Dziewczyny a powiedzcie mi o co chodzi z tym progesteronem, jestem kompletnie zielona w tym temacie. Jadę o 11 jeszcze raz na betę to może i ten progesteron bym zbadała tylko powiedzcie co on mi da?
Progesteron to hormon wydzielany przez cialko zolte niezbedny do utrzymania ciazy. Jak jest niski ciaza sie nie utrzyma i trzeba suplementowac. Jak niski zdania sa podzielone ale na pewno jak jest ponizej 10.
Dziewczyny czy tak jak u mnie była ciąża biochemiczna to krwawienie którego dostałam traktuję jako miesiączkę i to jest nowy cykl, czy to jest jakiś krwawienie poronne?
Kasiek jest to krwawienie poronne. W końcu trzeba wydalić pęcherzyk. Tylko oczywiście zakładasz kolejny cykl z pierwszym dniem krwawieniakrwawienia. Mój cykl poronny zakończył się ciążą w której jestem obecnie.
Dzięki dziewczyny, w tym tygodniu pójdę do gina żeby sprawdzić czy na pewno nic tam nie ma. Bonim pocieszasz mnie troszkę, mam nadzieję, ze będzie dobrze.
Idź na usg iść pod koniec krwawienia lub po. Ja byłam i pęcherzyka już nie było. Kiedyś bylam byłam w trakcie obfitego krwawienia pęcherzyk jeszcze "wisiał"
Miała któras z Was częste oddawanie moczu po Castagnusie? Jestem przed @ i zawsze przed @ woda mi się zatrzymywala,Teraz nogi trochę puchną ale co chwilę chodzę siku a raczej pije niewielkie ilości napoi/wody
Byłam dziś u gina i wygląda na to, że jest czysto. Coś musiało pójść nie tak od samego początku, bo ta pierwsza beta według niego była za mała. Mam zrobić jeszcze betę w sobotę, żeby sprawdzić czy spadła, ale ja wiem, że spadła, bo testy pepino o czułości 10 już nie pokazują drugiej kreski.
Kasiek jedyne pocieszenie ze poszło samo i ze testy minusy . Ja miałam 3x samoistne i Bogu dzięki że nie musiałam zabiegu. A ze testy minusy to super. Ja to się zasniadu bałam Ale na szczęście nie było
Też cieszę się z tego, że obędzie się bez jakiejkolwiek ingerencji lekarza. A dziś mam dopiero wynik progesteronu. Badany w trzecim dniu krwawienia. Progesteron Progesteron 2,26 ng/ml
Kasiek teraz to juz szkoda robic ten progesteron. Szkoda ze go nie zrobilas z pierwsza beta bo wtedy bys wiedziala czy jest go wystarczajaco duzo do utrzymania ciazy. Progesteron bada sie w fazie lutealnej zeby wiedziec czy jest go wystarczajaco do utrzymania ewentualnej ciazy. Zbadaj go jak juz bedziesz w f.l. bo moze tu byc problem.
Kasiek przykro mi , ale lepiej tak niż byś miała później mieć zabieg łyżeczkowania ;/ Progesteron najlepiej sprawdzić 7dni po domniemanej owulacji, ja w tej ciąży na początku miałam chyba progesteron niecałe 13ng/ml, lekarz na nfz powiedział, że nie ma potrzeby brać nic dodatkowo, ale chodzę od kilku lat prywatnie do swojego lekarza i od razu mi włączył duphaston 3x1. Na nfz poszłam tylko, żeby te pierwsze badania porobić za darmo :P
-- 8tc puste jajo płodowe :( choć nawet Cię nie widziałam, nie usłyszałam bicia serduszka to i tak tęsknię mój Aniołku [*]
Dziś mam 24dc (cykle 24 -25dniowe),lecz zawsze w 23 dc było plamienie. W tym miesiącu cisza, zero objawów @ ani plamien.nie wiem co o tym myśleć i nie chce się nakręcić. Wg usg owu była około 13-14 dc (wczesniej szybciej) I tak nie wiem co robić czekać? Testować? Robic bete? Co do bety mam wątpliwości bo jak zrobię jutro to nie będę miała jak powtórzyć po48h pomóżcie
Ja w 12 dfl nie widziałam na teście nic. W 16dfl beta 320, zgodnie z regula podwajania co drugi dzień w tym 12 dfl beta spokojnie była w zakresie mało czułego testu. W pierwszej ciazy tak samo. W zyciu nie widzialam ciemnej grubej krechy ;) Ja bym z testowaniem poczekala ze dwa dni jeszcze.