eitam mi tez spadla tempka ale podniosła się na bo zaczelam brać luteine na wywołanie @ hmm tak se myślę czy dalej mozna się starać biorąc ja?? wiem że stosuje sie ja przeciw poronnie heh....w sumie boli mnie podbrz od niej. ale wytrzymać sie da
Ehhhhh ja tam wypatruje te bociany i nic nie widzę zreszta nie dziwie im sie, ze nie spieszno do nas jak tu taka zima Sucharku u mnie tez często kiedy mój mąż jest mi najbardziej potrzebny są kłótnie a ja oczywiście nie chce mu mówić, ze dobrze by było sie poprzytulac akurat teraz bo chce go ochronić przed naciskiem psychicznym wystarczy, ze ja już go mam
Sylwinka413: Temp.mi już spadła a okresu ciągle brak
Sylwinko ale Tobie nie spadła przecież. Ustaw sobie linię na wykresie i zobaczysz wtedy, że masz znacznie ponad nią
Treść doklejona: 27.03.13 09:38 I jeszcze jedno, patrząc na poprzedni wykres jesteś już po terminie @. Ostatnio miałaś 13dfl i tego 13 plamienie, a dzisiaj już 14. Testuj śmiało
Treść doklejona: 27.03.13 09:41 doti28 Ty żadnego skoku nie miałaś, to co Ci dziewczyny tam podpowiedziały to bzdury. Biorąc pod uwagę dotychczasowe temp. wykres jest płaski. Dopiero dzisiaj się lekko podniosła, ale od wczoraj bierzesz luteinę, więc to raczej od niej.
Minia85- dzieki za wiadomość. Ja dopiero drugi cykl mierzę temp.więc jeszcze mało wiem o niej. Test zrobię jutro z rana bo dzisiaj już za późno,ale szczerze to liczę na II kreski bo ja nic kompletnie nie czuję. Boli mnie tylko brzuch jak na@ i tyle. Zresztą jutro rano się wszystko wyjaśni. Ania84- oj piekny ten bociek. Mógłby już w końcu do NAS dolecieć:)
Po terminie @ spokojnie można z każdego moczu, ale jak wolisz poczekać, będzie pewniejszy. A co chciałabyś czuć, jak hormony ciążowe ledwo zaczynają wzrastać. Macie błędne przekonanie, że ciążę trzeba czuć. Na tym etapie jedyne objawy to bóle @owe i piersi
Minia85- ale mnie cyce nie bolą,tylko są nabrzmiałe i tyle!!zawsze tak ma przed @więc pewnie się tylko okres mi spóźnia w tym cyklu. Może to z nerwów i stresu.??
Sylwinka413 marudzenie nic nie da, rób test jutro albo nawet dzisiaj tylko nie pij za dużo przed Mnie akurat piersi nie bolały i nadal bolą tylko przy jakimś mocniejszym dotyku
Dziewczyny- postanowione test jutro z rana zrobię i dam Wam znać!poczekam bo wierzcie, ja się strasznie nakręcałam w poprzednich cyklach i świrowałam przed @ i testy w ruch poszły i zawsze wynik był ten sam:(dlatego teraz jakoś muszę uzbroic się w cierpliwość.
Sucharek ja myślę że przytulanie po kłótni to najlepsza rzecz a tak na zgodę ;) Mój mąż jest biedy bo pyta mnie ciągle czy już a ja mówię mu by trzymał armię w gotowości by była cała zwarta w jak największej ilości i wypuścimy ją jak najbliżej owu hahahah Odpuścił pytania wczoraj jako że dziś szłam do kosmetyczki na bikini a dziś podrażnione mam więc też będzie musiał biedak przeżyć :)
Witam przepraszam, że zaśmiecam temat, ale właśnie się dowiedziałam, że zabieg hsg przeniesiono mi z 12dc na 14dc. Może miała któraś z was też w tym dniu? Mogłyście się starać w tym cyklu czy trzeba sobie odpuścić?
ja miałam w 15 dc, mogłam się nadal starać.. starać się zawsze możesz - tylko zalezy ilu dniowe masz cykle, jeśli 28, to wypadnie idealnie, jeśli dłuższe - też bez problemu, ale jeśli krótsze, to nie ma się co starać, bo pewnie już po owu - doktor wszystko Ci powie, bo przed HSG na pewno wykona USG
Hej, Dziewczyny, ja tak wyskakuję jak Filip z konopii, ale chciałam Was ostrzec przed punktem pobrań BORAMED na Pradze, w Warszawie. Jechałam tam pół miasta, żeby zrobić beta HCG, bo dowiedziałam się,że wysyłają wyniki mailem, a przy okazji mają konkurencyjne ceny za badanie (30zł). Obiecali wysłac wyniki nastepnego dnia, dzwoniłam się przypominac, a mimo tego wyników nie dosłali. Potrzebowałam wykluczyć ciążę, bo ide jutro na laser bikini. No i gdyby nie to, że @ przysżła, to tez bym nie poszla, bo nie wiedziałabym, czy moge sobie strzelać laserem po macicy, co nie. wkurzyłam się maksymalnie, zwłaszcze, że jechałam do nich zza Ursusa jeszcze. tak więc sorki za offtopa, ale gdyby któras zamierzała sie fatygować jak ja, to liczcie sie z tym, że wysyłanie wyników na maila to FIKCJA w Boramedzie. ale jesli ktoś mieszka blisko i może podejchac osobiście, to ofc nic do placówki nie mam. Czysto, schludnie i niedrogo.
Dziewczyny u mnie tak jak myśłałam, test negatywny i @małpa już przyszła do mnie:(ale to było do przewidzenia!!! Cóż po świętach zaczynamy działać w klinice niepłodności i może tam będę wiedzieć, co mi dolega???
oj Sylwinka no przykro mi, ale ciesze sie ze bedziesz dzialac dalej i walczyc o szczescie :) Kobietki powiedzcie mi ktora z Was brala luteine i jak sie po niej czuje? ja za jakies 6 dni testuje za 7/8 okres ale w ogole nie bola mnie piersi ani brzuch :) ja tak to zawsze moglabym funkcjowac przed okresem hahah tylko jestem juz podkurzona na maksa a raczej taka apatia mnie dopadla to normalne u mnie przed @ powiedzcie czy lutka normuje w organizmie wszystko wlasnie te bole piersi czy brzuchola? ciagle sie slyszy ze ciaza = bole piersi :) a jak nie boli nic tempka podwyzszona tylko... Tez trzymam mocno kciuki za wszystkie staraczki:)
Ja biorę luteinę i co drugi miesiąc nie mam żadnych bóli ani nic, dopiero jak @ przyjdzie to mam bóle brzucha wtedy, a co ten pierwszy tydzień wcześniej bolą mnie piersi.....
Ja się nie załamuję:)umówiłam się już na monitoring USG w klinice. Zacznę tak od 14 dc i zobaczymy, czy z moją owulacją jest wszystko ok. Męża wyślę na badanie nasienia i bedziemy walczyć dalej, aż do skutku;)
A u mnie tempka spada i plamienie przed @ od wczoraj... wczoraj inny lekarz powiedział że ten poprzedni sie pomylił i pęcherzyk wcale nie wygląda na pęknięty... mam serdecznie dość wszystkiego i też brakuje mi podejścia Sylwinki...
Treść doklejona: 29.03.13 09:15 Karoolciu - wiem że Sheamek kupowała. Pisała też że jej zostało troszkę i może się podzielić ;) Może jakoś w przyszłym tygodniu się spotkamy to by nas poczęstowała i powiedziaął gdzie kupić ? Ja chcę jeszcze pić ziła ojca sroki - dosatałam od Eszuni :*
Karoolka- fertili tea dostepna jest tylko w UK. jeśli masz konta na ebay to możesz kupić. Osobiście jednak polecam zrobić samemu mieszkankę ziół , które są ogólnodostępne w PL i po połączeniu są takie same jak skład herbatki. Wychodzi też dużo taniej.
Tinamar- Kochana głowa do góry:)nie możemy się poddać!!Walczymy dalej!!Ja wierzę,że każdej z nas się uda, ale musimy być cierpliwe. Ja dzisiaj kończę 32 lata:(coż prezentu na urodziny wymarzonego nie dostałam, ale myślę sobie,że tak miało być. Może dostanę niedługo niespodziankę, taką z zaskoczenia a nie oczekiwania?? Kochane Życzę Nam wszystkim Zdrowych i Radosnych Świąt:)Oby bociany przyleciały do Nas:))
Kochane dziewczyny glowa do gory!;) Tinamaku wierze Ci ze masz dosc ale widze jaka jestes silna i bedziesz dalej sie starac oby smutki szybko minely tego Ci zycze z calego serducha!!!!!! oraz Sylwinka Tobie tez kochana wszystkiego co najlepsze i przede wszystkim duuuzo zdrowka bo jak jest zdrowie to jest moc do dzialania! Spelnienia marzen i tego chyba najwiekszego dzidziusia! tak musialo byc jasne ale na pewno sie uda NAM wszystkim, po prostu nie tracmy nadzieii :))))))) Tez Wam zycze Wesolych swiat i tych bockow :D
A ja dziewczyny chyba dzis mam to zagniezdzenie ale wnioskuje tylko po tym ze temperatura mi spadla o 2 kreski :) bo tak jak wczesniej pewnie pisalam zadnych innych objawow nie mam nie boli mnie brzuch czy piersi zero nul ;/ i nie wiem czy to dobrze czy nie?! moze tak ta luteina na mnie dobrze dziala :) pozdrawiam cieplo
Sylwinka STO lAT, ja 32 kończyłam kilka dni temu i też niestety prezentu urodzinowego nie dostałam :((( mam nadzieję, że zarazisz mnie swoim optymizmem :)
witam ja biore luteine50 4 dzien co 12 godz na wywołanie @ i mam hm żółtawe plamienie to znaczy tak to na wkładce wygląda..... wczoraj jal se wkładałam wieczorem to miałam ślad krwi na palcu może to w końcu @?
Doti ja mam biale plamienie ale zoltawe tez sie zdarza... mam i grudki i cieknie ze mnie mleko ;] to ta luteina a Ty masz troszke krwi wiec pewnie Ci lada dzien poleci- ciesz sie bo bedziesz mogla zaczac szybciej nowy cykl staranek :)
jest podwyższony z powodu brania luteiny ale jak myślicie jest ok ? można wnioskować, że była owulacja nigdzie nie mogę znaleźć odniesienia co do norm przy luteinie.
maxiulka - mi zawsze mówiono że przy luteinie nie ma sensu badać progesteronu i ni emożna własnie wywnioskować czy owulka była bo to sztuczny progesteron :/
maxiulka - faktycznie wynik imponujący, jak na te normy to musiałabyś już z niezłym brzuszkiem biegać ;) Dziewczyny wpadam tylko życzyć Wam spokojnych Świąt i wracam do roboty :)
Życzę Wam wszystkim wesołych , pogodnych Świąt w gronie rodzinnym. Owocnych staranek, zakończonych tylko plusikami oraz wielkiej wiary w "małe" cuda :)