Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Szpilka - U mnie podobna sytuacja:( Zrobiłam test i niestety negatywny.I co z tego,że była piekna owulacja, pecherzyk sam pekł i co du...pa :(To wszystko jest takie niesprawiedliwe. Ja juz na kilka nast. mc odpoczywam od mierzenia temp.robienia testów owu. i tak dalej. Daję sobie na luz i na spokojnie bedziemy działać. Bo w sumie to nie wiem, jaka jest przyczyna,że ciąży wciąż brak??Mąż przebadany, u mnie prawidłowa owu, hormony OK,ale dzidzi ciągle brak. Chyba mam problem z moją "głową"- muszę ją wysłać na odpoczynek.
    •  
      CommentAuthorklarka
    • CommentTimeApr 24th 2013
     permalink
    Sylwinka - rozmumiem dokladnie jak to jest, ciezko zaakceptowac ze matka natura dziala w sposob niekontrolowany. My tez z mezem zdrowi jestesmy, raz nawet juz nam sie udalo tylko ze po 10 tyg stracilismy dzidziusia:sad: a teraz juz rok mija a ja juz o niczym innym nie umiem myslec. Staram sie bardzo znalezc znowu radosc z zycia ale nie zawsze mi sie udaje. musimy sie wspierac cieszyc ze szczescia innych a i nam sie wkoncu uda:wink: ja tez w tym cyklu nic nie sprawdzam, w glowie i tak wiem mniej wiecej kiedy owoluje nie potrzebuje juz wykresow do tego. Glowa do gory dla wciaz oczekujacych i wielkie gratulacje dla podwojnych kresek:bigsmile:
  2.  permalink
    Klarka- pocieszające jest to,że nie jestem sama z tym problemem!!!Ja dzisiaj to już nawet przez jakiś moment pomyślałam,że może matką nie bedzie mi dane być i wiecie godzę się z tą myślą. Już się nie buntuję,że znowu nic. Zdaję się łaskę "tego,co na górze siedzie":)Będzie, co będzie:) Grunt,że mam kochającego M:),który zawsze mnie wspiera. Szkoda tylko,że mojego M tak późno poznałam. Może jakbym była młodsza to nie byłoby problemu z ciążą?
    •  
      CommentAuthorklarka
     permalink
    wierz mi ze nie raz tak myslalam, zreszta wciaz walcze czasami z ta mysla. ale sa tez inne sposoby zeby zajsc w ciaze, medycyna idzie do przodu nie poddawaj sie latwo. ja mam 32 lata w tym roku dla niektorych to juz pozno dla innych dopiero poczatek staran. znam rozne historie, dziewczyny ktore byly bardzo mlode i takie pod 40-tke. nie ma recepty, lekarstwa ani terapii ktora da nam 100% pewnosc ze sie uda, kazda historia jest inna i indywidualna, nie ma sensu szukac w niej samego siebie bo kazda znac napisze cos innego na kartach swojego zycia. grunt to nie tracic nadzeji i nie poddawac sie, koniec koncow jest jeszcze adopcja. ja wciaz wierze w happy end.
    powinnan tez tu dodac ze wcale nie jestem taka super optymistycznie nastawiona do zycia, jest mi cizko zaakceptowc kazda @, mam czasami straszne doly i nic i nikt nie jest wstanie mnie wtedy przekonac ze warto zyc. na nowo szukam sensu w moim zyciu i wiem jak bardzo serce boli jaka czuje sie pustke jak wszystko przestaje miec znaczenie. nie chce zybys sie tak juz czula ani ty ani ktokolwiek inny, wspolnie przez to przejdziemy.
    •  
      CommentAuthorMadllen23
     permalink
    Ehh dziewczyny, wierze ze i wam sie uda, bede sciskac mooooocnoo kciuki za was :*
    az troche glupio mi pisac wynik bety.. 80,3
    --
    •  
      CommentAuthorklarka
     permalink
    wstyd to mi sie przyznac ze musze sprawdzac co to ta beta :shamed: mieszkam w angli (jeszcze tylko pare miesiecy) wiec ginekologa w mojej krotkiej ciazy rok temu nie widzialam na oczy. mialam pobrana krew ale jesli jest wszystko w porzadku to nikt nawet nie dzwoni do ciebie. w kazdym razie rozmumiem ze to jest b.dobry wynik i tylko nalezy gratulowac.
  3.  permalink
    tak odebrałam wyniki wczoraj
    beta: 70.
    Czyli przyrost 37% w 24h.
    Skoro na 48h powinien wynosić min. 66% to chyba nie jest źle? :)
    --
    •  
      CommentAuthorAli_
     permalink
    Subiektywna gratulacje :) I dla reszty dziewczyn tez:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsaami
     permalink
    kiełkujecie na wiosnę, że hej :cool: super
    liczę, że reszta, w tym i ja, pójdziemy za waszym przykładem :wink:
    --
  4.  permalink
    Klarka - to widzę, że jesteśmy z tego samego rocznika:) Mi również juz w marcu stuknęło 32 lata:(ale cóż musimy dalej walczyć.
    Czasami musimy dłużej poczekać na swoje maleństwo, choć, jak czytam Ciebie to faktycznie wiek nie zawsze ma znaczenie w poczęciu.
    Jakby nie było bardzo się cieszę, że dziewczynom się udało tym razem:)
    Subiektywna, Madllen- Gratulacje i dużo Zdrówka dla przyszłych mam:)
    •  
      CommentAuthorklarka
     permalink
    ej no to nie opowiadaj ze jestes za stara!!! Halle Berry jest w drugiej ciazy a ma 46 lat:bigsmile: ja nie zaluje ze nie zaczelam staran wczesnej, razem z M mielismy wiele planow i chcielismy je zrealzowac najpierw, wciaz jest duzo do zrobienie tylko teraz to juz by bylo fajnie byc we troje:neutral: jeszcze raz nie mozemy tracic nadzieji. Planuje po kolejnym cyklu dostac sie do specjalisty i juz czytalam ze u mnie w klinice pierwsze co zrobia to test droznosci jajowodow. wielu dziewczynom to pomoglo tzw. przetkalo rury:wink: wiec zawsze jest cos jeszcze do zrobienia:)
  5.  permalink
    Klarka ja jestem chodzącym przykładem :)
    3 tygodni temu miałam HSG (test drożności jajowodów) :D
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Subiekytywna i Madlen super że bety ładne :)Dbać o siebie i fasolki a za nas trzymać bardzo mocno kciuki i zaglądać tu do nas cały czas proszę ;)

Dziewczyny damy radę, kiedyś musi się udać ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMadllen23
     permalink
    Szpilko Oczywiście :) często myślę o was, żeby wejść tutaj i zobaczyć że każdej z was się udalo :)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Dziewczyny mnie oświeciły że mimo wszystko za wcześnie testowałam więc trzymać kuciuki bo chyba jeszcze mam szanse ;)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    doti jak to dobrze że tak mocno podtrzymujesz mnie na duchu :*
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeApr 25th 2013
     permalink
    tempka spadła do linii podstawowej :(
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    ej a może to zagniezdzenie?? zaraz lukne
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    nie sądzę , bo ostatnio jak tak miałam to @ przyszła na następny dzień...
    --
  6.  permalink
    Klarka- jesli chodzi o HSG to ja również myslę o tym zabiegu, ale na razie daję sobie czas. Jak nic znowu nie wyjdzie to po wakacjach zrobie HSG i zobaczymy może pomoże. A jesli chodzi o Halle Berry to wydaje mi sie,że w tym wieku to już pewnie ta ciąża jest z in vitro a nie naturalna:) W stanach bardzo popularne jest zamrażanie wczesniej swioch komórek i później kiedy kobieta znowu się zdecyduje na ciążę to jest po prostu w tym pomagają!
    •  
      CommentAuthorGaguś
     permalink
    witajcie dziewczyny :) dziękuje za wsparcie i komentarze… nie miałam monitoringu,ginka powiedziała mi że pierwszy cykl bez niego a w następnym jak nie zajde to mam brać clo i wtedy monitoring..teraz czytając posty wiem że to poważny błąd ! dziś moj 38 dc a @ nadal nie ma temp. dziś 36.9 ! byłam w poniedziałek u ginki i powiedziała mi że dziwnie trzon macicy jest mięki a endo powiększone ale nic jeszcze nie widzi więc kazała zrobić bete i za tydzień przyjść. jest jednak jeden problem … wychodowałam sobie zaledwie przez jeden cykl torbiel wielkości
    4.26/ 3.70 ..zaje…!!! prawda :( sama już nie wiem co o tym myśleć..czy okresu nie mam przez torbiel ??? no ale skąd ta wysoka tepmperatura cały czas ??? dziś może pójde na bete.
  7.  permalink
    Gaguś- a ile tabletek brałaś clo ???jaką dawkę??? zresztą z clo trzeba mieć zawsze monitoring!!Moja koleżanka była w podobnej sytuacji, jak ty, wychodowała sobie również torbiel i musiała mieć zabieg bo sam sie nie wchłonął.Clo to silny lek i na każdą kobietę działa inaczej, dlatego trzeba uważać.
    •  
      CommentAuthorGaguś
     permalink
    ja brałam 1 tabletke od 5-9 dc wcześniej nie miałam żadnych torbieli

Treść doklejona: 25.04.13 10:34
    9 lat temu miałam podobną sytuacje że miałam torbielke 3cm a potem okazało się że jest też ciąża, urodziłam synka ale torbiel się nie wchłoneła ale i nie rosła więc lekarz tylko to obserwował u mnie... i półtoraroku temu pogotowie mnie zabrało z domu z bólami miałam laparoskopie ..a okazało się że torbiel 8 cm ,wrosła się w jajnik a prócz tego jest "stara" (jak to określił lekarz) ciąża pozamaciczna !! nie do wiary jakie rzeczy się dzieją w naszym organiźmie ..miałam wtedy idrożnione też jajniki i oba uratowane na całe szczęście...
    •  
      CommentAuthorklarka
     permalink
    kurczaki Gagus, takiej historii jeszcze nie slyszalam. Troche sie przestaraszylam clo po tym co piszesz. ja mam podobno wszystkie wyniki hormonow ok, czasami nawet zalowalam bo moze bylaby jakas tabletka na to byla...eh glupia glowa... no ale teraz to czakam na koniec cyklu i ide do specjalisty. dzisiaj moj GP normalnie zachowal sie po hamsku. mowie mu ze w Polsce to juz dawno bym byla pod okiem ginekologa a tu musze czekac caly rok, zrobil taka mine jakbym mu krzywde zrobila bufon jeden. smial mi powiedziec ze inni pacjeci czekaja i musi juz konczyc moja wizyte (ja czekalam 30min). eh nie wiem czy wart jest moich nerwow. sorki za dygresje tak jakos mnie wkurzyl od rana.

na marginesie rozumiem ze to wiosna fasolek i ze wszystkie sie przylaczamy:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorGaguś
     permalink
    klarka ..a innych lekarzy tam nie ma ? faktycznie bufon !!! od tego jest przecież żeby udzielać wszystkich odpowiedzi a nie wyliczać ci czas ...masakra !
    •  
      CommentAuthorklarka
     permalink
    eh tutaj jest system ze przez pierwszy rok to z toba nikt nie gada chyba ze prywatnie, zrobili mi tylko podstawowe badania krwi i tyle. teraz jak juz tyle czakalam to 1 miesiac nie zrobi juz tak wielkiej roznicy. mam nadzieje ze trafie do jakiejs fajnej babeczki ktora bedzie wyrozumiala i nie bedzie mi liczyc czasu:angry:
    •  
      CommentAuthorGaguś
     permalink
    muszę wyjść teraz z domu...później się odezwę...pozdrawiam serdecznie
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Dziewczyny, a czytałyście coś o fazach księżyca i płodność? Trafiłam na ciekawy artykuł, ale boję się, że zaczynam już świrować i nie myślę racjonalnie :( wesprzyjcie...
    http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Cykle.htm
    --
    •  
      CommentAuthorMadllen23
     permalink
    Cześć dziewczynki :) jak tam zdrówka i staranka?
    ja odebrałam bete po 48 godzinach, z 80,3 skoczyło na aż 280.. nie za dużo?
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    odebrałam wynik TSH 3.2 lekka załomka nie wiem co mam o tym myslec:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Doti a robiłaś te dodatkowe(nie pamiętam ale sa 2 jeszcze) bo je razem się rozpatruje? Idź do endokrynologa.

Madlen za dużo chyba nie, problem jakby było za mało a może masz 2 fasolki hihi ale ja się nie znam nie wiem jaki przyrost powinien być. Ja jestem wymęczona pracą i czekam na jutro i mam nadzieję że mimo wszystko, mimo iż ona się zapowiada to niech @ nie przyjdzie bo po pierwsze chce fasolkę a po drugie umrę w pracy a nie mam czasu na umieranie ooo!
    --
    •  
      CommentAuthorfanta666
     permalink
    subiektywna Maddlen wielkie gratulacje dla Was :bigsmile:
    Doti28 wynik jak dla starajacej się o dziecko moim zdaniem za wysoki - moja endo sugerowała w trakcie planowania dziecka zejść do poziomu 1 - ok 1.
    Robiłaś FT3 i Ft4'?
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    Tsh dzisiaj robione czyli 24dc z rana koło 10.30

Prolaktyna 10dc też miedzy 10-11

wszystko na czczo
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeApr 26th 2013
     permalink
    Tempka mi spadła poniżej linii, czekam na @ :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorklarka
     permalink
    Laski nie poddajemy sie , wiosna dopiero sie zaczela tak wiec jeszcze wszytko przed nami
    •  
      CommentAuthorMadllen23
     permalink
    Szpilka jak tam?? Mam nadzieję że @ nie przyszla..
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Jeszcze nie ale to kwestia czasu bo temp. niska...myślę że jutro
    --
    •  
      CommentAuthorMadllen23
     permalink
    Szpilka a moze jednak nie przyjdzie..

Kurka u mnie impreza na ogrodku a ja nie mam weny icheci na balowanie.. Czuje sie jakby mnie walec przejechal ;)

Doti ale to kwestia przymowania tabsow? By to znormalizowac? Nie zanm sie w ogole na tym :(
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeApr 27th 2013
     permalink
    Madlen nie maco dyskutować z nią, przyszła z wielkim hukiem o 5.00 , obudził mnie mega ból podbrzusza, boli strasznie do tej pory już się naszprycowałam ale średnio to pomaga, umieram.....
    --
    •  
      CommentAuthorMadllen23
     permalink
    Szpilka.. mocno przytulam.. :sad: na mnie dzialalo tylko wziecie dwoch tabletek na raz: ibuprofenu i paracetamolu.. ale zazwyczaj juz dwa dni wczesniej zaczynalam brac raz na dzien.. i zylo sie byle jak ale troche mniejszy byl bol..
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Przyjście okresu to znak, że już dwa tygodnie temu nie stało się to na co czekamy.
    -- [*]
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    SZPILKA. wiem że to żadne pocieszenie że zaczynasz nowy cykl i nowe starania ...mozna się zdolowac ale nie lam się kochana < przytulam>
    --
  8.  permalink
    a u mnie zalamka wyszla mi chyba niedoczynnosc tarczycy :/
    TSH 3,210 :( a normy dla starajacych sie jest do 2 :(
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Dzięki dziewczny. Przykro mi bardzo no ale cóż...No ból ketonal pomógł i mogłam pracować. Teraz odpuszcza i ból powraca. Zaraz idę kąpać swoje psy i jutro do okulisty na badania, mam nadzieję że chociaż tu pójdzie jak co roku i będą z wynikiem clear ;) Do lekarza idę w niedziele za tydzień. Mam zrobić sobie hormony i porozmawiam z nim wtedy o badaniu nasienia gdzie zrobić.Pewnie mi ta tarczyca też wyjdzie, coś czuje w kościach :confused:
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    PaulinaMała83: [/quote]

to tak jak ja :( ide 7 do gina dowiem się co ona na to.

..[quote=Szpilka27]

ja juz tego nieogarniam bo z moich wyliczen wynika że choroby tarczycy sa chorobami cywilizacyjnymi chyba ...niby wszystko cacy....aż do momentu gdy sie starasz wszystko pęka jak banka mydlana okazuje sie że coś jest nie hallo
    --
    •  
      CommentAuthorlija
    • CommentTimeApr 28th 2013
     permalink
    Dziewczyny,już czwarty dzień mam pozytywny test owulacyjny... To chyba nie jest normalne? Co sądzicie?
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Czytałam że u niektórych dziewczyn tak jest ,czasami tak bywa a czy tak powinno być to chyba nie ale ja nie znam się ;)

doti28 no teraz jak patrze to chyba co 2ga z nas będzie miała to dziadostwo...
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    masakra bez dwóch zdań :(
    --
  9.  permalink
    ja już nie ogarniam tego :( miałam w tym miesiącu też robić badania tarczycy i inne, ale zamiast tego po prostu odpuszczam. to kosztuje tyle nerwów i stresu. a im bardziej chcę, tym gorzej się czuję. dosyć! co ma być to będzie. mogę wziąć wszystkie leki świata, a to i tak nie zagwarantuje mi tego, że będziemy mieli dzidziusia. Życzę wszystkim powodzenia i 3mam mocno kciuki :)
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    chmurka nie odpuszczaj, zrób je bo zawsze będziesz wiedziała na czym stoisz, ja odpuściłam i bez snesu to zrobiłam, zawsze masz jasność i zwiększasz swoje szanse a tak i tak muszę zrobić teraz a byłabym już z jakąś info mc do przodu ;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.