Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeJan 9th 2012
     permalink
    mniej więcej 18, ale wczoraj usg pokazało pęcherzyk ale jeszcze nie w macicy i niecały tydzień jest jak na bHCG bo 9.21 i może to teraz jest to zagnieżdżanie się zarodka....
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    ankawtp, po pierwsze.Sześć dni do spodziewanej @ to kupa czasu,więc nie ma co świrować i nie potrzebnie się nakręcać. Objawy jakie napisałaś mogą świadczyć o zbliżającym się okresie. Po drugie. Nikt nie powiedział,że co miesiąc ma boleć Cię TYLKO lewy jajnik,TYLKO piersi, czy wszystko na raz. I nie sugerowałabym się tym,że NIGDY nie miałaś nabrzmiałego brzucha,a teraz masz więc to ciąża,lub jej objawy-bzdura.
    Wymioty i nudności też są często przed okresem. Ja miałam praktycznie co cykl nudności ;)
    Co do testu. Od razu mogę przekreślić Twój pomysł,bo sześć dni to zdecydowanie DUŻO za wcześnie na robienie testów.
    No i radziłabym wyluzować :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dii, to możliwe. Poczekaj parę dni i zrób test. Powinien ci wyjść wyraźniejszy (albo powtórz betę).
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    własnie wróciłam od gin. i przepisała mi duphaston. Jeszcze raz spojrzała i pęcherzyk jest ale jeszcze nie w macicy. Krwawienie - jak stwierdziła - jest małe i bez skrzepów. Kazała mi zrobić bete w środę i powinno być ok. 100. Jak nie to staramy się dalej - tak powiedziała... Więc czekam na bete :)
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Jak ona ten pęcherzyk dostrzega, skoro on się jeszcze nie zagnieździł? Ma jakiś czarodziejski sprzęt?
    Życzę ci żeby beta wykluczyła wszelkie wątpliwości.:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    pęcherzyk jest koło jajnika :) też go widziałam :)
    --
    • CommentAuthorKafffka74
    • CommentTimeJan 10th 2012
     permalink
    Nie ma co iść za wcześnie na usg. Ja ostatni okres miałam 28.11., cykle ok. 30 dniowe, byłam u lekarza 4 stycznia i też strach, bo nic nie widać, może to ciąża pozamaciczna, beta hcg miałam w dniu badania ponad 1400. Wczoraj wieczorem, tj. 9.01 byłam na wizycie u innego lekarza, i takie oto wieści - dwa pęchęrzyki ciążowe w macicy. Kolejna wizyta za 10 dni. Lekarz przepisał mi, jak powiedział, wspomagająco luteinę dopochwowo, zalecil relaks, wypoczynek, i dał 10 dni zwolnienia z pracy, gdyż ciąża bliźniacza, o wieku moim nie wspomniał, ale pewnie też to miało znaczenie ;). Trzymam kciuki za Was ! Dii - tylko cierpliwość, ja teź kilka dni martwiłam się mozliwością rzekomej ciąży pozamacicznej.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kaffka, no to niespodzianka!!!
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Kaffka, podwójne gratulacje!!:bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Kaffka serdecznie gratuluję!!
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
    • CommentTimeJan 10th 2012 zmieniony
     permalink
    Kafffka ale piękne wieści :) Gratulacje !
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Kafffka, a masz jakieś bliźnięta w rodzinie?
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Kaffka super wieści :))
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Nie trzeba mięć w rodzinie bliźniąt, ciąża bliźniacza czesto jest w późnej ciąży, po 35roku życia, ja mam też szanse na bliźniaczą :)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Rodzinne uwarunkowania są tylko co do bliźniąt jednojajowych ( to tu działa genetyka żeby jedno jajeczko się podzieliło na dwoje dzieci) a przy dwujajowych to wpływ tego ile jajeczek wyprodukuje nasz organizm :)

Kaffka gratuluję kochana i powiem a nie mówiłam, że stres niepotrzebny a teraz odpoczywaj bo ciąża bliźniacza to zawsze ciąża podwyższonego ryzyka :) słuchaj lekarza a będzie dobrze :) dawaj nam znać co i jak i przenieś się na przyszłe mamusie :)
    • CommentAuthorankawtp
     permalink
    Hussy, po pierwsze nie nakręcam się bo i nie mam na co, po drugie znając swoje ciało i jego zachowanie wiem że coś jest nie tak, przez 15 lat zdązyłam zaobserwować zmiany i dolegliwości przed @ , w dniu przewidzianej @ zrobię test i sprawa załatwiona.
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    hej dziewczyny, pomóżcie, wczoraj 29 dc oraz dziś 30 dc zrobiłam test, tak wczoraj jak i dziś 2 kreska blada. Pytanie czy nie powinna ściemnieć już?

Wiem może przesadzam ale 2 miesiące temu historia była podobna, 31 dc blada kreska, 32 i 33 nawet trochę ściemniała, 34 dc beta 366, 35 dc plamienie no i wtedy to już był koniec ... bo 39 dc beta 150.

No i teraz siedzę jak na szpilkach i się martwię oczywiście ... :cry:

Pozdrawiam
    -- <a href="http://suwaczki.maluchy.pl/li-70390.png">mój suwaczek</a>
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    oranda zrób betę i progesteron z czego betę powtórz ze 2-3 razy w odstępach 48,72 lub 96 h w tym samym labie i wszystko będzie jasne
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    A co do kreski ona może ściemnieć dopiero za tydzień lub nawet dwa bo wszystko zależy od tego jakie masz stężenie betahcg w moczu
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    ankawtp: w dniu przewidzianej @ zrobię test i sprawa załatwiona.

No i oto chodzi :wink: Tylko poco pytałaś czy masz robić test 6 dni przed spodziewanym okresem? :wink:
    -
    Kafffka,gratulacje (podwójne) :clap:
    -
    Ja nie wiem co teraz taki szał z tymi betami jest.I kilka dni po spodziewanej dziewczyny lecą do ginów mając nadzieję na usg ,w którym zobaczą już dziecko i usłyszą bicie serca.. Nie lepiej poczekać? I tak do 6/7 tygodnia nic prawdopodobnie tam nie będzie.Poco się denerwować ? Latać i robić bety po piętnaście razy? Nie wiem.Jak dla mnie to głupota,ale to moje zdanie.
    --
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    abortaW tak chyba muszę zrobić, na razie mam taki plan, że poczekam i w piątek i poniedziałek zrobię betę, tak planuję. a test chyba pojutrze.

Ale już się martwię ta bladością bo jak czytam w necie fora itp. to dziewczynom te kreski szybko ciemnieją.

Co do kwestii progesteronu, to tak zbadam chociaż i tak zaczęłam brać duphaston, bo po tamtej akcji gin powiedziała żeby brać
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Hussy na usg faktycznie na ma co iść za szybko tak jak piszesz 6/7 tc chyba że coś jest nie tak to wcześniej, ale np poziom progesteronu informuje czy nie trzeba go suplementować a poziom beta hcg i jej przyrost informuje czy ciąża rozwija się prawidłowo a to jest akurat bardzo ważne
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    oranda kreska ciemnieje w zależności od stężenia w moczu jak i od tego jaki jest wyjściowy poziom i jak ona przyrasta więc nie przejmuj się tym co jest u innych bo każdy organizm jest inny poczekaj i myśl pozytywnie :)
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Zdecydowanie jestem tego samego zdania co Hussy. Jakieś szaleństwo z tą betą ! Niepotrzebne nakręcanie się, stresy itp. Pięć dni przed @, w dniu @, po dwóch dniach od spodziewanej @ - beta, beta, beta. Niedługo w punktach pobrań będzie specjalna kolejka "Pacjentki na betę". Dziewczyny spokojnie, dwa, czy trzy dni obsuwy @, nie muszą oznaczać ciąży. Tak samo nakręcanie się i szukanie objawów ciążowych może powodować jej opóźnienie, było nie było, ale to w końcu koszmarny stres dla organizmu. Nie lepiej faktycznie chwilę poczekać ? Udać się do ginekologa i tyle. To trochę tak, jakby robić markery nowotworowe, zaraz po tym jak mnie coś ukłuje w lewym boku. Przerażające jest to, że na tyle postów w tym temacie, co drugi mówi "Zrób betę". Ku ścisłości, fajnie, że wszyscy traktują podwyższona betę, jako ciążę. Wszystkim starającym się tego właśnie życzę, jednak jej wyższe wartości mogą świadczyć również o pewnych schorzeniach, nie będę pisać jakich, ale nawet w każdym teście ciążowym jest to napisane. Niestety czytając wiele postów na temat podejrzeń ciąży, doszłam do wniosku, że to straszne. Ile dziewczyn pobiegło zrobić badanie krwi, a tu nagle przyszła @ z opóźnieniem i jest czarna rozpacz. Naprawdę jedynym rozsądnym rozwiązaniem w przypadku podejrzeń ciąży jest poczekać, kilka dni po spodziewanej miesiączce można pójść do lekarza, a nie biegać i robić wszystkie badania na własną rękę. Nie wiem, to jest moje zdanie, nikogo nie chcę pouczać, sama się staram o maleństwo i od samego początku trzymam się założenia, że grunt to spokój i cierpliwość, bo tylko one mogą uchronić przed niepotrzebnym rozczarowaniem.
    --
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    No rzeczywiście jest w tym sprawdzaniu bety coś z szaleństwa :smile:. Ale w takim razie jak według was powinno wyglądać działanie staraczki? Teoretycznie zarodek widać w 6-7-8 tyg, o tym czy już czas na usg pośrednio powie właśnie beta. Moje pytanie kiedy ją zrobić? A może wcale? A z drugiej strony 2 badania bety mogą pomóc np. w przypadku gdy ciąża obumarła. Moja koleżanka poroniła w 7 tygodniu a zarodek/jajo było martwe już prawdopodobnie od 5 tygodnia. No sama nie wiem co o tym myśleć .... Ja tam chyba betę zrobię :shamed:
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    oranda: A z drugiej strony 2 badania bety mogą pomóc np. w przypadku gdy ciąża obumarła.
    W jaki sposob moga pomoc? Nawet jak beta zle przyrasta, to przeciez niewiele mozna zrobic na tym etapie.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    marble w wypadku suplementacji progesteronem drugiej fazy cyklu takie badanie to wrecz koniecznośc bo nagłe odstawienie to szok dla organizmu i poronienie murowane, w wypadku osób po poronieniach to też wybawienie bo prawidłowy przyrost informuje o właściwie rozwijającym się zarodku, zbyt silny przyrost np o zaśniadzie więc badanie jak najbardziej konieczne, jasne nie powinno się go za szybko robić, ale jednak daje ono wiele
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    YPolly: W jaki sposob moga pomoc? Nawet jak beta zle przyrasta, to przeciez niewiele mozna zrobic na tym etapie.

Ale kobieta jest świadoma że coś jest nie tak, że dziecko się nie rozwija, że następuje lub pow sparciu farmakologicznym nastąpi poronienia a nie nagły szok
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Dziękuję pięknie za wszystkie gratulacje :). Tylko trzymać kciuki, za 10 dni kontrola :) Nie będę już robić bety, lekarz o tym nic nie wspominal, ale na początku, gdy widziałam na teście tzw. cień cienia, beta potwierdziła ciążę, betę zrobiłam 2 razy ( za podpowiedzią niektórych z Was ), drugą po 4 dobach, i nie żałuję tych 84 złotych. Pierwsza ok. dnia spodziewanego okresu, troszkę później.Teraz przynajmniej jestem możliwie wcześnie pod opieką lekarza, dostałam leki, które pomagają ponoć w rozwoju ciąży ( luteina ), wskazówki, że mam się oszczędzać, wypoczywać itp. Gdybym nie wiedziała, nadal brałabym leki, których nie powinno sie brać w ciąży i dźwigała ciężary w pracy. A tak już od okoła tygodnia, dzielilam sobie pracę, aby nie dźwigać zbyt sporych ciężarów; na mniejsze. Acha, nie mam żadnych bliźniąt w rodzinie i nigdy nie brałam hormonalnych tabletek antykoncepcyjnych. No, taki mały cud :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Ja rozumiem, że są przypadki, kiedy jest to konieczne, ale czy wtedy lekarz, który zadecydował o podłączeniu leków, nie powinien dać instrukcji, co zrobić w przypadku podejrzenia ciąży ? Mnie bardziej chodzi o to, że po przejrzeniu tego i kilku innych forów, doszłam do wniosku, że robienie badan krwi ("bety") jest traktowane, jak chodzenie do sklepu po bułki. Nie zależnie od dnia cyklu, czy pewnych przesłanek, zawsze pada jedna rada : Zrób betę :) Wiadomo, że ważne jest, by pokazać się lekarzowi dość wcześnie na początku ciąży, ale kiedy ktoś robi betę po dwóch tygodniach od stosunku (czasem szybciej z tego co czytam), później biegnie do lekarza, lekarz nic jeszcze nie widzi, a biedna kobieta ma już przypuszczenia (często pod wpływem wyczytanych na forum postów), że to ciąża pozamaciczna. Wtedy dopiero zaczynają się nerwy. Chodzi mi o to, czy czasem pod wpływem takich panicznych reakcji, może się wydarzyć coś złego. Taki paradoks trochę ...
    --
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    marble85 - zgadzam się, ja właśnie za wczesnie pobiegłam do lekarza, który nic w macicy nie widział. Choć z drugiej strony, wiedziałam, że tego dnia beta była niecałe 1500, czyli jeszcze mógł nie widzieć. Więc nie do końca tak wariowałam. Trzeba było poczekać kolejne 5 dni - i widać ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Ja wiem, że dziewczyny za szybko chodzą na usg, ale uwierz beta bardzo uspokaja jeśli wie się jak ją czytać i interpretować jej przyrost, ale faktem jest że niektórzy robią już 9 dfl i oczekują cudów a wiadomo, że wtedy wcale nie musi jeszcze wyjść bo zależy kiedy było zapłodnienie i implantacja, ale nie mówmy, żeby temat olewać bo na prawdę min 2 krotne badanie już nam daje pogląd czy przyrasta prawidłowo i czy cieszyć się czy nie
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Paulina, tylko jak czytam te wystraszone wpisy, ktore sie tu co rusz pojawiaja, to mysle, ze czesto gorzej te nerwy wplywaja, niz jakby sie pozostalo w niewiedzy przez ten tydzien lub dwa. Wiadomo, ze jak sa wskazania, to co innego, ale tu dziewczyny czesto na wlasna reke dzialaja i potem niepotrzebny stres, a wszystko dobrze. Albo placz, bo byla biochemiczna - a w sumie to bardzo czeste i wtedy to chyba lepiej nawet nie wiedziec, ze sie w takiej ciazy bylo.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    marble85: ale kiedy ktoś robi betę po dwóch tygodniach od stosunku (czasem szybciej z tego co czytam), później biegnie do lekarza, lekarz nic jeszcze nie widzi, a biedna kobieta ma już przypuszczenia (często pod wpływem wyczytanych na forum postów), że to ciąża pozamaciczna. Wtedy dopiero zaczynają się nerwy.
    Oooo, o takie wlasnie przypadki mi tez chodzi. A przy okazji silny stres moze wplynac tez negatywnie na wczesna ciaze.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Ja nie przeczę, że czasami dziewczyny szaleją i nie czytają uwaznie zaleceń, norm etc ale tego nie zmienisz, a takie mówienie nie rób bety bo to wymysł no to troszkę bez sensu jest bo w wielu wypadkach już w tym 3-4 tyg ciązy coś powie i wiele wyjaśni jak również nakieruje co dalej ( czyli radość czy smutek).
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Kafffka74: marble85 - zgadzam się, ja właśnie za wczesnie pobiegłam do lekarza, który nic w macicy nie widział. Choć z drugiej strony, wiedziałam, że tego dnia beta była niecałe 1500, czyli jeszcze mógł nie widzieć. Więc nie do końca tak wariowałam. Trzeba było poczekać kolejne 5 dni - i widać ;)

:) i niech to będzie dobry przykład dla nas wszystkich :)

Zgadzam się, że beta może być, lub nawet jest bardzo potrzebna, jednak ja cały czas podkreślam pewną paranoję na jej punkcie. Właśnie jak napisałaś, czasami to jest chore, robić badania już w kilka dni po zapłodnieniu. Absolutnie nie uważam, żeby olewać ten temat. Jestem za tym tylko, żeby zachowywać się racjonalnie. Staram się o dziecko, mierzę temperaturę, obserwuję sygnały organizmu, nie przychodzi @, robię test, idę na badania bety, umawiam wizytę u ginekologa itd. A nie staram się o dziecko, kilka dni później robię betę i czekam w stresie na @ :)

abortaW: już w tym 3-4 tyg ciązy coś powie i wiele wyjaśni jak również nakieruje co dalej ( czyli radość czy smutek).

No właśnie, ale to co najmniej około trzech tygodni po zapłodnieniu, a nie po kilku dniach. Nigdzie nie napisałam, żeby nie robić badań, absolutnie nie. Ale jestem za tym, by nie robić ich zbyt wcześnie.
    --
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    Rozumiem że te "wystraszone wpisy" to między innymi moja sprawka. Myślałam po prostu że może któraś tak miała i było ok. Dobra nie ma co się tłumaczyć to i tak bez znaczenia.
    Ja nie wiem jak ta sprawa starań wyglądała u Was ale jak się raz poroni to już psychika skopana niestety i chcesz się zabezpieczać w jakiś sposób i wiedzieć żeby może móc coś poradzić.
    Edit: Ja też uważam że testy i beta 6 dni po owu to nonsens.
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Ale 3-4 tydzień wynik bety to 3-4 tydzień od OM mi chodzi o to że jeżeli wiemy że owu była no 20 dc że mamy 15 dfl test ciążowy wychodzi ujemny lub z cieniem, a mamy przesłanki by podejrzewać ciąże wtedy można iść i sprawdzić jak dodatnia beta to powtórzyć 1-2 razy jak przyrost ok to czekać grzecznie do 6-7 tc od OM i iść ładnie do ginekologa a jak coś się wcześniej dzieje to wcześniej
    •  
      CommentAuthorMadzia_Wu
     permalink
    Kafffka74 masz podwójne szczęście :) Gratuluję z całego serca ;*
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    oranda nie pisałam o Tobie, to znaczy na pewno nie Ty byłaś powodem powstania tej dyskusji. Rozumiem Twoje obawy, masz ku temu powody. Ja po prostu cały czas myślę o tych dziewczynach, które robią to zwyczajnie bez sensu. To coś, jak odczuwanie mdłości (jako objawu ciążowego), czy innych sygnałów, kilka dni po stosunku. OK, nie chciałam robić mętliku :) Przepraszam. Zwyczajnie wyraziłam swoja opinię.

abortaW: jeżeli wiemy że owu była no 20 dc że mamy 15 dfl test ciążowy wychodzi ujemny lub z cieniem, a mamy przesłanki by podejrzewać ciąże wtedy można iść i sprawdzić jak dodatnia beta to powtórzyć 1-2 razy jak przyrost ok to czekać grzecznie do 6-7 tc od OM i iść ładnie do ginekologa a jak coś się wcześniej dzieje to wcześniej

... Absolutnie masz rację. No właśnie o te przesłanki chodzi, jednak w wielu przypadkach ich nie ma. Nie wyssałam sobie tego z palca, jedynie wyczytałam tu na forum, dokładnie w tym wątku.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    marble ale ja się cały czas z tobą zgadzam też mnie mierzi jak widzę mam mdłości stosunek był 4 dni temu czy to ciąża, ale też staram się namówić do niegeneralizowania :) No ale może już dość dyskusji ?
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Jestem za :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    oranda: Rozumiem że te "wystraszone wpisy" to między innymi moja sprawka.
    Chodzilo mi o ogolnie nastroj na forum. Domyslam sie, ze po poronieniu psychika robi tez swoje, albo tez jak sie za duzo czyta o tym, ale naprawde na tym etapie to tylko spokoj moze nas uratowac. Wiec zycze Ci malo stresu i spokojnej ciazy!!!
    abortaW: mamy 15 dfl test ciążowy wychodzi ujemny lub z cieniem, a mamy przesłanki by podejrzewać ciąże wtedy można iść i sprawdzić jak dodatnia beta to powtórzyć 1-2 razy jak przyrost ok to czekać grzecznie do 6-7 tc od OM i iść ładnie do ginekologa a jak coś się wcześniej dzieje to wcześniej
    O to to jest juz jakis schemat dzialania ktory mozna tez ewentualnie zastosowac. Wedlug mnie taka przeslanka byloby na przyklad, gdy np. w pracy warunki niesprzyjajace, albo jak ktos bierze jakies leki, ktore moglyby zaszkodzic zarodkowi, lub po poronieniach ze wzgledu na niedobor progesteronu, wtedy beta ma sens, zeby moc dzialac juz na tym etapie. W normalnych okolicznosciach i tak niewiele jestesmy w stanie zrobic, a beta pokazuje tylko stan aktualny, za tydzien -dwa tez moze sie cos stac i wtedy dopiero jest szok i smutek, bo przeciez beta przyrastala dobrze.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    abortaW: No ale może już dość dyskusji ?
    A ja sie tak dlugo produkowalam, ze dopiero teraz doczytalam :wink: No dobra, zmykam tez, mam do rozliczenia grudzien 2011 caly, wiec troche pracy przede mna.
    --
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    :bigsmile: YPolly, marble 85, abortaW nie ma to jak solidna emocjonująca dyskusja, taaak i pisząc tego posta własnie wylałam sobie półszklanki herbaty na biurko, myszkę, i trochę dokumentów :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Ja zalałam już dwa laptopy :confused: Ale jeden żyje :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    ja tylko jedzenie zazwyczaj upuszczam na laptopa a teraz uciekam robić obiad :)
    •  
      CommentAuthorPeppermill
    • CommentTimeJan 13th 2012
     permalink
    Od dwóch dni naprawdę czuję, że jestem w ciązy. Rzygam od rana do wieczora. Masakra. Mam nadzieję, że będzie choć trochę lepiej, bo nie wyrabiam w pracy.
    Udało mi się w końcu dodzwonic do położnej i umówiła mi pierwszą wizytę na 9 lutego i USG na 9 marca, więc jeszcze sobie poczekam. ( to tak troszkę a propos powyższej dyskusji o betach, usg itd.)
    --
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    Hej dziewczynki, moja 2 kreska sukcesywnie powoli ciemnieje. A teraz właśnie czekam na wynik bety... no i się denerwuję aż mnie brzuch boli :(
    •  
      CommentAuthororanda
     permalink
    No i mam wynik 33 dc (przy cyklach długości... nie mam pojęcia jakiej, po odstawieniu tabletek jeden 29 dni, drugi 32 dni):
    beta 658
    e2 460
    Progesteron 38

Na pewno jest lepiej niż ostatnio, mam nadzieje że ten stan się będzie rozwijał.
    Pozdrawiam
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.