Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeMar 22nd 2013
     permalink
    sucharek83: w Fionę

moj maz ostatnio wyszedl z lazienki i mowi ''kochanie spojrz na mnie'' a ja na to '' po co ?'' on '' no spojrz zobacz ze z polprofilu wygladam jak shrek'' myslalam ze padne ze smiechu
    hahhaa
    --
    • CommentAuthorMonikaC
    • CommentTimeMar 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    Magdzikk10 doskonale Cię rozumiem, ja po CLO i też pęcherzyki nie urosły, wychodzi na to że będę miała cykl bezowulacyjny, byłam bardzo zaskoczona, bo wcześniej z CLO miałam piękne dwufazowe cykle i pęcherzyki pięknie rosły. Teraz czekam na @ i od nowego cyklu mam brać CLO od 3-9dc i zobaczymy czy wtedy coś się ruszy. Mam taką nadzieję, ze tym razem mi się uda i wierzę, ze każdej z nas się uda:bigsmile:

Robiłam sobie jeszcze badania w 26dc (bezowulacyjny cykl)
    BADANIA:
    Prolaktyna - 7 (4,8-23,3)
    Testosteron - 77,9 (6-82)
    FT3 - 3,54 (2,5-3,9)
    FT4 - 0,89 (0,61-1,12)
    Magnez - 2,05 (1,9-2,5)
    -- Natalka urodzona 05.03.2009 Kocham ją ponad wszystko:))
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeMar 23rd 2013
     permalink
    Zagladam i cieplusio pozdrawiam :grouphug:
    --
    • CommentAuthorendzi91
    • CommentTimeMar 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    nera86 gratuluje widze ze sie udało:)mam nadzieje ze nam wszystkim niedlugo tez...
    -- p:
    •  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeMar 23rd 2013
     permalink
    Oczywiście że się uda ;) Nie ma innej opcji ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
    • CommentTimeMar 24th 2013
     permalink
    Dziewczyny ja tez trzymam za Was kciuki:-*
    Najwazniejsze zeby sie nie nakrexac przed owu, bo mozna ja nawet zablokowac.a potem to mozna wymyslac ile wlezie :-P
    Endzi ja tez koncze we wrzesniu 22 i wtedy tez ma urodzic sie Malenstwo :-*
    Jestesmy bardzo szczesliwi nam sie udalo w 2 cyklu.:-)
    Chociaz komentarze niektorych ludzi... Zalosne...
    Planowane czy nie? Szkoda mi ich... Jak mozna o takie cos pytac..
    Tak samo bylo z slubem bo mialam 20 a moj maz 21 i pierwsze pytanie czy w ciazy jestem...
    Ciul ze jestesmy ze soba ponad 6 lat i jest nam wspaniale... Byle bylo o czym gadac...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    kochane, ja w cyklu kiedy się udało miałam tony białego śluzu, a wcześniej nigdy, to był dla mnie jakiś znak, ale tak to zero objawów różniących się od nadchodzącej@ owszem wcinałam jak głupia, ale przed @ u mnie to normalne, jedyne co teraz zauważyłam, przestało mnie ciągnąć do słodyczy, wcześniej tabliczka czekolady musiała być zjedzona raz dziennie, ciągnęło mnie do fastfoodów i chipsów, teraz do niczego, leże w szpitalu i modlę się, żeby utrzymać tą ciąże
    --
  1.  permalink
    Czigrus trzymaj sie :kissing:
    --
  2.  permalink
    Czigra- Kochana trzymam kciuki za Ciebie i fasolkę!Trzymaj sie kochana.
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Ja czekając na owu to trochę czuje się jak dziecko czekające na pierwszą gwiazdkę :shamed: Czigra będzie dobrze.
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeMar 24th 2013 zmieniony
     permalink
    Witam cieplutko :grouphug:

anaaaa chetnie poznam rozwiniecie tematu dotyczacego tego Eeee pod wypowiedzia endzi91 ze strony 717 :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hejo a mi tak dobrze że wstalam o 12;30 od wczoraj mam cholerna ochotę na jabłka i kanapkę z pasztetowa i ogorkiem Haha
    --
    •  
      CommentAuthorkinia0903
     permalink
    Zaglądam i pozdrawiam gorąco:)
    --
    •  
      CommentAuthoranaaaa
    • CommentTimeMar 24th 2013 zmieniony
     permalink
    Nera sorki nie odpisalam Ci bo nie mam przedluzonego konta...wiesz co ja nie mam pojecia co to za eeee wyskoczylo ja nic takiego nie pisalam ..nawet bym nie wiedziala jak to tam wstawic...hihi...moze cos niechcący nacisnełam...sorki za zamieszanie....na tamtej stronie pod wypowiedzia Tinamar tez jakies oooooo wyskoczylo niby od innej osoby wiec moze cos jest nie tak...nie wiem..nie kumam tego..pozdrawiam:wink:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    anaaaa: moze cos niechcący nacisnełam...sorki za zamieszanie.

luzik slonce :hugging: tak tylko zapytalam bez dasow przeciez :wink: bo nie wiedzialam o co kaman hihi :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Witam moje dziewczynki które znam i które nie znam:bigsmile:
    Gienia a może jest fasolka,ja w ciąży z Monią spałam jak zabita a jadłam naprawdę dziwne rzeczy :bigsmile:z Madzią jadłam chałwę i popijałam wodą z ogórków korniszonych:tooth:
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    sucharek tak przeczytałam co napisałaś i aż mi oczy wyszły hahaha
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    sucharek83: jadłam chałwę i popijałam wodą z ogórków korniszonych

hehe ,ja sucharku mialam manie jedzenia ogorkow zielonych i popijania sokiem truskawkowym z kartonika -normalnie niczym smak arbuza :boogie: a najdziwniejsze menu moje na ktore rodzice patrzec nie mogli to pierogi z miesem ,z cukrem i ze smietana :beard:

Treść doklejona: 24.03.13 19:51
    w pierwszej ciazy poprostu tluszcz mi nie wchodzil :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    witam ponownie :)

u mnie dzisiaj na teście owulacyjnym dwie ładne grube krechy
    jutro wizyta u ginia i zobaczymy co pękło

ale się cieszę, mam nadzieję, że w tym cyklu będzie plusik i oby na dłużej

miłego wieczorku kobietki

sucharki chałwa i woda z ogórków hymmm połączenie iście extremalne ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    maxiulka: u mnie dzisiaj na teście owulacyjnym dwie ładne grube krechy

ooooooo a zatem :rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow: fluidki kochana :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    sucharek83: Gienia a może jest fasolka,

nie no okres mialam...
    hm... ogolnie boli mnie w okolicach pepka dzis moze mniej ale wczoraj bolalo jak dotykalam;/

Treść doklejona: 25.03.13 07:58
    Hejo Dziewczynki
    Jak mija poniedzialek:)?
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
    • CommentTimeMar 25th 2013
     permalink
    Witam z rana
    no niestety w ciązy jadłam naprawdę dziwne rzeczy,ciekawe jak będzie przy następnej:shocked:aż strach pomyśleć
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja tez jadlam wiele dziwnych rzeczy np: parowki w goracej czekoladzie do picia maczalam;D, kanapki z biwaku, zrobilam kanapki potem je zgniotlam wymietosilam zeby byly takie plaskie hehe masakra

kazdej z Nas tego zycze kochane:***
    --
  3.  permalink
    U mnie znowu nic nie wszyło:(((buuu.....temp.spadła:((@franca znowu nadchodzi:(((ale mam doła. !!!
    Od kwietnia zaczynam leczenie w klinice niepłodności. Zobaczymy, jakie będą rokowania????
    Udanego poniedziałku dziewczyny.
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    przykro mi ...
    trzymam kciuki za powodzenie...
    --
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    Hej dziewczyny i jak tam samopoczucie po weekendzie? mi zlecial szybko dzieki mezowi ktory wymyslal coraz to nowsze zajecia :) Dzis z samego rana bylismy na usg jest to 19 dc i oczywiscie tak jak czulam (14-15dc)pecherzyk pieknie pekl :D a moje endometrium teraz to 8 mm lekarz powiedzial ze ladne i w normie, a co Wy myslicie? takie akuratne do zagniezdzenia? ;) no i od dzis biore lutke 2x2 tab dopoch.
    Pozdrawiam Was wiosennieeeeeeeeeeeeeee :cool:
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Sylwinka przykro mi ale może w następnym cyklu będzie lepiej :)

mrowwwka ja się nie znam ale trzymam kciukasy za fasolkę :)
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Sylwinka, wiem co przeżywasz... nie ma słów, które mogą pocieszyć. Jedynie trzeba mieć nadzieję :)

Mrowwwka, endo ładne, możesz jeszcze jeść orzechy, żeby je podrasować :) mam do Ciebie pytanie, jak wygląda pęcherzyk po pęknięciu? Zmniejsza się czy go nie ma? Miałaś płyn w zatoce Douglasa?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Niunki napiszcie mi jak sie stosuje testy owu...
    --
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    Lija a luteinka mi tam sama nie podrasuje mojego endo? tak jakby jestem na diecie chyba juz cale zycie i nie bardzo moge wcinac orzechy czy pic wino ale rybe moge :) wiesz z tym pecherzykiem to bylo tak ze moj lekarz to nic nie mowi ale zerkalam na ekran i bylo takie jakby nic jakby normalny jajnik i on wzial zaznaczal na kolory rozne to chyba jakis doppler i byla duza plama czerwona wiec sie ucieszyl i powiedzial ze z tego mialam na pewno owulke i ladne endo ale oczywiscie musialam sie zapytac ile wynosi on sam z siebie to nic tylko ze wszystko wporzadku i kiedy testowac... a z tym plynem znowu mialam tak ze ja go troche mam w ogole w kazdej fazie cyklu a teraz juz sie nie zapytalam :)

Treść doklejona: 25.03.13 14:18
    ps wiem ze plynu nie powinno byc w ogole w zatoce tylko ew po owulacji! a jak ja mialam przed owulacja plyn? ale wiesz co ja nie chce wiedziec czy to jakas choroba po prostu taki moj urok moze bo tego plynu jest malo tak mi powiedzialo 2 lekarzy.. wszystko si ;)

Treść doklejona: 25.03.13 14:21
    Gienia83 ja zaczelam testowac od 10 dc ok godz 15 codziennie do tego sprawdzam rano tempke i porownuje skok temp z 2 kreskami na tescie :) 14 i 15 dc mialam owulacje w 19dc poszlam to sprawdzic i faktycznie wiec szczerze Ci polecam testy :)
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Super Mrowwwka :) na pewno taki Twój urok :) nie doczytałam, że bierzesz luteinę. W taki układzie rzeczywiście nie musisz pić wina i jeść orzechów ;) chociaż ja czerwonym winkiem nie pogardzę i zamierzam dziś się napić :)

Natalko, ja testy robię codziennie ok 18, wcześniej staram się nie pić dwie godziny, ale różnie mi to wychodzi...
    Samo "robienie" tak samo jak ciążowy, czekasz na drugą kreskę :)

Powodzenia :*
    --
    •  
      CommentAuthormeaya
     permalink
    lija co do pęcherzyka, to ja miałam taką sytuację w tym miesiącu na monitoringu jak byłam pierwszy raz to pęcherzyk miał 20mm, kiedy byłam drugiraz po 3 dniach to miał 16mm i na opisie mam "nezupełne pęknięcie". Doktor powiedziała mi że nie wiadomo czy komórka wypłynęła. Prawidłowo pecherzyk rośnie w czasie cyklu, pęka i wyrzuca komórke , a jego "pozostałość" tworzy w jajniku ciałko żółte. Stąd u mnie pewnie dlatego nie było skoku temp tylko powolne wzrastanie.
    -- ,
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dzieki:) no wlasnie chodzilo mi o to czy sie nie pije przed:P

ok.. to jak przyjda to bede robila:)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    no właśnie ja dodałam pytanko co do godzinek testowania testami owu w innym temacie ale widzę że testujecie o 15.00,18.00 więc ja chyba obie godziny miałam złe...
    --
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    Szpilko w tych testach to najwazniejsze by nie robic z 1 porannego moczu :) ja w pracy jeszcze cos tam pije droga do domu zajmuje mi mniej wiecej godzine i o 15 robie sikanca... ale ale ja nie wyobrazam sobie nie pic 2 godz :)

Lija pij winko czerwone wytrawne mmmmm az zazdroszcze ;) no i czuje ze sie go nie napije przez jakis najblizszy rok :D
    •  
      CommentAuthormeaya
     permalink
    Lija cieszę się że ci trochę wyjaśniłam. Jeśli chodzi o testy to też robiłam ok 15:30 ja wróciłam z pracy, a od 13:00 już nic nie piłam, ale mi nigdy te testy nie wychodziły. Nawet w ciążowych cyklach tzn. zawsze ta druga krecha była jaśniejsza, a powinna być taka sama lub mocniejsza :P
    -- ,
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    meaya: lija co do pęcherzyka, to ja miałam taką sytuację w tym miesiącu na monitoringu jak byłam pierwszy raz to pęcherzyk miał 20mm, kiedy byłam drugiraz po 3 dniach to miał 16mm i na opisie mam "nezupełne pęknięcie"

kochana i co lekarz powiedział? Jest szansa na ciążę w takim cyklu? Wg mojej nie ma, ale w sumie ciekawa jestem co inni lekarze mówią
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    o co chodzi z tymi godzinami testow owulacyjnych czemu nie moze byc z pierwszego rannego moczu?nie rozumiem
    -- p:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    endzi91: czemu nie moze byc

bo tak:P:P
    --
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    hmm takie godziny nam odpowiadaja ;) a najlepiej ponoc robic pod wieczor bo wtedy jest najwieksze stezenie hormonu LH :)
    •  
      CommentAuthorvelvetin
    • CommentTimeMar 25th 2013 zmieniony
     permalink
    z tego, co mi wiadomo, to test owulacyjny można zrobić w każdym czasie i nie ma różnicy czy z porannego moczu czy wieczorem, w przeciwieństwie do testu ciążowego, który robić należy z porannego - chodzi o stężenie LH, zaczyna się je robić mniej więcej 10 dc - codziennie (wszystko zależy od długości cykli - ja przyjmuję 28 dni), jak wyjdzie taka sama lub grubsza/mocniejsza krecha, to do owu zostało 24-72 h..
    jeśli chodzi o polepszenie endo, to właśnie ponoć orzechy i czerwone wino działa, ale czy to prawda i czy działa, to trzeba sprawdzić na sobie..
    meaya - jeśli pęcherzyk miał najpierw 20, a potem 16, to znaczy, że się cofa - więc nie pękł, co oznacza brak owulacji - przynajmniej tak mi tłumaczyła ginka
    --
  4.  permalink
    poranny mocz jest wiarygodny i wskazany tylko w przypadku testów ciążowych (wówczas stężenie hcg jest najwyższe). Przy testach owu jest podobnie- tylko stężenie LH jest wyższe ponieważ jest skumulowane z całej nocy i dlatego nie jest wiarygodne, bo może Was zmylać. Pokaże krechę grubą, mimo że jesteście jeszcze przed tzw. pikiem LH. To samo dotyczy spożywania dużej ilości płynów przed testem. Przy dużej ilości mocz jest rozcienczony i test może w ogóle być negatywny, nawet przy odpowiednim stężeniu LH w ogranizmie.
    --
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    to dziwne, bo kilka razy robiłam LH z porannego i nigdy się kreska nie pojawiała :P ale u mnie wszystko możliwe ;)
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    aha:)
    spadam do domku mierzyc moze cos dzisiaj wyniknie ale watpie zeby owu była dzis 14dc
    -- p:
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    velvetin: z tego, co mi wiadomo, to test owulacyjny można zrobić w każdym czasie i nie ma różnicy czy z porannego moczu czy wieczorem

potwierdzam, w ulotce niektórych testów można wyczytać, żeby nie robić z porannego, co nie ma sensu żadnego. Ba, w angielskich testach, które są identyczne jak nasze, każą z porannego właśnie. Krążą też mity, że wieczorem lh będzie wyższe, co jest nieprawdą. Dziewczyną, które mają "rozcieńczony" mocz właśnie zalecałabym robienie z porannego "stężonego" moczu.

Treść doklejona: 25.03.13 16:54
    subiektywna7: Przy testach owu jest podobnie- tylko stężenie LH jest wyższe ponieważ jest skumulowane z całej nocy

A sprawdziłaś to na własnej skórze? Często robiłam rano i nigdy nie był fałszywie dodatni
    --
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    i bądź tu mądry człowieku ;)

ja ostatnie testy robiłam : pierwszy - z porannego - negatywny, drugi następnego dnia ok. 8 po śniadaniu i kubku herbaty - pozytywny ;) także tego
    meaya - z tego co widzę, to udzielałaś się w temacie testów owulacyjnych na forum, skoro nigdy nie wychodziły, to chyba dobrze, że teraz wyszedł :) tylko się starajcie ;)
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    no wlasnie:(
    -- p:
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    dlatego należy sprawdzić na sobie najlepiej, ja stosuję testy od kilku lat, również w celu "odkładania" czasami pomocniczo i nigdy nie miałam tego problemu. Nie czytajcie tego, co napisał ktoś w internecie, tylko kupcie testy na all za 1zł/sztuka i spróbujcie rano, po południu i wieczorem zrobić. Oczywiście za każdym razem w tych samych warunkach czyli bez picia np. 2h

Treść doklejona: 25.03.13 17:02
    i wierzcie mi w testach angielskich, które dostałam od szwagierki jak byk było napisane, żeby robić z porannego, a testy są identyczne jak nasze polskie
    --
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    Minia ma rację :) każda musi sprawdzić testy na sobie :)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Dziewczyny ja nie piłam 2 h i nic nie jadłam. Jak robiłam o godz.11.00 wychodził mi dodatni a tego samego dnia o 23.00 ujemny, kolejnego dnia to samo dlatego nie wiem jak ja mam je robić. U mnie na testach z apteki właśnie było napisane że z porannego moczu nie robić. Kupiłam z allegro i ujemne mi wychodziły ale przerwałam robienie pewnie w momencie gdy miałam owu bo mi się przesunęło dlatego teraz chciałabym robić od 10dc ale nie wiem jak ja mam to z tymi godzinami robić. Mam teraz właśnie te z allegro.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.