ja tez co mies,myslalam,ze jestem w ciazy,ten cykl mialam z odstawienia clo i wszystkich wspomagaczy,tylko wiesiolek bralam, i przed owulka 4 dni nie wspolzylismy,pozniej lezalam jakies 30 min
tez tak mowilam,dlatego ten cykl odpuscilam,zajelam sie czyms innym,pomodlilam sie w swieta, i pogodzilam sie ze juz nie zajde, a tu taka niespodzianka
the fragile,dzieki,tez tak myslalam, zbadam dzisiaj i bede miala spokoj, bo jak na rowne 4 tyg to chyba poziom powinien byc jakis wiekszy niz normalnie
Fausti, na mojej ulotce Acataru jest jak byk "Lek może być stosowany w ciąży wyłącznie w przypadku, gdy przewidywane korzyści dla matki przewyższają potencjalne ryzyko dla płodu."
Ja polecam tylko i wyłącznie sól morską - ja mam i używałam w ciąży Disnemar, ale są inne, wystarczy w aptece zapytać. Aaa, i Prenalen jest dobry - to jest syrop dla kobiet w ciąży.
Eee, ostatnio dziewczyny na Przyszłych mamusiach pisały, że rutinoscorbin jest absolutnie wykluczony. Jak byłam chora na początku ciąży to dostałam tylko Prenalen i sól morską od internistki. Plus nakaz leżenia - po tygodniu mi przeszło... Aaa, a na gardło miałam Isla Mint, też od lekarza.
kurcze to nie wiedzialam o tym rutinosc, a to nagardlo musze kupic,czosnek lubie jesc i pic z mlekiem i miodem, skocze na badanie progesteronu i lezenie
O, ja też czosnek z miodem i mlekiem piłam :) I robiłam sobie syrop cebulowy, ale to już jest fuj ;)
Malina - są witaminy dla starających się, chyba Femibion, ale nie jestem na 100% pewna... A na pewno warto, żebyś brała już przy staraniach kwas foliowy :)
No ja jeszcze kilka dni i okażę się czy się udało czy nie. Choć tym razem nie mam żadnych ,, objawów" jakie mój móżg wymyślał we wcześniejszych cyklach. Zero nudności zero bóli podbrzusza jedynie co mi dokucza to duża ilosć białego śluzu.
wkurzajaca22 nie nakrecaj sie ja tez nie mialam zadnych objawow kompletnie nic zero ;/ no i slusznie bo wychodzi na to ze w ciazy nie jestem cykle 30 dniowe dzis 33 dzien cyklu i test negatywny :(
A dziś śniło mi się jak urodziłam śliczną dziewczynkę:D Paulinko ja już przestałam się nakręcać ale rozczarowanie zawsze jest w końcu to już dwa latka mijają. Choć tak naprawdę celujemy w dni płodne rok a tak to nie zabezpieczalismy się. Ciekawe co lekarz powie jak nawet po tabletkach anty nie uda mi się zajśc...
Sesetka, ja jestem w 6tc, i również mam mdłości. Nic jeść nie mogę :( ważę 52 kg i chudnę :( Ja również straciłam ciążę... muszę się oszczędzać - biorę luteinkę i duphaston na podtrzymanie, pomimo,że z ciążą wszystko pięknie :)
katka ja waże 44 kg przy wzroście 165, lekarz mówi, że jestem za chuda:/no ale jak mam jeść jak np.chcę zjeść ogórka,ale jak go widzę to mnie odpycha:( masakra .. Nawet odkurzać mi zabronił :/ bez jaj !!
sesetka, mi wchodzą pomidory jedynie - spróbuj, może Tobie też "wejdą" ;) :) Nawet o obiedzie nie myślę, bo mnie mdli :) leż Kochana i oszczędzaj się :) trzymam kciukasy za Ciebie :)
mi też w okresie mdłości bardzo smakowały pomidory, pomidory jadłam na śniadanie i kolacje do kanapek, bo wędliny i sery nie przechodziły przez moje gardło
katka, ale czy to normalne,że w ciąży mozna nie mieć apetytu??:( No masakra .. mąż mnie straszy, że jak nie będę jeść to dzidzia będzie chora:( w którym cyklu udało Ci się zajść?
Sesetka, na początku ciąży - w ciągu 3 pierwszych miesięcy to normalne. Później można się martwić. Kochana, dopóki nie masz wymiotów, to wciskaj coś, małe porcje, ale wciskaj. Moja mama jest pielęgniarką i mówi, że brak apetytu jest normalną sprawą, uspokaja mnie troszkę, bo wiem,ze to najbliższa osoba i pewnie gdyby było to niebezpieczne, powiedziałaby mi :) Pij dużo wody Kochana, by się nie odwodnić. Ja po poronieniu starałam się o dzidzię 10 miesięcy. Ale w międzyczasie miałam problemy ze zdrówkiem, więc też cykle mi troszkę fiksowały. Ale udało się :)))
Witam drogie Panie :)) 3 stycznia mialam ostatnią @ od bardzo dlugiego czasu bardzo bolesną do tego stopnia że po 2 h w Pracy musialam wrocić bo nie bylam wstanie funkcjonować, @ mam zawsze 7 dni ok 16.01 mialąm owulacje po czym również taka bolesną ze koło 16 zwijałam sie z Bólu... bolało mnie na zmianę jedna albo druga strona.takie jak by skurcze jajników (trudno to opisać) stycznia 2011 szlismy na zywioł ale nie liczyłam dni płodnych nic...od Paź staramy sie już konkretnie z męzem o dzidzie. brałam jakis czas Folik. od ostatniej owulacji mam wrazenie że się udalo... chodze rozdraziona strasznie dwa dni w Pracy nie mogłam sie skupić, mialam skoki temperatury raz goraco jak zimno, od owulacji nie wiele mi się zmienił śluz,mam nadal Biały lekko ciągnący nie jest go jakos wiele, ale "sucho " zupelnie tez nie jest jak w dni nie płodne,(cykle mam co 28 dni regularnejak dotąd)do tego piersi mam obrzękniete jakos specjalnie nie bolą ale są wielkie i cieżkie, jak dotknę je czuje lekki bol.od owulacji(16.01) pobolewa mnie cały czas podbrzusze,. nie wiem czy to przyczyna najstępnej @ czy jakis inny objaw. dzis rano zaczelo mnie pobolewac mocniej jak na Okres, ale zawsze Tydzien przed pllanowanym okresem mialam coraz ciemniejszy śluz i lekkie plamienie jednego dnia.spodziewam się okreu 30-31 najpoźniej rano . co sadzicie czy mogłabym juz dzis zrobic test z Moczu?? sadzicie ze to moze byc jakis objaw? Jestem młodą meżatką prosze o wyrozumiałosc nie znam sie jakos bardzo czekam na odpowiedz.
mnie bolą tak, że muszę spać w staniku - coraz bardziej ale Kochana nie martw się i broń Boże nie porównuj, bo każdy inaczej odczuwa ciążę. Wszystko będzie dobrze :)
ja to w ogóle bonim, też miałam dni, gdzie wydawało mi się, że piersi mniej mnie bolą - i najczęściej wówczas, kiedy tak bardzo się stresowałam, czy donoszę. Teraz nadal się boję ale inaczej troszkę do tego podchodzę i jest lepiej. Jak przestałam szukać objawów, to pojawiły się z taką siłą, że na dzień dzisiejszy już śmiesznie nie jest... tak mnie mdli - w dzień cały i noc - okropne!!!
Dziewczynki kochane mam taką sugestię: czy mogłybyście te swoje pogaduszki nie związane stricte z tematem przenieść na priv albo pod swoje wykresy, a tutaj wpisywały objawy związane z tym pięknym stanem jakim jest ciąża. Tylko nieobraźcie się przypadkiem:)
Kapelusznick - gratulacje :) PS. Trzymając się tematu forum, nadal zero objawów poza chęcią spania, jednak nie wiem, czy zaliczyć to do objawów, czy raczej o rozleniwienia spowodowanego siedzeniem/leżeniem w domu.
kaffka74 dzięki Yvonnka racja - odstępstwo od tematu :-) a odnośnie tematu to: tydzień po domniemanym poczęciu :-) bóle w jajnikach, 2 dni przed @ mdłości o różnych porach dnia, ale delikatne, od przedwczoraj kapusta kiszona wydaje mi się najgenialniejszym daniem świata, spożywam ją do wszystkiego, dzisiaj mąż powstrzymał mnie od dodania do twarożku :-) a i o dziwo chociaż jestem strasznym śpiochem budzę się bardzo wcześnie, ale to może z przejęcia rolą
Starające się proszę o przeniesienie rozmów do tematu STARAJĄCE SIĘ O DZIDZIE , dziewczyny w ciąży rozmowy mogą kontynuować w temacie PRZYSZŁE MAMUSIE a temat o początkowych objawach ciąży niech o objawach zostanie.
Witam, Chciałam zadać jedno ważne dla mnie pytanko, bardzo prosiłabym o odpowiedź. Jeśli zachodzę w ciążę i nie pojawia się okres to czy mimo wszystko pojawiają się objawy miesiączki, jak np ból piersi? Pozdrawiam