Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorvelvetin
    • CommentTimeMar 25th 2013 zmieniony
     permalink
    Szpilka - LH ma w pewnym momencie skok, jeżeli rano był dodatni, a wieczorem ujemny, to oznacza tylko tyle, że nie zostało 72 godz. do uwolnienia tylko znacznie mniej - ja przynajmniej tak bym to interpretowała
    wg mnie liczy się ten pierwszy - rano wyszedł dodatni, czyli wzrosło LH a pod wieczór negatywny bo zaczęło opadać
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
    • CommentTimeMar 25th 2013
     permalink
    Szpilka27 nie wiem czy dobrze zrozumiałam rozpisz dniami cyklu czy coś, ile było takich dziwnych wyników
    Dodatni w sensie kreski jednakowej intensywności. A nie masz przypadkiem zdiagnozowanego pcos? Wtedy takie cuda wychodzą
    --
  1.  permalink
    Minia85- sprawdziłam na własnej skórze i faktycznie poranny wychodził mi fałszywie dodatni....
    na każdego zapewne działa inaczej i bardzo wiele zależy od ogranizmu. Ja dodatkowo stosuje donne na ślinę ale wyniki czasem kompletnie nie pokrywają się z testami lh. Ale może to wynik tego, że lh a poziom estrogenów to osobny temat...
    --
    •  
      CommentAuthormeaya
     permalink
    Minia85: [/quote][quote=Minia85]

Gin powiedziała że komórka mogła wypłynąć ale nie musiała, już potem nie robiłam usg jak to dalej wyglądało. Mówiła że mogło tak być że właśnie zaczynała się owu, ale raczej chyba nie patrząc na temp. A czy była szansa to dowiem się za 2 dni. Ale jak mówisz że nie ma szans...kurcze ale nie fajnie się dowiedzieć 2 dni przed testowaniem że nie było jednak szans.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    subiektywna7 dzięki za odp :smile:
    meaya to trzymam kciuki, taki symboliczny cykl, więc mam nadzieję że będzie zielony :rainbow:

wszystkim Wam kochane życzę dwóch kresek :heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthorGaguś
     permalink
    Witajcie dziewczyny :bigsmile:
    Pierwszy cykl zaczełam brać CLO , nie brałam tego nigdy wcześniej..jeśli któraś z was ma doświadczenie z tym lekiem to napiszcie czy dzięki niemu się udało zajść..??? i czy to prawda że lek ten przyspiesza owulacje ?????
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    Gaguś, u mnie CLO nie podziałało, zajść się nie udało, za to udało się wyhodować potężną torbiel - ot to moje doświadczenie.. ale czytałam o przypadkach kiedy dziewczyny zachodziły po clo, choć niewiele
    --
    •  
      CommentAuthorGaguś
     permalink
    velvetin to nie pocieszyłaś mnie z tym torbielem...ale ginka mi powiedziała że ten lek mi przepisuje ale tylko na 2 cykle góra.
    •  
      CommentAuthorGaguś
     permalink
    A co z tym że niby on potrafi opóźnić owulacje ???
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    nie chce ani pocieszać, ani straszyć - powiedziałam tylko jak u mnie było, ja brałam go tylko jeden cykl, później, po tym incydencie, powiedziałam, że już nie wezmę, chyba, że w przypadku IUI, ale z tego, co powiedziała ginka, są lżejsze tabletki niż Clo, które aż tak bardzo nie obciążają
    --
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    Subiektywna :) skoro podali normę, a Ty się w niej mieścisz, to jest dobrze przecież :)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Velvetin ale ja miałam tak 2 dni że rano dodatki a potem ujemny, nie jednego dnia dlatego to mnie tak zastanawia.

Minia85 na razie nie mam nic zdiagnozowanego, idę w Święta do gina(aż sama się zdziwiłam że sam zaproponował pn) na monitoring czy w ogólne mam owu i pęcherzyki jak trzeba. Jak dzwoniłam to mi zaproponował skoro usg i tak mamy zrobić czy wszytsko jest ok. Ja dopiero 3 cykl się będę starać, miałam teraz robić sobie badania hormonalne ale odpuściłam i stwierdziłam że jak teraz nie zajdę to zrobię. W pierwszym cyklu miałam tak:
    15dc miałam wieczorem negatywny (jedna ciut tylko jaśniejsza) i tu miałam mega mocne bóle jajników
    16dc rano dodatni (druga ciemniejsza) a wieczorem negatyw (druga bardzo jasna) tu słabsze
    17dc rano dodatni (druga ciemniejsza)a wieczorem negatyw (bez drugiej totalnie)
    Co do drugiego cyklu to mam tu na wykresiku ale na tych z allegro nie było wątpliwości(tylko jedna kreska) i robiłam już na wieczór, nie sprawdzałam rano ale też nie robiłam w momencie okołoowulacji bo myślałam że nie wychodza a owu się przesunęła(tak wnioskuję z tempki i śluzu).
    --
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    hmm.. urok testów owulacyjnych ;) może powinnaś zrobić badania hormonów, nie wiem..
    ja aż z ciekawości dziś zrobiłam, przedwczoraj miałam ujemny, wczoraj dodatni, dziś już ujemny, więc chyba u mnie działają - korzystam z testów clearblue - mój brat przywozi mi je z GB, nie wiem jak jest z innymi
    wiem natomiast, ze test dodatni nie przesądza o owulacji - bo pęcherzyk może nie pęknąć
    --
    •  
      CommentAuthorGaguś
     permalink
    velvetin dziękuje tak czy inaczej za twoją odpowiedź i pozdrawiam :wink:
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Z ciekawości zrobie dziś za 2h i jutro ok. 11.00 i o 23.00 te z allegro i zobaczymy bo mam jutro 6dc więc nie sądze by była już owulacja. Zdam relacje :) Niestety boję się że u mnie będą te hormony poplątane i tak łatwo nie będzie :(
    --
  2.  permalink
    ja właśnie dostałam wyniki progesteronu mam 13,9 ng/ml. jestem dokładnie w 7dfl. chyba nie jest źle?
    --
  3.  permalink
    jako norme podali 1,2-15,9 dla fl
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
    • CommentTimeMar 26th 2013
     permalink
    Szpilka27 no to rzeczywiście zrób ten eksperyment teraz, wyczytałam że odstawiłaś anty niedawno. Niestety, organizm może się zbierać po tym nawet pół roku i może stąd te zaburzenia. Jedyna opcja to burza hormonów. Cudów nie ma, test wykrywa to co jest/nie ma w moczu. Zakładam, że to zaburzenia, bo o 11 chyba nie był poranny mocz? Nawet jeśli z poranny może być bardziej stężony, to ten o 11 nie powinien się różnić od tego wieczornego.

Treść doklejona: 26.03.13 07:04
    subiektywna7: ja właśnie dostałam wyniki progesteronu mam 13,9 ng/ml. jestem dokładnie w 7dfl. chyba nie jest źle?

ładny wynik, świadczący o owu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Minia85, nie o 11.00 to nie był poranny i już z odstępem 2h po jedzeniu i piciu. Wiesz co być może że w pierwszym cyklu bez anty były zawirowania ale właśnie na tych testach pisało by nie robić z porannego i gdzieś wyczytałam że rano gdy jest mocz gęsty te owulacyjne potrafią się pomylić dlatego należy je robić wieczorem ale na pewno nie z porannego ale jak jest na prawdę to nie wiem. Zobaczymy teraz jak porobię testy plus monitoring i będzie wiadomo. Wczorajszy test późnym wieczorem ujemny.
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
    • CommentTimeMar 26th 2013 zmieniony
     permalink
    no tak, ale 11 to już nie poranny, chodzi o to zagęszczenie po nocy. Ja robiłam jak pracowałam tylko i wyłącznie rano i nigdy zawirowań nie było. Subiektywna pisała o tym porannym, ale skoro jadłaś i piłaś przed tym o 11 to nie ma opcji, żeby był nadal zagęszczony.
    Najlepiej będzie, jak porównasz to sobie z tym monitoringiem. Ja bym przez pół roku po anty odpuściła sobie testy, bo moim zdaniem nie są wiarygodne, właśnie przez nieustabilizowane hormony.
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Hej kobietki :)

ja robię testy owu zawsze gdzieś tak ok 16 godzinki :)

dziewczyny co mogę jeszcze zrobić żeby się udało .... ;-)
    jestem po owu i czekam :)
    --
    •  
      CommentAuthormeaya
     permalink
    maxiulka, chyba pozostaje teraz czekać na efekty :) sama z chęcią chciałabym się dowiedzieć co jeszcze można zrobić
    -- ,
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    hej Maxiulka ja tez czekam jeszcze jakies 8 dni jejaaaaaaaaa :) a Ty kiedy testujesz?
    pozdrawiam Was wszystkie :)
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    mróweczko no chyba też za jakieś 8 dni ;)
    na prima aprilis ;p;p;p
    --
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    aa ja dzien pozniej juz lece na bete bo ja nie wytrzymam przeciez :D
    juuuz bym chciala wiedziec ;)
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Minia85 już kupiłam spory zestawik więc potestuje a co mi tam ;) Myślę że właśnie z tym monitoringiem będzie wiadomo u mnie czy one wychodzą właściciwie czy nie, chyba lepszego sposobu nie ma.

mrowwwka, maxiulka trzymam kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    Szpilko bardzo dobrze ze zdecydowalas sie na monitoring tylko wypytuj dokladnie lekarza o wszystko bo moj to jest taki ze mowi tylko ze jest wszystko wporzadku :)

dzieki trzymaj mocno ja za Ciebie tez ;)
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    szpilka27 czy dobrze rozumiem ze bralas clo i nie mialas monitoringu???
    -- p:
  4.  permalink
    Ja tez brałam clo dwa cykle i nic :cry: u mnie jeszcze przy clo endo nie rosło :confused: także tez mam jakieś nijakie zdanie na ten temat chociaż są dziewczyny, które zaszły po clo i to w pierwszym cyklu ich brania :wink: także nie ma reguły .... Życzę powodzenia :smile:
    Ja dzisiaj mam straszny dzień, nic mi sie nie układa :cry: a miał być 2013 szczęśliwym rokiem :neutral: płakać mi sie chce i tyle :cry: mam dość tej zimy, za kilka dni święta a ja nic nie mam zrobione - nic ! Len mnie dopadl :sad: ehhhh gdzie ta wiosna ?
    --
  5.  permalink
    Ania- nie jesteś sama!!ja również mam podły nastój od kilku dni!!Wczoraj jak bóbr płakała:(temp.mi spadła więc czekam już tylko na @
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    aniaaaaaaaaaaaaaM84 nic sie nie martw ja mam to samo 3 cykl z clo i nic jeszcze do tego wszystkiego mam diete a przytyłam pol kilo z dnia na dzien no zyc sie nie chce...:cry:
    -- p:
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    mrowwwka dzięki za podpowiedz, powiem żeby mi wszytsko mówił i będę wam zdawać relacje.

endzi91 nie, ja nie miałam monitoringu , dopiero pierwszy raz będę miała ,natomiast ja nie biore nic oprócz wiesiołka, magnezu+B6, foliku.

Test owu teraz ujemny więc moze była to kwestia tamtych testów lub faktynie hormonów w pierwszym cyklu po odstawieniu anty.

Dziewczyny trzymam kciuki by się udało. A tak na pocieszenie ja też nie mam w domu nic zrobionego i pewnie mieć nie będę jak zawsze na Święta bo u mnie jak to zwykle klienci na "hip hip hura" przypominają sobie że mają psa w domu i trzeba go ogarnąć na Święta tak przy okazji porządków :wink:
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    witam byłam u ginka dostałam luteine 50 dopochwowo na wywołanie ( dzisiaj mija 72 dziń bez @) niby wszystko ok pecherzyki są ale wszystkie takie same żadnego dominujacego :confused:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hejo:P
    u mnie juz chyba po owulce:P
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Doti, jak długo masz brać luteinę? Umówiłaś się na wizytę kontrolną?
    Natalka, robiłaś testy owulacyjne??
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nie, jeszcze nie przyszly, chyba leza na poczcie...
    albo jestem w trakcie
    wczoraj zaczely mnie piersi bolec na wysokosci pach, z boku...
    teraz cmi w okolicach ALBO to jajniki:P
    mam cholerna ochote na sex ze zaraz chyba meza sciagne do domu bo nie wytrzymam haha
    po obserwacji niestety nie mam co ocenic ale oceniam na podstawie 2 temperatur;p bo ten no patrzac na cykl w ktorym sie w ''pelni'' obserwowalam to wyzsza temp mialam w czasie/po owulce
    --
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    Dziewczyny a ja mam takie pytanko mianowicie od zawsze przed okresem jest mi zimno ;/ nawet w lato :)
    mierze tempke zawsze rano i mam podwyzszona od owulki - szalu nie ma ale jest :) myslicie ze to moze swiadczyc ze ten okres nadejdzie jak wszystkie inne? tzn chodzi mi o to ze moze przed okresem jak sie zaciazylo moze dziewczynom jest cieplutko a ja taki lod... wiem ze to pewnie indywidualna sprawa ale nie moge znalezc nidzie info na ten temat :)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    czasmi ''obnjawem'' ciazy sa dreszcze
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    witajcie,ja muszę się znów pożalić mam piękną owulkę tempka z 36,7 na 37 ból jajnika ale co z tego jak mój znów ma awarię sprzętu,znów się zaczyna a poza tym nie odzywamy się:cry::cry::cry: i jak tu się cieszyć:sad:
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    Mrowka ja w trakcie @ gdy boli mnie brzuch mam strasznie lodowate stopy i ogólnie jest mi zimno strrrasznie...właśnie to przeżywam :/ :sad::sad::sad:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Witam cieplusio

sucharek83: witajcie,ja muszę się znów pożalić mam piękną owulkę tempka z 36,7 na 37 ból jajnika ale co z tego jak mój znów ma awarię sprzętu,znów się zaczyna a poza tym nie odzywamy się:cry::cry::cry: i jak tu się cieszyć:sad:

ehhhh Ci mezczyzni ,czesto nawalaja w najmniej odpowiednim momencie :hugging: zbalamuc go Aniulko ,a odzywac sie nie musicie przeciez w trakcie :kissing:

oby sie Wam wszystkim zazielenily wiosennie wykresy :grouphug:

ja przed kazda ciaza widzialam dwa bocki lecace ,mam nadzieje ,ze internetowo tez to zadziala :*

null
    --
    •  
      CommentAuthorsubiektywna7
     permalink
    hehe Nera86- dobry pomysł z tymi boćkami :)
    Chyba sobie włącze na youtube- będzie jak w realu :PPP
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Witajcie!
    U mnie czas oczekiwania na owu. Mam nadzieję, że TYM razem się uda. Te bociany wyglądają inspirująco
    :bigsmile:

Biedny Sucharku, przytulam.
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    no u mnie niestety to norma z moim T,chyba mu kupie jakieś tabletki jakieś co reklamują,kurczę wiatropylna nie jestem żeby zaskoczyć,nie wiem może on jeszcze w jakiś sposób cierpi po poronieniu :shocked:nie da się dotknąć,ach ja to mam życie,taka piękna owulacja:cry:
  6.  permalink
    Mrówka, ja przed @ mam to samo - zawsze jest mi zimno:confused:
    .
    Sucharek może na męża podziała jakaś kusząca bielizna?:wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    biedronka28: może na męża podziała jakaś kusząca bielizna?

albo kajdanki z puszkiem Sucharku i na sile :wink: faceci moga to my niekiedy tez ,a coooo tam :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Zrobiłam test owu teraz i też jest negatywny więc nie mam w nich jak przy poprzednich :) Czyli czekam na owu dalej , jestem ciekawa jak w tym cyklu to będzie wyglądało a boćki super :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a ja chyba przechodze owulaNcje... boli, pika lewy jajnik
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
    • CommentTimeMar 27th 2013
     permalink
    Biedronko na mojego nic nie działa on się chyba zestarzał buuuhahhah no cóż jak coś wymienie na lepszy model:bigsmile: trudno owulka przepadnie
  7.  permalink
    Dziewczyny a ja czekam na @ i coś pomału idzie do mnie. Dzis jest 30 dc a tu cisza. Juz bym chciała, aby małpa przyszła i miała ją z głowy. Temp.mi już spadła a okresu ciągle brak. Chyba z tych nerwów to mi się wydłuży ten cykl:(
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.