Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbuba79
    • CommentTimeJan 20th 2012
     permalink
    Witam wszystkie dziewczyny
    Staram się z mężem o drugie dziecko. Mój syn ma 6 lat i te 7 lat nie mieliśmy z mężem najmniejszego problemu. Udało się za pierwszym razem zajść w ciąże
    Dziś natomiast mamy za sobą już 5 miesięcy starań, z czego prawie 3 miesiące były monitorowane usg i sprawdzam terminy owulacji na paskach testowych.
    Cykle miałam dość regularne 28-30 dni, ale z owulacją różnie bywa. Ostatnią miałam dopiero w 17 dniu - objawiła się bólem brzucha i plamieniem krwawym. Teraz mam 30 dc i okresu nie widać. Zawsze przed miesiączką miałam dwa dni plamień a teraz żadnych zwiastunów nadchodzącego okresu nie mam. Robiłam wczoraj test i niestety jedna kreska :( Bolą mnie krzyże i czasem podbrzusze. Mam od kilka dni temp. 37, 37i3, czuję się senna i cały czas zmęczona.
    Zrobię jeszcze jutro rano albo w niedzielę rano test (o ile nie przyjdzie @) Test kupiłam na allegro, 1 zł za pasek, macie jakiś zdanie na temat tych testów??? Stosuję też z allegro testy owulacyjne - te są chyba dość wiarygodne bo często pokrywały z monitoringiem na usg.
    --
  1.  permalink
    buba79 daj znac jak bedziesz cos wiedziala :) trzymam kciuki
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    dzięki paulina :)
    to czekanie jest deprymujące ... ale mimu tylu cudów techniki w dalszym ciągu pozostaje wyczekiwanie na @ szkoda, że nie można wcześniej znać wiarygodnego wyniku
    --
  2.  permalink
    Buba79 masz racje ten czas kiedy zbliza sie @ ah szkoda gadac ;] no ale coz nic nie poradzimy troche cierpliwosci a napewno kazda z nas zobaczy na tescie upragnione II kreseczki:) ja czekam jeszcze 4 dni do @ jak sie nie pojawi do 26 to testuje :) trzymajcie kciuki
    •  
      CommentAuthorMamek
     permalink
    Paulinka- mas rację - trzeba się uzbroić w cierpliwość. I wiesz, choć u mnie pełna gama objawów (hehehe) - dziś mnie dopadł pesymizm i zaczynam wątpić. Ale tak jak piszesz, jak nie w tym miesiącu to w następnym się uda :)
    Buba - trzymam kciuki za Ciebie :)
    Edzia - nie załamuj się, będzie dobrze, zobaczysz.
  3.  permalink
    Mamek ja tez zaczynam watpic ze moglo sie udac :) to chyba bylby cud hehe :) nawet chcialabym zeby ta @ juz przyszla :)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeJan 21st 2012
     permalink
    zwróćcie uwagę na datę ważności testów z allegro, moje były felerne
    --
    • CommentAuthorasiulka26
     permalink
    a ja nadal nie mam okresu spoznia mi sie juz 5 dzien tylko piersi powiekszone i bola;/ niewiem co juz myslec;/
  4.  permalink
    Witam :) i jak się maja u Was sprawy ze zblizajaca sie @ ? mnie pobolewa lewy jajnik ale to az tak ze na udo i plecy promieniuje.. tylko czekac az @ przyjdzie :devil:
    •  
      CommentAuthorFausti86
     permalink
    asiulka26 powtórz test :)
    --
  5.  permalink
    Asiulka mnie też się okres tyle spóźnia... wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam test - negatywny (ale robiłam go wieczorem) oczywiście swoim zwyczajem nie wyrzuciłam go i dziś widzę na nim cień - tak, tak wiem, wynik można odczytywać do 30 minut, ale jak się chce zobaczyć tę drugą kreskę to człowiek świruje...

Piersi bolą mnie nie możliwie, tak jak przy ciąży, więc tym bardziej dostaję do głowy... tylko sama już nie wiem czy po prostu tak sobie nie wkręcam i na siłę doszukuję objawów i oznak :(
  6.  permalink
    Ja nie miałam żadnych objawów ciąży .. Nic, zero! Nawet nie podejrzewałam, że mogę zajść w ciążę. Dopiero gdy @ spóźniał mi się 4 dni zrobiłam test i wyszedł pozytywnie :)
    Teraz też nie mam żadnych objawów,nie wymiotuję póki co, jest dobrze :) Tylko jem dużo ogórków:D:D:D:D
    --
    • CommentAuthorMAŁA1
     permalink
    Witam dziewczyny czytam tu wasze opinie nie moge nic znależ na swoj przykłąd pomozecie mi?Dodam ze jestem nowa i troche przestraszona:)
    A wiec tak cykle mam regulaerne 28 dni ten miesiac no troszke stresujacy była ostatnia@19.12.2011 dzis 34dzien@ nie mam . w srode robiłam test płytkowy negatywny ale po godzinie pokazła sie na nim jasna druga keska wiec dął mi nie pewnosc wczoraj odebtałam wynik z czwratku na bete hcg była 17,08 przy czym pojaja ze
    kobieta nie bedaca w ciaży<=1
    ciaż:
    3 tyg=5.8-71.2
    4 tyg=9.5-750
    5 tyg=217-7138
    dzis poleciała mi śluz jak narazie jednorazowo biały ale był z brazem wymieszny nie dużo i nie wiem co myslec i robic?????????:(
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    gratulki, jesteś w ciąży MAŁA1 :) a jeśli nadal będziesz plamić, idź do gina. Ja jestem w5tc, też plamiłam. Nie obeszło się bez leków, niestety. Właśnie dziś jest pierwszy dzień bez plamień :)))
    --
    •  
      CommentAuthorFausti86
     permalink
    mala1 wybierz sie w pon. do gin, brazowy sluz moze byc skutkiem implantacji. ale zarowno moze wrozyc dobrze,jak i zle. Obserwuj caly czas,gdyby sie znow pojawil,lub byl bardziej krwisty to na pogotowie
    --
    •  
      CommentAuthorFausti86
     permalink
    a ja taki jednorazowy brazowy sluz mialam w 9 tyg. pozniej nigdy wiecej sie nie pojawil,a dzidzia zdrowa :)
    --
    • CommentAuthorMAŁA1
     permalink
    Jestem byłam w szpitalu chcieli mnie tam zostawic na obserwcji i byłam toche przestaszona powiedział ze wnik z krwi potwierdza wczesna ciaże ale usg moze tego nie wykryc a dzis ani jutro nikt mi go nie zrobi wiec nie został to lekarz który dyżuruje na weckedy u nas bardzo bardzo nie miły nie mogłam tam zostac poniewaz nie dawł mi nawet słowa zaufania -naprawde ,moj upław poranny był bardzo biły wymieszany z brązem jak narazie jedno razowy w poniedziłek pujde napewno ale prywatnie do swojego gin.narzie leże grzecznie i starm sie wyluzowac ,wiec mówicie ze beta17,08 to ciaż:)ale czy to nie mało czy tak może być miał ktos tez taki niski poziom hcg w 33dc
    • CommentAuthorMAŁA1
     permalink
    katka81 a jak plamiłas mocno?codzienie ?bolał cie brzuch?czy była krew czy tak brązowy?
    fausti86 piszez o implatacji czyli zagniezdzeniu tak?moge miec je dopiero teraz?
    sory ze tak was wypytuje ale widze ze troche wiecie a ja miłam głowe pełna jak nie mysłałm ze bede miec fasolke a terz ogrneła mne nie wiedza:)sero nie wiem czy to tadosc czy zaczynam sie bac;(
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Mała, nie da się określić "odpowiedniego" poziomu hcg dla danego dnia cyklu, bo to zależy od dnia, w którym doszło do implantacji zarodka ( czyli 5-12 dni po owulacji).
    A, i mała prośba. Używaj kropek i przecinków, bo ciężko zrozumieć o co chodzi.
    --
  7.  permalink
    zależy ile trwa twój cykl?który to dzień fl i kiedy była mniej więcej owu??zrób bete poniedziałek i zobaczysz czy przyrasta prawidłowo i leż opoczywaj.
    -- ,
  8.  permalink
    A mnie denerwuja moje cyce w sumie nie powiększyły się wogóle są takie flaczki sutki wrażliwe ale coś fiksuja bo raz bola raz wogóle ich nie czuję takie normalne są.Tak wogóle to ok sie narazie czuję tylko czasem brzuszek poboli ale już mniej ni parę dni temu
    -- ,
    • CommentAuthorasiulka26
     permalink
    powtórze w poniedziałek jezeli nie dostane,piersi bola dosyc mocno szczegolnie sutki piersi sa powiekszone jakby spuchniete.jajniki czasami pokluwaja i brzuch wzdety ehh
    •  
      CommentAuthorCaris
    • CommentTimeJan 22nd 2012
     permalink
    Cześć Dziewczyny,
    Ja chyba mogę nazwać to objawy "początkowymi objawami ciąży" :wink:
    Ostatnią miesiączkę miałam 20.12.2011 (cykle ok.31dni). 22 dc zaczęło mnie bardzo boleć podbrzusze i miałam duuuże wzdęcia. Dzień później zaczęły mnie boleć piersi- nigdy tak wcześnie nie bolały. Co ciekawe- nie bolały mnie sutki, ale całe piersi. Były takie "poobijane" i twarde. 28 dc mialam jednodniowe różowe plamienie. A potem piersi zostały twarde, ale przestały tak mocno boleć. I cały czas kłuł mnie to prawy, to lewy jajnik... Czasami podbrzusze bolało jak na okres...
    Już myślałam, że schizuję z tymi objawami tak wcześnie... :surprised:
    A dzisiaj (33dc) dwa testy pozytywne :D W pon. zrobię betę, bo nie mogę uwierzyć w moje szczęście (1 miesiąc starań- a wiem, że w tym roku miałam dwa cykle bezowulacyjne).

Trzymam kciuki za starające się!

Swoją drogą zastanawiam się, czy to logiczne, żeby najpierw bolały piersi, a 6 dni później dopiero było plamienie...:confused:
    --
  9.  permalink
    Pierwsze objawy moga przypominać zbliżający sie @ więc np te piersi mogą zacząć boleć tuż po owulacji po2 plamienie moglaś mieć w dniu spodziewanej miesiączki zdarza się:)GRATULUJĘ:)
    -- ,
    • CommentAuthorMAŁA1
     permalink
    Gratuluję OLENKAKA:)BĘDZIESZ MAMA:)
    • CommentAuthorMAŁA1
     permalink
    Ja mierzyłam dzis temperature opadła o 3 stopnie test wyszedł negatywny,to czemu beta w czwartek była 17,08 jak była taka powinna rosnac wiec dzis test z moczu chyba powinnien mi wyjść brzuch boli jak sie podcieram to widze pobrudzone ale nie tak ze mam cos na wkładce.
    Dziś 35dc beta z czwartku 17,08 (zawsze@28regularnie)nie wiem kiedy mam owulacjie kiedys robiłam test owulacjny to miałam w 18 dniu)
    Brzuch boli bardzo nawet:( czy wogole może byc tak zebeta tak wyszła a ciaży brak?

Czy któras z dziewczyn miała niska bete i była w ciaży w35dc nie wiem jak przełożyc na tygodnie
  10.  permalink
    Mała,
    nie chcę Cię martwić, ale mogło dojść do wczesnego poronienia :(
    Zalecałabym powtórzenie bety i szybką konsultację z ginem.
    Mimo wszystko nie martw się na zapas, spokojnie poczekaj na wyniki bety i idź do gina z dwoma wynikami.
    • CommentAuthorMAŁA1
     permalink
    Dziewczyny jak to jest z tą tempka bo tak ja sobie ja mierze tak ok.10 rano a dzis obudziłam sie o 6,30 i w ustach maiła 36,6-7
    te wynik które podwałam wczescniej to te zawsze koło 10 co robie i teraz termomet w jape i je 37
    pierwszy raz mierzyłam dzis rano inie wiem czy opdada czy inaczej jak leze po nocy a terz siedze i jestem po sniadaniu jakas dodatkowa energia
    • CommentAuthorMAŁA1
     permalink
    jutro mam gin na rano ale do tej pory nie jestem w stanie zrobic nowego hcg ale pujde czy tak czy tak:) juz niczego nie zmienie wiem ale czy powinna dostac odrazu@czy bedzie bolał mnie brzuch długo wiem nie jestescie lekarzami a ja zadaje pytania:(
    poprostu poschizowana i zmartwiona teraz ta tempka troche chumor mi poprawiła bo ja zawsze tak mierza a dzis pierwszy raz zmierzyłam nadranem
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    To mi wygląda na ciążę biochemiczną. Niestety - tak jest świat skonstruowany że nawet więcej zygot nie implantuje się, niż implantuje. Dlatego lekarze nie polecają robienia testu przed terminem miesiączki - często te pozytywne okazują się być później rozczarowaniem.

Nie martw się, to dobry znak, wbrew pozorom - jest u Was możliwe zapłodnienie, a następnym razem się pewnie uda.

@ powinna przyjść w ciągu najbliższych dni, niekoniecznie od razu. Nie powinna bardziej boleć niż zwykle. Najczęściej kobiety nie wiedzą nawet, że coś się wydarzyło.
    -- serce przestało bić.
    • CommentAuthorMAŁA1
     permalink
    wiem ze cos nie tak tak mi cos mówi :(dzieki dziewczyny
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    No i niestety przyszedł okres.... nieco spóźniony pojawił się dzisiaj... a już robiłam sobie większą nadzieję.... teraz potaje czekać na sprzyjające dni i znów brać się do pracy... tak jakoś entuzjazm mi opad, to już będzie 6 podejście
    Od 5 miesięcy się staramy i nic. Tylko, że przez pierwsze 3 miesiące obstawiałam, że owulację mam wokół 13-14 dc, mam średnio 28 dniowe cykle. Dopiero po tych 3 miesiącach zastosowałam monitoring owulacji (usg i owutesty) i okazało się, że owulację mam ok. 17-18 dc czyli wówczas gdy trochę z mężem żeśmy odpuszczali już sobie. Trudno to wszystko zgrać jeśli oboje pracujemy na zmiany. W tym miesiącu wezmę jakieś dni wolnego w razie czego
    Paulina czekam na wyniki Twojego testu
    Trzymam kciuki za wszystkie
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    MAŁA1: ja plamiłam około 2 tygodni. Było to brązowe plamienie, bez krwi. Badanie wykazało, że z ciążą dobrze ale mam polip na szyjce, który jest bardzo ukrwiony i brudzi. U mnie test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki pokazał 2 kreski widoczne a beta - HCG 2 dni po spodziewanej miesiączce wynosiła już 252. I mimo plamieć test domowy po 2 dniach był już coraz mocniejszy a beta przyrastała prawidłowo. MAŁA1, boję się, że Twoim przypadku może być to ciąża biochemiczna. Po tylu dniach od spodziewanej miesiączki test już powinien wyjść pozytywny. Pozdrawiam i kciukasy zaciskam.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    MAŁA1 daj jutro znać, co u gina
    --
    • CommentAuthorMAŁA1
     permalink
    ok dam znać,a co z tempka mierzyłam przed chwila znów po pacha 37,0 wiec ustach napweno 1-2 stopnie wiecej a miedzy nogami z 3 stopnie bo jak mierze to takie róznic mam:)powinna już spac jak to ma byc @
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    W dzień jest różnie. U mnie rano spadła po śmierci zarodka do 36,8, a w dzień była ponad 37.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Mała, taka temperatura mierzona w ciągu dnia i do tego pod pachą to nie jest żaden wyznacznik. Napisałaś, że tylko raz mierzyłaś rano, więc nie ma tego z czym porównać. Plamienie niekoniecznie zwiastuje @, moze też wystąpić we wczesnej ciąży. Ja nie uzależniałabym wszystkiego od jednego negatywnego testu (one też czasem nie są zbyt dokładne i mogą się mylić.) Nie stresuj się na zapas, spokojnie poczekaj na jutrzejszą wizytę u gina i nie myśl o najgorszym . Wszystko będzie dobrze.
    --
    • CommentAuthorMAŁA1
     permalink
    tak myślałąm że mierzona w dzień to nie to samo:(
    poczekam do jutra tylko każda godzina to jak dzień dla mnie ,pierwszy raz mnie to spodkało z takim doświadczeniem nastawiłam sie juz na najgorsze
    niczego nie zmienie:(
    ale nadzieja dalej jest...
    • CommentAuthorasiulka26
     permalink
    kochane staraczki ja tak czytam to forum jak i inne a przewertowalam ich naprawde duzoooo i kurcze nie ma co sie napinać ja tak uwazam bo przez to nie wychodzi wiadomo że każda z nas chce miec dzidzie to jest normalne ja też ale trzeba podchodzic na luzie wiem łatwo powiedziec trudniej zrobić.moje koleżanki jedna po drugiej zachodza w ciąze moja najbliższa przyjaciółka zaraz bedzie rodzić ale to nieznaczy ze ja tez juz musze bo 5 innych obok juz zaszło.nie chce tak bo to bezsensu.wszystko siedzi w naszych głowach.ja jestem zdrowa robiłam badania kontrolnie usg mialam i jest oki.odstawiałm tabletki pół roku temu wiec wiadomo jedna odrazu zajdzie po odstawieniu inny potrzebuje wiecej czasu.najlepiej jest sie zajac czym innym i spokojnie do tego podchodzic i z przyjemnoscia sie kochac z ukochanym a nie liczyc dni plodne i wtedy zaciagac faceta do łózka:)ja tez w pewnym momencie zaczynałam sie napinac za duzo o tym myslec.kurcze nie chce tak bo to meczy strasznie,tez mi sie teraz spoznia okres juz 6 dzien wszelkie objawy na okres jajniki czasami pokłuwaja piersi bola brzucj tez cyklicznie pobolewa nie cały czas robilam tez 4 dni temu i nic.niewiem moze za wczesnie zrobiłam czasami wychodzi naprawde po dlugim czasie.niewiem jak dostane okres to spoko.dbam o te sprawy i martwie sie nie dlatego ze niewiem czy to ciaza ale zaczynam sie nie pokoic ze to co innego.coż,natura czasami płata nam figle.jutro zrobie test dla czystego sumienia poprostu bo pale papierosy i nie chciałabym ewentualnie gdyby jakim cudem sie udało ze truje fasolke.Pozdrawiam wszystkie staraczki i głowa do góry dziewczyny:bigsmile:
    •  
      CommentAuthortrzepidlak
     permalink
    do MAŁA1 - ja mierzyłam temp. codziennie o 7 rano. i w ostatnim dniu cyklu temperatura rano spadła z 37,1 w 12 dniuFL do 36,8 w 13 dFL.
    a o 18 godz. w tym 13 dniuFL miałam temp. 37,5 mierzoną waginalnie. więc jak widzisz mierzenie temperatury w ciągu dnia nie ma żadnego sensu i nie jest żadnym wyznacznikiem.
    powinnaś mierzyć temperaturę wcześniej, np. właśnie o 7 rano. bezpośrednio po przebudzeniu :)
    --
    • CommentAuthorMAŁA1
     permalink
    no właśnie tak myślałm dziekuje:)
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
    • CommentTimeJan 22nd 2012 zmieniony
     permalink
    Czy to nie jest trochę na wyrost strasznie dziewczyny ciążą biochemiczną, poronieniem itp. ? MAŁA1 piszesz, że mierzysz temperaturę o 10.00. Wydaje mi się, że to trochę za późno. Aby pomiary były wiarygodne, najlepiej jest mierzyć temperaturę zawsze o tej samej porze, w ustach lub waginalnie, maksymalnie o 7.00 i tak jak pisze trzepidlak, musisz to zrobić bezpośrednio po przebudzeniu, zanim się podniesiesz z łóżka. Po tej godzinie temperatura bardzo szybko przyrasta i pomiary mogą być właśnie takie rozstrzelone. Nie stresuj się, jutro pójdziesz do ginekologa i wszystkiego się dowiesz. Mam nadzieję, że będę mogła Ci pogratulować :) Najważniejsze to zachować spokój :)
    --
    • CommentAuthorolenna
     permalink
    Witam dziewczyny! jestem tu nowa, a stwierdziłam, że muszę zalogować się wreszcie na forum bo sama chyba się zamęczę.. Staramy się z narzeczonym o dzidzi od lipca...i nic. W grudniu poszłam do gina, bo cykl wydłużył mi się z 28 dni do 35( wspomnę że w lipcu własnie przestałam brac anty)... Przepisał mi luteinę i powiedział, że jak do wakacji nie zajdę na niej w ciążę to będziemy robić dzieci inaczej... Strasznie się martwię....:(:(:( Od tego cyklu zaczęłam mierzyć temp lecz niestety jest ona strasznie zachwiana. w jednym dniu 36,1 w drugim 35,8 ww następnym znowu rośnie a później znów opada... i tak cały czas. Za 4 dni mam dostać okres..już planowo- luteina wyrównała cykle do 28 dni- ale od ok 5 dni mam brązowe plamienia i kłucie w brzuchu. Najpierw było bardzo delikatne a od wczoraj już jak na @.. Zastanawiam się czy to zapowiedź @ czy upragnione dzidzi. Wspomnę również, że wraz z plamieniami odczuwam duuuuużą wilgoć. Piersi też urosły.. Staram się patrzeć na wszystko trzeźwo... i nie wmawiać sobie ciąży, bo już kiedyś latałam co miesiąc po test...:/. Ale mam jakieś dziwne przeczucie że się udało:), mimo wahań temp. OBY! Jeszcze 4 dni i robię test.. chyba, że przyjdzie @:/
    • CommentAuthorBiedro
    • CommentTimeJan 22nd 2012 zmieniony
     permalink

trzepidlak
    "powinnaś mierzyć temperaturę wcześniej, np. właśnie o 7 rano. bezpośrednio po przebudzeniu :) "

w takim razie mam pytanie, spac chodze pozno ok 1-2, temp sprawdzam codziennie o 8.50, Czy to tez jest za pozno? czy moze powinnam nastawic sobie budzik na 7 czy 7.30 spr temp i isc dalej spac.

powiem Wam ze bylam pewna ze tym razem sie udalo. Jak czytalam o objawach to bylam "pewniakiem" a tu co @ przyszla 3dni temu na dodatek w pt odebralam wyniki od dermatologa i... okazalo sie ze mam gronkowca zlocistego++ :( jutro ide po antybiotyk i zaczynam kuracje.
    pierwszy raz cieszylam sie z jej przyjscia. A ten cylk poswiece obserwacji.

wierze ze fasolka to kwiestia czasu, jak nie teraz to pozniej, obiecalam sobie i mezowi ze juz nie bede sie nakrecac i opowiadac mu o moich przeczuciach. Zauwazylam ze ujemny wynik testu, negatywnie wplywa nie tylko na nasze kobiece samopoczucie lecz na meskie tez. O ile nie bardziej.

dziewczyny glowy do gory i zero nakrecania a samo przyjdzie:)
    Mam taka nadzieje :P
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Na czas brania antybiotyku odkładasz? Jeśli jesteś początkująca, to zakładasz płodność od początku cyklu.
    --
    • CommentAuthorolenna
     permalink
    biedro czasami rzeczywiście NIC NIE DZIEJE SIĘ BEZ PRZYCZYNY. jednak ja wciąż jestem zmartwiona...:(:( a objawy to już chyba obsesja:(:(:(:(:cry:
    •  
      CommentAuthortrzepidlak
     permalink
    biedro ja tak robiłam właśnie: budzik na 7 rano, termometr wkładałam tam gdzie trzeba, nastawiałam drzemkę na 10 minut (mierzyłam termometrem rtęciowym), po czasie sprawdzałam i notowałam temp. i spałam dalej :wink:
    działało idealnie!
    --
    • CommentAuthorBiedro
     permalink
    Dzięki trzepidlak już zmieniłam godzinę alarmu.
    Amazonka, tak robię sobie przerwę i po kuracji biorę się do roboty;-) mam nadzieję że po całym cyklu obserwacji będę wiedziała coś więcej na temat mojego ciała. Przeznaczę go na naukę i przyjemność;-)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeJan 23rd 2012
     permalink
    Jeśli jesteś początkująca, to nie masz niepłodności względnej i czekasz do niepłodności poowulacyjnej, jeśli chcesz odłożyć.
    --
  11.  permalink
    Mamek i jak u Ciebie ? ja jeszcze jeden dzien czekam na @ :) u mnie zadnych objawow :( a u Was cos doszło? :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.