Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormagdalenkakol
    • CommentTimeOct 18th 2006 zmieniony
     permalink
    Mona tu jest troszke o nortmach endometrium
    http://www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9456&start=0
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
    • CommentTimeOct 18th 2006
     permalink
    Dzieki magdalenko , ja pospzreałam i też cos znalazłam . wklejam moze sie komus przyda .
    Endometrium jest tym w czym implantuje sie zarodek i przyjmuj sie ze w okresie okoloowulacyjnym musi miec przynajmniej 7mm, a najlepiej w granicach 10-12mm i miec strukture II fazy cyklu. Jesli sluzowka jest za cienka zarodek moze sie nie zaiplantowac.
    Ja miała 10 mm i typ II :cheer:
    -- gg 6155390
  1.  permalink
    Widzisz mona wiec nie masz sie czym przejmowac ja przy moich 4 mm juz mam .Wiec to pewnie ma wplyw na to ze ja taka such w srodku jestm i bez sztucznych wspomagaczy o przytulanku moge zapomnbniec.
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    a te 4 mm , w którym dc masz ?
    -- gg 6155390
  2.  permalink
    10dc
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    endometrium moze rosnac o 1-2 mm na dobe , u mnie tak było . wiec do 14 dc , mozesz mieć juz nawet 8-12 mm . Tylko że niestety bez usg nie ma mozliwości tego sprawdzenia.
    -- gg 6155390
  3.  permalink
    Wiesz byc moze i tak Jednak moje bardzo skape miesciaczki tez wskazuja na male endo.
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    no tak , ale ja kiedyś w 20 dc miałam endo 7 , a teraz ni z tego owego , mam ok.
    -- gg 6155390
  4.  permalink
    No to super bo wiesz j kiedys w 35 dc nie ialam prawie w ogole endo. Jednak to bylo bardzo dawno temu. Wtedy nie staralm sie o dzidzie i nie zalezalo mi na tym . Dopstalam tylko cos na wywolanie i tyle. Mona ja zmykam juz do lozeczka. Buziaki kolorowych snow.
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    wzajemnie , papapa
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    dziewczyny wreszcie wydłużyli urlopy macierzyńskie, konkrety napisze na wątku "porady prawne ..."
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    a co z becikowym ?? slyszlalam ze tylko do konca roku bedzie :( a my co ??:P
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    NOWE KWOTY ŚWIADCZEŃ

Od 1 września 2006 r. wysokość zasiłku rodzinnego będzie uzależniona od wieku dziecka i będzie wynosić:
    • 48 zł na dziecko w wieku 0-5 lat
    • 64 zł na dziecko w wieku 6-18 lat
    • 68 zł na dziecko w wieku 19-24 lata
    Wzrośnie także wysokość niektórych dodatków do zasiłku rodzinnego:
    • 80 zł - dodatek z tytułu wielodzietności
    • 100 zł - dodatek z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego
    • 60 zł - dodatek z tytułu kształcenia i rehabilitacji dziecka niepełnosprawnego -na dziecko w wieku 0-5 lat
    • 80 zł dodatek z tytułu kształcenia i rehabilitacji dziecka niepełnosprawnego na dziecko w wieku 6-24 lata
    • 50 zł - dodatek z tytułu podjęcia przez dziecko nauki poza miejscem zamieszkania,
    • 90 zł - w przypadku podjęcia przez dziecko nauki poza miejscem zamieszkania i zamieszkania w internacie, bursie, na stancji.

• 1000 zł - tyle wyniesie jednorazowy dodatek z tytułu urodzenia dziecka - wypłacany do czasu ukończenia przez dziecko pierwszego roku życia,

• 400 zł - dodatek z tytułu opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z urlopu wychowawczego wypłacany przez okres 24 lub 36 (mnogi poród) lub 72 (dziecko niepełnosprawne) miesięcy kalendarzowych,
    • 170 zł miesięcznie (ale nie więcej niż 340 zł na wszystkie dzieci) - dodatek z tytułu samotnego wychowywania dziecka.
    • 153 zł zasiłek pielęgnacyjny.
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    becikowe nadal jest, może w planach jest, że mają go zlikwidowac, ale mi nic o tym nie wiadomo, zaraz poszperam na projektach ustaw, to napisze jak to wyglada
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    oki dzieki jemma za info i za chec poszperania :) ja uciekam spac ale jak cos naqpiszesz to napewno tego nie przegapie :)
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Oj kobitki 20 min mi zajęło przeczytanie wszystkiego! ja już po pracy a teraz idę spać ! Do zobaczenia jutro :flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    A to ile teraz trwa urlop macierzyński? przy 2 dziecku?
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Gdzieś mi słoń zginął :cry:
    --
  5.  permalink
    Mag urlop macierzynski przy 2 dziecklu to chyba 18 tyg ale mja wydkuzyc do 20 .Tak cos mi sie o uszy obilo. Kurcze a ja na pierwsZe mialam 20 tyg a jak urodzilabym w styczniu to mialabym 24 . NA teraz 16 buuu
    Witam rankiem. Dzisiaj ciut cieplej.
    --
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    magdalenka ja wczorajczytałam że przy drugim dziecku jest juz 20tygodni,dzien dobry wszystkim:bigsmile:
    --
  6.  permalink
    No no wszytsko sie zgadza tylko nie wiedzialm ze juz wydluzyli. Mnie i tak to nie obejmuje bo nie pracuje. :)
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Wrażenie dużej ilości śluzu jak na @? Czemu to miałby być objaw ciązy? Jak tak miewałam często, choć byłam dziewicą.
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    ja tez tak mam zawsze na około 5 dni przed @ mam duzo śluzu
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    5 dni? Fajna III faza...
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
    • CommentTimeOct 19th 2006
     permalink
    Witajcie kobietki w czwartek!!! Miłego dzionka , a ja idę parzyć kawkę - bo nie ma jak dobra kawa z rana hihihi :bigsmile:
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    ja też właśnie parzę sobie kawkę, jestem tak padnięta ale zasnąc nie mogę, zresztą mimo urlopu to co rusz kyos dzwoni i weź tu sie prześpij, normalnie nie da się:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    i gdzie wszystkie pouciekały ....:neutral:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Mój wykres czeka na obejrzenie.
    --
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    normalnie kawa mi sie skończyła, wiec musze gnać do sklepu:sad:, wróce za jakieś 15 minutek
    --
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    tak jakos wczoraj wyszło:bigsmile:, od samego ranka, ja już po zmierzeniu właczam kompa na 28 dni, niedługo będą o mnie mówic że sie uzależniłam:bigsmile:
    --
  7.  permalink
    Hoga robisz podobnie jak ja. Budze sie mierze .Wstaje wlaczam kompa i ide do lazienki.
    --
    •  
      CommentAuthormala_mi
     permalink
    Witam serdecznie!

Ale się rozpisałyście kobiety :jumping:

Coś czuję, że nic nie wyszło w tym cyklu. Temperatura spada, nie mam żadnych objawów poza tradycyjnym u mnie bólem brzucha jak na @. Tylko, że teoretycznie @ powinna już być... Czasem się zdarza, że cykl wydłuża mi się do 30 dni. Poczekam jeszcze i najwyżej zrobię test.
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    mała mi ja mam cykle od 28 do 30 dni więc ja w najgorszym razie dostane @ juz we wtorek a w najlepszym w czwartek za tydzień, podbrzusze mnie pobolewa i piersi, ale tak zwykle tez było przed @ wiec, nie wiadomo, czy ten cykl bedzie udany,do pierwszej ciazy nie moge porównac bo wtedy sie ani nie obserwowałam, nie miałam zadnych dziwnych objawów, po stwierdzeniu ciąży to wiem co mogło na nia wskazywać, ale to juz prawie 10 lat temu jak zaciążyłam, więc i nie bardzo sie wszystko kojaży. Te moje tempki idą sobie spokojnie w góre, zupełnie inaczej niż w cyklu poprzednim bo analogiczny dzień miesiąc temu to było prawie37,5 a teraz równiusko 37, i weź tu nadązyj za swoim organizmem:bigsmile:, prawdopodobnie bede testowac w poniedziałek ale mam obawy i po temkach się okaże co i jak i czy przypadkiem nie poczekam do dnia spodziewanej @( z pierwszym maluchem test wyszedł mi dopiero ok 6 tygodnia, wiec cięzko wyrokować).
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Hoga, możesz opowiedzieć, jak wyglądało ogłaszanie radosnej nowiny? Pamiętasz jeszcze, jak to wyglądało?
    Tutaj czekamy na opowieść: http://forum.28dni.pl/discussion/111/1/oglaszanie-radosnej-nowiny/
    --
  8.  permalink
    Hoga wiesz latwo sie mowi ale gorzej zrobic . rzeczywicie z temstem poczekaj do terimnu @ .Po co sie wczesniej stresowac jak wyjdzie ujemny. dzisiaj patrzylam na wykres Tandidy i co 2 testy ujemne a dzisiaj plusik . Mamy kolejne dzieciatko na 28 dni.
    --
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    magdalenka wiem o tym w tym roku w marcu po dośc dziwnej @ zrobiłam test bo jakos tak dziwnie sie czułam, wyszedł pozytywny, ale beta ciąże wykluczyła, wiem jak sie wtedy cieszyłam i jak potem byłam zawiedziona, ryczałam chyba przez tydzien jak tylko mi sie przypomniało, dlatego boję sie teraz po niedzieli testowac, pewnie poczekam do spodziewanej @ przynajmniej bedę wiedziała po temp. czy warto juz sie stresowac czy jeszcze nie. A co do ogłaszania radosnej nowiny to Amazonko, juz dośc dawno to było, postaram sie opisac.:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    To gdzie nasza nowa mamusia ?????:bigsmile:
    -- Prosimy o glosy na Hipp nr 7809
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Dajcie Tadindzie trochę czasu na potwierdzenie.
    Hoga, czekamy na wspomnienia.
    --
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    a jak si potwierdzi to może by mogła udostepnić wykresik cobysmy mogły sobie na niego popatrzeć:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    czesc dziewczynki , ja tez dopiero sobie kawke robie . po zmierzeniu tempki wstałam i wpisałam do wykresiku i połozyłam się znowu i dopiero teraz sie obudziłam. I znowu mnie ten brzuszek boli jak na @ :cry:.
    Tadinda w ciąży - super !!!!!!!!! Ja wiedziała że tak będzie :cheer::clap::jumping:
    Ide oglądac Wasze wykresiki.
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    dziewczyny - Tadinda ma naprawdę + i jaki ładny . GRATULACJE :cheer::clap:
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    niooooooo ja też widziałam - siiiiiuper wiadomość na dzień dzisiejszy :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Gratulacje Tadindo :)) :cheer: szczesciaro ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Niech lepiej sama zainteresowana potwierdzi.
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    a moze jechała na tą bete , zrobić do miasta . z tego co pamiętam mieszka na wsi i do laboratorium musi dojechać .
    -- gg 6155390
    • CommentAuthorAsia77
     permalink
    Tadinda gratulacje :cheer:
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    Asiu - masz racje , ( komentarz pod moim wykresikiem) , wezmę sie dzisiaj za wielkie porzadki , bo jak wyjedziemy w poniedziałek , to Teściu będzie u nas nocował i opiekował sie Misiulą , więc mieszkanko musi być na błysk. Część zrobiłam wczoraj a czesc dzisiaj . Od czasu do czasu będe zaglądała na forum , bo sie od was uzaleźniłam.
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorTadinda
     permalink
    Witam, właśnie wróciłam z badań, ale niestety wyniki bety będą najwcześniej we wtorek, więc do tego czasu jeszcze nic nie wiadomo. Może jeszcze jutro zrobię test, ale nie wiem czy warto się stresować, chociaż z drugiej strony stresuję się tak czy inaczej.
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    Tadindo - ale przecież dzisiejszy test wyszedł pozytywny . Przecież wpisałaś + .
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorTadinda
     permalink
    mona, ja już nie wiem czy ufać tym testom.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.