Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormaja28
    • CommentTimeOct 23rd 2006 zmieniony
     permalink
    Napisze wam ciekawostkę....:bigsmile:

Jedna moja znajoma z forum miała w tym miesiącu IUI i w 10dp zrobiła betę bo chciała być pewna....beta wyszła 0 więc popłakała troszeczkę, posmuciła się ....takie życie....wyjechała na kilka dni....ale @ nie przychodziła......więc zrobiła po kilku dniach test i wyszły II krechy :bigsmile: poleciała kupiła drugi test bo myślała że ten zepsuty:bigsmile: i też II krechy....zadzwoniła do lekarza ten zrobił jej bete i wyszła ponad 300. TO się nazywa CUD :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    -- Prosimy o glosy na Hipp nr 7809
    •  
      CommentAuthoraxxa
     permalink
    Madzia81 ja bym poczekała do @ ...
    co do duphastonu to wklejam Wam informację o nim

duphaston
    Zawiera hormon progesteron, który jest naturalnym hormonem II fazy cyklu miesięcznego. Może być wykorzystywany: W celu wywołania spóźniającego się okresu. Jest wówczas podawany przez kilka dni i jego odstawienie powoduje wystąpienie krwawienia. Jako typowy środek antykoncepcyjny, gdyż blokuje pozostałe hormony, a tym samym owulację. Dzięki temu działaniu likwiduje się również nieduże torbiele na jajnikach. W celu podtrzymania ciąży przez uzupełnienie niedoboru progesteronu w organizmie.W tym przypadku zaprzestanie przyjmowania Duphastonu NIE POWODUJE krwawienia, ani poronienia.

DUPHASTON NIE JEST WYKRYWANY PRZEZ BADANIE KRWI NA ZAWARTOŚC POROGESTERONU... TZN. BIORĄC GO NIE MA WPŁYWU NA WYNIKU
    ps. sama na sobie przetestowałam robienie wyniczków z duphastone i bez :)
  1.  permalink
    Witam wieczorkowo :bigsmile:
    Wlasnie dzwonilam do mojego gina i wizyte mam umuwiona za tydzien :bigsmile: Zrobi mi badanie jakies tam zeby sprawdzic czy to byla @ czy krwawienie srodcykliczne :bigsmile: I da tez skierowania na dalsze badania :bigsmile: Kurcze uspokoilam sie po tym telefonie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeOct 23rd 2006
     permalink
    Widziałyscie ??? Damazy zrobił na forum takie cos ze mozna zobaczyc kto jest na forum :))
    --
  2.  permalink
    kfiatuszek wlasnie widze :bigsmile::shocked:
    --
  3.  permalink
    Ale za to u mnie znikla Wiki i 28dni :shocked:
    --
    • CommentAuthorRenia27
     permalink
    nio fajnie nie trzeba szukać po wszystkich tematach:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    u mnie tesh :P a szkoda :(
    --
  4.  permalink
    reniaczek dokladnie :bigsmile: co do szukania osob :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorRenia27
     permalink
    co tam dziewczynki jak minął dzionek? Ja jeszcze 15 minut w pracy i nie mogę się doczekać kiedy pójdę do domku!
    • CommentAuthorRenia27
     permalink
    może coś Damazy kombinuje jeszcze
  5.  permalink
    Ja juz w domku a dzien minal nuzaca :bigsmile: tzn strasznie sennie spowodu cisnienia.
    --
    • CommentAuthorRenia27
     permalink
    no właśnie ! mi też ciągle chce się spać , poprostu nie mogę dospać ale cóż praca w tygodniu szkoła w weekendy robią swoje
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    oczekująca czyżbyś ta ciekawostką chiał powiedzieć zebym sie betą nie przejmował, chciałabym żeby i mnie sie zdazył taki cud, ale ja juz czasami zauważam rózowy sluz, choc generalnie jest on lepki i wodnisty, i sama nie wiem czy mam sucho czy mokro, bo dzis miałam wrażenie w ciagu dnia że mokro, ale pewnie zanim dojde d wprawy to troszke potrwa:bigsmile: buziaki dla wszystkich ide gotowac moim panom objad:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorRenia27
     permalink
    są już Wiki i 28!
  6.  permalink
    Reniaczek to masz jak ja :bigsmile: Ale na cale szczescie teraz zjazdy mam co dwa tygodnie to chociaz co drugi tydzien odpoczne :D
    --
    • CommentAuthorRenia27
     permalink
    ja też co 2 tyg ale soboty pracuję więc jak nie szkoła to praca zamiennie, a co studiujesz pszczolka?
  7.  permalink
    Reniaczek socjologie:bigsmile: a Ty ??? Ja naszczescie prace mam od poniedzialku do piatku :smile:
    --
    • CommentAuthorRenia27
     permalink
    za 4 min szósta więc zamykam komp i idę do domku, na razie dziewczynki!
    • CommentAuthorRenia27
     permalink
    za 1h się pojawię jak zajdę do domku! TURYSTYKę!!!
  8.  permalink
    milego wieczorku Reniaczek :smile:
    --
  9.  permalink
    Reniaczek acha :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    no to dziewczyny ja sie zegnam na kilka dni. Co do wyniku testu to powiem Hodze żeby Wam przekazała , ale nie spodziewajcie się cudu . Pozdrawiam Was wszystkie. Papa.
    -- gg 6155390
  10.  permalink
    mona milego odoczynku :D
    --
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    OCZEKUJACA, wiecej takich wiadomosci bo podtrzymuja na duchu!!!
    •  
      CommentAuthorRosa
     permalink
    HELLO :bigsmile:
    witam nowe kolerzanki :)
    i pozdrawiam wszystkie starajace sie :)
    u mnie nadal bol brzucha :( i ogolnie zle sie czuje :(
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    słuchajcie kobitki - wydaje mi się, że wreszcie rozróżniłam otwartą szyjkę; jest chyba miękka ale teś owu jeszcze negatywny i śluzu płodnego też jeszcze nie ma; czy to normalne, że szyjka juz otwarta czy jednak źle sprawdzam?
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    ach no i jeszcze coś: właśnie sprawdzałam, kfiatuszku że nie dopisałaś się jeszcze z opowieścią jak ogłosiłaś tą radosną nowinę twojej rodzince; zrobiłaś już to??? czy jeszcze czekasz???
    •  
      CommentAuthorRosa
     permalink
    GIGA przykro mi :( ale sie nieznam na badaniu tego sprzetu ze tak powiem ;)
  11.  permalink
    giga szyjka miekka w dotyku przypomina usta natomiast twarda przypomina czubek nosa. Otwartosc odczuwasz jako wglebienie w szyjce. Szyjka od @ unosi sie otwiera i miekknie.Moze otworzyc sie na kilka dni przed oraz rozpulchnic. Ostatni dzien uniesionej szyjki,rozpulchnionej oraz otwartej nazywamy dniem szcytu szyjki to wlasnie dzien szczytu szyjki oznacza owulacje. Jesli jestes na 2/3 dni przed owulacja to sie wcale nie przejmuj,ze jzu jest miekka i otwarta tylko teraz wyczekuj moment owulacji bo jest tuz tuz.
    Jesli cos namieszalam albo przekrecilam prosze o wyrozumialosc i wybaczenie :wink:
    A i niech osoby bardziej w tym zorientowane sie wypowiedza :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    dzięki bardzo pszczółko, ulżyło mi, że tak powiem a to dla ciebie :kissing: pszczółki mają to do siebie, że są mądre :tooth:
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Gigus narazie tylko mąż wie :) ale hmm nie mogłam zrobic za bardzo niespodzianki bo ta skubana bestia (MM) codziennie sie pytał "Jak tam ??" :P
    --
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    oj te wścibskie facety!!! sami sobie psują niespodziankę; mój teraz codziennie pyta: "czy to JUŻ" (chodzi o owu) ale muszę powiedzieć, że to całkiem sympatyczne :wink:
    kfiatuszku - jak już powiecie to daj znać jak poszło
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    oki :)a jak wygladało todokladnie to nspiałam w ogłaszaniu :D nic romantycznego :P jak zrobie bete jutro to to juz bedzie na 100% pewne to cos wymysle :) jakas karteczka czy cos :)

a co do tego sypatycznego no to tak to je fajne :0 byjamniej sie cos interesuje:)) milusioo :)
    --
    •  
      CommentAuthoranus
     permalink
    Witajcie kobietki :smile:
    Ale piękny weekend był, odpoczęła na wsi :bigsmile:
    Teraz już po @ i idę do gina w środę, pogadamy co dalej...
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    no to już niedługo będzie wiadomo na czym stoisz (poza nogami oczywiście); daj znać co i jak
    •  
      CommentAuthoranus
     permalink
    Dam, dam - ciekawe co teraz wymyśli
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    tyle ludzi zalogowanych a tu qrcze taka cisza :D
    --
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    ano... też się czasami zastanawiam gdzie się kobitki podziewają; tematów jednak sporo... ja sobie postanowiłam, że musze się trochę oduzależnić od kompa, bo to już w niezdrowy nałóg wpada, a o kondycję trza dbać (siedzenie tu raczej jej nie poprawia); i wszystko pięknie ładnie do czasu aż wchodzę na któreś forum i coś skrobnę i potem czekam na odpowiedź, wychodzi ciekawy temat i juz się nie mogę oderwać :wink:
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    hehehe no no gigus :) ja niestety jakby nie komp to bym zdechła z nudoof :P przez sobote czy niedziele nie ciagnie mnie do kompa bo mam meza :P ale wieczorami to hmm co tu innego robic ??:P jak bedzie dzidzia to bynajmniej bede miała co robic :)
    --
  12.  permalink
    Witajcie we wtorkowy poranek.
    --
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    witam we wtorek, mnie dziś tempka spadła wiec tylko czekac @ a potem znów do boju:bigsmile:, zycze miłego dzionka, pewnie zajże do was wieczorkiem jak wóce z pracki:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranus
     permalink
    Witajcie - ale u mnie brzydko na dworze, aż się wstać nie chciało, teraz pachnąca kawka :bigsmile:
  13.  permalink
    Witam porankowo :bigsmile:
    giga niema za co :bigsmile:
    hoga sciskam mocno,ale ciesze sie,ze masz pozytywne nastawienie :bigsmile:
    A ja probowalam dodac sie do wiki na urodzinkach i imieninkach i ciemna masa ze mnie bo nie umiem :shamed: :bigsmile:
    --
  14.  permalink
    I zapomnialam dodac,ze pojawie sie dopiero okolo 9.00 bo zaraz do pracki ide :)
    --
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    Witam, wszystkie staraczki....:bigsmile:
    • CommentAuthorksylia_
     permalink
    Ja również witam w ten pochmurny poranek:smile:
    •  
      CommentAuthorPaulaC
     permalink
    Cześć Dziewczyny!

Witam nowe koleżanki! Szybkiego sukcesu życzę i upragnionych dwóch krech na teście ciążowym!
    •  
      CommentAuthorIzunia
    • CommentTimeOct 24th 2006
     permalink
    Dzień doberek DZIEWUSZKI!!!
    Maaaatko ile musiałam naczytać się waszych postów, hmmm tak długo mnie nie było cioooo ...
    Wypłodziłyście nie źle hihihihi
    Miłego dnia życzę!!! Na weselichu było supereczek, ale nie szalałam i niewiele wypiłam - jestem wypoczęta i miło być znowu z WAMI!!!
    Moja Magg - odpoczywaj na max'a i BIEDRONA również!!!
    •  
      CommentAuthormaja28
    • CommentTimeOct 24th 2006
     permalink
    Izunia a co u Ciebie ???:bigsmile:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.