Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorwedmoczka
    • CommentTimeJan 7th 2012
     permalink
    jak pojawiła się w czasie napisanym w ulotce to prawdopodobieństwo jest
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    wrzuć fotkę :)
  1.  permalink
    dzisiaj krwi żeby był wynik od razu to raczej nie zrobisz niestety
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    co robić..

wynik w poniedziałek bety 19
    w czwartek 41
    dzis w sobote 56.....
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    chętnie bym wrzuciła fotkę tylko nie wiem jak to się tutaj robi... :(
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    ale ten paseczek pojawił się zaledwie po 2 minutach... :)
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Dii jak jest paseczek to jestes w ciazy :)
    gratulacje
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Gratulacje Dii! Nieważne czy słaba, czy nie. Jak jest to jesteś w ciąży!
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    :)))))))))))))))))0
    mam taką nadzieję
    testy czasem kłamią...
    jutro rano zrobię drugi a w poniedziałek pójdę na bete
    dzięki dziewczyny :)))
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    testy dają 99% pewności- to chyba dużo nie?
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    no tak, ale kiedyś mnie jeden test okłamał... tylko to było pare lat temu...
    zobaczymy jutro czy wyjdzie tak samo ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Blubis, chyba najlepiej będzie jak do lekarza podjedziesz / zadzwonisz...
    --
  2.  permalink
    blubis: co robić..wynik w poniedziałek bety 19w czwartek 41dzis w sobote 56.....

Zbyt niski przyrost,szybciorem do lekarza....
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    [quote=Cobraczek][/quote]

byłam, trzeba czekać..
    --
  3.  permalink
    blubis: byłam, trzeba czekać..

No to trzeba poczekac:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeJan 7th 2012 zmieniony
     permalink
    Blubiś, a robisz kolejną betę, czy po prostu czekasz? Lekarz wykluczył ciążę pozamaciczną?
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Mam zrobić następną betę w pon. W czwartek duże podejrzenie pozamacicznej, dziś nawet nie zrobił usg bo i tak nie będzie nic widać. Czy jeśli to pozamaciczna to może dojść do samoistnego poronienia?
    --
  4.  permalink
    blubis: Mam zrobić następną betę w pon. W czwartek duże podejrzenie pozamacicznej, dziś nawet nie zrobił usg bo i tak nie będzie nic widać. Czy jeśli to pozamaciczna to może dojść do samoistnego poronienia?

Czasem wystepuje samoistne poronienie przy ciazy jajowodowej nazywa sie to poronienie trabkowate czy jakos tak.U mnie nestety nie doszlo do samoistnego oczyszcenia sie i mialam laparoskopie.Krwaienie i bole mialam od samego prawie poczatku....
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Cobraczek - A ile miałaś betę? Laparoskopia to coś groźnego? Długo trwa? CZy przy takiej mojej becie jest jeszcze szansa na dobre zakończenie?
    --
  5.  permalink
    blubis: Cobraczek - A ile miałaś betę? Laparoskopia to coś groźnego? Długo trwa? CZy przy takiej mojej becie jest jeszcze szansa na dobre zakończenie?

U nie beta przyrastala ponad 100% ,ale byla zbyt niska jak na ten tydzien ciazy.Ciaza byla wykryta w 6-7 tyg w jajowodzie.Laparoskopia jest to najmniej inwazyjna metoda operacyjna.Robi sie trzy 2cm naciecia i usuwa ciaze z jajowodem lub wydusza ja z jajowodu w zaleznosci od stanu jajowodu.Co do bety to trzeba poczekac do kolejnej jesli nie przyrosnie prawidlowo to znaczy ze dzieje sie zle....
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Blubiś, moze być też tak, że to jest po prostu ciąża biochemiczna...
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    The_fragile.. to by w przypadku nieprawidłowości chyba było najlepsze..ale mam za dużo płynu w Zatoce D. i to raczej wskazuje na cp. :sad:
    --
  6.  permalink
    blubis: The_fragile.. to by w przypadku nieprawidłowości chyba było najlepsze..ale mam za dużo płynu w Zatoce D. i to raczej wskazuje na cp.

no tak,to nie wrozy nic dobrego,trzeba czekac.Lekarze na kolejnym usg beda sprawdzac jajowody....
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O kurczę, no tak... Blubiś - trzymam kciuki, żeby dobrze było, żeby bez ingerencji lekarskiej się obyło...
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Czytam o jakimś zastrzyku... może tak wczesnie nim sie uda?
    A tak sie martwilam z kiedy ta ciaza :(
    --
  7.  permalink
    blubis: Czytam o jakimś zastrzyku... może tak wczesnie nim sie uda?A tak sie martwilam z kiedy ta ciaza :(

Chemie jak podaja to na bardzo wczesnym etapie....W naszej miejscowosci nie stosuje sie tej metody tylko 120 km dalej.
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Ja jestem 4 dni po terminie spodziewanego okresu wiec bardzo wczesnie chyba.. Boje sie ew. operacji
    --
    • CommentAuthorBiedro
     permalink
    jestem w 18dc i od 4 dni od potencjalnej owulki moja temp wynosi 37,1-37,5: czy powinnam juz sie cieszyc?
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Zależy z czego...W 18dc może być sporo powodów do radości...
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    biedro pierwszy raz mierzysz ten cykl czy robiłaś wczesniej obserwacje?
    --
    • CommentAuthorBiedro
     permalink
    jeden powod w zupelnosci by mi wystarczyl - fasolka. tak samo od wczoraj moje sutki sa bardziej wrazliwe (zwykle moje piersi sa bardzo nieczule, nawet na pieszczoty - niestety;/)
    prawdopodobnie popadam w schize i jak tylko zauwazam mala zmiane w moim organizmie, interpretuje zawsze jednaznacznie.
    • CommentAuthorBiedro
     permalink
    *eveke - jest to moj pierwszy raz i dopiero sie ucze,
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Biedro, trochę (a nawet trochę bardzo) za wcześnie na te schizy jak mówisz...
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    więc taka temp to nic nadzwyczajnego skoro nie wiesz jakie miałaś w zeszłych cyklach, jakie tempki miałaś teraz w 1 fazie?
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Biedro, chyba nie sądzisz, że 4 dni od potencjalnej owulacji to już są objawy ciązy? Popatrz na wykresy dziewczyn, które mierzą temp. i przyjrzyj się jak to wygląda. Przez całą fl temp. są wyższe i spadają zwykle na 1-3 dni przed @. Oczywiście życzę ci ciązy, ale chyba się zapędziłaś z tymi objawami.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    W 18dc równie dobrze odkładająca mogłaby się cieszyć z nadchodzącej @.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeJan 8th 2012
     permalink
    dziewczyny!!!
    ale to wszystko jest pokręcone...
    dzisiaj zrobiłam rano test i wyszedł mi negatywny (przypomnę, że wczoraj robiłam i był pozytywny), zrobiła kolejny i kolejny - trzy pod rząd i wszystkie negatywne.
    Ale te bóle nie dawały mi spokoju. Znalazłam ginekologa 24h i pojechałam tam na USG, pani dr wykryła u mnie pęcherzyk przy jajniku i ciałko żółte. podejrzewała ciążę pozamaciczną bo to już ten okres kiedy albo pęcherzyk powinien być w macicy albo ciałko żółte powinno zaniknąć. Kazała pojechać szybko do szpitala gdzie robią bete 24h. Jak będzie wynik powyżej 1000 to przypuszczenia są prawidłowe. Tak też postąpiłam. Na wynik czekałam ok. 1,5 h. Wynik 9.21. Natychmiast zadzwoniła do tej pani dr i jak jej podałam wynik to mi pogratulowała. Ale zdążyłam się najpierw nadenerwować!!!
    Ta pani najwyraźniej założyła jedyny możliwy cykl 28 dni a nie więcej stąd te podejrzenia. Z tych wyników też wynika, że jest to bardzo wczesna ciąża - wczesna czyli mniej niż tydzień - ale jest.
    Teraz tylko kwestia czy pęcherzyk przejdzie pomyślnie drogę do macicy.
    Wiecie co należy zrobić żeby było wszystko ok? Boję się że niedonoszę... Wiele osób z mojego otoczenia miało takie przypadki...
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dii, każda się boi, mniej lub bardziej. Ja też się boję, ale myślę pozytywnie, bo i tak nie mam wpływu na to, co się stanie. Trochę optyzmizmu! Jesteś w ciąży!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    no pewnie że się cieszę :)
    --
  8.  permalink
    Cześć ;) Nie wiem, może wariuję, ale nigdy wcześniej takich objawów nie miałam... Pierwszy dzień ostatniej miesiączki przypadł na 26/27 grudnia ( późnym wieczorem zauważyłam lekki różowy śluz). Cykle mają długość 26-30 dni. 31 grudnia kochałam się bez żadnego zabezpieczenia, chłopak doszedł we mnie. 6 stycznia niespodziewanie dostałam mocnej biegunki, dzień później zauważyłam gęstą, nienormalną, serowatą wydzielinę w sporej ilości dodatkowo lekkie pieczenie i ból przy oddawaniu moczu oraz nabrzmiałe narządy płciowe. Dzisiaj, 9 stycznia bardzo rano obudziły mnie niesmowite mdłości i biegunka, do tej pory średnio się czuję. Wydzielina zmieniła się w mocno wodnistą. Towarzyszą temu lekkie bóle w podbrzuszu, wzdęcia i gazy. Czy takie objawy mogą w tak wczesnym okresie (14/15 dzień cyklu) świadczyć już o ciąży? Dodam, że nie zdażyło mi się wcześniej coś takiego.
  9.  permalink
    Kochana to za wcześnie na jakiekolwiek objawy peirwszym najprawdopodobniejszym objawem jest brak @ podwyższona temp o ile ją mierzysz..ok6tyg mdłości.moim zdaniem coś Ci zaszkodziło
    -- ,
  10.  permalink
    Właśnie całkowicie zdaję sobie z tego sprawę, temperatury nie mierzę, więc całkiem możliwe, że jestem dopiero bezpośrednio zaraz po lub w trakcie owulacji. Wydzielina to podejrzewam jakaś infekcja, ale trochę się nakręciałam czytając o pierwszych objawach i przestałam już sobie wierzyć...dziękuję za odpowiedź ;)
    •  
      CommentAuthorłóśćń
    • CommentTimeJan 9th 2012
     permalink
    Marynia nie możliwe by to były objawy ciąży, serkowaty śluz śwadczy o infekcji raczej.. a biegunka i nudnosci o tym ze cos Ci zaszkodziło
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    beta z:

02.01- 19
    05.01 - 41
    07.01- 56
    09.01 - 64

pozamaciczna? :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Trudno powiedzieć, ale nie rozwija się niestety prawidłowo. Przykro mi :sad:.
    --
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    no nie wygląda to dobrze... przykro mi blubis... trzymaj się...
  11.  permalink
    BLUBIS przykro mi:(
    Doobijają mnie dziś takie smutne info:(
    -- ,
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Blubis przykro mi ... za dużo ostatnio smutnych wiadomości :((
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Blubis przykro mi bardzo,ja 9 mies temu mialam poronienie,czekalam na samoistne ale ciaza byla w macicy
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    nawetmialam prawidlowy przyrost bety,a Ty masz slaby :(
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.