaze...
    co 2-3-4tyg 80-120zl
    pod koniec ciazy dzwonie do ginekologa bo zle sie czuje inaczej jak zwykle dolega mi pieczenie swedzenie i malo ruchow dziecka... na poczatku nie skojarzyl ze ja to ja... wiec powiedzial ze nie znajdzie miejsca... ale jak mu powiedzialam ze chodze prywatnie to MIEJSCE SIE ZNALAZLO O! W SEKUNDE!
    fakt doktor jest delikatny i przede wszystkim dokladny, malo mowny ale jak sie go pociagnie za jezyk to daje wyczerpujace odpowiedzi, zawsze siedzialam w gabinecie 20-30minut
    i jesli zajde ponownie w ciaze bede rowniez chodzila prywatnie bo na kase chorych to ja sie za rok dostane;/

druga sytuacja, nie czuje ruchow zjawiam sie u ginekologa bez zapowiedzi nie bylo mojego doktora, polozna robi mi ktg patrzy na wyniki...slabe prawie mdleje, widze kropki przed oczami.. w kolejne 10osob wiecie jak sie na mnie patrzyly?! bo weszlam NA CITO do gabinetu... mialam anemie lekka bo lekka ale jadac autem tracilam czucie w nogach i glowe mi rozrywalo;/ doslownie... maz czekal przed gabinetem to mowil pozniej ze myslal ze go rozerwa..pogryza zabija... ot durne babska...

Treść doklejona: 22.03.13 11:38
    mrowwwka: Wczesniej Was sie pytalam o te nieszczesne puchniecie przed okres jak to jest u Was czy tylko ja sie zamieniam w kulke?

mam nabrzmialy brzuch czuje sie ciezka opuchnieta, nic nie robie bo nie wiem co nalezy wtedy zrobic, staram sie odpoczac i czekam do konca @:)
    --
  3.  permalink
    Mrowka- mi zawsze przed okresem brzuch rośnie ogromny i mam mega apetyt wieczorem. Teraz też tak jest więc czekam cierpliwie na podłą@!
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    wlasnie nakrecajmy sie! to wlasnie to nakrecenie daje nam sile, jesli jednak ZNOW sie nie udalo nie mozna sie zalamywac ba a ktora tu sie zalamuje? widze same silne walczace kobiety :) kazda z Nas na pewno przeszla faze totalnego nakrecenia byly wszystkie objawy nawet te z 9 miesiaca ciazy ale musialysmy to przejsc by teraz poztywnie sie nakrecac nastawiac i walczyc dalej!! :) czujesz ze wTobie jest fasolka? na pewno czujesz glaszcz brzuszek i mow by rosla a jak przyjdzie @ to glowa do gory tak musialo byc pozegnaj ja ale mysl ze teraz na pewno sie uda:)))
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Sylwinka413: mam mega apetyt wieczorem

o wlasnie a mnie bierze zajebiscie na slodycze jem tonami o!
    --
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    no tak to fajnie ze nie jestem jedyna ha, ale jak sobie z tym radzicie bo moze cos bierzecie na to jakies super kapsulki na wode zmagazynowana a ja nic nie wiem i siedze i tyje :D
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    mrowwwka: wlasnie nakrecajmy sie!

powodzenia
    :clap::whorship:
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    na kase chorych bylam kiedys po recepte i siedzialam 6 godzin wiec dziekuje bardzo:)poszlam prywatnie bo spodziwalam sie lepszej opieki zreszta bardziej mi pasuje bo pracuje do pozna a tu widac ze nawet prywatnie nie oznacza dobrze...
    -- p:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    endzi91: nawet prywatnie nie oznacza dobrze...
    no wlasnie nie zawsze...
    musisz znalezc odpowiedniego lekarza/lekarke...
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    juz mam jednego na oku heh:) musze sie tylko umowic na wizyte:)
    -- p:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    No to super ;) ja tez musze zmienić i poszukać. Chyba taki los juz nasz ;)

mroweczko - chodzi o to że nie na każdego działa to samo dobrze... ja sama miałm cykle kiedy takie nakręcanie bardzo źle na mniepotem działąło bo nie mogłam sie pozbierać, ale np. ten cykl mam taki że takie pozytywne myślenie mi dobrze robi bo nadziei już mam coraz mniej. Ale niech każda sama decyduje czy chce się "nakręcać" czy nie ;) Ja poprostu staram się pozytywnie mysłeć bo uważam że to wazne i to że się mówi "na pewno się nie udało" w niczym nie pomaga. ALe wazne że tutaj jestesmy razem i możemy się wspierać ;) Dzikeuję Wam kochane ;)
    --
  4.  permalink
    Dziewczyny- to prawda to forum jest po to,ab się wspierać. ja łapię czasami doła.że za kilka dni stuknie mi 32 lata i dziecka brak, ale dzięki wam nie poddaję się i bedę walczyć dalej. Wiem,że nie jestem sama z problemami więc to dodaję otuchy:)
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    sylwinka413 moze glupio to zabrzmi ale pocieszylas mnie troche bo ja mam tylko 22...trzymam kciuki za ciebie:*
    -- p:
  5.  permalink
    Endzi91- Kochana to ty masz jeszcze duzo czasu:))co ja bym dała,aby mieć te 20 kilka lat!!!Niestety po 30 płodność spada bardzo szybko dlatego łapię czasem doły,że hej, ale nie poddaję się:)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    endzi - młodziutk akochana jesteś i wierzę że Ci się szybciutko uda - naprawdę ;)))) JA ma 30 lat i troszkę się martwię że moje jajniczki już się postarzały :/ Że też ja tyle się wstrzymywałąm ;)

I żeby nie było - Sylwinko - ja też wierzę że nam się uda pomimo tego że już po 30tce ;) Poprostu musimy troszkę dłużej się postarać ale się uda ;)
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    ja od dwoch dni mam dola kolezanka jest w ciazy wlasnie sie dowiedzialam no i chyba to mnie tak zdolowalo:(bo ja tez chce:(bardzo:(:cry:
    -- p:
  6.  permalink
    Uda się uda tylko musimy poczekać na swój czas:)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Endziu - to tak neistety jest że zamaist się 100% cieszyć to takie rzeczy nas przybijają bo bardzo chcemy też żeby się udało. Ale naprawdę niedługo sie uda ! Zobaczysz :****
    --
  7.  permalink
    Na pocieszenie dodam,że moja kuzynka w wieku 40 lat zostanie w kwietniu po raz pierwszy mamą:)Żaden lekarz nie dawał jej szans tylko in vitro!!Ona się zawzieła, modliłą, trochę odpuściłą starania, wyjezdzali czesto z meżem,aby odpocząć i bach bedzie mama:))dziewczyny, cuda się zdażają;)Trzeba tylko bardzo wierzyć:)
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    kurde wiecie co az zyc sie chce dobrze ze tu trafilam :)
    -- p:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Nom, tylko mnie przeraża że jeszcze tyle czekać bym musiała. Tym bardziej że chciaąłbym mieć kilkoro dzieciaczków ;)
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    no ale lepiej w tyle czekac niz wcale:)
    -- p:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    nie no pewnie ;) Ale nam się uda lada chwilka ;)
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    ten rok jest niby płodny wiec co bedziemy sie martwic:)napewno w tym roku:)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 22.03.13 12:39</span>
    a wiecie co jest jeszcze najgorsze ze teraz tyle sie słyszy ze matki dzieci zabijaja a normalny czlowiek nie moze miec dziecka to jest najgorsze....i dlaczego?
    -- p:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    endzi91: ja mam tylko 22

ja we wrzesniu 23:)
    2dzieci i chce trzecie - patolka hahaha
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    gienia83 ja zamiezam miec czworke ale najpierw chce chociaz jedno:)
    -- p:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Farciara ;) To trzymam kciuki żeby trzecie zawitało szybciutko ;)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Ja w tym cyklu miałam bardzo dużo śluzu przed @ ale trzymam kciuki by była to jednak fasolka :) Co do puchnięcia to też mam, chyba woda mi się zatrzymuje strasznie bo raz oczko w pasku zaciskam a raz popuszczam :/ Chyba pójde sobie na Vacu ale zobaczę jak w tym cyklu będe się czuć bo ogólnie czułam się przez ostatnie 2 nie ciekawie. Jeżeli chodzi o gina to własnie tj napisałam rano też zapisałam się po świętach prywatnie do tego co kiedyś chodziłam i bardzo go lubię. Na NFZ nie miałam jakoś wielkiego problemu ale dwóch moich ulubionych ginów już nie przyjmuje a do ordynatora się dostać to szok, nawet mama nie dała rady mnie wcisnąć i do 15.04 to ja dostanę kota(pracuje w szpitalu więc czasami uda jej się). Ja to bym chciała na razie jedno a potem się zobaczy , bo ogólnie chciałabym 2 z racji tego że jestem jedynaczką to chciałabym by moje dziecie miało rodzeństwo ale zobaczymy czy ja dam radę ;)
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    umowilam sie juz na wizyte do innego lekarza zobaczymy co z tego wyjdzie....
    -- p:
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Gienia, Ty masz dwójkę? Cały czas myślałam, że nasz tylko synka :) super!!! Ja też chciałabym trójkę,ale póki co to drugiego nawet nie mam :(
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    lija nie załamuj sie ja nawet jednego:)
    -- p:
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    No i dupa zbita. Drugi cykl po laparoskopii, 14dc PĘCHERZYKA NIE MA :( :cry: .Zalecenia : metformax i czekamy do @ potem 4 dc badania i do lekarza q 12 dc :cry:
    Mam dość, wyłączam się :( jestem załamana
    Chociaż pochwalił nasienie mojego, powiedział że tyle plemników u mężczyzny nie widział już ze dwa lata.
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    Bez urazy dziewczyny ale czasem mam wrażenie ze nie które z was maja po 15 lat :tongue::cool:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
  8.  permalink
    Życzę wszystkim udanego weekendu :)
    ja dzisiaj byłam zapisać się i 8.04 mam HSG :)
    już się nie mogę doczekać.
    W poniedziałek kontrolnie badanie progesteronu.

Wiosno, gdzie jesteś!!!??

Co rano wstaje i podnoszę rolety, śniegu nowa warstwa- przecież to jakieś nieporozumienie :((

Madziku10- a może pęcherzyka nie ma, bo już pękł??? jak tempka?

Treść doklejona: 22.03.13 17:53
    Jade- doprecyzuj wypowiedź :)))
    --
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    temp 36,4 przez trzy dni a dziś 36,3
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    mrowwwka ja przed @ wyglądam jak bąbka brzuch mam jak w 7 miesiącu ciąży,nie wiem czemu tak puchnę,ale wyglądam strasznie,tu niektóre dziewczyny mnie znają i wiedzą jak wyglądam a przed @ zmieniam się w Fionę :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Oj, Magdzik, przykro mi. Ale pamietaj że po takich dniach dołkowych przychodzą te lepsze i nowe staranka. W końcu kochana się uda :****
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.