Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorGaguś
    • CommentTimeMar 30th 2013
     permalink
    hej.. pomóżcie ..jak to jest z tą owulacją po clo ? w 9dc o ok 11.30 rano robiłam test owu i wyszedł pozytywny..a wieczorem już blada druga kreseczka...czyli owu miałam chyba w 9 dniu ...już sama nie wiem .?? czytałam na forum że różnie z tym bywa..że clo przyspiesza owu ? czy któraś z was się z tym spotkała....?????

Treść doklejona: 30.03.13 18:42
    oczywiście przytulanko było tego 9 dc...
    •  
      CommentAuthortuskaa82
     permalink
    Gaguś, mi zdarzyło się w którymś z clo, że owu miałam 10 dc więc wszystko jest możliwe...
    •  
      CommentAuthorGaguś
     permalink
    dziękuję za pocieszającą odpowiedź...może tym razem się uda :bigsmile:
    Przy okazji Wrsołych Świąt Wielkanocnych :smile:
    •  
      CommentAuthormrowwwka
    • CommentTimeApr 1st 2013
     permalink
    hej dziewczyny ja jutro testuje, trzymajcie kciuuuuuki :)))))
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Trzymam kciuki Mrowka:)

U Nas jesli teraz sie nie uda to kompletnie luzuje i odkladam na czas blizej nie okreslony:)
    biore sie za siebie, za cwiczenia, odchudzanie, planuje wakacje :) o!
    --
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    Ale Gienia u mnie tak samo jak teraz sie nie uda to odkladamy na pare miesiecy starania :) dlatego mysle ze teraz sie udalo :D innej opcji nie ma uda sie NAM :)))
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    ja też przestaje sie starać w sumie lata mi to ... co ma być to bedzie im bardziej sie człowiek stara tym z miernym efektem a tak to nie może być :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    No to ja się nie przestaje starać ;) Dziś monitoring w lewym jajniku pęcherzyk 13 mm, w czwartek kolejny sprawdzajacy co tam z nim :)

mrowwwka trzymam kciukasy za wielkiego +
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeApr 2nd 2013
     permalink
    Zagladam do Was kochane i mam nadzieje na wielkie plusikowanie :grouphug: czekam niecierpliwie na plusiaczki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Dziękujmy Nercia :* może wreszcie bociany przylecą...
    --
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    a ja dziewczyny mam focha :D zrobilam dzis rano sikanca i wyszedl negatywny i na zadna bete juz nie polecialam pfffffffffff chyba zrobie to 05.04 i juz na 100% bedzie pewniacha... kto jeszcze w tym tyg testuje?
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    mrowwwka jeszcze trzymam kciuki cały czas bo że sikacz nie wyszedł to nic nie znaczy, czekamy na bete :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    cwicze od wczoraj:) jestem z siebie dumna:)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeApr 2nd 2013 zmieniony
     permalink
    mrowwwka: zrobilam dzis rano sikanca i wyszedl negatywny

A w ktorym dniu cyklu jestes slonce ?? mi bladziutkie krechy wyszly dopiero dzien po spodziewanym okresie (cykle mam 31-32dniowe )

Trzymam kciuki za wszystkie :* bociany cos sie obijaja tej wiosny
    null
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Mam pytanie do mierzących temperaturę. Czy po zmianie czasu przesunęłyście czas pomiaru? Ja mierzę o 6:00 i przyznam,że nie chce mi się do końca tego cyklu przesuwać pomiaru na 5:00. A wypatruję owulacji, więc nie wiem, czy czegoś nie przegapię. Póki co straszne niziny u mnie ( 36,25 wczoraj, 36,35 dzisiaj).
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    dobre pytanie ;) Nawet o tym nie pomyślałam ;)
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    która testuje w najbliższym czasie??
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Żurawinko Ja nigdy nie przesuwałam godziny pomiaru w sytuacji zmiany czasu. Jestem pewna, że zauważysz wyraźny skok temp. świadczący o owulacji. A jesli dołączy się do tego obserwacje śluzu i szyjki to na pewno nie przegapisz owulacji :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    Dziewczynki nie było mnie kilka dni. Trzymam za Was kciuki nadal :rainbow:

Dajcie znać, kto testuje :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormrowwwka
    • CommentTimeApr 3rd 2013
     permalink
    hej ja testuje od wczoraj sikance i negatywy w piatek pojde na bete oczywiscie jak wczesniej nie przyjdzie ;/@;/
    :)
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Marzę by ten cykl już się skończył, by można było zacząć starania...
    -- [*]
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Dziewczyny napiszę i tu pytanko: jak to jest ze skokiem tempki a pęknięciem pęcherzyka? czy jak powili wzrasta to jest podejrzenie że nie pękł a jak taki duży skok to jest pewność że pękł? Czy nie ma różnicy?
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Szpileczko - niestety skok temperatury nei zawsze wskazuje na owulację. Ja tak miałam - piekne wykresiki - wręcz ksiązkowe jak to Mini anasza kochana pisała, a okzało się że 3 razy z rzędu LUF był i pęcharzyk nie pękał :/ Więc rozumiem już dlaczego mówi się że 100% owulkę można sprawdzić dopiero na usg... a i tu lekarze się mylą jak widac w moim przypadku ;)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    No to zobaczymy jak u mnie będzie, jutro drugie usg. Byłam ciekawa jak ta tempka właśnie czy może coś wskazać ale widać że nie koniecznie.
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    w większości przypadków wskazuje ale jak zwykle sa wyjątki do których cholerka muszę należeć ;)
    --
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Żeby tylko ta nasza wyjątkowość obróciła się w wymarzoną przez nas stronę...
    Jakoś tak mogłoby się zadziać, że stopnieją wreszcie lody bezdzietności i zawita wiosna, a wraz z nią nowe życie. No bo przecież to właśnie domena wiosny!
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    czekając .....az przylecą bociany.....
    http://pixers.pl/image/1/400/n8nLuFH1IvXNnRDKV6VFCE1LoRVF0pHTbvkMMtmTPRkWMcjefRUQ419QWi0RfNDXw79QhIUNhMk1hF0Rh72MhF3FqzSKhZkaMR3KhRGKm5dRkRHT0NnasiGaho2F0Rni/88/69/43/0088694307/1/fototapeta-bocian-niosacy-szczesliwe-dziecko-w-bialym-obrusem-artystyczny.jpg
    --
  1.  permalink
    Doti28 to ja poczekam z Tobą :bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeApr 4th 2013
     permalink
    Hej slonca :grouphug: Jak plusikowanie wiosenne? Przy okazji chcialam zapytac -nie prowadzicie juz listy ? trzymam kciuki i czekam na upragniona wiosne z bockami bo ta zima przesadza totalnie :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    hej dziewczyny chyba nic z tego nie bedzie, dostalam delikatnego plamienia wiec to pewnie zwiastun @ ;/ jejciaaaaaaaa lutka brana do wczoraj przestala dzialac i dupa z tego wyjdzie ale chyba i tak polece na bete z rana jak sie nie rozkreci... echh
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    Przykro mi Mrowka:sad:

Treść doklejona: 04.04.13 14:12
    Ale może....
    •  
      CommentAuthormrowwwka
     permalink
    tempka nadal wysoko wiec sie jeszcze ludze :) a na bete polece tylko dlatego ze jak jednak jestem in da ciaza to lepiej znow zaczac brac lutke na plamienia- chyba tak sie wlasnie o tym naczytalam... wezcie zaczarujcie, odgoncie eeee eee @@@@@ buuuu

:)
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Ja też czekam na @, wiem już że z tego cyklu nic nie bedzie a jak będzie w kolejnych tego nie wie nikt....pęcherzyk mi nie rośnie :( Czułam że coś nie tak jest...
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    buuu.. przykro :( To teraz trzeba znaleźć przyczynę czemu nie rośnie, podac lekarstwo i do dzieła ;)

mrooweczko - trzymam jeszcze kciuki :*
    --
  2.  permalink
    Szpilka27- czytam Ciebie i sama się juz obawiam. Ja również w tym cyklu zapisałam sie na monitoring i mam obawy,że pomimo ładnego wykresu i skoku mogę nie mieć owulki. Zresztą zobaczymy,co wyjdzie??
    Dziewczyny a któraś z was tak miała,że wykres i skok ładny a monitoring i USG pokazały,że jednak owulacji nie prawidłowej nie było????
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    no ja tak miałam :( Nagle LUFowe cykle mi się zaczęły a tempka piękna była :/
    --
  3.  permalink
    to teraz zobaczymy, co u mnie w tym cyklu wyjdzie???Już się boję:(
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    Tinamar a miałaś badane hormony? konkretnie mi chodzi o progesteron. Mój gin na podstawie hormonów stwierdził, że u mnie nie ma co się czepiać.
    I teraz się zastanawiam czy na podstawie wykresu i progesteronu można wnioskować, że owulacja jest.
    •  
      CommentAuthorŻurawinka
     permalink
    U mnie dziś 16 dc. Czekam na skok, który zazwyczaj występuje u mnie ok 18 dc. Tylko niestety nic tym razem nie wyjdzie, bo mój J ma szkolenie i nie będzie go w weekend:cry:
    A ja liczyłam, że w tym cyklu wypróbuję pre seed... a tu nici.
    •  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeApr 4th 2013 zmieniony
     permalink
    wercik - progesteron miałam przepiękny ! i wszystkie inne hormony też... tylko prolaktynę po obciążeniu wysoka bardzo i dlatego wymusiłam na mojej gin bromergon i zobaczę czy pomoże i czy to tu tkwi problem... Ale gdzieś wyczytałam że własnei przy LUFie taki wysoki progesteron jest...

Treść doklejona: 04.04.13 17:18
    Żurawinko - przykro mi :(
    --
    •  
      CommentAuthorHania89
     permalink
    Tinamar: tylko prolaktynę po obciążeniu wysoka bardzo

a ile miałaś?
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    przed obciążeniem jakieś 250 a po ponad 6000... a ponad rok temu po miałąm ok. 3000 i wtedy dała mi bromek który w połaczeniu z cło piękne owulki wywołał. Teraz będę próbować bez clo i zobaczę czy tu jest problem....
    --
    •  
      CommentAuthorHania89
     permalink
    to mamy podobnie po obciążeniu... mi mój gin przepisać dositnexu nie chciał, twierdząc, że mogłam się zdenerwować przed badaniem i wtedy automatycznie prolaktyna wzrasta...tylko czym tu się stresować... też czekam na wyniki, czy obniżenie prolaktyny coś pomoże w naszych starankach.
    1089 norma 102-496 po obiążeniu 6065
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    ale to tez tą bez obciążenia masz bardzo wysoką. Ale w koncu przepisał Ci leki ?
    No ale jak się można zestresować badaniem to znaczy że może wżyciu codziennym tez się cżłowiek taki łatwo stresuje a to oznacza że wzrasta prolaktyna. Ja jestem osobą bardzo stresująca się wszystkim i stresów mam dużo w pracy więc jakoś czuję że to może być właśnie to... oby ;)
    --
    •  
      CommentAuthorHania89
     permalink
    3 razy prosiłam, w końcu przepisał, ale tylko na miesiąc, a już te piguły zjadłam i teraz pozostaje mi poczekać na następny cykl i zobaczyć czy coś zeszła prolaktyna w dół...
    być może główną przyczyną jest stres, ale co to za głupie tłumaczenie że mogłam przestraszyć się igły... tak jak piszesz - w życiu codziennym jest więcej stresów niż przy pobraniu krwi. Ach, ci lekarze.
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    a to nei powinnaś teraz badać przy braniu tych leków ?
    --
    •  
      CommentAuthorHania89
     permalink
    teoria mówi, że powinno się badać po @ ale przed owulacją, u mnie już za późno na badanie, więc czekam na kolejny cykl
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    aha... ciekawe co wyjdzie Ja mam bromek na 2 cykle...
    --
    •  
      CommentAuthorTomira
     permalink
    Ja brałam Bromergon przez cały rok! Na zbicie prolaktyny lekko powyżej normy, a nie aby zajść w ciążę, ale jednak. Tego leku nie można brać długo? Lekarze go przepisują tylko na miesiąc - dwa? Ojojoj :)
    -- Gniewuś 10.08.2015
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    nie ma raczej przeciwskazań żeby brac go dłużej... jak będzie dobrze działal to na pewno będę go brała długo jeszcze ;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.