Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorendzi91
    • CommentTimeJun 4th 2013
     permalink
    nie raczej:)testy byly negatywne na usg tez bylam...
    -- p:
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    @ po odstawieniu lutki przychodzi do 10 dni po odstawieniu jak. nieprzylezie to zrób test ( ja dostaje na 3 dzień ale w tym cyklu dostalam na 6 dzien po odstawieniu)
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    oby przyszla jak najszybciej bo czekam na laparo i chce to miec jak najszybciej zrobione:(
    -- p:
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    ja w jednym cyklu dostałam @ następnego dnia po odstawieniu, w innym dopiero po 3 dniach. Chyba nie ma reguły :)
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    no chyba tak ale zbiera mi sie juz na @ jest dobrze:)
    -- p:
  1.  permalink
    ok, jutro rano robię test. jak będzie negatywny to zapisuję się do lekarza. macie rację, ten cykl trwa już za długo trochę, ale przez te ostatnie opóźnienia, przez dłuższy czas po prostu nie zwracałam uwagi na to, że jeszcze go nie ma. a dzisiaj już 42 dzień...
    wiem, że co ma być to i tak będzie, więc się nie nastawiam i ogólnie staram się o tym nie myśleć. ciężko mi uwierzyć, że po 6 miesiącach starań, tak po prostu by się nam udało...
    •  
      CommentAuthorklarka
     permalink
    wlasnie to jest nasz najwiekszy problem, brak wiary ze sie uda.... to po co sie staramy... ja tez tak mam zaraz przed @ zawsze mysle " no i niby dlaczego teraz mialoby sie udac" no ale w sumie dlaczego nie? skoro chcemy skoro staramy sie... mysle ze trzeba zmienic podejscie, nie mowie zaraz zeby na wyrost sie cieszyc ale nie negowac szansy wierzyc do konca w innym przypadku po co wogole sie starac skoro na wstepie zakladamy kleske?? glowa do gory Chmurka jak nie teraz to nastepnym razem powtarzanie sobie ze sie uda zmienia sposob myslenia na pozytywny, jak umysl chce to i cialo pracuje lepiej a jedno bez drugiego nie funkcjonuje najlepiej. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Jestem tu Nowa,znalazłam Was przez przypadek i bardzo Mnie wciągnęło czytanie Waszych postów...ale nie to chciałam pisać...mam już dwójkę dzieci w wieku l.19 i l.11 i postanowiliśmy, że jeszcze jedno by się przydało z uwagi na fakt,że Mam Nowego Kochanego Męża i to byłaby taka wisieńka na torcie to Nasze wspólne Dziecko...niby ze Mną wszystko oki ale jakoś nie udaje się...owulacja występuje ale nic z tego nie wynika...od tego cyklu zaczęłam brać duphaston bo na ostatnim badaniu moja gin powiedziała że mam troszkę cieńką błonę macicy i moze to jest problem i zobaczymy czy on coś zdziała...robię testy owu kupione na allegro ale już mam 3 cykl gdzie nie potwierdziły 100% owulacji,gdyż kreseczka druga występuje ale nie w takim intensywnym kolorze jak ta pierwsza...śluz płodny pojawia się ale tylko 1 dnia a pózniej jest już bardziej taki wodnisty...dodam że mam skończone 39 lat i może to tez jest problem,wysłałam Męża na badanie nasienia i od 2 miesięcy jest na tzw.detoksie i wyniki powinny się poprawić...
    --
  2.  permalink
    klarka dzięki :* może rzeczywiście przesadzam, ale już tyle razy myślałam że się udało, a nic z tego nie było, że teraz boję się nawet wspomnieć o ciąży. 3majcie kciuki. dam jutro znać, ale i tak cały czas mam w głowie, że to tylko formalność, że jeszcze muszę poczekać na swoje szczęście.
    • CommentAuthoralutka24
     permalink
    hej dziewczyny :)
    niemam @ juz 2 miesiace zrobilam 4 testy w roznych odstepach i wszystkie niegatywne:( pobolewa mnie brzuch jajniki tak jak na @ ale go niewidac zanim pojde do gina chce z wami pogadac mam nadzieje ze ktorac pogada boli mnie krzyz nogi niewiem czy to ciaza czy nie moze ktorac z was tak mniala aa zadnych innych objawow niemam zadnych mdlosci nic wiec niewiem co juz mam myslec?

Treść doklejona: 04.06.13 14:20
    dziewczyny jestesie tam prosze was o pomoc
    •  
      CommentAuthorzuzanka79
     permalink
    moja koleżanka tak miała i okazało się ze ma torbiele także biegiem do gina. im wcześniej tym lepiej u niej udało się je rozgonić lekami
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    moja sis nie miała żadnych objawów ciąży poza tym że nie miala @ a byla w ciąży :) za dwa tyg rodzi !! okresu nie miala dwa mies zanim skapla sie że cos nie halo dodam że ma 35 lat i byla to jej pierwsza wizyta u gina
    --
  3.  permalink
    alutka - 2 miesiące to bardzo dużo! biegiem do gina. 4 testy w przeciągu tych 2 miesięcy powinny Cię już upewnić w tym że nie ma dzidziusia. a jeżeli nie wierzysz testom to będziesz musiała uwierzyć ginekologowi, więc i tak i tak musisz do niego iść :)
    •  
      CommentAuthorzuzanka79
     permalink
    a w jaki sposób to pomaga temu dziecku? tak z ciekawości pytam
    •  
      CommentAuthorklarka
     permalink
    alutka, nie ma co czekac do ginekologa biegiem!!!! czy bedzie powod do radosci czy do leczenia i tak trzeba gina zaliczyc a im dluzej czekasz tym potencjalnie wieksze szkody mozesz sobie wyrzadzic jesli jest cos nie tak.

Chmurka, 2-3 razy to bylam juz 100% pewna ze jestem w ciazy, wszystkie objawy mialam i okres mi sie spoznial a potem pupa i ...@ przychodzila. to jest naturalne dla nas kobiet jak czegos bardzo pragniemy to troche wyolbrzymiamy wszystko i jestesmy bardzi niecierpliwe. ja juz rok czekam a sa tu i takie dziwczyny co ze 3 lata, a w pracy mam kolezanke co juz od 10 lat sie stara. historii jest tak wiele jak wiele jest nas a kazda jest troche inna od reszty. jesli masz powazny zdiagnozowany powod to nalezy go leczyc jesli jestescie zdrowi to uspokuj umysl bo stres dziala bardzo zle na cialo i na ciaze. pozdrawiam
  4.  permalink
    klarka, ja właśnie jestem strasznie spokojna. sama nie wiem skąd we mnie ten spokój. po prostu, co ma być to będzie. będą 2 kreski to będę się cieszyć, będzie jedna to trudno. ale nie zmienia to faktu, że ten cykl trwa tak długo, że do lekarza muszę iść.
    Objawy... sama nie wiem. te kilka miesięcy wstecz to co miesiąc coś miałam, a teraz tylko ból jajników, trochę brzuch, wrażliwe piersi. tyle. i tak jak pisałam zero spinki.
    •  
      CommentAuthorfrezja1983
     permalink
    dziewczyny!! może któraś mnie pamięta, kiedyś cieszyłam sie z Wami moją ciaża, później płakałam z powodu jej straty....a teraz powracam ze wspaniałymi wieściami. jestem w 4 tygodniu ciaży!!!!!!!!wierzę ze skoro mi się udało, Wam musi sie poszczęścić tym bardziej
  5.  permalink
    doti - za dużo nerwów kosztowało mnie już ostatnie pół roku.
    frezja - moje gratulacje :)
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    wszystkim zafasolkowanym serdecznie gratuluje :)))
    --
  6.  permalink
    no w końcu jakieś plusiki :))
    gratulacje i dawajcie dziewczyny kolejne, bo boćki fruwają :)
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Gratuluję :) i poproszę o fluidki :)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    frezja gratulacje!
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    hej:)moze jeszcze mnie pamietacie...nie udzielam sie zbyt czesto... po 1,5 rocznych staraniach,w szóstym cyklu z clo,drugim po hsg i trzeciej IUI,( intuicja mi podpowiedziała zeby zrobic na niepękniętych pęcherzykach) 15 dni po inseminacji TEST POZYTYWNY!!!!JEST PLUS!!!nie wierze...:crazy::crazy::crazy::crazy:
    --
  7.  permalink
    Loren - moje gratulacje! :)
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    moje gratulacje dla zaplusikowanych i przyszłam zebrac fluidki i zaraze ciazowa :bigsmile:
    --
  8.  permalink
    niestety, test negatywny. dzisiaj zapisuję się do gina... zaczynam się bać tego, co może się ze mną dziać :(
    •  
      CommentAuthorlija
    • CommentTimeJun 5th 2013
     permalink
    gratuluję wszystkim plusikowym :) dbajcie o siebie, cudowny czas przed Wami :)
    Chmurka, bardzo mi przykro... Szybko do gina i na pewno znajdzie jakieś rozwiązanie!
    u mnie 27dc, brzuch boli na @, wczoraj byłam u ginki. Endo 14,3mm.
    Miłego dnia!
    --
    •  
      CommentAuthorzuzanka79
     permalink
    gratulacje dziewczyny w końcu jakieś plusy:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
  9.  permalink
    hej dziewczyny :) mam problema mianowicie spoznia mi sie @juz 54dzien nigdy mi sie nie spoznial mam co 28 dni.
    boli mnie brzuch tak jak na okres ale go niewidac wiem ze musze isc do ginekologa ale najpierw chce tutaj pogadac bo tyle sie naczytalam ze juz wariuje dzisiaj sie zapisuje.,ale na kiedy mi da niewiem . czy to mozliwe zeby testy wychodzily negatywne a moglabys byc w ciaze czytalam ze sie tak zdarza napiszcie dzieki

Treść doklejona: 05.06.13 08:56
    chce dodac jeszcze ze siusiam czescien niz siusialam,boli mnie jajnik i krzyz napiszcie moze ktoras tak miala a i test oczywiscie negatywny;( ale czytalam ze i tak sie zdarza
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    moim zdaniem nie jest możliwe żebyś była w ciąży a testy tak długo wychodziły negatywne...
    Tylko na badaniu lekarz stwierdzi co się dzieje, powodów może być mnóstwo.
    --
  10.  permalink
    hmmm ide wiec zapisac sie do niego zobaczymy co jest dzieki :)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    powodzenia ;) Nie ma co zwlekać i doszukiwać się w necie bo powodów może być mnóstwo, tak jak lija pisze, a lekarz stwierdzi co i jak ;)
    --
  11.  permalink
    ginekolog może mnie przyjąć dopiero 10 lipca :( a ja dotego czasu zwariuje ale zapisalam sie do mojej lekarki opowiem jej co i jak moze wtedy bedzie szybciej a lekake mam na 13 czerwca wiec musze wytrzymac ten tydzien zobaczymy :cry:
    •  
      CommentAuthorklarka
     permalink
    anulka strasznie dlugo ci kaza czekac a nie mozesz ginowi powiedziec co sie dzieje i zeby cie gdzies wcisneli wczesniej albo jako ostatni numerek?
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    dobrze że ja mam tak że ide kiedy chcem bo rejestracja tego samego dnia współczuję czekania
    --
  12.  permalink
    niestety nieda rady wczesniej twierdzi ze mozna poczekac ale za tydz ide do swojej lekarki moze ona mnie wcisnie jak jej powiem co i jak
    a bo ja niepisalam ja w pl niemieszkam tylko w barcelonie i trzeba czekac a za prywaciarza trzeba dac 100 euro wiec troszke szkoda takiej kaski no niby tak zdrowie najwazniejsze ae jednak to jets duzo pieniazkow wiec poczekam tydzien i zobaczymy :) dzis rano zrobilam test i znowu nic wiec juz niewiem nic co jest grane
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    może mialas dwa cykle bezowulacyjne pod rzad ja mialam tak prawie 3 miechy testy neg. a brak okresu przez 79 dni wywolywany lureina tylko ze mi zatrzymalo sie z powodu silnego stresu
    --
  13.  permalink
    no ja raczej stresow niemam wogole
    a okres zawsze mialam reguralny co 28 dni ( nigdy mi sie niespoznial) to jest 1-wszy raz taki i dlatego sie martwie bo niewiem dlaczego tak jest i jeszcze te testy masakra
  14.  permalink
    mimo negatywnych testow chcialabym byc w ciazy roznie to bywa znam pare przypadkow ze dziewczyny robily kilka testow i nic a poszly do lekarz i okazalo sie ze sa w 2 lub 3 miesiacu ciazy niewiem niewiem juz pomalutku zajoba dostaje :(:(
    •  
      CommentAuthorklarka
     permalink
    kurcze no mi sie raz zdazylo miec dwie owulacje pod rzad i brak okresu przez 50dni czy jakos tak ale bo jechalam z Holandi do Polski a potem na slowacje i znowu do polski w ciagu 2 tygodni, w sensie ja to zwalilam na podroz i czesta zmiane klimatu.
    a tak na marginesie sporo tu jest dziewczyn z poza Polski sama mieszkam w UK narazie a juz niedlugo do Australii sie przenosze:bigsmile: bede miala 8h roznicy wiec bede pisac jak bedziecie spac i odwrotnie:tongue:
    w sumie jesli nie masz bolu brzucha i nie masz dziwnych wydzielin z pochwy (brzydki zapach i dziwny kolor) to teoretycznie nie powinno sie nic zlego dziac
  15.  permalink
    test z krwi daje pewny wynik - mimo strachu najlepiej isc do lekarza:>
    Mnie też się zdarzało tak jak przedmówczyni - zachwiania dwa tygodnie w te lub we wte, stres tylko to potęgował...
  16.  permalink
    dziewczyny
    pamiętajcie, że stres tylko przeszkadza, ja już tyle czasu czekam na + i nauczyłam się nie poddawać i nie martwić, ciesze się każdym pozytywnym wynikiem jakichkolwiek badań, które lekarz mi karze zrobić, nie spieszę się i pamiętam o tym, że sprawy łóżkowe są przede wszystkim dla przyjemności a nie produkcji dzieci ;] nie stresujcie się, a na pewno każdej z was się uda, gratuluje przyszłym mamom i trzymam kciuki za siebie i za was, na pewno każda z nas kiedyś pochwali się pozytywnym testem :]
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Anulka, jejku, jak ja ci zazdroszczę że mieszkasz w Barcelonie ! Co ja bym dała żeby tam zamieszkać ! Moje ukochane miejsce na ziemi :)
    --
  17.  permalink
    niema czego zazdroscic hehehe niepowiem jest co zwiedzac ale jak ktos mieszka tu na stale to tylko praca dom Gary i tak wkolko :) i minus taki ze na gina trzeba dlugo czekac :cry:
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Francuzka 1989 nie moge ci odpisac na priv bo nie mam wykupionego konta.ja staralam sie 1'5 roku,u nas problem byl ze slabym nasieniem,mala ilosc i do tego duzo bez ruchu.gin stwierdzil ze nie mam szansna naturalne zajscie w ciaze:-(w sumie leczylam sie pol roku u tego gina,podobalo mi sie ze konkretnie bierze sie do rzeczy i juz w pierwszym cyklu mialam IUI na stymulowanym cyklu clo i pregnylem.udalo sie na krotko:-(ogolnie za inseminacje placilam 450zl,niemialam robionych zadnych badan,jedyne badanie oprocz monitoringu to hsg,na wlasne zyczenie bo stwierdzil ze jak mam jedno dziecko to wszystko ok.tylko ze moje dziecko ma 13 lat a ja juz mloda nie jestem:-(ta iui miala byc ostatnia,nie wiedzialam czy jest sens wydawac kase u tego gina,czy isc do innego ale chcialam wykorzystac ten czas po hsg.jesli masz jakies pytania pisz smialo:-)z calego serca zycze ci zeby sie udalo:-)
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
    • CommentTimeJun 6th 2013
     permalink
    witam z rana w ten pochmurny poranek ktoś testuje w tym tygodniu??
    --
  18.  permalink
    witam sie i ja gratuluje tym co zaciazyly ja dipiero z wyrka sie zwlekalm
    --
  19.  permalink
    czes dziewczy co tam u was bo umnie bezzmian niestety:sad:

Treść doklejona: 06.06.13 12:07
    musze cos napisac niewiem czy to mozliwe czy juz fiksuje a mianowicie boli mnie brzuch jak na @ i ciagle go niema przytylam duzo chociaz jem tak jak zawsze nic nowego niewiem czy to przez brak @ bo jakby niepatrzyl to tez daje swoje
    ale wiecie co jest najlepsze ze tam w srodku mi cos mowi ze mam juz dzidzie w brzusiu niewiem czy fiksuje czy co ale oby tam byla naprawde :smile:
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    zanettt86 powodzenia życzę aby było szybko bo wiadomo nikt nie lubi czekać :wink:

anulka2013 zrób testa bedziesz pewna sikańca ale trzymam ciuki bys sie nie myliła :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Wrcóciłam od gina i mam 3 pęcherzyki dorodne ;) Zobaczymy co z tego wyjdzie...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.