Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeMay 26th 2013
     permalink
    Myślałam że choć jednej z nas się uda, dupa, dupa..:cry:
    --
  1.  permalink
    a ja nie robie testa :P jednak kupie jutro w aptece i dopiero zrobie :P
    --
  2.  permalink
    Szpilka- może faktycznie owu mi się przesuneła, ale na betę jutro z rana pojadę bo chcę być pewna.
    Ps. dziewczyny faktycznie przydałoby się,aby któraś z Nas plusika zobaczyła. Wiosna w pełni, lato za pasem a u nas jakaś cisza:( Rany jakie to życie musi być niesprawiedliwe!!!
    ps. dobrze,że mnie Moja Mama rozumię:) I mam nadzieję,że kiedyś babcia zostanie!!
    •  
      CommentAuthorMsKoko
     permalink
    Sylwinka może jeszcze bete zrób ;)
    Dziewczęta głowa do góry, może to w tym cyklu się nam uda ;)
  3.  permalink
    PaulinaMała83:
    tylko ze ja mam jeszcze z 10 testow o czulosci 10ml ale kupione na allegro wiec i tak testa nie kupie

proponowałam betę, która jest w cenie testu- źle, potem padła propozycja ze strony testującej, że w poniedziałek zrobi bętę- znów zmiana zdania
    proponowałam odpuszczenie allegrowych testów bo są niewiarygodne- źle.
    wpisywanie na wykresie dowolnych wyników- usuwanie "-" wpisywanie "?" -

nie ogarniam tego. Paulina powiem wprost- mieszasz, tylko zupełnie nie znam przyczyny dla której to robisz. Zarzekałaś się, że w sobote nie zrobisz test- zrobiłaś, wynik wpisałas po czym usunęłaś, gdy lepiej doinformowane uzytkowniczki zaczęły pomagać w analizie wykresu zaczęłaś stosować własne "widzi mi się" wywaliłaś poprzednie obserwacje, co by wykres wyglądał bardziej interesująco. Wymagasz wręcz uwagi dot. własnego wykresu nakręacając laski tym, że zrobisz kolejny test. Założe się, że zrobiłaś dzisiaj test, ale minus Ci nie podpasował pod wykres więc go w ogóle nie wpisałaś.

Rozumiem, że bardzo chcesz mieć dzidzię i Ci z całego serca tego życzę. Ale wprowadzanie takiego bałaganu i wymaganie pomocy w analizie powoduje, że nie zyskujesz ani poparcia ani sympatii innych użytkowniczek, których "rugasz" gdy wyciągają ku Tobie pomocną dłoń.
    Traktowanie tego portalu jako kreowanie własnej rzeczywistości mija się z celem, ponieważ portal jest aby pomagać, a nie robić ludziom "wodę z mózgu"

.....tyle tytułem komentarza, więcej w tym temacie się nie będę wypowiadać..

Ps. Dawajcie laski jakiegoś plusa, bo robi się smutno :(((
    --
  4.  permalink
    jesli komus nie pasuje moja osoba no to nie musi wolny kraj nie rozumiem co niektorych dziewczyn a co do analizy pisalam do eksperta i tak jest poprawnie , chyba znikam na jakis czas bo juz mam tego troche dosc ze kazda na mnie najezdza a ze ja jestem niezdecydowana jeju taka jestem i mam prawo zmieniac zdanie kiedy chce to na tyle
    --
  5.  permalink
    Paulina nie przejmuj sie :)
    --
  6.  permalink
    ojej, strasznie płaczę z powodu usunięcie mnie z listy przyjaciółek....sory ale nie będę Cię wspierała w obłudzie....
    --
  7.  permalink
    pogoda jest straszna, 8 stopni i wieje...strach wyjść z domu :((
    --
    •  
      CommentAuthorMsKoko
     permalink
    test owulacyjny ujemy czyli czekamy
    •  
      CommentAuthorMsKoko
     permalink
    może jutro albo pojutrze zobaczymy :D nie ma co narzekać, jest dobrze
    •  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeMay 27th 2013
     permalink
    Dziewczynki ! Co tu za ruch :) sporo do nadrobienia mnie czeka :) miłego dnia 😘
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    witam z rana ......:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    witam, witam :) wreszcie słońce!
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    ja mam taki plan.....jak @ jutro nie zswita to testuje w środę.....ale znając życie jutro rano przylezie wściekła małpa....wiec zwyczajnie sie nie podniecam bo znajac życie tak będzie choć dziś liczylam juz na duży spadek....a tu góra i sporo....no ale nie ma co gdybac. jeszcze
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    doti, a Ty bierzesz luteinę?
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
    • CommentTimeMay 27th 2013 zmieniony
     permalink
    biorę tylko przez 5 dni od 22dc-26dc wiec tempka powinna juz spadac bo zawsze @ dostaję na 3 dzień po odstawieniu czyli wypada jutro godzinę wczesniej jak biorę lutka
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    hejka a ja dalej @ nie mam test w 30 dc negatywny dzis jest 40dc no i zapisalam sie do lekarza bo w lipcu mam laparoskopie a przez to ze @ sie spoznia to wszystko mi sie poprzesuwa:(
    -- p:
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    doti trzymam kciuki, ja wczoraj też pojedyncze malusieńkie plamienie miałam a dziś jeszcze @ nie przyszła więc czekam...Idę zaraz na usg tarczycy.
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    nie zartuje:(

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 27.05.13 10:05</span>
    czemu niby?
    -- p:
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeMay 27th 2013 zmieniony
     permalink
    endzi91 ale co nie żartujesz? bo ja nie łapię ostatniej twojej wypowiedzi... może bete zrób dla pewności bo jednej z forumowiczek sikance nie wychodziły a beta wyszła piękna ciązowa i ma fasolkę ;)
    --
    • CommentAuthorpetisu
     permalink
    Dzień dobry, podczytuję od jakiegoś miesiaca. :) Mam na imię Agata i na stanie 2 córki (7 i 4), trzecia ciążę poroniłam w lutym. Trwają prace nad kolejną.
    Chciałam powiedzieć, że mnie 3 razy sikańce wychodziły dopiero po tygodniu od terminu miesiączki.
    -- Łucja'06&Milana'09
  8.  permalink
    mi wyszło dzien przed spodziewana @ i w dniu spodziewanej @
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    no ja jeszcze testu nie robie choc pokusa wielka była ..............ale wczoraj był neg wiec czekam dalej pamietam że z pierwsza ciażą robiłam chyba tez pare dni po spodziewanej i wyszedł bladzioch
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    a no to zobacze dzisiaj zrobie ale watpie bo czuje sie calkiem normalnie...zreszta mialam bardzo niski progesteron w 20dc wiec watpie zeby cos z tego mogło wyjsc....a luteine mialam dostac od przyszlego cyklu dopiero
    -- p:
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    mi najtańsze testy z allegro wychodziły juz 8dni po owulacji. Wszystko zależy od stężenia hormonu i od tego kiedy dokładnie była owulacja:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorzuzanka79
     permalink
    a mnie dopadło przeziębienie:cry:
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    zuzanka współczuje, bo ja ciągle walczę i zasmarkana jestem , oczy załazawione, zakichana i tj nic nie było lepiej...

Wróciłam z usg tarczycy, jak to pan doktor powiedział : typowy obraz dla choroby autoimmunologicznej tarczycy czyli diagnoza już potwierdzona na pewno.
    --
  9.  permalink
    doti nawet jak wyjdzie blada kreseczka to bedzie znaczylo ze jestes w ciazy wiec 3mam mocno kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    doti no nie wiem kurcze bo biorę własnie tabletki na katar min. alergiczny i tez nie bardzo, pomaga mi otrivin od kataru.Katar niby jak alergiczny ale leki od alergii nie bardzo działają, nie wiem o co chodzi bo taki typowy przeziębieniowy też nie jest bo wysmarkać nie mam co....
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
    • CommentTimeMay 28th 2013
     permalink
    może ci niepomagaja te tabsy. alergiczne
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Nie wiem, chyba już lepiej tylko krople do nosa biorę i tyle.
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    eh co za pogoda
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    A u mnie biały, wodnisty glucik, co mnie dziwi w tej fazie cyklu:shocked:
    -- [*]
    •  
      CommentAuthordoti28
    • CommentTimeMay 28th 2013 zmieniony
     permalink
    ?:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorMsKoko
     permalink
    ten cykl zakonczy sie @ :sad: ja Wam mówie, bo niedość, że nic nie sprzyja prokreacji to jeszcze moja owulacja ma się do pupy :/

Treść doklejona: 28.05.13 22:03
    a co do przeziębien i grypy dobry ale smierdzacy sposób syrop z cebuli :D zawsze działa :wink:
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    piłam kiedyś ale na katar nie działa ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMsKoko
     permalink
    a na katar parówki ze świeżych ziół ;) np. pokrzywy, rumianku, mięty
    •  
      CommentAuthordoti28
    • CommentTimeMay 29th 2013
     permalink
    MSKOKO bęedzie dobrze :))

SZPILKAja sobie do kąpieli dodawalam olejek eukaliptusowy

hmm..... testu jeszcze nie robię poczekam do piątku bo zwyczajnie nie kusi mnie już aby zrobić nawet do gin ide we wtorek wiec mam czas aby dostac malpe albo 2 krechy
    --
  10.  permalink
    witajcie laskie @ dotarla :/ wypisuje sie narazie ze staranek moze od przyszlego roku zaczniemy staranka ale jak narazie bede odkladac takze zycze wam sukcesow w zaciazaniu :D
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Nie no muszę wymienić go na prawdę bo mnie dobija, ja nie lubię strasznie inhalacji od dziecka bo ciagle mi je robili ale olejek do kąpieli to dobry pomysł bo zawsze mam gorącą wodę aże mamy kabino-wannę to robi się tam parówka właśnie tylko ile mam wlać tych kropli?
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Paulina, przykro mi :( najważniejsze, że Ty jesteś optymistką i za to Cię podziwiam :)
    zaglądaj do nas!
    mam nadzieję, że jak wrócisz za rok to nikogo tu nie będzie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Paulinko - powodzenia kochana :*

Dziewczynki - czy którać z was się orientuje czy bromergon może powodować że cykl się strasznie skrócił (23 dni) mimo że owulka raczej była koło 16dc :/ Przykro i bo już nei wiem wogóle co się dzieje bo zwykle miałam cykle 29-33 dni a tu taka niespodzianka...
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Tinuś, bromergon chyba nie ma wpływu na długość cyklu bezpośrednio... chyba, że obniżył prolaktynę, przez co doszło u Ciebie do owulacji (kojarzę, że miałaś luf?) i dlatego cykl jest krótszy :)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Hmmm... faktycznie luf miałąm ale miałam nadzieję że plameinai zniknął po bromergonie ale neistety nie :/ A owulka jeśli była to mam wrażenie żę koło 16 dc bo 17 dc był skok już więc w takim razie strasznie krótka faza lutealna :/ ehhh...
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    owulka mogła być np 3 dni wcześniej a dopiero 17 dc skok i wtedy już nie wygląda to tak źle :) może musisz brać i bromegron i luteinę?
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    :) no włąsnie chyba zaraz pojadę odebrać wyniki progesteronu - ale robiłam wczoraj więc teoretycznie mógł już spaść przed @... ale i tak zobaczę. Ale przy lufie miałąm bardzo wysoko progesteron więc nie było sensu luteiny brac ale w sumie nie wiem jak teraz... że też nei może to być prostrze ;) Żałuję że jednak nie jestem ginekologiem ale teraz to już troszkę za późno ;)

Treść doklejona: 29.05.13 15:50
    wyniki progsteronu odebrane i wczoraj było 11,67 nmol/l (3,66 ng/ml) więc jak w fazie lutealnej więc chyba nie mogę zakwalifikowac tego jako już nowy cykl, nie ? No ale i tak nie jest za wysoki w porównaniu z tym który badałam ostatnio… ale czy lutkę się bierze jak jest w normie ? ehhh… help…
    --
    •  
      CommentAuthorMsKoko
     permalink
    Szpilka ja gotuje wode z ziołami ;) jest dużo lepsza niż z kroplami
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    to bym musiała gdzieś nabyć najpierw te zioła ale znam siebie nie będę tego robić niestety...

Tinamar nie mam pojęcia, nie pomogę ci choćbym chciała
    --
    •  
      CommentAuthorMsKoko
     permalink
    Szpilka możesz kupić np rumianek czy szałwie w torebkach i tak zaparzyć ;) nie jest już tak aromatyczne ale też pomaga :D można spróbować z zieloną herbatą :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.