Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeJun 12th 2013
     permalink
    Loren ja juz mam pregnyl 3 raz i chyb teraz najbardziej mi dokucza przez te mega nudności a zwiększony ból jajników poczytałam że może być przez clo a one i tak mnie nie oszczędzały wcześniej...
    Doti jakby co to ci pomogę ten tyłek skopać ;)
    --
  1.  permalink
    Hej dziewczyny, i ja chciałabym dołączyć do tego tematu :)Tak w skrócie, nigdy nie miałam problemów z okresem do grudnia 2012 kiedy to miałam ostatni normalny okres potem nic do kwietnia!!Potem miałam w maju i na razie nic nie wiem.Mieszkam w Uk, lekarze nic nie robią, mówili tylko, że mam pewnie pcos i że będę miała problem z zajściem w ciąże.Po wielu płaczach nerwach, wybrałam się dzisiaj do Londynu do polskiego gina, który wykluczył pcos i zlecił wszystkie badania krwi, w innych dniach cyklu.Wlącznie z tymi na na tarczycę.W lewym jajniku, jest pęcherzyk 1, 3 cm, ostatni cykl trwał 49 dni, więc jest szansa, że ten dojrzewa, dzisiaj jest 23 dc. Aczkolwiek, ostatnio nie dochodziło do owulki, robiłam testy od kwietnia, więc i tym razem może się skończyć na niczym :( Lekarz mówi, że jeśli to hormony, np za wysoka prolaktyna, to ten pęcherzyk nie pęknie, więc...
    Ale czekam i robię dalej testy może się tym razem uda!!!Już mam dość sikania na te wszystkie testy...
    • CommentAuthorMagdzikk10
    • CommentTimeJun 12th 2013
     permalink
    Dzis byłam u lekarza i nie ma pecherzyka mimo ziolek. Przepisal mnie do swojego kolegi lekarza ktory bedzie mnie stymulowal jakimis mocniejszymi hormonami pod scisla kontrola. Na chwile obecna znowu kazal mi brac metformax i pyyanie moje w zwiazku z tym czy te ziolka moge pisc z metformaxem i z parlodelem?
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeJun 13th 2013 zmieniony
     permalink
    ja starałam się brac castagnus oddzielnie od innyk leków ale stwierdziłam że na razie poczekam z ziołami bo mam za dużo tych wszystkich leków i letroxu nie mogę z innymi od ginekologicznych najlepiej 3h odczekać potem znowu od innych więc wychodziło na to że muszę nosić leki ze sobą i na godziny uwarzać, gubie się w tym, za dużo dla mnie ;)
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
    • CommentTimeJun 14th 2013
     permalink
    witam dziewczyny zgupialam dzisiaj mam 15 dc noi czulam takie napiecie w podbrzuszu i wogole trudne do okreslenia bo dziwny ból jakby chcialo mi się siku a niemoge zrobic potem jakby cos peklo i duzo przezroczystego sluzu z nitkami krwi .zastanawiam sie czy moze mialam ból owulacyjny ?? może pecherzyk pękł odrazu po tym serduszko poszło hmmm.... niewiem co myśleć:bigsmile:

chyba że se wkrecam coś no wypadalaby owu....
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Dziewczynki, czy znacie jakieś sposoby bez recepty na jakieś zapalenia. Strasznie mnie swędzi chociaz nie piecze specjalnie. Ale jakas tam spuchnięta sie czuję i biały śluz mnie zalewa jak nigdy ale bezwonny. Lekarz dopiero możliwy w poniedzialek a i tak nie wiem czy nawet wtedy dam rade a do tego czasu chyba zwariuję :'( i o serduchach nie ma mowy. Masakra jakas :'(
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    bez recepty:confused:
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    tantum rosa:)spruboj sobie mi pomogło:)
    -- p:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    dzięki;) Nie wiem cy jednak mimo wsytsko nie napadnę dzisiaj męża bo zbadałam szyjkę i mięęka bardzo wysoko i otwarta - i już żadne argumenty na mnie nie zadziałają ;)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    jest maść ale nie pamiętam oczywiście nazwy bez recepty bo ostatnio mi gin mówił, myślę że jak zapytasz panią w aptece to ci powie.
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    Tinusiu Clotrimazolum krem jest bez recepty :) powinno Ci ulge przyn iesc i tantum rosa
    --
    •  
      CommentAuthorLusia29
    • CommentTimeJun 15th 2013
     permalink
    Witam! Jestem tu nowa , ale potrzebuję wsparcia!:wink: Staram się o dziecko 4 miesiące, niestety bez skutku, dziś mój 28 dc i było pięknie do 7 rano... a teraz znów piersi miękną a wiem ,że wtedy to klapa:sad:
    Mam już córeczkę niespełna 3 letnią i bardzo chciałabym żeby miała rodzeństwo... z jednej strony uważam , że wyszukiwanie objawów to kompletna głupota a jednak nie mogę się powstrzymać:shamed: pozdrawiam!
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeJun 15th 2013
     permalink
    o właśnie clotrimazolum , skleroza nie boli hahah

Lusia29 będziemy trzymać kciuki za kolejny cykl
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeJun 16th 2013
     permalink
    Dzięki :) w końcu znalazlam w szufladzie masc primafukor i chyba jest lepiej:) to cos podobnego chyba do croyrinazolum.
    lusia, witaj i powodzenia :) kazda doszukuje sie wszelkich objawów mimo ze wie zze są takie same jak przed @ ale to jednak silniejsze od nas. :)
    --
  2.  permalink
    jednak wróciłam :D pragnienie 2 dziecka jest silniejsze:cool:
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
    • CommentTimeJun 17th 2013
     permalink
    u mnie w tym cyklu nic nie będzie przez chorobę mimo pizytywnego testu ovu który wyszedł raz w życiu tak pięknie eh uwazam że te całe starania nalezy o kant tylka podłożyć i tyle .....ovu zwyczajnie nie bylo i niebedzie o czym sie dowiem i tak 19 czerwca :( mam dość
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Kochana, trzymaj sie. Rozumiem doskonale co czujesz. Na pewno niedługo się uda, zobaczysz :-*
    --
    •  
      CommentAuthormadziik1983
    • CommentTimeJun 17th 2013 zmieniony
     permalink
    Doti - nie lam sie, bedzie dobrze. Masz juz cócie a drugie bobo to kwestia czasu, niestety tak jest, ze jedni "zaskakuja" od razu, a jedni nie.. ja pol roku sie staralam.
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    doti rozumiem cię, zrób sobie monitoring będziesz wiedziała wtedy coś więcej bo tak jak w tym cyklu u mnie jakby go nie było to byłby uznany jako bezowulacyjny a do tego żeby było śmieszniej dziś tempka spadła mi poniżej lini podstawowej a na @ za wcześnie...
    --
    •  
      CommentAuthorTomira
     permalink
    Szpilka, gdzieś czytałam, że spadek temperatury po owulacji to może być zagnieżdżenie! Sprawdź sobie, ja też zaraz poszukam info.
    -- Gniewuś 10.08.2015
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Doti monitoring powinnaś mieć od 10 dnia do końca cyklu co 2-3 dni by była pewność że owu nie było, tj mój lekarz powiedział jeżeli się nie zrobi tak nie ma pewności że nie było owu, gdyby u mnie odpuścił w tym cyklu 37dniowym to też byłoby że owu nie było a była. Nie łam się, choć jest ciężko, zrób na maxa jeden cykl monitorowany tj mówię to zobaczymy. Jak nie dostaniesz clo i będziemy razem go łykały ;)
    Co do mnie to wiem o zagnieżdzeniu ale chyba tempka nie spada aż poniżej lini i tak na prawdę nie napalam się na to, nie bardzo biorę to pod tym kątem by się nie rozczarować za bardzo.
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Hm... ale wydaje mi się że tak czy siak powinnaś sobie hormony ustawić bo coś nie tak w organiźmie chyba no ale może odpuść jak czujesz taką potrzebę, odpoczniesz i zobaczysz
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Dziewczyny spójrzcie proszę na mój wykres,jest jakiś dziwny wogle temperatura mega niska,kiedyś jak sobie mierzyłam była zdecydowanie wyższa niż jest teraz.Dzisiejszy taki spadek temperatury może być spowodowany np tym że była mierzona 30 min wcześniej niż zwykle???
    --
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    U mnie dzis 9dc... Od czwartku mam robic testy owu, w piatek ide na estradiol, a w drugiej polowie cyklu na progesteron i prolaktyne... Kurcze, znowu mam nadzieje, ze moze tym razem... :(
    •  
      CommentAuthordoti28
    • CommentTimeJun 18th 2013
     permalink
    stoje dzisiaj na rzesach normalnie!! tak spać mi sie chce.....
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    łoj wiem jak to jest, ja tez tak miewam...ide się ogarniac, po prezent dla M a potem na masowanko ;)
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    a ja dzisiaj 13dc i w tym cyklu nic nie bedzie nie ma zadnego pecherzyka:(ale co tam trzeba sie wyluzowac chociaz jeden miesiac:)
    -- p:
    • CommentAuthoranulka2013
     permalink
    hej dziewczyny :D cay czas jestem z wami chociaz nic nie pisze ale mialam dola juz mi sie mozg lansowal z tych wszystkich forach :(
    a wiec bylam dzis u gina i zrobila mi test z moczu ktory pokazal ze nie jestem w ciazy:( w czwartek mam pobranie krwi zobaczymy co jest grane szkoda ze to nie dzidzia:(:(
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    anulka trzymam kciuki jeszcze bo może test nie wychodzi więc szansa jeszcze jest.

endzi91 a dlaczego już mówisz że nie ma pęcherzyka przeciez nie każdy musi mieć w 13 dniu. Zobacz sobie moje cykle te wcześniejsze a szczególnie ten 37dniowy. Tj pisałam, póki gin nie zrobi ci monitoringu przez cały cykl to nie można mówić o tym że owu nie było, bo mogła być ale późna.
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    bylam na monitoringu wczoraj i juz w tym cyklu nie bede szla a niech sie dzieje co chce w nastepnym cyklu mam laparo wiec tym miesiacem sie tak bardzo nie przejmuje lekarz powiedzial ze po laparo dzieci same sie beda robic wiec jestem dobrej mysli:)a w tym cyklu urlop i luzik:)
    -- p:
  3.  permalink
    jeju jeszcze 9 dni czekania :/ osiwieje
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    PaulinaMała ja też ale coś jajniki mnie bolą raz jeden raz drugi więc czarno to widzę...

endzi91 jak coś to po tej laparo zrób sobie porządny monitoring ;)
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    wiem wiem do tej pory chodzilam kilka razy w cyklu i nawet jajniki raz na kiedy pracuja same bez lekow ale w tym cyklu lipa ale to nic:)
    -- p:
    •  
      CommentAuthorzanettt86
    • CommentTimeJun 19th 2013
     permalink
    hej dziewczyny w ten upolny dzień:) Coś mam jakieś przeczucie że nie bedę miec owulacji,lekki wzrost temperatury dzisiaj był śluz jest lekko rozciagliwy i wodnisty ale testy ow cały czas negatywne wychodzą.Wogle ten cykl jakis taki dziwny podolewa mnie od samego poczatku brzuch jak by na okres ;/
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    witam tez w ten upalny dzien u mnie też kiszka po chorobie i antybiotykach zozwalilo sie wszystko dobrze że lutek wejdzie za dwa dni to za tydzien skonczy sie ta wielka masakra....a bylo tak pieknie...do 16 dc ....dzis ide do gina w sumie tylko po cos do odbudowy flory bakteryjnej bo sluzu nieplodnego mam zero !! i dlatego mysle że to infekcja bo nigdy tak nie mialam .
    --
  4.  permalink
    jezu 5 dni i bedzie moze wiadomo czy sie udalo :/
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    wróciłam od gina mam pecherzyk 21 mm podobno piekny wiec kazała działać ja myslalam ze juz kicha z cyklu poszlam tylko dlatego żeby zobaczyla czy niemam infekcji no wiec mam śluz plodny dlatego jeszcze niema nieplodnego jest drugie podejscie do owu ....no to działamy!! gdyby nie to odpuscilabym se ten cykl
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    doti28 i teraz powiem: a nie mówiłam? Oj ty nastepnym razem jak ci kopala w dupkę zasadzę to zobaczysz ;)

PaulinaMała pewnie w niedziele
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    doti28 trzymamy kciuki :)
    --
  5.  permalink
    doti no widzisz no to serduszkujcie :D zaciskam kciuki
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
    • CommentTimeJun 20th 2013
     permalink
    U mnie dziewczyny chyba cykl bezowulacyjny :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    oj przestańcie z tymi cylkami bezowulacyjnymi bo zaczne was lać po kolei :devil:
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    moj tez bezowulacyjny no ale ja nie biore w tym cyklu zadnych lekow wiec co sie dziwic...
    -- p:
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    ENDZI91 udostepnij wykres bo nic niewidac SZPILKA powinna nas wszystkie lać po lebach za to gadanie......
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Szpilka27 sama zobacz na mój wykres testy robie dwa razy dziennie i negatywne :|
    --
  6.  permalink
    zanetta86 u ciebie jest jeszcze przed owulacja i skokiem spokojnie po co sie tak nakrecacie kazda z osobna :P
    ja tez bede bic :P
    wyluzowac i nie wkrecac sobie nieziemskich rzeczy :P
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    i kto to mówi ;p
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    doti28 nie mam tu wykresu bo nie przedłuzałam konta:(odebrałam dzisiaj wyniki posiewu z szyjki i wszystko oki:)musialam taki zrobic przed laparo.
    -- p:
  7.  permalink
    w 100% zgodzę się z Lija :D
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Postaram się myśleć pozytywnie ale to już 16 dzień cyklu ;/Dzisiaj jeszcze zaciagne M do przytulania bo my na dziewczynkę to przed ow
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.