Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormaxiulka
    • CommentTimeSep 20th 2013
     permalink
    Mall 10dfl :)
    czasami już nawet 9
    --
    •  
      CommentAuthorMal777
     permalink
    to teraz musze zgadnac kiedy by u mnie ten dzien fl nastapil..kto zgadnie temu Bozia w dzieciach wynagrodzi,hahaha..chyba na tym krotkim cyklu nie da sie nic ustalic...moze w nastepnym bedzie lepiej,ale kurcze,niech ten nastepny nadejdzie za 9 miesiecy.......:shocked:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Mal wariatko kazda ciaza inna wiem to po sobie....
    w 1 ciazy test 1dzien przed @ negatywny w dzien @ pozytywny ...
    w 2 ciazy yyy nie pamietam:P
    a teraz w dzien @ wyszedl :)
    jak bedzie - , nie trac nadzie
    --
    •  
      CommentAuthorNatlina
    • CommentTimeSep 20th 2013 zmieniony
     permalink
    Gieniu a czy podczas 2 i tej obecnej ciąży miałaś takie same objawy jak przy pierwszej?:) przed zrobieniem testu?:)
    -- ...Jeśli Bóg Cię doświadcza to nie dlatego by pokazać Ci że jesteś słaby lecz by nauczyć Cię jak być silnym...
    •  
      CommentAuthorMal777
     permalink
    ja im mniej objawow mialam tym sie okazywalo,ze jestem w ciazy..jedynie raz z cora mialam wilczy aptetyt...potem dopiero skojarzylam,ze to byl wlasnie objaw mojej Olki...a im wiecej mam objawow i sie wkrecam,ze na bank to jest to,to wpada @ i zostaje na 7 dni.jakbym chciala miec ten sam umysl co np.8 lat temu...:confused:
    •  
      CommentAuthorMalgoska15
     permalink
    Czlowieka jedynie 11h godzin nie ma na forum, a tu juz tyle newsów ;)
    •  
      CommentAuthorlidusiaa
     permalink
    Mnie nie bylo moze z 4 dni i nie moge nadrobic tyle sie dzieje... U mnie wielkich wiesci nie ma poza tym ze dzisiaj przyszla @ i zaczynam kolejny cykl....
    Juz koncze z tym dopatrywaniem sie czy kluje, boli itp. Nawet po temp nie mozna niczego sie domyslic bo u mnie w poprzednim cyklu taka ladna, wysoka i juz sie troche cieszylam, podbrzusze caly czas pobolewalo i nic z tego nie wyszlo tak wiec co ma byc to bedzie.... No zobaczymy! 3 mam kciuki za was wszystkie...
    •  
      CommentAuthorMal777
    • CommentTimeSep 21st 2013
     permalink
    lidusiaa-przykro mi,ze Ci sie nie udalo...ale kiedys na bank to nastapi.szkoda tylko,ze czasem tak dlugo czlowiek musi czekac.moja temperatura w sumie w tm cyklu jakos wcale wysoko nie leci,wiec mam juz dzis mala zadre w sercu,ze nic z tego.do konca cyklu mi pozostalo 10 dni.ale jesli porownam wykres z tym w ktorym mi sie udalo,to tempki byly juz powyzej 37...a dzis..?ciagle niewiele powyzej 36.7 powinnam nazwac swoj wykres-nastepna lipa. jakas dzis taka zniechecona jestem,mam wlaczona ryczawke i rozdraznienie...smutny ten miesiac dla mnie i smutne dni..powinnam na dniach tulic swoje dziecko,a moje ramiona pozostana puste...ten bol i zal juz chyba nigdy mnie nie opuszcza...:cry:
    •  
      CommentAuthorMalgoska15
     permalink
    Mal, rozumiem Twój ból i rozgoryczenie - chyba każda z nas przez to przechodzi po nieudanych próbach, ale ja wierze, że w końcu i nam się uda, tylko ze jednym szybciej innym trochę później :wink: Te ciężkie dni trzeba jakoś przeżyć i dalej zabierać się do "roboty" :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMal777
     permalink
    Malgoska15-ja juz mozna by powiedziec po "robocie" jestem:tongue: teraz czekam na efekty..dzis mam dopiero 22 dc...jeszcze tydzien i albo woz albo przewoz...za 3 dni wykonam 1wsze testowanie.:shocked: kto jest teraz na tym etapie..?
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    Hej u mnie temp dalej 37.1 a i pod pacha zmezylam i jest 36.8 dziwne ze tu temp tez skoczyla. ..co o tym myslicie?
    -- p:
    •  
      CommentAuthorMal777
     permalink
    endzi91-a prowadzisz wykres..? tylko na jego podstawie mozna byc cosik wiecej wywnioskowac.mam nadzieje,ze Ci sie udalo..:)
    •  
      CommentAuthorMalgoska15
     permalink
    Tak do snu, wzięłam się za czytanie Angory. Jest tam artykuł o rodzicach - zabójcach, swojego dwuletniego synka Szymonka. Autor opisuje co dokładnie przydarzyło się chlopcu i co mu zrobiono - a raczej co zrobili mu jego rodzice (jesli tak ich można nazwać). Chlopiec umierał przez 3 dni w niesamowitych męczarniach ;( Aż łzy same napływają do oczu :cry: Gdzie jest ta sprawiedliwość, że takie patologie mają po kilkoro dzieci, a człowiek ułożony, pragnący dziecka ponad życie go nie ma, albo musi na niego czekać latami i przechodzić nierzadko bardzo wyboistą drogę ?? Krew się we mnie gotuje, jak o tym wszystkim myślę :angry: !!
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeSep 22nd 2013
     permalink
    teraz byl pelen luzik dopiero w dzien @ przypomnialam sobie ze jej nie ma od 5tyg mdlosci calymi dniami
    --
    •  
      CommentAuthorMal777
    • CommentTimeSep 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    Malgoska-ja czesto klne jak wpadnie mi w lapy taki artykul albo otworze net a tam wala mnie po oczach wiadomosci o jakis kretynach ktorzy pozabijali wlasne dzieci.w sumie,nie ma dnia lub tygodnia aby cos takiego nie zaistnialo...we mnie sie gotuje...ja o swoje dzieci dbam,troszcze sie i nie moge jesli pragne zatroszczyc sie o kolejne....ale inna pierdnie pod wiatr,zachodzi i ....morduje...tego sie nie da wytlumaczyc.poza tym moim zdaniem powinna byc kara smierci dla dzieciobojcow.a na bank dozywocie.nasz polski wymiar sprawiedliwosci jest smieszny.

Gienia-jak ja bym chciala tak przyjemnie przegapic ten cud...ale sie nie da.szczegolnie jak zaczelam mierzyc temperature.wiec kazdego ranka moja 1wsza mysl plynie w tym kierunku..dzis np,powoli,zaczela piac sie w gore,wiec zaraz nadzieja pnie sie za nia...:confused: za 8 dni sie dowiem........:shocked:
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Mal777, Babo trzymam kciuki żeby tempka rosła i nie spadła
    --
    •  
      CommentAuthorMal777
     permalink
    Jaisog-gdyby to ode mnie zalezalo to bym siedziala na wykresie z termoforem w reku....:devil: i juz by nie spadla...zobaczymy czy moj wykres bedzie szczesliwy...za niedlugo bedziemy chuchac na Twoj..:):tongue:
    • CommentAuthorendzi91
    • CommentTimeSep 23rd 2013
     permalink
    Dziewczyny u mnie 11dzien po owu i temp znow wyzej z 37.1 na 37.2 brzuch boli piersi tez zaczely sluzu dużo jutro beta w srode wynik....kusi mnie zeby zrobic jutro sikanca tylko nie wiem czy cos wyjdzie
    -- p:
    •  
      CommentAuthorNatlina
     permalink
    Kochana ja dziś poszłam na bete ... po 18 wynik...
    kurcze jestem tak strasznie ciekawa!!!! mam nadzieje że się nie rozczaruje... też chciałam sikacza robić ale się powstrzymałam... ( nie wiem czy by wyszedł to dopiero 11 dc....???)))
    PS. ale pytałam o test ciążowy o wrażliwości 10 ml.. ale nie ma baba oczy zrobiła...;/ powiedziała że tylko 25... więc zamiast kupować test poszłam na bete:)
    -- ...Jeśli Bóg Cię doświadcza to nie dlatego by pokazać Ci że jesteś słaby lecz by nauczyć Cię jak być silnym...
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    Ja tez pojde jutro ale wynik bedzie w srode...boje sie....
    -- p:
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    bobo test strumieniowy ma czułość 10, tylko nie wszędzie jest...
    --
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    ach, chciałabym być na tym etapie co Wy Dziewczyny :)
    ja zaczynam ponownie mierzyć tempkę od nowego cyklu. Teraz czekam na @..
    --
    •  
      CommentAuthorNatlina
     permalink
    no i jedna krecha...=(
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    eee tam - dobrze wiesz, że teraz była spora szansa na jedną kreskę...
    czekamy na betę :D
    --
    •  
      CommentAuthorMal777
     permalink
    ale sie dzieje...trzymam wiec kciuki za testujace...jesli mozecie zrobic bete to wybierzcie to badanie.sypcie tutaj pozytywnymi wiadomosciami bo ostatnio cos ten watek zamilkl..ja mamjeszcze cale wieki do @....7 ciezkich dni......:shocked:
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    ja mogę po raz kolejny ogłosić, że jestem w ciąży :P ale to już wiecie :)))
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    Ja dlatego nie zrobie sikanca zeby nie zamartwiac sie bo taki test to nic pewnego. ..w srode wszystko bede wiedzieć. ..
    -- p:
    •  
      CommentAuthorNatlina
     permalink
    dokładnie nie polecam sikańca... lepiej od razu bete robić przynajmniej masz czarno na białym...
    echh ....
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    Tylko ty juz bedziesz wiedziala dzisiaj a ja musze czekac do srody jeszcze maz mi bedzie odbieral wynik bo ja bede w pracy wiec bedzie wiedzial pierwszy:)
    -- p:
    •  
      CommentAuthorNatlina
     permalink
    w moim przypadku to wy będziecie pierwsze heheh tzn ja :D
    KURDE DZIEWCZYNY ALE SIĘ BOJĘ:(
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    Ja rez bo niby żadnych takich objawow nie mam ale temp 37.2 i sama nie wiem....
    -- p:
    •  
      CommentAuthorNatlina
     permalink
    w kupie siła...:):***
    heheh musi być dobrze!!!!
    •  
      CommentAuthorMal777
     permalink
    moja tempka dzis poszla dopiero na 37 wiec jestem jeszcze swiezynka w nadzieji...1 wrzesnia powinnam dostac @......oby nie spadla...im blizej tym trudniej........jak tam Natlina Twoja beta?mam gratulowac??:bigsmile::bigsmile:
  1.  permalink
    Mal777: 1 wrzesnia powinnam dostac @...

chyba 1 października??
    :)
    --
  2.  permalink
    natlina daj znac jak najszybciej co tam ?:D
    A mnie dzisiaj masakrycznie zabołał lewy jajnik podczas kichania, myślałam że padne z bólu :/ jakby sie rozerwało coś :/
    --
    •  
      CommentAuthorNatlina
     permalink
    niestety jednak nie jestem w ciąży=(((....
    po raz kolejny człowiek się zawiódł...
    •  
      CommentAuthorMal777
     permalink
    tfu tfu tfu-Subiektywna-tak,pazdziernika..:) mea culpa...:shamed:

Natlina-mega bardzo mi przykro..............:sad::sad::sad: tak sie zapewne poczuje ja juz za tydzien...znow klapa........:cry:
    • CommentAuthorendzi91
    • CommentTimeSep 24th 2013
     permalink
    hej bylam na becie jutro wynik...brzuch boli jak na @ i ciagle mokro ide do lazienki bo mysle ze juz @ przyszla a tu nic....temp.37.2 ale po tym co bylo u natliny to watpie zeby mi sie udalo....
    -- p:
    •  
      CommentAuthorNatlina
     permalink
    kochaniutka Ty na mnie się nie patrz:) każda ma inny organizm:) ja w tym cyklu miałam HSG może jakaś owulacja była słabsza ... i dlatego tak sie stało temperaturę masz piękną...!!!! a mi dziś temp. spadła na 36,81... więc pewnie będzie lecieć w dół i dostane @ ...:) już bym chciała ją dostać żeby kolejne starania były:)...
    więc głowa do góry ~!!!:** może akurat Ty uratujesz ten smutny wrzesień..:*
    Troszkę mi przykro bo z wyliczeń wszystkich wychodziło by na to że dzidzia by się ur. w 2 rocznicę nasza ale byłaby niespodzianka!!!
    no ale cóż widocznie to szczęście do kogoś innego w tym miesiącu będzie należało..

Treść doklejona: 24.09.13 10:01
    ja zaciskam kciuki za pozytywny wynik:):***
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    Natlina super podejście :) mimo, że każda @ to zawód - każdy nowy cykl staram sie traktować jak szansę na macierzyństwo :) nie możemy sie poddawać i załamywać, trzeba walczyć o te maluszki :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatlina
     permalink
    wczoraj troszkę mąż ze mną porozmawiał wsparł mnie ... i jakoś tak pozytywne nastawienie do życia wróciło...:)chociaz nie powiem strasznie mi przykro widocznie tak musiało być...
    dokładnie Karoolka każdy nowy cykl to kolejna szansa:) a my się poddać nie możemy ale w tym miesiącu nie będę zapisywać nigdzie żadnych objawów...
    Koniec...!!!!
    :)

Treść doklejona: 24.09.13 10:27
    Kochane a powiedzcie mi jak to jest z tym monitoringiem?:) bo na tym kompletnie sie nie znam ;)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Natalinko, podejście super :) a z monitoringiem, to po prostu chodzisz kilka razy w cyklu na usg i obserwujesz jak pęcherzyki rosną i czy pękają. W przypadku dłuższych starań albo leków stymulujących owulację monitoring jest konieczny żeby zobaczyć co tam się dzieje w środku.
    --
    •  
      CommentAuthorNatlina
     permalink
    ale jeżeli chodziłam do doktora i mówił że owulacja już była... i nic nie mówił o jakimś monitoringu to czy wszystko nie jest ok? bo nie wiem co myśleć..??? co radzicie?
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    ja jak miałam monitoring to szłam przed owulacją ok. 12 dc, żeby zobaczyć czy są pęcherzyki i później byłam kilka dni później - żeby sprawdzić czy wszystko jest ok, czy pęcherzyk pękł. Niestety, mój dr popełnił błąd powiedział, że owu była już... a u mnie okazało się, że miałam ją dopiero za ok tydzień. dzięki obserwacjom i badaniu progesteronu mogłam połaczyć te wszystkie wyniki i miałam jasny obraz co się dzieje z moim organizmem.
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Hmm, nie wiem czemu lekarz mówi że owu była nie widząc tego na usg :/ tylko usg może ją potwierdzić na 100%. Ja monitoring wymusiłam już po 3 miesiącach starań jak mi clo dali.
    --
    •  
      CommentAuthorNatlina
     permalink
    robił mi usg :) i po tym stwierdził że ow. była w tamtym i poprzednim cyklu:)
    tylko właśnie mój doktor przyjmuje tylko we wtorki... nie wiem czy na ten monitoring innego nie poszukać..
    nie wiem juz sama
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    na monitoring dziewczyny na forum polecały dr Zarembę, jeśli dobrze pamiętam.
    --
    •  
      CommentAuthorNatlina
     permalink
    kochaniutka ja jestem z Podkarpacia :) do warszawy to troszkę za daleko:PPP
    ALE MOŻE KIEDYŚ WAS ODWIEDZĘ:))
    •  
      CommentAuthorMalgoska15
     permalink
    pomimo tego, że nie wszystkim się udalo w tym mies. to i tak wieje tu pozytywną energią ;) oby tak dalej ;) trzeba się starać i wierzyć, ale nie wmawiac sobie żadnych objawów a tym bardziej się ich doszukiwać - takie jest moje założenie na ten i nastepne cykle :wink:
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    Natlinka, ale ze mnie czubek, zapomniałam, ze tu cała Polska a i Europa się zbiera ;) no cóż... :D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.