cześć dziewczyny. przypadkiem trafiłam na ten wątek poszukując wczesnych objawów ciąży. napisze wam o moich odczuciach a wy proszę napiszcie co o tym mślicie. - okres spóźnia mi się 6 dni - już dużo wcześniej zaczęły boleć mnie piersi w okolicach pach najbardziej i są bardzo duże - kiedy w pracy paliłam na przerwie bardzo szybko papierosa około tydzień temu zakręciło mi się w głowie tak jakbym paliła pierwszy raz w życiu. - mam taką nieustającą zgagę i troche mnie mdli - cały czas chce mi się jeść - jestem trochę bardziej senna - raz jestem bardzo sczęśliwa a zaraz potrafię być bardzo wkurzona tak nagle
co o tym myślicie? pierwszy raz tak mam. zwłaszcza niepokoi mnie ta nieustająca od paru dni zgaga.
aha zapomniałam dodać że 5 dni temu już myślałam że dostałam okres bo miałam takie początkowe plamienia więc nawet już założyłam podpaskę a po paru godzinach te plamienia się skończyły i nie ma ic do tej pory
jest u mnie taka sytuacja że od zawsze wiedziałąm że będę miałą problemy z zajściem w ciąże przez moje hormony ponieważ u mnie jest duży poziom androgenów. staramy się o dziecko z mężem około 2 i pół roku i nic a próbowałam na wszelkie możliwe sposoby ale ostatnio odpuściłam sobie trochę aby psychicznie trochę odpocząć. już parę razy myślałam że to ciąża ale za każdym razem test był negatywny więc rozumiecie dlaczego się nie palę do testu
a jaki zrobić test aby był bardzo wiarygodny. tak strasznie się boję go zrobić. cały czas mam wrażenie że zaraz dostanę okres bo mi cały czas mokro się wydaje
juz 2 lata staran, beta hcg to wynik testu ciazowego z krwi, testy z allegro wyszly pozytywnie, tzn.jedne pozyty,a kilka cini cienia, kup jakis test z apteki,ja jestem dzien przed miesiaczka,a ty 6 dni po,wiec napewno cos wyjdzie
jest to test z krwi robi sie go w laboratorium i kosztuje ok 30zl hehe :) ja tez sroczulla czekam na zrobienie testu tez sie boje rozczarowania tylko ze u mnie 2 dzien brak okresu dopiero.. i chyba do 6 tak jak Ty nie wytrzymam :)
bonim - ja tam jestem dobrej myśli co do Ciebie, daj znać koniecznie!
techniczne, temperatura często spada w różnych dniach w okolicy @, nie musi to być ten sam dzień. U mnie bywało wcześniej i później. To nic nie znaczy, ale w ciąży temperatura raczej nie spada, spadek tzw. implantacyjny wypada w 7-9 dniu fazy lutealnej, jest krótkotrwały i raczej nie spada pod podstawową. Jeśli po 12 dfl spadła, to po mojemu raczej na @, a teraz to może potrwać kilka dni.
sroczulla - Ty palisz?!?! Od razu przestań! Dużo wskazuje na ciążę. Zrób przynajmniej sikacza, a najlepiej idź do laboratorium na beta HCG.
mnie czasami pobolewa podbrzusze.. bardzo delikatnie i pojawilo sie troche wiecej mlecznego sluzu wyglad i konsystencja jak kefir hehe :) katka81 Ty tez masz taki?
gienia83 zgadzam sie z toba nie ma co sie doszukiwać bo mozna naprawde popaść w paranoje takie szukanie jakiegos objawu i trzymanie sie go kurczowo bo inna tak miala na poczatku jest bezsensu przeciez to działa na psychike bezsensu
naprawde jak ja czasami czytam wypowiedzi niektórych dziewczyn to graniczy z obsesja poprostu wiadomo forum jest po to aby sobie pomagac doradzic wspoerac oki ale nie doszukiwac sie objawow na siłe bo naprawde mozna zwariować to tez wpływa na psychike takie myslenie o dziecku stale przez takie cos mozna nie zajsc w ciąże.wiem ze łatwo powiedziec trudniej zrobic ale dziewczyny spokoj przede wszystkim
ja wiem po sobie... córkę poczeliśmy w pierszym cyklu zaś obecną ciążę że tak powiem dopiero w czwartym, byłam spanikowana, również robiłam testy owulacyjne, ciążowe, i załamywałam się - dlaczego nie wyszło, boże przecież w pierwszą udało się zajść od razu, bardzo pragnełam tej ciaży, szukałam a wszystko niestety leżało w mojej psychice i gdy w 4cyklu wyluzowałam - robiłam test owu, to jak zobaczyłam II kreski na koniec to byłam przerażona - jak my sobie teraz poradzimy, mąż się ze mnie śmiał...
Bonim....seredczne gratulacje. Teraz już nie masz wątpliwości. A może zadzwoń do gina swojego, jesteś z powodu poronienia w grupie ryzyka może duphaston powinnaś brac albo Luteinę.. gratuluję serdecznie....to pisz nam o swoich najwczesniejszych objawach....
bonim beta przy prawidłowej ciąży wzrasta dwukrotnie w ciągu 48h. Oczywiście GRATULACJE :) Ja mam 2 poronienia za sobą, wiem jaki strach czujesz :) Ale uwierz - będzie dobrze :)))
Hej. Tak sobie czytam to forum i postanowilam do Was napisac z nadzieja, ze udzielicie mi rady. Otoz tez mam pewne podejrzenia ze jestem w ciazy. @ powinnam dostac jutro ale nic na to nie wskazuje a na dodatek moj orgaiznm plata mi figle. 4 dni temu dostalam lekkiego plamienia tj. sluz zabarwiony domieszka krwi a od poniedzialku do dzisiaj wlacznie mialam lekkie brazowe plamienia (1 wkladka na caly dzien - jakies 2-3 kropelki). Piersi przed okresem zawsze mnie bolaly az do pierwszego dnia, kiedy przestawaly. Teraz tez tak mialam z tym ze dzisiaj mnie przestaly bolec a @ nie przyszla. CHwile temu mialam tez lekkie plamienie, tym razem bladorozowe a wlasciwie sluz z domieszka krwi. Tydzien temu przez 2 dni z rzedu mialam straszne zawroty glowy, musialam az usiasc bo mialam wrazenie ze zaraz polece "na glebe" :) kupilam dzisiaj tescik i tak sie zastanawiam czy testowanie jutro rano da wiarygodny wynik czy jeszcze poczekac pare dni?? Co o tym myslicie? jest jakas szansa ze to wlasnie TO?
ja1234 ja dzis robilam test ale po poludniu i ze tak powiem z moczu wymuszonego heeh nie wiem czy to ma jakies znaczenie :) jutro rano powtarzam bo brzuch mnie nie boli ani piersi.. ja na twoim miejscu bym chyba poczekala :) ale jak jutro powinnas dostac @ i jej nie bedzie to np w piatek :) a moze @ ci sie tym plamieniem rozkreca?
Wlasnie ze zawsze od razu mnie zalewalo. Jesli bylo plamienie to tylko 1 dzien i potem @ a teraz 4 dni plamienia, piersi przestaly bolec a @ jak nie ma tak nie ma. Nic musze sie uzbroic w cierpliwosc i wytrzymac do pt albo do soboty i bede testowac. dzieki za rade pozdrawiam.
albo zobacz jutro :P moze cien cienia ci wyjdzie czego z serca zycze :) ja tez jutro rano testuje :) ale i tak wiem ze nic nie wyjdzie :) nawet sie nie ludze heh mnie testy nie lubia
hej wszystkim... kurcze tak nie wiem co już mam o tym myślec... dokładnie 31 października mój chłopak mi zrobił nie spodzianke... tydzien przed miesiączką... po tygodniu dostałam ja normalnie... po miesiączce strasznie mnie bolało podbrzusze, jak nigdy plecy, czasami nawet usiasc nie mogłam... ból ustąpił po miesiącu, kiedy miałam dostac okres... dostałam a raczej to było plamienie bardzo delikatne trwało 3 dni jak zawsze miałam 6 dni i to tak strasznie że ne raz na pogotowie leciałam na zastrzyk;/ zrobiłam test i wyszedł pozytywnie drug po tygodnu negatywnie i 3 dzien po tez negatywny... to juz pomyslałam że dzidziusia nie ma ale 2 mesiąc cały czas mnie bolą piersi... mam mały biust więc nie trudno zauwazyc ze sie powiększył... 26 grudnia wystąpiło znowu plamienie i 4 stycznia... teraz pownnam dostac okres 3 dni temu i nic... troche nawet jakby zaokrąglił sie brzuszek i przybyło 3 kg ... kurcze niestety za granica nie mam naraze możliwosci kontaktu z lekarzem i juz sama nie wiem
a do tego dodam ze mam straszna zgage,zawsze chociaz cos musiałam słodkiego zjesc dzennie a teraz jakos mnie od nich odpycha... i ta sennosc...ostatnio poprostu brak sił, spac chodze o 20... ciagle mi zimno... tak samo nigdy nie lubiłam masła orzechowego a teraz w 2 dni zjadłam caaaały słoiczek;p a no i non stop wc
dziekuje za gratulki wszystkim, co do strachu to jest ogromny,jak tylko czuje ,ze mi mokro lece do lazienki czy nie plamie :(
do tego wstalam dzisiaj z bolem gardla i katarem ;/ nie wiem jakie leki moge brac.
a co do duphastonu to bralam przy tamtym poronieniu,ale zachamowal plamienia ale zarodek przestal sie rozwijac, teraz mam dupka w domu,ale moze nie bedzie konieczny? zastanawiam sie nad badanie progesteronu dzisiaj, i moze hcg zeby zobaczyc dobowy przyrost,a w pt juz tylko w lozeczku spedzic bo chyba jakas angina zawitala
livvia,myslisz,ze odpuscic sprawdzanie tego progesteronu i hcg? bo nie wiem czy tego dupka bede musiala brac,a do lekarza za wczesnie bo nic nie bedzie widac
paulinka przykro mi,tez mi sie wydaje ze cos by pokazal,chociaz zalezy od czulosci, ja mialam z allegro czulosc 10, i juz 3 dni przed @pokazal cien cienia,dzien przed blada kreske,a dzis coraz ciemniejsza, wczoraj robilam bete ,ale nie moglam sie oprzec ,zeby zobaczyc tlusciejsza kreseczke ;)
moj test to bobo test i pisze na nim ze wykrywa od 25.. ale napewno mimo wszystko juz by wyszlo :) no trudno za to ja tobie zycze spokojnej ciazy :) i nie martw sie tyle
dziekuje, staram sie nie martwic, a co do testow to jak @sie spoznia to juz powinien chyba wyjsc, mnie sie nigdy nie spoznial,ale to zalezy od organizmu, moze jakis stres?
nie raczej zatrzymuje @ sobie sama bo bardzo bym chciala miec dzidzie :) i dlatego plata mi figle ;] napewno dostane dzisiaj, skoro wiem ze w ciazy nie jestem..