Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    blubis: pozamaciczna?

Jezeli pozamaciczna to trzeba czekac na wizyte u gina po usg bedzie wiadomo...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeJan 9th 2012
     permalink
    blubis
    ''Kobiety kwalifikowane do leczenia farmakologicznego ciąży pozamacicznej, to takie u których stężenie beta-hCG we krwi nie przekracza 3000 j./l.'' poczytaj na necie o ciazy pozamacicznej,moze sie czegos dowiesz, a kiedy masz isc do lekarza?
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    dzisiaj na 14...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    to pewnie wszystko ci powie,zapytaj czy jesli to ciaza pozamaciczna to czy poda zastrzyki,ktore podobno tez sa skuteczne,beta zle przyrasta wiec pewnie cos jest nie tak,ja mialam prawidlowa bete a ciaza rozwijala sie zle, zatrzymala sie w 6 tyg,a lekarze zauwazyli w 8,ze od 6 do 8 nic nie rosl pecherzyk,ja wewnetrznie czulam ze jest cos nie tak,odstawilam duphaston i po kilku dniach poronilam samoistnie
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    mi wczoraj lekarka powiedziała, że jakby było powyżej 1000 to to jest pozamaciczna (przewidywalna ciąża 4 tydzień) ale u mnie akurat to był niższy wynik więc ok, do końca tak się nie znam, ale zobaczymy co ci powie gin. - lepiej nie martwić się na zapas
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    blubis daj znać co lekarz powiedział, czekam na PW.
    --
    • CommentAuthormalami30
     permalink
    witajcie:)
    czy beta hcg zrobione 17 dni po stosunku i wynoszące mniej niz 2 to brak ciąży?
    •  
      CommentAuthoranne76
    • CommentTimeJan 9th 2012 zmieniony
     permalink
    a co masz napisane na wyniku? jakie są normy z tego laboratorium gdzie robiłaś betę?
    w którym dniu cyklu jesteś? który to dzień lutealnej? kiedy jest termin spodziewanej miesiączki?
    • CommentAuthormalami30
     permalink
    na wyniku jest napisane ze ciąza jest od 5-50 1 tydzien, 1-2 tydzien od 50-500 itd. ja nie wiem, ktory to dzien cyklu bo nie mialam jeszcze miesiaczki po porodzie, karmie piersia nadal, dlatego napisalam, ze od stosunku.
    • CommentAuthormalami30
     permalink
    kiedy nastepuje przyrost bety od razu po zagniezdzeniu? czy 48 godzin pozniej?
    • CommentAuthormalami30
     permalink
    chodzi mi o to, dlaczego nie jest rowne 0, czy to nie są wartości dla bardzo wczesnej ciązy?
    • CommentAuthoratamala
     permalink
    Brak ciąży
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja z tego co pamiętam w cyklu w którym nie zaszlam równiez miałam mniej niz 2 na wyniku... ale nie pamietam jakie u mnie normy byly...
    --
    • CommentAuthormalami30
     permalink
    to myslicie, ze to juz jest pewny wynik czy za wczesnie wykonalam test?
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    najlepiej powtórz betę...
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    jestem po wizycie u lekarza> USG nie zrobił, bo za wcześnie, to moje z czwartku tylko mogło zaszkodzić i stąd spadek bety. Kazał czekać :(
    --
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    spadek bety przez USG? trochę dziwna mi się zdaje ta teoria...
    ale luteinę kazał odstawić? bo na wykresie miałaś zaznaczoną 2x2...
    jakoś się do wyników bety ustosunkował?
    kurcze... przykro mi strasznie... trzymaj się - obyś te ciężkie chwile jak najszybciej miała za sobą...
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    u mnie nie ma spadku, ale minimalny wzrost. powiedział, że ciąża nie jest prawdiłowa, ale teraz nic nie będzie widać. Żle napisałam - nie, że spadek tylko brak dobrego wzrostu. Zanim poszłam był ok 100% wzrost a teraz minimalny. I mówi, że tak to jest, jak się robi za wcześnie usg, że tylko może osłabiać..
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    e tam gadanie ze przez usg, bez przesady... cos musialo innego pokrzyzowac to wszystko;/
    --
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    no zgoda... widziałam wyniki, które wcześniej wklejałaś i faktycznie nie powinnam użyć słowa "spadek" tylko "minimalny wzrost"... ale jakby tego nie nazwać, to jakoś zwalanie winy na USG to mi tu nie pasuje...
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    powiedział, że nie powinno się osłabiać zarodka na tak wczesnym etapie. zła jestem na siebie, za te nerwy, usg...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    moze w koncu cos do ciebie dotrze, stres tu w niczym nie pomoze...
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Przecież już te lekarka, co robiła ci USG sugerowała, że coś jest nie tak, prawda? To jak teraz inny lekarz może mówić, że to USG zaszkodziło. Poza tym dziwię się mimo wszystko, ze nie spróbował ci zrobić dziś USG- jeśli jest obawa, że to pozamaciczna. Do kiedy kazał ci czekać?
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    do wtorku.
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    jutro?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    przyszłego czyli tyg jeszcze... ehh masakra
    --
  2.  permalink
    Dziwne to wszystko jak cos się dzieje nie tak nie czekają z USG bo trzeba działać poprostu
    -- ,
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    no tez mi sie to wydaje dziwne, ze karza czekac, bo jesli to poza maciczna nie daj boze to przeciez to zagraza zyciu...
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    gienia83: moze w koncu cos do ciebie dotrze

nie, no rewelacyjny komentarz,blubis na pewno poczuła się lepiej...
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    to najlepszy lekarz w meiscie, jedyny profesor. mowi, ze i tak nie bedzie nic widac, jest za wczesnie.. nie wiem co robic
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Izulka23: gienia83: moze w koncu cos do ciebie dotrze

nie, no rewelacyjny komentarz,blubis na pewno poczuła się lepiej...

nie w tym sensie... nie miałam na celu nikogo urazić i ona o tym wie, bo starałam się jej pomóc
    ale ta sytuacja powinna dać jej do myślenia, że teraz nie powinna się stresować tak jak miało to miejsce... to nic dobrego nie wniesie.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    blubis: to najlepszy lekarz w meiscie, jedyny profesor. mowi, ze i tak nie bedzie nic widac, jest za wczesnie.. nie wiem co robic

więc pozostało czekać.
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    blubis, a na jakiej podstawie lekarz z czwartku uznał, że coś nie tak?
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    ze płyn w zatoce douglasa i cos na jajniku....
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Wiesz, ja w takiej sytuacji nie czekałabym tydzień, tylko zasięgnęła opinii innego lekarza. Profesor też nieomylny nie jest. Szczególnie przy jakimkolwiek podejrzeniu pozamacicznej, gdzie również swoje zdrowie narażasz.
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    tak, tylko zarodek podobno widać jak jest beta wyższa a u mnie 60 to mówi, że nie ma szans by cokolwiek zobaczyć na usg
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Nie bardzo to logiczne jak dla mnie.
    Gdyby beta przyrastała prawidłowo, to już byś miała wysoką. Tylko, że wtedy jaki byłby sens robienia USG tak wcześnie?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja tak czy siak poszłabym do innego ginekologa, już nie mówię że chodzi o USG ale o sam fakt by wyraził swoje zdanie na ten temat.
    --
    • CommentAuthoratamala
     permalink
    A ja na Twoim miejcu pojechałabym na IP: naściemniała ,że Cię brzuch boli,masz podejrzenie pozamacicznej i by Ci musieli zrobić usg,wtedy wiedziałabyś na czym stoisz...
    Chyba,że nie szkoda Ci pieniędzy na 3 wizytę w tyg. to pojedz do innego gina...
    Ja w pierwszej ciąży w miesiącu miałam 4 wizyty hehe;) I dodam ,że robili mi 4 usg i Kuba urodził się zdrowy, naświetlania usg absolutnie mu nie zaszkosziły ;) No i dodam,że miałam z 12 usg w ciąży jak nie więcej bo trochę świrowałam;):cool:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    bylam na izbie w sobote - tez nie chcial zrobis usg
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    atamala, no to rzeczywiście troszkę świrowałaś:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    dziewczyny u mnie dzisiaj pojawiły się brązowe upławy i mdłości, kłucie brzucha jest co jakiś czas... Czy te upławy (czy jak wolicie - śluz) nie są groźne? słyszałam, że tak powinno być ale nie jestem pewna w 100%
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Ja miałam taki śluz przez trzy dni : 7, 8,9 dfl. I przypuszczam, że to była implantacja.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    a jak teraz występuje u mnie takie krwawienie? to to samo, czy może "po ptakach"? nie wiem czy to normalne bo to u mnie wczesna bardzo ciąża...
    --
    • CommentAuthorankawtp
     permalink
    Witam
    Dopiero się zalogowałam ale przeczytałam chyba pół forum już :)
    Zaobserwowałam pewne objawy u siebie:
    - wymioty (po 2 dniach przeszły)
    - odbija mi się po każdym posiłku
    - zawroty głowy
    - ból jajników
    - odrzucenie od kawy, teraz piję jedną przez cały dzień a wcześniej naprawdę lubiałam kawę
    - nabrzmiały brzuch
    - zmiany nastroju, nagle ze stanu zdenerowowania popadam w płacz
    Z miesiączkowaniem nigdy nie miałam problemów zawsze dostawałam w terminie. Teraz spodziewam się że za 6 dni powinnam dostać @. Poczekać jeszcze czy zrobić test? Nidy nie miałam objawów @ w postaci bólu jajników czy nabrzmiałego brzucha. Dwa dni przez @ zawsze trochę bolał mnie brzuch i lekko piersi.
    Dziękuje za odpowiedź.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    ankawtp, spróbować z testem możesz, ale niewielka szansa, że wyjdzie, bo trochę wcześnie. Wytrzymaj parę dni.
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dii, no to plamienie, czy krwawienie?
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    sama nie wiem, tak jakby teraz krwawienie ale nie takie jak w @ tylko mało, i tak nagle przestał mnie brzuch boleć - a jakby to była normalna @ to zawsze miałam silne bóle.... a teraz nic... i @ nigdy nie była poprzedzona brązowym czymś... Izulka23 myślisz że to może być koniec przygody z fasolka? czy jednak są jeszcze szanse?
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dii, a który to dzień fl, tak mniej więcej? Pytam, bo wiesz czasem się zdarza plamienie, albo lekkie krwawienie w czasie w którym powinna byc @.
    --
    • CommentAuthornika1981
     permalink
    dziewczyny w piątek miałam owulację (potwierdzona monitoringiem) po pregnylu podanym w czwartek. Od soboty miałam śluz gęsty i lepki aż do dzisiejszego popołudnia kiedy to zauważyłam przezroczysty typowo płodny... od dziś mam podany duphasoton, myślicie że już za późno? czy są jeszcze szanse na ewentualną ciążę..czy zaburzenia w wydzielaniu progesteronu w tym cyklu wykluczą ciąże?
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.