Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    powodzenia :)))
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeApr 7th 2013
     permalink
    u mnie tez minus...
    wracam do cwiczen i diety...
    na watek wroce we wrzesniu
    poki co odkladamy tak na powaznie
    moze jak schudne (20kg) to sie uda...
    moze problem tkwi w nadwadze?!
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    szpilka-ja miałam usg jakoś 16tego i wtedy byłjakoś 20 mm a potem koło 18-20tego okazało się że zmalał:/

A co do badania drożności to zdania są podzielone... ja w każdym razie zrobię dla świętego spokoju ;/

Gienia -no szkoda no :/
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Dzięki i tu :) Mi totalnie nie rośnie, zatrzymał się na magicznym 13mm a drugi 9mm :( Jeszcze w środę kazał przyjść bo może jakimś cudem się polepszy bo oglądał mój poprzedni wykresik i owulacja(jezeli była) była bardzo późno więc chce to sprawdzić ale jakby tak było to jego logiczne myślenie i nauka zostałyby mocno zaburzone(bo mam pęcherzyk takich rozmiarów od 12dc i do 17dc nic nie uległo zmianie) jak to powiedział ale sprawdzić musi bo inaczej pewności nie będzie...
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    no to super lekarz w końcu ;)powodzenia kochana :***
    --
  2.  permalink
    Ja jutro wybieram się na pierwszy monitoring USG i też się boję,że może żaden pęcherzyk nie urośnie???
    Dzisiaj mój M pojechała przebadać swojej żołnierzyki ???Siedze jak na szpilkach:(zobaczymy,co wyjdzie???
    •  
      CommentAuthorzuzanka79
    • CommentTimeApr 8th 2013
     permalink
    dobrze będzie zobaczysz :):bigsmile:
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Sylwinka nie stresuj się, z dwojga złego dobrze wiedzieć wcześniej. Ja mimo wszystko cieszę się że poszłam tak szybko bo co to by dało jakbym czekała pół roku i dopiero dwa monitoringi to już było by 8 mc plus zanim jakieś leczenie które by skutkowało to już pewnie rok by się zrobił a tak mam kilka mc do przodu.

Właśnie zrobiłam sobie od niechcenia test owu i ku mojemu zdziwieniu pierwszy raz wyszła mi kreseczka druga ale taki na prawdę cień cienia ale zobaczyłam w ciemnej łazience, bez przypatrywania się, bo wcześniej nawet przypatrywałam się bo nie wiedziałam w którym miejscu powinna być druga,aż wyszłam do światła i jest. Kurcze ucieszyłam się nawet z tego mam nadzieję że nie na marne i organizm mi się "odwiesił".Bardzo proszę trzymajcie kciuki, moze to światełko w tunelu?
    --
  3.  permalink
    Szpilka- trzymam trzymam kciukasy:)
    Ja też nie chcę marnować czasu niepotrzebnie i zobaczyć, czy jest prawidłowa owulacja??Niby wykresy mam w porządku, ale pewności nigdy nie ma!!
    Rany ja cały czas teraz myślę o badaniu mojego M, boję się tego wyniku bardziej niż ON:(jak wyjdzie kiepsko to on się chyba załamie:(
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    no witam po długiej nieobecności,wracam do gry:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Sylwinka, o której macie wyniki? 3mam mocno kciuki, na pewno wszystko będzie ok :)
    Sucharku witaj i życzę żebyś nie musiała za długo tu siedzieć ;)
    --
  4.  permalink
    M już ma wyniki i z tego co patrzył to są OK, ale jak wróci do domu to sama musze to sprawdzić!!!
    Jak będą OK to trzeba u mnie szukać przyczyny braku fasolki.
    • CommentAuthorMagdzikk10
    • CommentTimeApr 8th 2013 zmieniony
     permalink
    Dziś dziewczynki odbieram swoje nowe wyniki badań .... PRL, LH, FSH i jakieś jeszcze tam.... miałam zrobić bo dostałam nowe tabletki i trzeba sprawdzić czy działają czy niet :P
    No i do dzieła bo dziś 4 dc.....

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny !! :) damy radę, słoneczko wychodzi musi być dobrze :cool::bigsmile:
  5.  permalink
    Dostałam juz wyniki mojego M i wygląda na to,że wszystko ma w normie i jest OK:)ale jeszcze w czwartek pokaże je mojej gince.
    Cieszę się,że przynajmniej u niego jest wszystko dobrze.To teraz trzeba zacząć badać mnie.
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    mam pytanie waszym zdaniem test owu pozytywny czy negatywny? dzisiaj mam 7 dzień cyklu nie za wcześnie?

thumb.html.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Doti28 a to test z apteki czy z allegro? Bo na aptecznych ja miałam że musi byc taka sama bądź ciemniejsza.
    --
    •  
      CommentAuthoroolena
     permalink
    według mnie negatywny, ja miałam ciemniejszą linię testową niż ta Twoja na zdjęciu i mimo to uznałam za negatyw. Myślę, że wszystkie testy działają w podobny sposób i tak jak pisze Szpileczka albo testowa jest taka sama jak kontrolna albo ciemniejsza.
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    Doti dla mnie test wątpliwy ;) owulka tuż tuż
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    aha dobrze wiedzieć tez mi się wydaje że owulacja bliziutko
    --
    •  
      CommentAuthorwercik
     permalink
    też uważam, że jeszcze negatywny, przynajmniej ja jak mi taki wychodzi to go za taki uznaję, ale na dniach powinien być pozytyw ;)
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Dziewczyny piszę tu bo na wątku tym co powinnam są pustki. Czy któraś z Was miała po odstawieniu antykoncepcji strasznie wysypaną cerę? Bo mi się właśnie płakać chce jest z dnia na dzień coraz gorzej, czoło zaczęło mi się przetłuszczać, poliki mam suche a krost przybywa z każdym dniem, wygladam jak nastolatka w okresie dojrzewania a nigdy tak nie miałam nawet w tedy. Czasami przed samym okresem wyskoczyła mi krosta czy dwie ale teraz mam masakrę...
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    No niestety czasem tak działa odstawienie tabletek :-\ ja moze nie miałam aż tak ale potwornie mi się cera popsułla :-\ ale po jakimś czaie wróciło mniej więcej do normy:-)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    To mnie trochę pocieszyłaś. Moja przyjaciółka po odstawieniu miała ładniejszą wręcz...
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Ehh... ze też tyle przejść musimy :-\
    --
  6.  permalink
    Dziewczyny, nie załamujcie sie.. ja po 18 miesiacach zobaczyam cień cienia cienia ...

Trzymam za Was kciuki bo tez kiedys bylam uczestniczką tego wątku!!

Fluidki łapcie: ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Kurcze, u mnie już minęło #18 miesiecy :- naprawde musi się niedługon udać bo zwariuję :-)

Treść doklejona: 08.04.13 19:14
    Aha, i fluidki oxzywiście łapię :-)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Dzięki za fluidki ,przydadzą się :)
    --
  7.  permalink
    Uda się dziewczyny, uda sie... a jak sie uda i przyjdzie czas bliski porodu bedziecie panikować jak ja :P :D
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Witam i oczywiscie dla kazdej z Was
    http://www.asks.pl/wp-content/uploads/kciuki.jpg
    --
  8.  permalink
    hej dziewczynki :) dzisiaj przeżyłam HSG :) bolało strasznie (mimo głupiego jasia) ale najważniejsze, że już wszystko drożne :)
    mogę starać się na już. Dzisiaj się jednak wstrzymam bo nadal krwawię, a kreska na owu blada :))))
    ale od jutra.....
    w końcu się doczekałam staranek na 100%

Wiosna już idzie, a w zasadzie się żegna, bo lada chwila lato zawita.
    Wypatrujcie bocianów....są już blisko :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    subiektywna, mocno trzymam kciuki:) dziewczyny przesyłam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Subiektywna super, to do dzieła !

Dzięki dziewczyny. Kandyzowana chciałabym już panikować jak ty ;P Będzie dobrze, jeszcze chwilka i małe szczęście będzie na świecie :)
    p.s. Dziś dowiedziałam się że moja przyjaciółka będzie miała dziewczynkę z czego się bardzo cieszę bo będzie miałą szanse wykorzystać imię dla dziewczynki, które podoba jej się od podstawówki (znamys się od przedszkola) :)
    --
    •  
      CommentAuthorTomira
     permalink
    Dziewczyny, poszukałam opisu tego badania drożności jajowodów. Bardzo ale to bardzo mi się zrobiło przykro, że w wielu przypadkach tak strasznie boli. Przed sekundą znalazłam opis nowszego badania, które może zastąpić to HSG. Tak mi się wydaje. Nazywa się 4D HyFoSy. Nie chcę pisać gdzie robią, bo zaraz ktoś mnie oskarży o reklamę a ja nie mam z tym nic wspólnego. Mam nadzieję, że komuś ten wpis pomoże.

Treść doklejona: 08.04.13 21:18
    Są też nowsze metody HSG, bezbolesne albo prawie bezbolesne, bez tych kulociagów itp. Aż mi słabo jest, jak sobie pomyślę o tym :confused:
    -- Gniewuś 10.08.2015
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    subiektywna7: Wiosna już idzie, a w zasadzie się żegna, bo lada chwila lato zawita.

wez mnie nie denerwuj:P
    lato ma byc w lipcu o! bo wyjezdzam o! i chce schudnac 20kg do tego czasu hahaha
    --
    •  
      CommentAuthorzuzanka79
    • CommentTimeApr 9th 2013
     permalink
    ja staram sie trzy lata a hsg da się przeżyc ja miałam na ''żywca'', niestety mi nie pomógł to juz drugi cykl po... ale za was trzymam kciuki mocno mocno!!!
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Zuza drugi cykl po HSG? Może trzeba jeszcze chwilę poczekać... a tak w ogóle to na razie nie ma co gdybać bo cykl Twój trwa :smile: i nadzieja nadal jest.
    Mnie HSG i laparo czekają w okolicach września. Nie myślę na razie ale kurcze może po prostu każda z ans ma inny próg bólu, bo słyszałam, że nie boli aż tak bardzo. No i wiele dziewczyn po takim zabiegu zaszło w ciąże, jakby nie patrzeć jajowody są po tym zabiegu troszeczkę szersze, może wtedy łatwiej plemnikowi dotrzeć?
    --
  9.  permalink
    Może to głupio zabrzmi i prostacko, ale HSG to nic innego jak odetkiwanie zapchanej kanalizy :)
    poprostu trzeba przeczyścić rury, bo przecież są mikroskopijne i nie wiele trzeba żeby się zrosły.
    Czasem robi się efekt pajęczynki, która stanowi skuteczną barierę dla plemników. Właśnie wprowadzanie kontrastu przerywa tę pajęczynkę i to może być właśnie źródło bólu.
    Ja się tam cieszę, że bolało (bo to tylko chwila), przynajmniej daje nadzieję, że droga jest już odkorkowana :)))
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    DOKŁADNIE :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeApr 9th 2013 zmieniony
     permalink
    gienia - nie uda Ci sie schudnąć 20 kg bo zaczniesz tyć jak dzidizuś zacznie rosnąć (bo napewno niedługo zagości w Twoim brzucholku:P )

Zreszta każdej z Was życze wakacji bezalkoholowych z przyklejeniem do muszli :D :P

( ja po 4 latach jezdzenia nad deszczowe polskie morze zaklepalam wspanialy dlugi wyjazd do Egiptu i co...? 2 dni przed woeidzialam sie z ejestem w ciazy i sobie "zaszalałam".. bezalkoholowo ... bez lekow na ew. rozstrojenie żołądka no i w cieniu z mdlościami... aleee... i tak tego bym nie zamieniła:P gdzie mąż szalał jak pijany zajac ze znajomymi a ja pod parasolem z hektolitrami wody siedziałam :P)

Także Fluidki i dziś: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Kandyzowana: gienia - nie uda Ci sie schudnąć 20 kg bo zaczniesz tyć jak dzidizuś zacznie rosnąć (bo napewno niedługo zagości w Twoim brzucholku:P )

DZIEKUJE, niunia, odkladamy do wrzesnia:)
    takze jest jeszcze szansa bym wygladala jak LUDZ:P
    --
  10.  permalink
    Natalia (moja imienniczko:P) odkladacie i bedziecie wlasnie uwazac by nei zajsc czy co ma być to bedzie?
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    he he beda odkładać ze swiadomoscia co ma byc to będzie uwarzajac zachodzac :)):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hehe nie no gumki ida w ruch:)
    a jak bedzie w praktyce to sie zobaczy:)
    --
  11.  permalink
    Dziewczyny ja właśnie co wróciłam z USG. Dziś mam 12 dc i mam pęcherzyk na prawym jajniku 21 mm, endometrium 0.98 cm. Za dwa znowu ide na USG, ale teraz to ja już sama nie wiem, czy wstrzymać się jeszcze z serduszkowaniem,czy już zacząć???
    •  
      CommentAuthorzuzanka79
     permalink
    ja tam w tym cyklu stawiałam na jakość a nie na ilośc zobaczymy czy ta metoda coś dala:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Sylwinka ja tam bym zaczynała bo pęcherzyk już całkiem spory :-). Nie warto tracić czasu :-) a endo piękne :-)
    Zuzanka ja chyba też tę metdę w tym cyklu obiorę bo nie mam siły na serduszkowanie nawet :-)
    --
    •  
      CommentAuthorzuzanka79
     permalink
    polecam zdecydowanie lepiej szły nam starania :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorzuzanka79
     permalink
    a zerknij do mnie na wykres... tak najczęściej to co dwa, trzy dni i nie patrzyłam na temperaturke i tak wyszlo jak wyszło a czy działa to się okaże :)

kto jutro testuje ???:bigsmile:
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    u mnie do testowania daleka droga... ja testuje co najwyżej teraz owulacyjne:D:bigsmile:
    --
  12.  permalink
    o, ja też lecę na LH :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.