Kurde dziewczyny.... Ja bylam sie zapytac u tej gin co mam do niej isc i mi powiedziala ze to nie jest dopochwowe tak jak myslalam tylko normalnie usg na podbrzuszu.. Raz tak mialam zeby sprawdzic czy jajniki sa ok i musialam byc z telnum pecherzem dlatego sama juz zwatpilam..... DZieki za info, Ci lekarze tu to sa chyba debile.... Juz sama nie wiem co robic!
Treść doklejona: 02.09.13 02:53 Tak jeszcze przy okazji zanim sienzdecyduje isc... Powiedzcie mi jakie dane to znaczy co przy takiej wizycie powinien mi powiedziec gin. Ilosc pecherzykow, ich rozmiar, endometrium.... Co jeszcze? Zebym w razie czegos mogla ja ciagnacnza jezyk..... I sama pozniej zebym byla spokojna!
Witajcie, u mnie 10cs, bez owu, dziś wypada termin @, jutro wizyta u gina, mam nadzieję ze @ jednak przyjdzie punktualnie bo chciałabym zacząć stymulację CLO, bo naprawdę wierzę że ona nam przyniesie upragnione II kreski.
Hej jestem tu nowa i chciałabym się jakoś wkręcić :) Mam też pytanko czy zdarzały wam się fazy lutealne 18 dni i więcej i czy to normalne? bo wiem, jakie jest minimum ale o max nikt jasno nie mówi, przynajmiej nic o tym nie wiem
Prawidlowa wynosi 14-16 dni, choc 11-12 czasami rowniez bywa zaliczane do prawidlowych.... a tak pierwszy raz ci sie zdarzyło? czy któryś z kolei? może w ciąży jesteś:))
-- ...Jeśli Bóg Cię doświadcza to nie dlatego by pokazać Ci że jesteś słaby lecz by nauczyć Cię jak być silnym...
Z tego co zawsze czytalam to podaja poprawna faze lutealna od 12 do 16 dni ale czasami sie troszke orzeciaga... Jak powyzej 18 to mozna podejzewac ciaze dlateo warto zrobic test bo juz wyjdzie wiarygodny...
ikaan, ja popełniłam błąd w obliczeniach kiedy nie mierzyłam tempki tylko zdawałam się na śluz i bóle okołoowulacyjne - zazwyczaj wychodziła mi lutealna od 7 do max 10 dni.. byłam załamana, ale okazało się po monitoringu, że wszystko jest w normie, tylko moje odczucia mnie zawodzily i przy mierzeniu tempki, badaniu śluzu, robieniu testów owu, badaniu szykli wychodzi mi spokojnie 13-14 dni :D
No właśnie mierze temperaturę i mam dziś 17 dzień wyższej temperatury (możecie spojrzeć na wykres)a na okres jakoś się nie zanosi (zawsze bolały mnie piersi kilka dni przed a teraz flaki i nic nie boli). Chciałabym żeby to była małą fasolka, ale dwa dni temu robiłam test i wielkie NIC :( Więc już zastanawiam się czy jakaś choroba albo za dużo jakichś hormonów może wywoływać długą fazę lutealną, niestety na internecie nic nie znalazłam więc pomyślałam, że może któraś z was tak miała. Aha i nie wiem czy to pierwszy raz czy jak nie znam swoich cykli, bo to dopiero pierwszy z mierzeniem temperatury.
Zerknełam, zostawiłam komentarz :) Po 1 za późno mierzysz tempkę, ale to już wiesz, od przyszłego cyklu (o ile przyjdzie @ ;) mierz wcześniej :) Mi mój pierwszy cykl jak mierzyłam to tylko w głowie zawrócił, bo też właśnie mierzyłam koło 10am :) No i wydaje mi się, ze mogłaś mieć owulkę pozniej niż ci się wydaje, zważywszy na test owu :)
Dziewczyny poszlam na ten monitoring.... No i wiecie co? Dzisiaj moj 10 dc, poszlam rano i sie okazalo ze mam pecherzyk dominujacy z prawego jajnika w rozmiarze 20,8 mm wiec owulja zaczyna sie juz! Gin powiedziala ze pecherzyk lada chwila powinien peknac.... Ja mam cykle zazwyczaj 26 dni a wtedy skok miedzy 12 a 13 dniem cyklu wiec wychodzi na to ze owu mam dzien dwa przed skokiem! Zobaczymy jak bedzie teraz... Tym czasem bierzemy sie z mezulkiem do roboty!
Witajcie, zaglądam tu po raz pierwszy. Może będziecie potrafiły mi coś podpowiedzieć. Mam dziś 15dc. Od wczoraj śluz bardzo nieplodny. Nie wiem jaki był wcześniej, bo od 10 do 13dc codziennie były serducha. Dziś wieczorem zaczął mnie mulic brzuch jak na @ (czasem mam tak w okolicy owu, ale rzadko). Czy to możliwe, żeby przy gęstym, białym i lepkim sluzie dziś owu była np pojutrze? Nie mierze temp. Polegam na sluzie, bo specjalnie nie odkladam ciazy. I zawsze mam wszystko jak w zegarku (cykle 28-30 dni).
Witajcie kochane ! Na wstępie przepraszam że nie udzielałam się na forum ostatnio - pod wykresami informowałam co i jak ale na forum moja mamusia zaczęła sobie podczytywać a ja nie chciałam mówić od razu bo trochę stresów miałam. Teraz rodzice już wiedzą więc najwyżej mama poczyta chociaż nie chciałąm za bardzo żeby ktoś wiedział że to iui było, no ale najważniejsze że się UDAŁO ! :)
No więc zrobiłąm test 13dfl i beta wyszłą 37. Ucieszyłąm się strasznie, ryczałam jak głupia nie mogłam prowadzić samochodu ze szczęścia! Ale zadzwoniłam do lekarza który robił iui i on jakoś cmoknął i kazał się jeszcze nie cieszyć bo różnie to bywa więc szybko zgasił moją radość i zaczął się mój stres do następnej bety. Po 72h powtórzyłąm i było już 150 więc znowu się strasznie ucieszyłąm a on znowu mnie zgasił. No i dopiero jak następna beta po 48h wyszłą 406,4 to już chyba powinno być ok i nawet nie dzwoniłam do niego bo chcę się wreszcie cieszyć ;) Dodam jeszcze że pierwszą betę robiłąm w poniedziałęk dokładnie 2 tygodnie po iui i był to 13dfl i na 99% jestem przekonana że zagnieżdzenie było 12dfl bo rano w poniedziałek miałam plamienie. Więc na betę jechałąm zgaszona przekonana że to @ nadchodzi i płąkać mi się tylko chciałao. A tu taka niespodzianka że mało co nie zemdlałam - serio ! Musiałąm posiedzieć tak mi się w głowie zakręciło i chyba z 10 razy czytałam czy to na pewno moje wyniki, czy dobrze patrzę itp ;) No i wydaje misię że beta taka niska byłą bo włąśnei późno zagnieżdzenie było i tyle. Od tego czasu brzuch mnie pobolewa codziennie a od wczoraj jajnik lewy też i trochę się stresuję jajnikiem ale mam nadzieję że to nic złego nie oznacza ;)
Teraz odpoczywam na urlopie i mam bardzo słabiutki internet więc nawet nie wiem czy dam radę nadrobić wszystkie wpisy - ale postaram się bo strasznie ciekawa jestem co u was ! Trzymam za wszystkie bardzo mocno kciuki bo teraz wiem że ka żdemu się uda ;)
Aha i napisze jeeszcze że sma nie wierzę jeszcze i jakoś nie czuję tej ciąży w ogóle :))))
Tinamar- gratulację:) Widzę,że IUI podziałało:)))Cieszę się bardzo i życzę dużo Zdrówka!!! Ja w nast. tygodniu robię HSG, jutro badanie AMH i jak wyjdzie wszystko ok to również chyba podejdę do IUI .Przynajmniej spróbujemy i zobaczymy, czy podziała???
Paulina bedzie dobrze:D ...musi być trzymam kciuki:))!!!...:**
Dziewczyny nie wiem co się ze mną dzieje ;/.... w pon i wczoraj miałam plamienie a dzisiaj współżyłam z mężem i lekkiego krwawienia dostałam i takie skrzepy wylatują.... wystraszyłam się troche... nie wiem czy to tak po prostu po tym zabiegu czy jak i w dodatku ciągle miga mój lewy jajnik... boli po lewej str... może to ze względu na zbliżającą się ow... kurcze nie wiem czy może sobie ten cykl ze staraniem odpuścić... Czytałam na innych str. że nie można współżyć bo jest napromieniowany jajnik... ale tez inni piszą że można i się trochę pogubiłam... jak radzicie?
-- ...Jeśli Bóg Cię doświadcza to nie dlatego by pokazać Ci że jesteś słaby lecz by nauczyć Cię jak być silnym...
Tinamar, cieszę się Waszym szczęściem i spokojnych 8 miesięcy życzę. Gratulacje
Treść doklejona: 04.09.13 20:11 A nam pozostało teraz czekać na wyniki badań genetycznych. Mam nadzieję że jeszcze w tym cyklu dostaniemy zielone śwatło;-)
bo owszem, cień cienia zwykle oznacza ciąże. Ale w przypadku szanownej koleżanki - która co miesiąc widzi tą drugą kreskę, to już po prostu przestaje być śmieszne. Nie będę już przypominać wielokrotnych historii w których wykresy były prowadzone według własnego widzi mi się, o tym, że usunęłaś konto, bo odpuszczasz starania, za chwile wróciłaś pod zmienionym loginem i tak w kółko....po prostu róbta co chceta. Kobieto określ się w końcu i zrozum, że tu masa dziewczyn naprawdę poważnie traktuje NPR i to co się dzieje u innych. Każdy się cieszy, gdy kolejnej lasce się uda, ale zwracanie na siebie uwagi przy każdej końcówce cyklu, gdzie zawsze potem jest @- nie jest śmieszne. Ja nie wiem, czy Ty się tym bawisz, czy po prostu brakuje Ci czyjegoś zainteresowania, ale nie wprowadzaj ludzi bezcelowo w błąd. Oczywiście życzę Ci w końcu tej "prawdziwej" drugiej kreski i owocnego cyklu ale raz w życiu podejdź do niego poważnie...... A jeśli faktycznie pojawia się ta druga kreska a nic z tego nie wychodzi, to po 6 takich cyklach każda z nas udałaby się do lekarza, żeby dowiedzieć się co się dzieje. Bo to nie jest możliwe, że tyle razy z rzędu wychodzi druga kreska i nic z tego nie ma. Coś jest nie tak! Ten temat wielokrotnie już był poruszany. Ale najwyraźniej nikt nie ma odwagi napisać tego wprost.
Czesc dziewczęta, ja dzis z zapytaniem: a mianowicie dzis mój 20 dzien cyklu i pojawil sie różowy śluz. Temp mam na poziomie 36.9 od owulacji. Jakieś sugestie? Dziekuje i pozdrawiam
cysska, troche mało informacji.. jaką masz zazwyczaj srednią temperaturę przed skokiem? w którym dniu był skok? ile przeciętnie trwają Twoje cykle?... :)
Moje cykle 28 dni jak w banku, co do skoku to obserwuje sie 2 mies wiec ci zbytnio nie pomoge, nie bardzo jeszcze to rozumiem :) 1raz zdarzyło się ze mam różowy śluz co mnie zaintrygowało. Monitor płodności pokazal peak w 13 i 14 dniu cyklu wiec przypuszczam ze owulacja byla w 14 dniu. A po owulacji to doslownie zalewał mnie biały śluz i uczucie wilgotności, nie mialam tak nigdy.mialam dni suche jak co miesiąc. Ten miesiąc jest całkowicie inny i jak nie mój. z takich dodatkowych rzeczy to fakt ze padam na twarz juz kolo 20 gdzie praca nie jest aż tak bardzo męcząca. W dzien to zasypiam na stojąco. zmeczona, rozdrażniona a mój facet mówi ze chyba mnie nie znal z tej strony - drazliwosc i kazdy temat, sugestia i jestem na anty. Dziwne bo ja nie czuje zmiany by bylo ze mna cos inaczej.
subiektywna wiesz co pozostawie twoja wypowiedz bez komentarza jak mozna komus napisac zeby sie leczyl na glowe bo pragnie dziecka Laski mozecie mnie usunac z listy staraczek na forum sie juz nie udzielam
Tinamr gratulacje ogromne !!! :-) Tak sie ciesze, ze udalo sie. Czyli myslalas ze to @, a to zagniezdzenie bylo ? I ogromna niespodzianka cudownie. Lidusia owocnych staran. Ja wychodowalam 3 pechrzyki 11 dc mialy 22 mm, 19,4 mm i 18 mm czyli w poniedzialek. We wtorek temp. skoczyla ze 36,6 na 38 i dzis tez 38. Ide dzis na monitoring sprawdzic co sie wyklulo :-)
Paulina nie rozumiem dlaczego usunelas mnie ze znajomych;/ no trudno... a to ze wychodzi ci cien cienia to jest naprawde dziwne i powinnas to skontrolowac, badalas hormony?
Gienia83 Bo ta panna tak ma! Wystarczy jedna krytyka, bądź nawet delikatna sugestia i od razu wywala swoje przyjaciółki, mimo że ktoś chce dla niej dobrze. Zachowuje się jak rozkapryszona nastolatka, stąd też moja wcześniejsza sugestia o wizycie u specjalisty :/ Niech spada, skoro ma robić tylko wokół siebie szum! Forum to nie Simsy.
kochane niestety muszę w tym cyklu odłożyć moje starania... chyba że się przez przypadek uda... nie wiem o co chodzi ... bo robię testy ow. i nic nie ma jak kreska jest taka sama jak 4 dni temu...;/ codziennie tak samo wygląda... w tamtym mies zmienia kolor a teraz stoi w miejscu... tak jak bym ow. miała dostać z opóźnieniem albo ja ominęłam we wtorek idę na USG.. więc zobaczymy co tam w środku u mnie słychać czy wszystko ok po tym zabiegu:)))
Natalina wywal te testy i nawet na nie nie patrz bo tylko stres przynosza. Mi przez 6 miesiecy zaden nie wyszedl pozytywnie a bylam teraz na monitoringu i mam piekny pecherzyk i potwierdzona wczoraj owu... Szkoda kasy!
Tinamar wiedziałam, że iui Ci się uda :) Gratuluję i bardzo się cieszę. Ja na razie odpuszczam starania, bo już wiem, że w chwili obecnej szans na dziecko brak - mąż zrobił badania. Trzymam za was kciuki.
Dziewczyny ktora z was ma jeszcze do podarowania miesiac gratis. Ja mam jeszcze jedno wolne miesce, zeby odwdzieczyc sie tym samym....? Tak na zasadzie ja dam tobie a ty mi.... Pozdroweczki
Dziewczyny no to ladnie sie popisalam... Widzialam ze mi sie tam wyswietla ze moge dac konus miesiac gratis i myslalam ze mozna to zrobic raz jak sie zaklada konto... No to chcialam podarowac a teraz widze ze to mozna zrobic tylko przy platnosci.. Kurcze mam konto wazne jeszcze 11 miesiecy wiec wychodzi nna to ze nie pomoge...
Głownie przed i w trakcie ale pewnie u niektórych dziewczyn jeszcze chwile moze byc po owu. Ale jak u ciebie dzis sie pojawił to owulka zapewne przed tobą :)