Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
w dniu przewidzianej @ zrobię test i sprawa załatwiona.
W jaki sposob moga pomoc? Nawet jak beta zle przyrasta, to przeciez niewiele mozna zrobic na tym etapie.
Oooo, o takie wlasnie przypadki mi tez chodzi. A przy okazji silny stres moze wplynac tez negatywnie na wczesna ciaze. ale kiedy ktoś robi betę po dwóch tygodniach od stosunku (czasem szybciej z tego co czytam), później biegnie do lekarza, lekarz nic jeszcze nie widzi, a biedna kobieta ma już przypuszczenia (często pod wpływem wyczytanych na forum postów), że to ciąża pozamaciczna. Wtedy dopiero zaczynają się nerwy.
marble85 - zgadzam się, ja właśnie za wczesnie pobiegłam do lekarza, który nic w macicy nie widział. Choć z drugiej strony, wiedziałam, że tego dnia beta była niecałe 1500, czyli jeszcze mógł nie widzieć. Więc nie do końca tak wariowałam. Trzeba było poczekać kolejne 5 dni - i widać ;)
już w tym 3-4 tyg ciązy coś powie i wiele wyjaśni jak również nakieruje co dalej ( czyli radość czy smutek).
jeżeli wiemy że owu była no 20 dc że mamy 15 dfl test ciążowy wychodzi ujemny lub z cieniem, a mamy przesłanki by podejrzewać ciąże wtedy można iść i sprawdzić jak dodatnia beta to powtórzyć 1-2 razy jak przyrost ok to czekać grzecznie do 6-7 tc od OM i iść ładnie do ginekologa a jak coś się wcześniej dzieje to wcześniej
Chodzilo mi o ogolnie nastroj na forum. Domyslam sie, ze po poronieniu psychika robi tez swoje, albo tez jak sie za duzo czyta o tym, ale naprawde na tym etapie to tylko spokoj moze nas uratowac. Wiec zycze Ci malo stresu i spokojnej ciazy!!! Rozumiem że te "wystraszone wpisy" to między innymi moja sprawka.
O to to jest juz jakis schemat dzialania ktory mozna tez ewentualnie zastosowac. Wedlug mnie taka przeslanka byloby na przyklad, gdy np. w pracy warunki niesprzyjajace, albo jak ktos bierze jakies leki, ktore moglyby zaszkodzic zarodkowi, lub po poronieniach ze wzgledu na niedobor progesteronu, wtedy beta ma sens, zeby moc dzialac juz na tym etapie. W normalnych okolicznosciach i tak niewiele jestesmy w stanie zrobic, a beta pokazuje tylko stan aktualny, za tydzien -dwa tez moze sie cos stac i wtedy dopiero jest szok i smutek, bo przeciez beta przyrastala dobrze. mamy 15 dfl test ciążowy wychodzi ujemny lub z cieniem, a mamy przesłanki by podejrzewać ciąże wtedy można iść i sprawdzić jak dodatnia beta to powtórzyć 1-2 razy jak przyrost ok to czekać grzecznie do 6-7 tc od OM i iść ładnie do ginekologa a jak coś się wcześniej dzieje to wcześniej