Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    doti trzymam kciukasy i czekam na efekty
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeJun 20th 2013
     permalink
    zanett widziałam ale poczytaj sobie temat o testach owu i zobacz jakie ja miałam z nimi jaja, sprawdziłam 3 firmy i tylko jedna była zgodna z monitoringiem.
    --
    • CommentAuthoranulka2013
    • CommentTimeJun 21st 2013
     permalink
    hej dziewczyny jak juz pisalam okresu brak 3 miechy testy negatywne wczoraj pobrali mi krew wyniki 28 czerwca dopiero dzis poszlam zrobic usg i dadza wszystkie wyniki mojej gin wiec musze poczekac a najlepsze w tym wszystkim to ze jak poszlam na usg to dostalam @ :( wiec napewno nici z dzidzi moze innym razem bedzie w lipcy jedziemy do pl wiec jakis relaksik bedzie oderwiemy sie od codziennosci i zobaczymy co bedzie a starania dalej beda nierezygnujemy o nie
    •  
      CommentAuthorzanettt86
    • CommentTimeJun 21st 2013
     permalink
    Dziś tempka znowu spadła co mówicie?
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
    • CommentTimeJun 22nd 2013
     permalink
    Jaka tempke dzisiaj wpisać dziewczyny,szłam spać o 3(trochę popiłam z koleżankami).O 9 się przebudziłam zmierzyłam 36,32 nie wstawałam zasnęłam i o 11 przed wstaniem bylo 36,54.Zrobiłam test i jest jasna druga krech ale niby piszą ze jak jasna to negatywny wynik.
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    każda temperatura mierzona jak się pójdzie spać po 24.00 i mierzy w innej godz niż zazwyczaj jest zakłóconą więc chyba bez różnicy, a do tego piłaś więc tym bardziej. Możesz wpisać tą z 11.00 bo była po dłuższym spoczynku.
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Dzięki więc wpisze temperaturę z 11 ale zaznaczę zakłóconą
    --
  2.  permalink
    zaneta jesli jest 2 kreska blada jest cien cienia oznacza ciaze wiec calkiem mozliwe ze jestes w ciazy
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeJun 23rd 2013
     permalink
    słoneczko ale zanettt pisze o teście owu ;)

u mnie dupa...
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    szpilka27 ja jeszcze trzymam mocno kciuki!U mnie dzisiaj temperatura 36.6 test owu robiłam rano kreska jest trochę ciemniejsza niż była wczoraj,ale na moje nie mam jeszcze sluzu płodnego.Mam nadzieje że tym wczorajszym przytulaniem nie przedobrzylismy na córke.
    --
  3.  permalink
    aha sorki to nie wiem bo ja nigdy nie robilam testu owu to zwracam honor
    --
    •  
      CommentAuthorAnabella2013
    • CommentTimeJun 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj jestem około 4-5 dpo (robiłam testy owulacyjne) jak wiadomo nie ma pewnośći, że do owulacji doszło ale mam nadzieję. Jak pisałam wcześniej moje cykle są strasznie pokręcone od początku tego roku. Aczkolwiek ok tygodnia przed owulacją ginekolog widział dominujący pęcherzyk. Ale do rzeczy, od jakiś dwóch dni moje piersi się lekko powiększyły, nabrzmiały (zawsze tak mam przed okresem ale nie tak wcześnie), mój partner sam zaobserwował tą zmianę, więc to pocieszenie dla mnie ,że się nie nakręcam. Mam bóle krzyża od dwóch dni, pobolewania jajnikó i dół brzucha jak na okres. Dzisiaj najbardziej czuję jakbym miała dostać okres. Byłam u koleżanki i nagle zrobiło mi się strasznie słabo i zaczęło mi się kręcić w głowie. Przyjechałam, więc do domu, zjadłam, bo myśłałam, że to może z głodu.Ale podczas wizyty w toalecie zauważyłam trochę krwi z białym śluzem. Wystraszyłam się, że to okres tak wcześnie...Moje cykle są strasznie rozregulowane , ostatni trwał 49 dni, a tereaz jeśli owulację miałam ok 18-19 czerwca powinnam dostać ok 2-3 lipca?Czy możliwe, że cykl mógłby się tak skrócić i to okres czy to może implantacja?? Strasznie się boję, że znowu się nie uda, proszę o jakieś rady, wiele z Was jest tu doświadczonych w tym temacie. Dzięki i życzę wszystkim owocnych starań! :wink:

Treść doklejona: 23.06.13 17:22
    [quote=zanettt86][/quote]

W teście owulacyjnym testowa kreska musi być takiego samego intensywnego koloru jak ta kontrolna albo nawet ciemniejsza. Jeśli jest blada to owulacji nie będzie w najbliższym czasie.

Sorki, nie wiem jak zacytować wypowiedz zanettt86 :)
  4.  permalink
    Dziewczyny pomóżcie :( Zaczynam krwawić jak w pierwszy dzień miesiączki, a powinnam dostać za około 9-10 dni pocieszcie mnie, że i tak może wyglądać ta implantacja ...Albo pomóżcie zrozumieć czy mozliwe by było aby ostatnia faza cyklu tak się skróciła?? :(
    •  
      CommentAuthorTomira
     permalink
    Anabella2013 skoro miewasz rozregulowane cykle, to wszystko jest możliwe. Może idź, skoro dzisiaj niedziela na pogotowie, zgłoś im, że podejrzewasz ciążę, to chyba badanie krwi przynajmniej powinni Ci zrobić. (W sensie zgłoś się z krwawieniem z dróg rodnych). I wtedy będziesz wiedzieć co się dzieje.
    -- Gniewuś 10.08.2015
  5.  permalink
    Tomira, ja mieszkam w UK tutaj nie uznają ciąży do 3 mca. Nie pomijając faktu, że od pół roku mam takie problemy z okresem i nawet do ginekologa mnie nie wysłali. Musiałam jechać prywatnie do Londynu do polskiego lekarza.Załamę się jeśli to okres :( Ale dziękuję bardzo za odpowiedż.
    •  
      CommentAuthorTomira
     permalink
    Nie wiedziałam, to oczywiście komplikuje sprawę. To jeszcze przyszło mi do głowy inne wyjście. Nie wspominać o okresie ani ciąży, tylko o krwawieniu. A to może być od wszystkiego w zasadzie. Ty się też nie musisz znać przecież, a oni są od tego, żeby pomagać. Chociaż przy zagnieżdżeniu chyba raczej jest plamienie, a nie krwawienie jak w pierwszym dniu @. To może spróbuj poszukać dyżuru ginekologicznego w jakiejś prywatnej przychodni?
    -- Gniewuś 10.08.2015
  6.  permalink
    Tomira, uwierz mi tutaj opieka lekarska jest beznadziejna, jesli pójdę do szpitala spędzę tam jakieś 4 h na czekaniu i wyślą mnie do domu bez badania z paracetamolem. Wylądowałam na pogotowiu w zeszłym miesiącu co prawda z innym problemem ale nawet mnie nie zbadali. Poza tym jesli się udało to myślę, że nawet by jeszcze nie wykryli zarodka jestem przecież około 5 dni po owulacji...A co do tego plamienia/krawawienia to właśnie różnie dziewczyny piszą, niektóre mówią, że trwały dwa dni, niektóre, że widziały tylko kropelkę...Myślałam, że może któraś z Was to "przerabiała" i coś podpowie. Wiem, że trudno cokolwiek poradzić na odległość ale zawsze lepiej z kimś porozmawiać :)
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    To ja już nie wiem wzrost temperatury był,wcześniej testy wychodziły bez żadnej krechy więc myślałam że to już to.
    --
    •  
      CommentAuthorTomira
     permalink
    Tak, ja rozumiem, że na hCG może być bez sensu robić test ale myślałam raczej, że może też oprócz hCG i z innej strony się można dobrać do sprawy. Może są jakieś inne badania krwi, które by pośrednio dały odpowiedź na pytanie co się dzieje. A jeśli owulacja nie była 5 dni temu a dużo wcześniej? Doradzam tak, jak sama bym próbowała sobie pomóc. Ja bym się nie bała zagnieżdżenia, a raczej poronienia. Myślałam o tym, że jeśli to @, to szkoda. Jeśli zagnieżdżenie, to dobrze. Ale jeśli to coś gorszego, a starasz się przecież, no to może dają coś na podtrzymanie.
    -- Gniewuś 10.08.2015
  7.  permalink
    Dzięki Tomira, ja robiłam testy owulacyjne, więc owulacja powinna być około 4-6 dni temu jeśli już tak zaokrąglić, więc raczej nie wydaje mi się, że jeśli by ona wystąpiła jest możliwość wystąpienia okresu tak szybko. Z tego co czytałam na jakimś forum, wypowiedż eksperta, nie ważne czy ktoś ma regularne czy nie cykle ta ostatnia faza cyklu zawsze trwa około 12-16 dni. Nie wiem jak to jest jeśli np. do owulacji nie doszło?Może wtedy ten okres przychodzi szybciej.Moja przyjaciółka tutaj była w ciąży w 7-8 tygodniu ciąży i krwawiła miała ogromne bóle brzucha i Ją odsyłali do domu z paracetamolem, kazali odpoczywać i robić testy co pare dni. Poroniła, nie dali Jej nic na podtrzymanie, bo to ni ebyła dla nich jeszcze ciąża. Więc wiem, że nic by mi nie pomogli w moim przypadku, nie pomagają uregulować moich cykli odsyłali do domu, już nerwy mam zszarpane przez nich. Aczkolwiek Twoje rady są mądre gdybym była w Polsce zaraz bym była u lekarza na drugi dzień.Jak narazie nie krwawie mialam jednorazowo dosyć dużo krwi przy załatwianiu i narazie cisza. Oby nic poza tym już się nie pokazało. Mam tylko takie ćmienie w podbrzuszu i jajnikach jak na okres, jak podczas pierwszych dwóch dni okresu.
    •  
      CommentAuthorTomira
     permalink
    Jeszcze mi się coś tam przypomina w sprawie długości fazy lutealnej. Powinna mieć nie mniej niż 10 dni, i chyba nie więcej niż 16. Powinna też być tej samej długości u danej kobiety. Ale (!) to chyba jeśli nic się nie dzieje i hormony są ok. Zdarza się niedomoga lutealna - wtedy są plamienia i zbyt krótkie fazy lutealne chyba. Może jutro zbadaj progesteron i zrób hCG? Szkoda, że nie ma akurat doświadczonych forumowiczek, ja dopiero raczkuję w tym temacie.
    O zobacz tutaj:
    http://wiki.28dni.pl/abc_progesteronu_i_duphastonu
    -- Gniewuś 10.08.2015
  8.  permalink
    Dzięki za info zabieram się za czytanie. Odkąd mam te problemy z okresem nie miałam jakiś dziwnych plamień no ale kto wie co tam się dzieje.Co do zbadania progesteronu i hcg to nie mam jak tutaj!Nie będę zaśmiecała tego wątku ale w skrócie lekarze myśleli, że mam pcos, pisałam o tym tutaj http://forum.28dni.pl/discussion/202/26/pcos-zespol-policystycznych-jajnikow/#Comment_579786 i po zbadaniu zaledwie estradiolu, progesteronu, testosteronu stwierdzili, że to właśnie to. Nie zbadali nawet hormonów tarczycy nie mówiąc o fsh czy lh...Długa historia.Dopiero wizyta prywatna u polskiego gina wyjasniła, że nie mam pcos, bo wszystko mam zdrowe w środku, tylko, że macice mam podobno małą. Już nie wiem co robić :( jak byłam w zeszłym tyg u lekarza znowu mnie odesłał do drugiego, nawet nie chciał mi badań krwi zrobić, a, wizytę do lekarza mi chcieli dać dopiero na 15 lipca.Czyli znowu miesiąć czekania. Poczym zanim on by mni ena badania wysłał, czekanie na okres, kolejny miesiąc itd itd. Stąd moje problemy trwają już pół roku, a ja dalej nic nie wiem. Powiedzieli mi tylko,że do ginekologa nie wyślą mnie wcześniej niż po dwóch latach starań, więc to Ci może dać obraz jak oni tu traktują pacjentów...
    •  
      CommentAuthorOlenka01
     permalink
    Anabella skoro nie możesz nic wydobyć od swojego GP może postraj się zarejestrować do innego, albo zmień przychodnie. Ja u siebie nie czekam na żadne wizyty, no chyba że sama poprosze o wizyte za pare dni. Jak chodziłam do mojej GP z wykresami z 28 i mówiłam o objawach itd nie robiła problemów. U mnie okazało się ze to problem z prolaktyna i wkrótce miałam okres co 15 dni. A co do do Twojego pytania o cykl bez owu, cóz u mnie na wykresie nawet bezowulacyjny wyglada perfekt, również testy owu pozytywne wyszły w takim cyklu. Ale jak zbadała mi doktorka krew w 21 dniu to progesteron 13nmol/L, czyli brak owu.
    skierowanie do gina dostałam dopiero jak prolaktyna sie uregulowała.
    -- []
    •  
      CommentAuthorzanettt86
    • CommentTimeJun 24th 2013
     permalink
    Ja dzisiaj spadek z 36,6 na 36,15 masakra nie rozumiem tego cyklu :/
    --
  9.  permalink
    chyba sie udalo
    http://imageshack.us/photo/my-images/546/m2jl.jpg/
    jutro powtorka tesciora :P
    --
    •  
      CommentAuthorTomira
     permalink
    Paulinaaaaaaa ja tu widzę cień kreski!! U mnie było zupełnie "nic" w tym miejscu. Bardzo się cieszę, czekam na następne zdjęcie z jutra!!! Ale super!!
    -- Gniewuś 10.08.2015
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    No ja też widzę cień kreski :)

Treść doklejona: 24.06.13 14:39
    http://imageshack.us/photo/my-images/838/0wxc.jpg/ To jest zdjcie moich testów owu,wcześniej wychodziła tylko jedna krecha
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    zanettt86 moim zdaniem wszystkie testy nadal negatywne. Co do testu, to temperatura z 19dc pewnie będzie zakłócona, owulacja raczej przed Tobą.
    --
  10.  permalink
    Zanettt86
    Wydaje mi się, że testy wskazują na to, że owu jakby dopiero się zbliżała. Tempka spadła, więc to dobry znak. Albo będzie cykl bezowulacyjny :(
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Jest tu dzisiaj ktoś?żeby spojrzeć na mój wykres i foto testów
    --
    •  
      CommentAuthormonii9797
    • CommentTimeJun 24th 2013 zmieniony
     permalink
    a dzisiaj wieczorem zrobilas test?mi tez sie wydaje ze jestes przed owu a test lh dodatki wyjdzie teraz wieczorem albo jutro wieczorem napewno
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ale sucho jest bardzo tylko w środku śluz biały i gęsty
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ale czy przy takim śluzie plemniki mają szanse przeżyć bo my staramy się o dziewczynkę to przed owu musimy się przytulać.robiłam chwilę temu test i kreska wyszła jaśniejsza niż rano mniej wiecej jak w 17dc
    --
  11.  permalink
    doszła @ :(
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
    • CommentTimeJun 25th 2013
     permalink
    no ej nieżartuj? nierozumiem tylko dlaczego wychodza ci cień cienia przed @ może masz za cienkie endometrium ??bo to juz nie pierwszy raz .a juz sie cieszylam że choc jedna zafasolkuje...
    --
  12.  permalink
    no niestety to prawda ze juz ktorys raz z koleji mialam kreske ale po czasie a ta ladnie od razu wyszla :( brzuch nawala :(
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    hej mialam niby cykl bezowulacyjny bylam na monitoringu w 12dc i nie bylo dominujacego pecherzyka ale tempke mierze i dzisiaj 20dc i wzrosla z 36.2 do 36.5 co o tym myslicie moge miec owulacje???
    -- p:
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    mozesz mieć owulacje bo nie sprawdziłaś całego cyklu to że nie miałaś w 12dc pęcherzyka nie oznacza że np. w 24 nie będziesz miała owulacji, dlatego monitoring robi się cały cykl a nie jeden dzień, gin powinien ci był to powiedzieć...
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    szpilka ja wiem o tym ze caly czas i gin tez tylko mam w lipcu laparo i odpuscilam czerwiec dlatego nie mialam dalej monitoringu...ale wlasnie dzis rano ta temka mnie zdziwila:)
    -- p:
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Mi tempka wczoraj spadła dzisiaj wzrosła ale za to sluz jest nie taki jak na owu.
    PaulinaMała83 przykro mi :(
    --
  13.  permalink
    co tu tak ucichło??
    Gdzie są plusiki???
    :(((
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
    • CommentTimeJun 26th 2013
     permalink
    Dokładnie patrze kilka razy dziennie i nic
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    U mnie beta 0 :(
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    nie ma plusików :( u mnie 1dc :(
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    ten czerwiec to taki jakis kijowy jest ....
    SZPILKA po twoich zmarnowanych 4 pecherzykach juz nie wierzę w nic..
    TINAMAR eh lipa nastrój adekwatny do pogody czyli smutno i mokro i be:sad:
    --
  14.  permalink
    faktycznie jakiś kijowy ten czerwiec. W zeszłym roku naliczyłam 15 ciążowych cykli w czerwcu, a teraz? masakra jakaś serio....
    dziewczyny a może pomyślicie nad "cudowną herbatką"? Bardzo dużo dziewczyn po tym zaszło, sama piłam i też się udało....
    --
    •  
      CommentAuthormonii9797
     permalink
    subiektywna 7 a co to za herbatka?
    ja ten cykl zaczynam z duza nadzieja z luteina bo mój progesteron w 22dc 8,36 a w 3dc 0,136
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ja właśnie się czaję żeby kupić w następnym cyklu Femitea i suplement FemiFertil ze strony jestemplodna.pl.Kto chętny do wspólnego testowania??:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Ja pije już 3 cyklu ziółka ojca Sroki i na razie nic :/
    --
  15.  permalink
    Ja czekam na @. Nie wiem, czy będę testować bo już tyle mc widziałam jedną krechę, więc nie chcę tego.
    Tinamar- napisz mi proszę, którą mieszankę ziół ojca Sroki pijesz???ile razy dziennie i jaką objetość???
    ps. Dziewczyny musimy wierzyć, że ta zła passa kiedyś minie i każda z nas zostanie mamą.
    Ja jeszcze ten nastepny cykl biorę na luz, ale w sierpniu zacznę przygotowywać się do HSG bo coś czuję,że tu może być problem. Zresztą we wrzesniu minie rok, jak się staramy więc czas najwyższy się śpieszyć i zacząć działać.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.