Blanka ale przecież ja ci np. odp dlaczego więc chyba powinnaś już wiedzieć i choć postarać się zrozumieć. Niestety twoja wypowiedź zabrzmiała nie do końca fajnie, może nie chciałaś ale tak wyszło.
Blanka-czyli idąc Twoim tokiem myślenia,po co używać testów ciążowych ? To przecież też naciąganie na kasę,jeżeli kobieta się obserwuje to się zorientuje że jest w ciąży.
Ja tam testów owulacyjnych uzywałam choć wiedziałam że to lipa i wcale nie muszą oznaczać że jest owulacja tylko podwyższony poziom pewnego hormonu. A mimo tego uzywałam i nic mi sie z tego powodu nie stało. Jak dziewczyny chcą ich uzywąć to ich sprawa ich pieniądze, kazda sama decyduje. Jak czekamy z utesknieniem na ciąże to kazdy sposób jest dobry zeby mieć więcej informacji o tym jak przebiega cykl. No i tak jak powiedziała Agnike można by sie w ten sposób odnieśc do wszystkiego, po co robić testy ciążowe jak lekarz może potwierdzić ciąże na 100 % a test może się mylić.
Treść doklejona: 10.05.13 22:22 Pozatym to że niektórym z nas udały się już starania i jestesmy w ciązy nie znaczy ze nie mamy prawa zaglądac na ten wątek i sie wypowiadać. My dalej wspieramy nasze starajace się przyjaciółki.
może trzeba by zapytać pomyslodawce portalu 28dni, który w opcjach cyklu przewidział używanie testów owulacyjnych? dla mnie osobiście wiarygodność testów jest wątpliwa raz wychodza a raz nie. Choć ostatni jaki.zrobiłam bo w chwili obecnej ich już nie używam - wyszedł pozytyw w dniu potwierdzonej monitoringiem owu, ale nie bralabym ich za.wyznacznik owulacji. Nauczylam się przez kilka.miesięcy czytać swój organizm ze bez problemu z temp. sluzu i wlasciwosci szyjki poznaje dni plodne. Choć nie powiem miło jest zobaczyć plusa na jakimkolwiek teście skoro się go nigdy na ciazowym nie widziało heeheheheh
Treść doklejona: 11.05.13 09:15 ps. nowe ciężarówki może jakaś aktualizacja na naszej liście co by dać nadzieję innym ?
Czesc dziewczynki :) czesto do was zagladam i czytam na biezaco, z nadzieja ze przeczytam o plusikach. Doti dzialajcie na 100 % kciuki mocno zacisniete :* Szpilka najwazniejsze ze masz juz dniagnoze i leczenie, teraz tylko lykac tabsy i dzialac ;) i rowniez trzymam kciuki :* wlasnie widze ze mnie nie ma w tabelce :( w sumie krotko z wami bylam.. A co do testow owulacyjnych to gdyby nie one to bym nie wiedziala kiedy mam owu i teraz bym nie byla w ciazy. Bo sluz byl kiedy idziej i tempka podwyzszona tez. Tak wiec czasami sie sprawdzaja. Caluje mocno i wysylam duzp fludkow :*
nie tez na liście niema MADLLEN23 ano działamy ale bez zadnych tam tekstow że wyjdzie na 100% no ja w to wątpię ale serduszkowanie i tak jest przyjemne:) wiec nie łamie sie jak bedzie @ na mecie bo w czerwcu mam monitoring:D
Ale dyskusja mnie ominęła ;) Dziewczynki, a jak sie wpisuje na listę ? Bo ja w końcu sie odważyłam i mogę się wpisać żeby jak naszybciej się wypisać he he ;)
Dziewczyny dopiszcie mnie też. Może miejsce na liście, sprawi że mi się uda :) meaya,Eliza, lat 32, starania 22 cykle w tym 1 poronienie. Trzymam kciuki za Was wszystkie.
kurczaki co za lista, nie wiem czy po miesiacu moge do niej nalezec ale jakby co to moje dane klarka-klaudyna-32-12cukl tak z innych tematow/pytan: czekam wlasnie na @ podbrzusze juz mnie bolalo i to mocno przez pare dni w srode normalnie powinnam dostac ale piersi wogole mnie nie bola nic a nic. normalnie juz od tygodnia nie mozna by ich dotknac, nie wiem co jest, czy to normalne?
niunki:( nie wracam do Was we wrzesniu... moze za rok we wrzesniu... nasze relacje z mezem nie ida w parze:( cos sie psuje, ja sie wypalilam... i wiem, ze to z mojej winy... przeciez milosc nie moze sie ulotnic:( jakbyco to zagladam czesto pod swoj wykres ale nie mam sily nawet pisac...
wiem, ze po burzy wychodzi slonce... i licze ze w moim zyciu tak bedzie...
1. Asiula_6_9_91------- Asia---------- 22----------- 3 miesięce, z czego 2 intensywnych starań :P - Udało się :) 2. Mal-...................Gosia..........36............licze na dar losu...oficjalnie nie staram sie. 3. czigra ........................Ewa............27.....................10cykl UDALO SIE:) 4. Asiunia892------------Asia-----------24----------- 8 miesięcy - UDAŁO SIĘ =) 5. subiektywna7.............Paulina............28...................13 cykli UDALO SIE:) 6. Nera86 ....................Gosia ............27.................6miesiecy,ostatni na luzie -UDALO SIE:) 7. Biedronka 28................Kasia..........24.................5lat. UDALO SIE:) 8. sheam..................Dorota............31..............6 miesięcy (licząc od lipca 2012)UDALO SIE:) 9. Sony85...............Bogusia..........28............18 miesięcy UDAŁO SIĘ :) 10. Minia85..............Dominika.......28............2 cykl UDAŁO SIĘ :) 11.Bonim.......--------------. Kasia --------31 ....------------3 lata,2 poronienia, plusik w 11 cyklu po poronieniu :) 12. Stokosia87 ------------------ Marta -------------- 26 --------------- 13 cykl (na poważnie) ogólnie ponad 4 lat UDAŁO SIĘ :D 13. wercik................Wera.............27.............11 cykli (rok) 14. KatMuc................Kasia.............28.............od 11.2011 r. 15. Anka80................Anka.............32............16 miesięcy 16. Maxiulka.............Ola...............26..............10 miesięcy 17. aslonko25.......... Justyna........... 25.............od 07. 2011 18. fanta666 .............Natalia............30.............10 miesięcy 19. Alimama...............Karolina..........27..............40 cykl 20. Monna00...............Monika...........22..............26 miesięcy 21. velvetin.............. .Marta...........28...........od 11.2011 roku 22. Marysqa................Marysia..........28.............8 cykl 23. em87..................Emilia...........25.............od lipca 2012 24. netkadama.............Aneta..............23..............24 miesiące 25. lija......................Ula.................31...............7miesięcy 26. Karoolka................Karolina...........24...............2 cykl :) 27. anetaka.................Aneta.............29................8 miesięcy 28. sucharek83............Ania............29............ 29. Aleksandradasilva.........Aleksandra.....34...............9 miesiecy 30. gienia83.....................Natalia.......23.................5cykl 31. allanetka1990................Aneta.........23.................od sierpnia 2012 32. frezja1983............Aneta..........29...........5 miesięcy 33. Loren.......................Marzena........34.................13 cykl 34. PaulinaMała83............Paulina...........30.................6cykl 35. Aniaaaaaaaam84 ..........Ania............28..................14 cykl 36. eliza_de...................Justyna...........24................od stycznia 2012 37. doti86-----------------Dorota---------26-----------20 miesięcy ( 1 poronienie i ciąża biochemiczna ) 38.chomiczek81..............Sylwia.............32..................15 cykl 39. agrafka123................Kinga.............27..................5 cykl 40. Żurawinka.................Ania..............32..................od października 2011 41.tuskaa82.............Marta............30.............10 miesięcy 42. marzycielka7.........Pat.............27............32 miesiecy-34cykle ;] 43. Haniutka....................Hania............34..................od 5/2010 44. ab1986----------------------ANka------------27--------------------2 cykl 45. Sylwinka413................Sylwia...........32....................6 cykli 46. kinia0903-------------Kinga----------28------------6 miesięcy 47. Szpilka27.............Ilona...........27............4 miesięcy 48. Tinamar...........Martyna.......30........od 10.2011 49, doti28 --------------Dorota-------34-----------5mies 50. asiunia899 --------Asia----------24------------od 3 lat ( 3 poronienia w tym CP i usunięcie jajowodu) 51. Blanka81----------Ola-------------31------------drugi cykl starań po poronieniu 52. Klarka-------------Klaudyna-------32------------12 cykl ( poronienie 02/2012)
No dziewczyny albo mam kolejną schizę albo.... 2 próba... jutro 29 dzień. tem. cały czas koło 37, w nocy dziwne bóle pierwszy raz takie...., że mnie obudziły i godzinę dawału popalić ale nie tak jak podczas owulacji , inne... pierwsi nabrzmałe ale nie bolą... cykl zawsze 26-28. jajeczkowanie miałam 13 dnia.... nie nakręcam się ale jak jutro nie dostane kupię test i ... zwariuję... i cały czas 37, 1 .. 37,2 26,9... ostatnio mi się spóźniła też o jeden dzień ale jejeczkowanie miałam późno. a teraz na bank miałam 13 dnia. powiedziałm , że test zrobię tylko jak się spóźni 5 dni ale nie doczekam..
dziękuję teraz trzymam za Was kciuki, aha - czasem warto zeschizować , czasem objawy ciąży nie są tylko urojeniami ;-) miałam chyba wszystko już oprócz nudności a to dopiero 29 dzień.
Joannaj moje gratulacje i spokojnych kolejnych 8 miesięcy życzę.
MsKoko witaj na wątku. Lepiej trafić nie mogłaś :-) Co do poronienia to mój lekarz skwitował by to tak: przynajmniej wiemy że z zajściem w ciąże nie ma problemu, a teraz popracujemy nad utrzymaniem kolejnej. (Tak jest u mnie.)
Treść doklejona: 14.05.13 22:43 MsKoko, widzę u Ciebie na wykresie znak zapytania. Będziesz jutro badać betę?
Wczoraj 12dc i niby pęcherzyk 12,5mm..... Co drugi dzień mam tu USG .... Stwierdzono że można zrobić hsg ale po to żeby sprawdzić stopień tyłozgięcia macicy... bo na laparo wszysko już inne widzieli.... tez się okazało że mam stan przed cukrzycowy i po wypisie będę musiała do proadni się zgłosić.... oby to było przyczyną braku owulacji bo poprostu już mi sił brakuje, a jeszcze badania miają mi robić, i jeszcze czegoś doszukiwać..... :(
Cześć dziewczyny i witamy nową koleżankę i trzymamy kciuki:)
U mnie już po dniach płodnych i teraz zostało tylko czekać:(to jest najgorsze to czekanie do końca cyklu. Przytulanka były i całkiem sporo, ale coś czuję,że znowu nic z tego:( W tym cyklu postanowiłam wyluzować na maxa. Nie mierzę temp. anie nie robiłam testów owu.,ale i tak czuję, że nic z tego. Pocieszam się tylko,że na początku czerwca wyjeżdzamy z mężem na długi urlop( spóźniona podróz po ślubna) i tak w głębi serca sobie myślę,że jak zmienię kraj, klimat itd.to może się uda???ale może:). Jak się nie uda przez kolejne mc to we wrześniu zrobię HSG i zobaczymy, co wyjdzie??Może akurat pomoże. Kochane życzę nam dziś udanego i słonecznego dnia:) Dobrze,że pogoda sprzyja i jakoś lepiej się człowiek czuje pomimo,że czarne myśli w głowie:)
no ja jestem w trakcie dni plodnych ale nadziei sobie nie robię że coś z tego będzie znajac życie i tak nic wiec mam to juz gdzieś dobrze że pogoda super.wstajac ma sie przynajmniej lepsze samopoczucie chociaz nic nie wychodzi jak sie chce
A mnie zastanawia jedno w tym moich wykresach, a ten to już w ogóle, co z tą tempką u mnie...jutro będę wiedziała czy owulka była ale wg mnie tak(poniedziałek/wtorek). Jeżeli faktycznie była to jak to się ma do NPR? bo skoro monitoring powie że była to mam wrażenie że obserwacja u mnie nie ma za bradzo sensu, bo ani temperatura, ani śluz się nie zgadzają a jedynie szyjka...
Szpileczko, ja znam dziewczynę co skok tempki miała jakieś 3-4 dni po owulacji więc spokojnie czekaj i super że masz monitoring - wyjasni co trzeba ;) A śłuz miałąś przecież bj więc chyba ok. A miękkości i otwarcia szyjki nie zaznaczasz ?
To i ja dołączam do wątku :) To będzie mój 13 cykl starań, rok po ślubie, w poprzednich niestety nic się nie udawało. Problemem u mnie może być zdiagnozowana niedoczynność tarczycy, od niedawna się leczę i liczę na cud. No cóż, zobaczymy jak to będzie :)
szkoda ze u mnie pogoda marna pada i wieje. czekam na @ juz mnie bardzo podbrzusze boli i pare skurczy juz mialam wiec lada moment a potem szybko do GP po wypis do specjalisty--NARESZCIE-- moze cos sie ruszy. Haniutka moj lekarz tez mi tak powiedzial po poronieniu a dokladnie ze "system dziala" ale juz minal rok i nicwiem ze glowa mi do konca nie dzialaale nad tym pracuje. jestem ostatnio tak zajeta ze na nic czasu nie mam a zwlaszcza na myslenie. dobrze ze wakacje juz nie dlugo ,tydzien w ciepelku sie przyda. pozdrowienia dla wszystkich ciazowek i nowych staraczek
znalazłam lekarza b. dobrego w necie (dr. prof. Jerzy Radan) ale jest z Łodzi i w weekendy nie przyjmuje :( ehhh... w Warszawie sama nie wiem do kogo iść :/