Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormonawmona
    • CommentTimeOct 17th 2006 zmieniony
     permalink
    Tadi - Luteina nie zakłóci Ci wyników , ja też biorę Luteine , a lekarz kazał mi najpierw zrobić test ciażowy i potem jak bedzie ujemny to przerwac branie Luteiny , a jakby test wyszedł dodatni to mam brac ja dalej. Ty też masz podjezykowo ? Acha , z tego co mi lekarz mówił , to póki bierzesz Luteine to nie dostaniesz @ , dopiero jak odstawisz , to po 4-7 dniach powinna sie pojawic @.
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorTadinda
    • CommentTimeOct 17th 2006
     permalink
    No to może jutro uda mi się kogoś z rodziny namówić, żeby mnie zawiózł do laboratorium, (bo ja teraz na wsi mieszkam) tylko że moi domownicy powiedzieli, że już mają dość tych testów i jest bunt na pokładzie, a teściowej beta nie wyszła w ciąży, więc mają dodatkową przesłankę "przeciw". Ale za to w czwartek to i tak mi lekarz domowy kazał zrobić morfologię i mocz, to i betę mogę zrobić tak przy okazji. :clap: HA HA, wezmę ich wszystkich podstępem :boogie:
    •  
      CommentAuthorTadinda
     permalink
    ja też mam podjęzykowo luteinę, pycha cukiereczek :wink:
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    Pewnie Tadi , jak inaczej nie da , to podstępem trzeba :wink: w takim razie trzymam już kciuki za czwartkowa bete .
    -- gg 6155390
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    Cześc dziewczynki, tak mnie zmogło, ze zjechałam z pracy wczesniej do domu, apetytu nie mam, piersi mnie bola jak nie wiem i ten nieznośny kaszel. Mona i co testujemy w poniedziałek? jak tak to beta czy sikany:wink: i tak co ma byc to bedzie
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    hoga - powiem szczerze że sie dzisiaj troszke podłamała , ale tylko troszke , jak tempka spadła , miałam nadzieje że bedzie sie piać coraz wyzej . Brzuszek mnie nadal boli jak na @ , raz mnie zakłół mocno lewy jajnik , a piersi już obie bolą , ale te objawy to jak przed @ . Strasznie bym chciała w poniedziałek testowac , ale zobaczymy jakie tempki będe miała . Ac co do rodzaju badania , to jeszcze zobacze , jak MM bedzie miał w poniedziałek wolne to beta , a jak nie to test sikany w domku ( niestety mojego psiaka nie mozna samego zostawic w domu )
    -- gg 6155390
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    ja tam sie staram nie nakręcac, bo nie mam zadnych objaw , tylko te piersi, a temperatura u mnie tez dziwna , jakiego wiekszego skoku nie ma, moze to przez aletrę bo ona tonicuje układ rozrodczy, i dlatego wszystko jest przytłumione i takie spokojne. Brzuch troszke mnie dzis boalał a raczej jajnik ale nie wiele i niezbyt mocno, wiec sama nie wiem, zobaczymy juz nie wiele nam zostało do końca cyklu
    --
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    szczerze to chciałabym zeby to nastąpiło w tym cyklu bo potem jak mój MM pojedzie najprawdopodobniej do Dni to będe go widywac po 4 tygodniach przez tydzień, a znajac moje szczęście to akurat pewnie byłaby @.
    --
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    aorki literówka"Dni= Dani":bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    oja , no to nie zazdroszcze . No to w takim razie - nawołuje wszystkie cieżąrówki pod wykresik Hogi i zarażać fluidkami
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    dziewczyny - jak bierzecie Luteinę to możecie dostać @ nawet w trakcie brania! Ja właśnie tak miałam , brałam kilka razy bo nie przychodziła @ na czas, więc brałam na wywołanie! Ja dostawałam w 3 dniu brania!:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    mona:bigsmile:, zobaczymy trzymam kciuki za nas obie,zresztą nawt mój 9-cio latek cos wspominał o rodzeństwie bo jak stwierdził odrabiajac lekcje:"mama mam napisac jak pomagam młodszemu rodzeństwu, ja go nie mam więc napisałem , że jestem jedynak, nie będę przecież kłamał":bigsmile:ma tylko dwa warunki komp w jego pokoju jest tylko jego i ma tylko swój pokuj, to akurat da sie zrobic bo ja mam 3 pokoje:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    mona przegladałam wykresy ciążowe na mamo tato tam u niektórych dziewczyn mniej wiecej 20-22 dzień cyklu był minimalny spadek mimo fazy wyższych temperatur, wiec może u nas jest teraz taki spadek a potem to tylko w góre i fasolka w brzuszku:bigsmile:
    --
  1.  permalink
    no laski przeciez ja tez milam spadek o 0,2 a potem znowu góra
    wysyłam wam fluidki *****************************************^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    i nie załamywać mi się tylko pozytywnie czekac na jakieś rozwiązanie
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    mloda_zonka ja już złapała i oby przyniosło mi to szczęście - :heartbounce::kissing:
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    IWA - no to mnie przeraziłas , z ta @ z Luteina , a mnie tak rozbolał brzuszek jak na @ , ze musiałam sie położyc , i przed chwilką mnie mój psiak obudził :wink: ja wstałam a on wskoczył na łóżeczku i teraz tam spi :bigsmile:
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    jeżeli nie jesteś w ciąży to możesz dostać @ nawet po paru dniach brania, a jak jesteś to pomoże ci ona pozytywnie przejść pierwsze tygodnie ciąży! Nic się nie martw, będzie co ma być!:bigsmile::wink:
    --
  2.  permalink
    no własnie dziewczynki będzie co ma być
    a wiecie że i tak (nawet jak się pragnie dziecka) to jak sie pojawia to tak człowiek się czuje że to nie teraz
    ja jak dowiedziałam się że jestem w ciąży to zadzwonili do mnie z ofertą pracy
    jak nic nie było to ani pracy ani dzidzi a jak juz to wszystko naraz
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    coś w tym jest młoda_żonko :wink:
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Cześć dziewczynki!
    Witam popołudniem.. powiedzcie mi jak się robi tą bete?
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Wszystkie do domu poszły czy za trudne pytanie zadałam? :cry:
    --
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    idziesz do labolatorium i mówisz ze chcesz zrobić test ciążowy z krwi albo inaczej badanie krwi na BHCG, ja takie miałam w marcu jak mi wyszedł sikany pozytywny, a na USG nic nie było widać, beta wykluczyła ciążę wtedy
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    aaaaa ile to kosztuje?
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    z tego co słyszałam to w granicach 20-30 zł
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Nioo to dobdzie wiedzieć :bigsmile:
    witajcie LASECZKI wieczorkiem :crazy:
    • CommentAuthorAsia77
     permalink
    czesc laseczki, dzis umieram, @ strasznie mocna jednym slowem potop i ostry bol podbrzusza. juz bym chciała, żeby @ sie skonczyła
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    asiu :kissing:
    -- gg 6155390
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    CZesc dziewczynki,fajnie poczytac po powrocie z pracki.
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    czesc Ewo i jak minął dzień?
    -- gg 6155390
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    Dziekuje,dobrze wlasnie robie kolacje bo M jeszcze nie wròcil.
    • CommentAuthorAsia77
     permalink
    zaraz rozsiąde sie wygodnie przed tv :bigsmile: bedą moje ulubione seriale "M jak miłość" a pożniej "madga M"
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Dziewcyzny po malej konsultacji z Damazym jest plan stworzenia w WIKI28 dzialu o ginekologach, taka nasza prywatna biala liste, wiem sama ze czasami potrzebny spec ktory zajmuje sie konkretna dziedzina - od zwyklych kontroli po badania konkretne przez nieplodnosc malzenska az w koncu po prowadzenie ciazy. Wiem tez ze macie niemile doswiadczenia z niektorymi pajacami dlatego tym bardziej jestem zdania ze taki swoisty BANK danych dobrze by bylo zeby powstal i to zebrany w jendym miejscu. Jesli tylko zechcecie zeby to istnialo to sie tym zajme - wasza rola to podeslanie mi nazwiska lekarza, miejscowosci i namiarow miejsca gdzie przyjmuje (NFZ czy prywatnie oraz jaka odplatnosc) no i kilku slow uzasadnienia w czym wam pomogl konkretnie, jaka ma specjalizacje czy jest dyspozycyjny i inne takie. Oczywiscie te dane to juz do mnie bezposrednio na priva zeby nie robic balaganu tutaj a ja jak zbiore juz jakas czesc informacji to przysiade i wszystko zamieszcze. Co wy na to? wrzucam to samo zapytanie na starajace i odkladajace i przyszle mamusie i czekam na wasze opinie.
    pozdrowionka :peace:
    • CommentAuthorAsia77
     permalink
    AniuM bardzo doby pomysl. swietnie ze sie tym zajmieszbedziesz mniej myslala (wiesz o czym) :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    Aniu - bardzo dobry pomysł . Ja na razie nie posiadam żadnego godnego polecenia nazwiska . Ale jak usłysze to przyśle .
    A ja dziewczyny własnie się dowiedziałam , ze od grudnia moge isć do pracy. Po tylu latach czekania mam prace .
    :crazy:
    -- gg 6155390
    • CommentAuthorAsia77
     permalink
    mona GRATULACJE:bigsmile: a czemu dopiero od grudnia
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    Mona ,super.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Asiu tak to tez moze i jest sposob na niemyslenie ale mam i tak sporo pracy a to tak mi przypelzlo wiec chcialam przy okazji zrealizowac i sie na cos przydac :) a ja juz mam nawet 2 lekarzy do polecenia ;) mysle ze to dobry zbior by byl bo mimo ze jestesmy z roznych miast to czasami jezdzimy do innego miasta na konsultacje lub szukamy lekarzy ze swoich stron po roznych forach a tak moglabym gdzies obok dodac kto polecam i zeby zainteresowane osoby kontakt pozniej same mogly juz dalszy nawiazac.
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    bo w grudniu będą wolne etaty :bigsmile:
    I wiecie co powiedziałam do MM , ze teraz to pewnie i praca i dziecko na kupe się zejda :wink:
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Witajcie dziewczynki:)
    :swingin:
    a jakiegos dobrego ginka znacie w zabrzu ??:P
    --
    • CommentAuthorAsia77
     permalink
    kfiatuszku jak samopoczucie ? :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    dobrze dobrze :) dziekuje :)
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    i gdzie wszyskie wywiało???:P to pewnie przez ten silny wiatr na dworze ;p
    --
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    AniuM myslę, że pomysł świetny i chętne podzielę się swoimi namiarami
    mona gratuluję etatu - juz niedługo będzie ci brakowało tego "niepracowania" hihi, skończy się wysypianie, siedzenie przed kompem i obijanie ale za to przypłynie kasiorka
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    ale nigdzie tak kawa nie smakuje jak rano w pracy :)
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    kfiatuszku widziałam twój wykresik, czemu nie chwalisz sie swoją małą kreseczką ? niedowierzasz? :wink:
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    boje sie poprostu :( bede sie cieszyc jak @ nie przyjdzie :) to hcyba przez babcie bo ona mowila ze zawsze jedna siostra jest nieplodna :P i se pomyslalam ze to na mnie pało i tak jakos :P ale nie wiem poczekamy do piatku gora soboty :P
    --
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    o raju kfiatuszku - ale ty masz paskudną babcię (sorki ale to moje pierwsze wrażenie) :confused: wolę tego nie rozstrząsać i szybko zapomnieć :angry:
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    hehehe :D moja babcia jest przemega :P ona to swierdzila na przykladzie paru ludzi :P ale to tylko czasem ma takie odchyły :P czasem robi mi wioche :P jak np kiedys poszłysmy jak bylam mlodsza gdzies na wycieczke i byłam głodna to poszlismy po hoddoga :D ona idzie do tej budki i na cały głos : "Pani dejcie mi dwa te hujnogi " :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    i zapomnij gigus :)dobze piszesz zapomniec :))
    --
    • CommentAuthorAsia77
     permalink
    cyt.: "Pani dejcie mi dwa te hujnogi " :crazy::clap:
    kfiatuszku to było dobre ubawiłam sie do łez; te słowa poprawiły mi humorek:bigsmile:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.