Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeAug 12th 2013
     permalink
    Ja dzisiaj też mam straszny ból i mam nadzieję że to owulka i że szybciutko teraz pękną pęcherzyki :) ale u mnie ten ból się utrzymuje od kilku godzin wiec nie wiem co to taki krótki :/
    --
  1.  permalink
    Witajcie. Dziewczyny mam pytanie na ktore mam nadzieje znalezc tu odpowiedz....Jestem rok po poronieniu w 13 tyg ciazy. Przez caly czas staralismy sie ponownie ale bez efektow. Od czerwca jestem na zwolnieniu lekarskim ze wzgledu na uciazliwy kaszel , ktory 3 tyg temu okazal sie byc objawem polipa w nosie. Przez ostatnie 2 msc wybralam 2 antybiotyki oraz kilka lekow na kortkosteroidach ( przez ok tydz- eksperyment lekarza). Okres spoznia mi sie od 3 dni ( co mi sie nie zdaza) ale testy sa negatywne,mam bardzo stojace sutki, ale nie bola mnie piersi, strasznie przeszkadzaja mi zapachy, ktore do tej pory lubilam, dodatkowo szyjka macicy jest wysoko, twarda i zamknieta, dwa dni temu byla rozpulchniona i otwarta...Niewiem co tym wszystkim myslec..Nie mam jak zrobic bety bo mieszkam w UK. a i najwazniejsze mam 37 lat....Czy ktoras z Was wie jak mozna interpretowac te objawy?
    • CommentAuthorEwaRa
    • CommentTimeAug 13th 2013
     permalink
    Witam:-) Jestem tutaj nowa . Staramy się z mężem już ponad 3 lata o Nasze maleństwo. Jak do tej pory było jedno ze starań udane, ale zakończone bardzo wczesnym poronieniem:-(( październik zeszłego roku)
    Od tego czasu były badania, próby , różni lekarze, leki i nic. W tym cyklu było USG dwa jajeczka i zastrzyk z Pregnylu 5000 ( było to jakieś 5 dni temu). Dziś (tj.24 dzień cyklu) odczuwam dziwny ból z lewej strony i lekki ból piersi. Dodam może że cykle mam od 33 dni w górę więc bardzo długie i nieregularne,a do następnej @ mam jeszcze sporo czasu. Nie wiem co mam o tym myśleć:-/ Możę któraś z Was też miała podobną sytuację? Staram się nie nakręcać. ale jestem pełna nadziei, że może wreszcie sie udało
  2.  permalink
    Malgoska15: W ogóle dziś miałam ból w podbrzuszu i nie za bardzo wiem jaki to rodzaj bólu (okołoowulacyjny, owulacyjny), był to silny ból, aż zgięłam się w pół i przez ok. min. nie mogłam się wyprostować. Ciężko mi go zinterpretować, bo dopiero zaczęłam obserwować swoje ciało i to jak się ono zachowuje, dlatego chciałabym prosić Was o pomoc ;)

Dlatego watro założyć wykres i zacząć obserwacje. Dopiero po kilku cyklach będziesz w stanie określić przyczynę bólu. Na podstawie jednego objawu żaden specjalista Ci nie pomoże.

monikag1311: Okres spoznia mi sie od 3 dni ( co mi sie nie zdaza) ale testy sa negatywne,mam bardzo stojace sutki, ale nie bola mnie piersi, strasznie przeszkadzaja mi zapachy, ktore do tej pory lubilam, dodatkowo szyjka macicy jest wysoko, twarda i zamknieta, dwa dni temu byla rozpulchniona i otwarta...Niewiem co tym wszystkim myslec..Nie mam jak zrobic bety bo mieszkam w UK. a i najwazniejsze mam 37 lat....Czy ktoras z Was wie jak mozna interpretowac te objawy?

Przykro mi z powodu poronienia. Ale to przynajmniej wskazówka że się udało w ogóle.Jakiego rodzaju testów używasz? Spróbuj te najczulsze z pierwszego porannego moczu. Dlaczego nie możesz zrobić bety? Owszem są trudności w UK ale jak pójdziesz prywatnie to zrobisz bez problemu :/// Objawy należą do subiektywnych więc również nie można ich zinterpretować jeśli nie znasz swojego organizmu. W tym przypadku również proponuje obserwacje i prowadzenie wykresu- on naprawdę wiele pomaga.

EwaRa: Dziś (tj.24 dzień cyklu) odczuwam dziwny ból z lewej strony i lekki ból piersi. Dodam może że cykle mam od 33 dni w górę więc bardzo długie i nieregularne,a do następnej @ mam jeszcze sporo czasu. Nie wiem co mam o tym myśleć:-/ Możę któraś z Was też miała podobną sytuację? Staram się nie nakręcać. ale jestem pełna nadziei, że może wreszcie sie udało

Tu wiele dziewczyn spotyka się z podobnymi objawami, często biorąc je za objawy ciąży. Musisz cierpliwie poczekać na termin @, ewentualnie tuż przed możesz zrobić test, ale skoro piszesz, że są nieregularne to faktycznie pozostaje tylko oczekiwanie.
    Zachęcam raz jeszcze do obserwacji i prowadzenia wykresów. To najlepsza baza wiedzy, czasem skuteczniejsza niż wizyta u lekarza.
    --
    • CommentAuthorEwaRa
    • CommentTimeAug 14th 2013
     permalink
    Dzieki :-)
    No to czekam z duszą na ramieniu:-)
    •  
      CommentAuthorlidusiaa
    • CommentTimeAug 15th 2013
     permalink
    Witam wszystkie starajace sie.....
    Chcialabym sie dopisac do listy
    Nick lidusiaa
    Lidia
    25 lat
    Pierwszy cykl staran
    Data ostatniej @ 27 lipca 2013

Jestem mezatka od maja 2012, mam wspanialego meza i podjelismy decyzje o staraniach juz jakis czas temu jednak prolemy zdrowotne troche nam popsuly plany i zaczelismy dopiero w tamtym miesiacu.
    Moje cykle odnzawszensa regularne miedzi 28a 26 zwykle 27 dni..... Krwawienia sa dosc skape , trwaja 3 dni ale tak bylo zawsze, nie biore juz tabletek od 2 lat. Od 8 cykli prowadze obserwacje na 28dni.pl zawsze mam wykresy 2 fazowe, bardzo ladnie to widac, jednak nigdy nie wychodza mi pozytywnie testy owulacyjne co zaczelo mnie martwic... Skok temp jest i sie pozniej utrzymuje, nie ma jednak nigdy tych 2 tak samo ciemnych kresek, zazwyczaj ta testowa jest slabsza co tesu uznaje za negatywny.
    To dopiero pierwszy cykl wiec nie szaleje ale watpie zeby sie udalo....
    Dodam ze mieszkam na 2 koncu swiata i ciezko mi tu dostac jakiekolwiek wspomniane przez was ziolka itp.
    Chcialam zapisac sie na monitoring zeby sprawdzic czy mam owu ale pani zawolala za pakiet 400zl a wcale nie wygladala na wielka znawczynie wiec zrezygnowalam.... Pozdrawiam was serdecznie i zycze powodzenia. Mam nadzieje ze szybko beda te wyczekiwane pluski u kazdej z nas!
    • CommentAuthorlovelove
     permalink
    Witam . Mam pytanie a raczej problem.
    Podejrzewam, że mogę być w ciąży ostatnią miesiączkę miałam 30 dni temu , mam strasznie nie regularny okres wiec ciężko mi określić kiedy był dzień płodny. Do stosunku doszło 4 sierpnia czyli 11 dni temu. Od 3 dni odczuwam mdłości jednak nie wymiotuje, bolą mnie piersi ale raczej tak jak na okres ( mam nadzieje) i występuje bol w podbrzuszu jak na miesiączke jednak jej nie ma. Śluz jest biały często leci ,dlatego mam wrażenie ze dostałam ( ale jak nie ma tak nie ma ) . Teraz mierzyłam gorączkę i jest 37.2 :(
    Czy to może być ciąża czy te oznaki nie są za szybko .?
    Pomooocy, licze na was kobietki :)
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Zrób bete z krwi to będziesz wiedziała, to mogą być i objawy ciąży i PMSu.
    --
    • CommentAuthorlovelove
     permalink
    a nie jest jeszcze za wcześniej na taki wynik .?
    •  
      CommentAuthorlidusiaa
     permalink
    Test z krwi wykrywa ciaze juz po kilku dniach wiec popros w laboratorium zeby ci bete zrobili... Bedziesz miala pewnosc. Te z moczu moga byc malo wiarygodne jesli nie sa wystarczajaco czule. Ale jak nie chcesz isc na ten z krwi to moze zrob ten domowynajpierw. Moga to byc oznaki ciazy ale nie koniecznie wiec lepiej sie nie stresowac i zrobic test. Pozdrawiam
    • CommentAuthorlovelove
     permalink
    jutro pójde zrobić ten test i zobaczymy od razu wyniku nie dostanę wiec w weekend zrobie sobie domowy test .Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthormonii9797
    • CommentTimeAug 16th 2013
     permalink
    A ja dzisiaj zrobilam test i (-) :cry:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    moni nie zalamuj sie.... pamietaj ze po burzy przychodzi z koncem..
    dziewczyny PELEN RELAKS, LUZZZ to duzo daje....
    ja umieram doslownie;/
    ta ciaza daje mi czadu;/ ehh
    od rana do wieczoraj mdlosci do tego jakas wysypka/plamki suche;/ na brzuchu, piersiach, dekolcie, plecach;/ w pon do lekarza :( ehh

trzymam kciuki
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Monii, przykro mi. Ale w krótce się uda, zobaczysz:-*
    --
    •  
      CommentAuthorMalgoska15
     permalink
    monii główka do góry ;)
    •  
      CommentAuthorlidusiaa
     permalink
    Moni trzymaj sie, glowa do gory. W przyszlym miesiacu sie uda a teraz odpocznij, zrelaksuj sie i staja sie myslec pozytywnie bo stres to najgorsze co teraz trzeba.....

Treść doklejona: 16.08.13 17:59
    Dziewczyny wiem ze troche marudze ale czy mozecie wejsc na moj profil i obczaic wykresy... Pierwsze dwa to nie ale te ostatnie.... Czy ten skok temp ktory zawsze mam moze oznacAcowulacje.. Otesty nie wychodza mi pozytywnie, sa z allegro... Dzieki za Wasza pomoc!
    •  
      CommentAuthorKeramika
     permalink
    monii9797 witaj w klubie. Też dzisiaj testowałam i też negatywny. Już jakoś przywykłam do widoku tej jednej kreski i bym się mocno zdziwiła widząc dwie :shocked:
    gienia83 chciałaś to masz :wink: Przecież wiesz, że i tak jesteś szczęściarą. Niech ci maluszek pięknie rośnie.
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    lidusiaa z tego co widze to jak mialas skok przyjmowalas antybiotyk hm...
    hm i zbyt wczesnie raczej na objawy bylo te 4-5dni po hm..
    a gdzie dalsze notatki ? hm...

Treść doklejona: 16.08.13 19:15
    Keramika: gienia83 chciałaś to masz Przecież wiesz, że i tak jesteś szczęściarą. Niech ci maluszek pięknie rośnie.

kazda z Was tego doswiadczy... ! ja to wiem!
    --
    •  
      CommentAuthorlidusiaa
     permalink
    W zeszlym miesiacu tak sie pochorowalam ze musialam dostac antybiotyk, chyba przez to dziwnie sie tez czulam... Notatki postaram sie lepiej robic.... To co mnie martwi to te cholerne testy owulacyjne, ze nigdy nie wychodza dlatego zaczynam sie doszukiwac....moja ginekolog raczej ma wszystko na loozie. Jak pytalam sie jej czy przed staraniami zrobic sobie badania na hormony itp zeby sprawdzila czy wszystko ok to powiedziala ze nie bo po co... Jakos nie czuje zeby sie czymkolwiek przejmowala...
    Dzieki gienia83
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Ludusua, radzę zmienić lekarza czym prędzej.
    keramika, ja tez bym się mega zdziwiła :) ale jednak i tak nadzieja jest że to już :/
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Lidusia ile sie staracie? co do zmiany lekarza rowniez to polece...
    badania wskazane... tak mi sie wydaje, chociazby podstawowe...
    na interpretacji wykresu za bardzo sie nie znam ... hm....
    masz jakies zapiski z sierpnia?
    --
    •  
      CommentAuthorKeramika
     permalink
    lidusiaa skąd ja to znam. Z lekarzami mam dokładnie to samo. Staramy się już ponad rok i dopiero dostałam skierowanie na badanie prolaktyny z obciążeniem i kilku innych hormonów (z prywatnej przychodni gdzie mam pakiet). A zawsze gdy mówiłam lekarzom, że mam długie plamienia słyszałam, że taka moja uroda. I mi też testy owulacyjne nie wychodzą :/
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    A ja miałam dość wcześnie badaną prolaktynę z obciążeniem ale nikt mi nawet nie powiedział że coś jest nie tak :/
    --
    •  
      CommentAuthorlidusiaa
     permalink
    My z mezem dopiero zaczynamy starania... W zeszlym miesiacu sie nie udalo, zobaczymy co bedzie teraz. Obserwuje juz 8 cykl i widze ze wszystko dziala jak powinno, tzn z wykresu temp itp ale testy owulacyjne zaczelam robic juz wczeniej, moze nie wszystkie zaznaczylam ale ani jednego pozytywnego, czasmi taka blada kreska ale w polowie jak kontrolna... U mnie z lekarzem ciezko bo mieszkam nie zgadniecie alemw Meksyku. Niby mialam zaufanie do tej mojej gin ale ostatnio sie taka niechetna zrobila... Jestem teraz na wakacjach i nie mam jak do niej jechac ale we wrzesniu ide na wizyte kontrolna i ja przycisne a jak nie to trzeba szukac dalej. Problem w tym ze tu dobry gin oczywiscie prywatnie bo nic innego nie wchodzi w gre kasuje fortuje... Za sama wizyte z 250-300 zl i badania w prywatnym barotarorium maja kosmiczna cene... Nie mam tu przyjaciolek z ktorymi moge pogadac bo tutejsze maja inne podejscie wiec postanowilam podpytac was...
    Mam tez czasami skape @ ale zawsze na czas wiec moze to byc cos z hormonami... Powiedzcie mi kiedy najlepiej zrobic taki pakiet badania krwi, w ktorym dniu cyklu?
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Lidusoa, to ładnie cię wywiało :) ale z tymi badaniami, to kurcze nie pamiętam co kiedy bo trochę tego było. Wiem że progesteron w jakoś 8 dni po owu.
    --
    •  
      CommentAuthorlidusiaa
     permalink
    Ostatnio robilam progesteron w 20 dc czyli jakis tydzien po owu i wyszlo mi 20,6 ng/ml i przy wyniku bylo ze normy w fazie lutealnej sa od 2,58 do 21,9 wiec wychodzilo na to ze mam wysoko czyli ok.... Tu jest tak nisko poziom wiedzy ze nawet jak idziesz do apteki to pracuja tam dziewczyny co ledwo koncza liceum albo i nawet nie i musisz oodac im konkretnie nazwe bo nie maja pojecia o co chodzi... Jak poprosilam o witamine. B6 to nie wiedzieli nawet ze taka jest i sie dziwiki a to bylo w kilku aptekach... Jak wroce z wakacji to pojde do bardziej specjalistycznej apteki....
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeAug 16th 2013 zmieniony
     permalink
    lidusiaa nie sugeruj się testami z allegro bo mi one tez nie wychodziły a owulację miałam monitoringiem potwierdzoną. o jeju a co lekarze tacy drodzy u ciebie?
    --
  3.  permalink
    Lidusia ty chcesz zacząć już robić badania? Przecież staracie się dopiero jeden cykl, daj sobie trochę czasu :wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorlidusiaa
     permalink
    U mnie drogo bo tak juz jest w meksyku, jak chcesz miec porzadnego lekarza to musisz tez porzadnie zaplacic.... Niestety. Ja obecnie place 130 zl za sama wizyte, ja chce cytoligie to juz kolejne 150 zl , za usg kasuja 100 zl.. Szalenstwo no ale co zrobic! Ide od przyszlego cyklu na monitoring i przynajmniej bede miala pewnosc, nie ma co sie stresowac ze albo jest albo nie.

Treść doklejona: 17.08.13 01:10
    Dziewczyny zobaczcie co znalzlam... Wiem ze pewnie wiekszosc z was juz czytala na ten temat ale zrobiono ciekawy eksperyment. Przeczytajcie sobie.

http://jestemplodna.blogspot.mx/2012/06/siemie-lniane-i-jego-wpyw-na-podnosc.html

To o siemieniu lnianym.
    Ja jem od dobrego miesiaca i widze spora poprawe sluzu. Ma wiele dobrych skladnikow.
    Tanio a pomocnie.
    Ps. Pamietajcie ze zmielonego siemienia nie mozna zalewac zimna woda i odstawiac.
    Ja zalewam cale ziarenka letnia woda i odstawiam do lodowki bonwtedy nie jalczeke, wieczorem miksuje ze szklanka soku pomaranczorego. Smaczne i bomba witaminowa! Dawka dzienna to ok 2 lyzek na dobe. Ma tez duzo blonnika wiec z toaletka brak problemow. Tak tylko chcialam wspomniec bo mysle ze warto!

Treść doklejona: 17.08.13 03:54
    http://adonai.pl/nieplodnosc/?id=21

Na temat naturalnych wspomagaczy plodnosci, dosc ciekawie napisane co na co brac
  4.  permalink
    u mnie staranka pełną para :D pozdrawiam inne staraczki
    --
    •  
      CommentAuthormonii9797
    • CommentTimeAug 18th 2013
     permalink
    @jeszcze nie ma moze w nastepnym cyklu sie uda,wczoraj bylo plamienie tylko juz myslalam ze to @idzie a tu dzisiaj cisza hm napewno kiedys kazdej z nas uda sie miec dzieciatko ja w to wierze pomimo wielu przeciwnosci losu.:wink:
    •  
      CommentAuthorlidusiaa
     permalink
    Monii9797 patrzylam ze masz cykle 26dni a czasami dluzsze wiec spokojnie..... Jeszcze moze sie udac w tym cyklu. Glowa do gory..! Ja tez siedze i czekam co z tego bedzie bo mi tylko 3 dni do konca zostaly... 3 mam kciuki!
    •  
      CommentAuthormonii9797
     permalink
    lidusia trzymam za Ciebie kciuki ja zobacze jutro jaka tempka i moze tesciaka powtorze we wtorek jak cos lutki nie biore od soboty
    •  
      CommentAuthorMalgoska15
     permalink
    ja tescik robie we wtorek ;) trzymam za Was i za siebie kciuki :wink:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    To ja też kciuki trzymam :) ja testuje w poniedziałek za tydzień. :)
    --
  5.  permalink
    Hejka dziewczyny, wracam do Was pod troszkę zmienionym nickiem :) Cykl 10 w pełni, na wiesiołku, owu spodziwana jutro , testy owu ładnie pokazują zmianępoziomu LH.
    •  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeAug 19th 2013
     permalink
    No to Zaczajona się przyczaja i atakuje mężulka ;)
    --
    •  
      CommentAuthormonii9797
     permalink
    do mnie @ ranozawitala a juz mialam nadzieje malutka ah trudno
    •  
      CommentAuthorMalgoska15
     permalink
    u mnie planowo powinna być jutro ale mam nadzieję, że się nie doczekam :wink:
    monii główka do góry i działaj dalej :wink:
    •  
      CommentAuthorKeramika
     permalink
    Po prostu się załamałam i wściekłam zarazem - to chyba objaw zbliżającej się miesiączki. Otóż mam pełny pakiet w Medicoverze z dostępem do wszystkich lekarzy i badań. Pani ginekolog zbywała mnie zawsze gdy mówiłam jej, że nie mogę zajść w ciążę i kazała mi czekać do roku starań z następną wizytą. Po roku starań przyszłam, usłyszałam, że nie może nic dla mnie zrobić i kazała się umówić do ginekologa endokrynologa, żeby ten zlecił mi szersze badanie hormonów, które miało wskazać przyczynę moich długich krwawień i plamień śródcyklicznych. Wiecie jakie "szersze badania" zlecił mi gin-endo? Progesteron, estradiol i prolaktynę po obciążeniu. Stwierdził, że na razie więcej nie trzeba, a w poprzednim cyklu na USG padło podejrzenie PCOS. W dodatku mam iść na badania między 21 a 23 dc - z tego co wiem progesteron robi się 7 dni po owu, a ja owu mam około 19 - 20 dc. Jak zapytałam o cytologię, bo ostatnią miałam w marcu zeszłego roku, to usłyszałam, że nie ma potrzeby, bo jest ważna 2 lata - całe życie mi mówili, że powinno się co roku robić, w dodatku nawet na NFZ raz w roku można zrobić. Jestem tak na to wszystko wkurzona, że aż mi się płakać chce. Płacę za ten pakiet co miesiąc z własnej kieszeni i jedynym lekarzem, który mnie tam trzyma jest mój endokrynolog, który nigdzie indziej nie przyjmuje. Możecie mi polecić jakiegoś dobrego ginekologa w Gdańsku? Przepraszam, ale nie miałam się komu wyżalić.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Keramika, miałaś ze sobą wykresy? Na tej podstawie wybiera się termin badań.
    --
    •  
      CommentAuthorKeramika
     permalink
    Jak poprzednio poszłam z wykresami, to mnie prawie gin wyśmiała. Kazała odpocząć od mierzenia temp i nawet na nie nie spojrzała. Potraktowała mnie jakbym już miała bzika na punkcie ciąży, bo temperaturę mierzę. Teraz już nie dyskutowałam o dniach badania, tylko próbowałam skłonić ją na skierowanie na więcej hormonów, ale "nie było takiej potrzeby" :angry: Plamienie z krwawieniem 9 dni w środku cyklu to "taka moja uroda" chociaż badań hormonów nie miałam.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Keramika, współczuję :/ ja mam w Damuanie dużo lepiej. Wszystkie badania jakie tylko chce mi robią i nie rozumiem takiego podejścia jak u ciebie. Ale powiem ci że tyle tych badań miałam i tyle tam się nachodziłam a i tak nic z tego nie wyszło bo nie wiedzieli co poradzic. Co innego w klinice, gdzie są specjaliści. Trzymam kciuki żebyś znalazła dobrego lekarza :-*
    amazonka, niektórzy lekarze nawet nie patrzą na wykresy. Poza tym nie każdy je robi. Ja już nie miałam sił.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Co to znaczy "odpocząć od mierzenia"? Odpocząć od świadomości płodności, aby strzelać w ciemno z badaniami? To głupota i strata $$$.
    Samoobserwację prowadzi się po to, aby odkładać i aby począć, a nie ze względu na bzika, ew. na punkcie zdrowia.
    Strach na widok wykresów to znak ignorancji u gina. ;-(
    To źle, że nie każdy je robi, bo są przydatne.
    --
    •  
      CommentAuthorlidusiaa
     permalink
    Drogie Panie i u mnie juz wszystko wiadomo. Nic z tego z tego cyklu. Ostatnio zaobserwowalam ze w 23 dc mam maly skok telm, nastepnego dnia spada i dostaje mini plamienie, sluz sie lekko zabarwia no i stalo sie dzisiaj.... A to nie zapowiada nic innego jak za 2 dni @ ...... Widze ze wiekszosc z nas jest w podobnych dniach cyklu. Mam nadzieje ze reszcie sie uda! Dziewczyny dawac jakis plusik.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Nie, czasem po prostu trzeba psychicznie odpocząć od myślenia o jednym. I myślę że większość dziewczyn tutaj się ze mną zgodzi. Ja odkąd przestałam mierzyć jestem o wiele spokojniejsza i mąż teź to zauważył więc coś w tym jest. Ale oczywiście jeśli ktoś nie ma z tym problemu to tylko pozazdrościć :)

Treść doklejona: 19.08.13 16:29
    Lidusia, nie ten to następny kochana :-*
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Nie dziwie się że płakać ci się chce, dlatego ja nie czekałam z badaniami tyle i patrzyli się na mnie jak na głupa ale dzięki temu tarczyca mi się nie rozhulała, najpierw słyszałam że pół roku, poszłam po pół to nagle mam przyjść po roku bo pół to krótko :devil:... Ja niestety czuje nadejście @, podbrzusze zaczyna pobolewać, i syfki zaczynają wyskakiwać tj co miesiąc więc może w następnym :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Mi syfki tez wyskoczyły ale zaraz po iui wiec mam nadzieje że to nie znak nadchodzącej @ :/
    szpileczki trzymam kciuki żeby to nie był zwiastun @ :-*
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Tinamar dzięki ale u mnie to standardzik w tygodniu przed @. U ciebie może to oznaka w innym kierunku i tego ci życzę :)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeAug 20th 2013
     permalink
    Zawsze tez miałam na tydzień przed @ a teraz po owlacji. Może to po tych zastrzykach wszystkich. W każdym razie na razie się uspokoiły syfki :) oj oby oby :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.