Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthormagdu_j
    • CommentTimeFeb 24th 2012
     permalink
    mam wynik 38,10 a pisze mi na wydruku z badan faza lutealna 5,30-86,00 czyli w sumie wszystko ok
    z tym ze tutaj dziewczyny pisza (strone wczesniej chyba) ze maja 21 i maja za duzy wynik
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    magdu zależy od jednostek, norm labolatoryjnych etc Twój wynij jak najbardziej ok
    • CommentAuthormagdu_j
     permalink
    Puzzle to mi ulzylo :)
    • CommentAuthorkamilcia22
     permalink
    witam dziewczynki jestem tu nowa. A wiec staramy sie z mezem o dzidzie juz 4 miesiac. ( w sumie to rok tylko ze 8 m-cy temu dowiedzialam sie ze nie mam owulacji i zaczelam kuracje hormonalna) teraz jest wszystko tak jak powinno byc. chodze na stymulacje. i to juz 4 proba. to moj 24 dzien cyklu a ma cykle 29 dniowe. zauważyłam ze mam temp. 37,1-37.2 i co najwazniejsze nie mam objawow @ tak jak zawsze. czyli nie boli mnie brzuch tylko jajniki tak dziwnie jakby ciagnely mam piersi nabrzmiale, jestem senna. Czy któras z was tak miala? Nie chce sie za bardzo nakrecac bo kazde przyjscie @ to dla mnie straszne rozczarowanie. Prosze o dop
    •  
      CommentAuthormm20
     permalink
    witam Dziewczyny, mam na imie Magda, jestem na tym forum bo mysle nad ciaza a widze ze to forum jest aktywne :) a wiec tak bralam tabletki lessinelle przez 8 miesiecy i 22 stycznia konczac opakowanie zjadlam ostatnia i zaprzestalam stosowania tej antykoncepcji. w czasie brania tabletek caly cykl mialam unormowany i krwawienie z odstawienia zawsze pojawialo sie po 3 dniach. tak stalo sie tez po skonczeniu ostatniego opakowania, krwawienie z odstawienia trwalo tak jak zawsze 3 dni. lecz 4 dni pozniej bardzo krwawilam (inaczej niz zawsze podczas miesiaczek,bylo duzo krwi) a po 4 dniach to minelo i ty moje pierwsze pytanie - czy to byla miesiaczka? bo nie wiem jak mam sobie to wszystko liczyc teraz. przed tabletkami mialam regularne cykle (co 28-30 dni).
    odkad nie biore tabletek nie zabezpieczam sie z narzeczonym w zaden sposob i wspolzyje z nim co 2-3 dni. (konczy we mnie)
    pare dni temu pojawil mi sie ostry bol sutkow (podcas miesiaczki nigdy takiego nie miewalam), nagle stracilam apetyt (a zawsze kadzy mowil ze duzo jem), jestem rozdrazniona.
    i tu pytanie kolejne,czy to mozliwe ze jestem w ciazy ? wiem ze jeszcze wczesnie ale jesli zajde w ciaze chcialabym jak najwczesniej wiedziec bo z partnerem mamy konfliky serologiczny.
    a moze to tylko efekt uboczny odstawienia tabletek?
    pozdrawiam i licze na pomoc :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    mm20 - a test robiłaś?
    --
    •  
      CommentAuthormm20
     permalink
    zapomnialam dodac ze jestem strasznie senna,czasem spie nawet do 14. nie a powinnam juz zrobic?
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Coś mi się pomyliło, bo doczytałam, że 22 miałaś ostatnie krwawienie... No trochę na test jeszcze za wcześnie...
    --
    •  
      CommentAuthormm20
     permalink
    no wlasnie wiem ze za wczesnie lecz dziwnie sie czuje,nigdy wczesniej tak nie mialam
     permalink
    nikt mi nie odpisze?:sad:
    •  
      CommentAuthormm20
     permalink
    kamilcia ja mysle za narazie powinnas zadbac o siebie i nie wkrecac sobie ze juz musisz zajsc w ciaze ;) bo stres chyba nie sprzyja temu. oczywiscie trzymam kciuki a jak nie dostaniesz miesiaczki to proponuje zrobic wtedy test bo temp moze Ci sie zmieniac np z powodu przeziebienia. a co myslisz o mojej sytuacji?
     permalink
    myśle ze moze to przez te tabletki. oczywiscie wcale tak nie musi byc. a chcialabys byc teraz w ciazy?
    • CommentAuthordaga282
     permalink
    The_fragile: No trochę na test jeszcze za wcześnie...
    Za wcześnie na test i na to by te objawy wiązać z ciążą też jest zdecydowanie za wcześnie.
    •  
      CommentAuthormm20
     permalink
    no zle sie po nich czulam dlatego odstawilam ale swiadomie sie nie zabezpieczam, bylabym szczesliwa gdybym zaszla :)
     permalink
    to tak jak ja:) wiec zostaje ci tylko poczekac i zrobic tescik:) trzymam kciuki zeby to byla ciaza a nic innego
    • CommentAuthor24sara
     permalink
    kamilcia22 ja mam pdobne objawy do twoich.@ powinnam dostac 20-22/02 Piersi mam wrecz opuchniete, jestem senna, odczuwalm bol w okolicach jajnikow. Test bede robila w niedziele a na 29/02/2012 mam umowiana wizyte u lekarza. Bralam logest przez 7 lat a od grudnia zaczelismy sie starac. O tym ze moge byc w ciazy wie tylko moj mąż. Staramy sie nie nakrecac bo w pierwszym miesiacu wiele sie moze wydazyc. Lepiej milo sie zaskoczyc niz gorzko rozczarowac. Tak ja pisze mm20, dbac o siebie i sie nie nakrecac. Trzymam kciuki :smile:
    • CommentAuthorCaro19
     permalink
    ale fajna grupa wsparcia :) dziękuje za odpowiedzi i miłe słowa :) okresu dalej brak, spóźnia się 5 dzień. kupiłam test, zrobię jutro rano bo dziś M pracuje do późna, a wole żeby widział wynik ;) trzymam kciuki za monikaja55, magdu_j, kamilcia22, mm20, 24sara i inne dziewczyny oraz gratuluje przyszłym Mamom i mam nadzieje że dzidzie będą rosły zdrowo i że będzie ich coraz więcej na tym forum :)
    --
    •  
      CommentAuthormonikaja55
     permalink
    Dziewczyny ja nie wytrzymałam do jutra i zrobiłam test....nie był z porannego moczu ale pokazał bardzo delikatną drugą kreskę :bigsmile: wiem że jeszcze wszystko może się wydarzyć,ale chyba jest jakaś nadzieja dla mnie:smile: w poniedziałek zrobię bete.
    •  
      CommentAuthormonikaja55
     permalink
    Trzymajcie kciuki ,żeby ta @ nie przyszła.
    •  
      CommentAuthormonikaja55
     permalink
    Caro jutro koniecznie napisz jaki wynik testu:bigsmile:
  1.  permalink
    Monika gratuluję i trzymam kciuki żeby wszystko było ok:-)
    --
    •  
      CommentAuthormonikaja55
     permalink
    Dziękuje:bigsmile: bardzo byłabym szczęśliwa :smile:
    • CommentAuthorCaro19
     permalink
    Monikaja ciesze sie bardzo! :D Dam znac jutro jak tylko zrobie test.
    --
     permalink
    24 sara ja mam dostac @ 29.02. wiec niestety musze jeszcze czekac. tobie sie spóźnia wiec jest duza szansa ze jestes w ciazy:) dla mnie te 5 dni czekania na @ to wiecznosc:( a kazde rozczarowanie jest straszne. trzymam kciuki za Cebie i daj znac jak wyszedl tescik:)
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Monikaja po cichu gratuluję ! (Mówiłam, żeby testować?) Daj znać jak beta.
    --
    • CommentAuthormagdu_j
    • CommentTimeFeb 25th 2012
     permalink
    mm20 ja proponuje zebys zaczekala i zrobila test jak @ nie przyjdzie.. po odstawieniu tabletek tez mialam kilka cykli takich ze myslalam to juz ciaza a pozniej roczarowanie ... trzymam kciuki ale tak jak mowie poczekaj i test powie Ci wszystko

a ja zrobilam dzisiaj test i jakis dziwny wyszedl, jakis ledwo widoczny cien cienia drugiej kreski ... nie napalam sie i powtrze w pon :)
    plizzz trzymajcie kciuki :)
    •  
      CommentAuthormonikaja55
     permalink
    Ja dzisiaj leciutko plamię na taki jasno beżowy kolor.....i nie wiem co mam myśleć:confused: temp. cały czas 37,2 i mdlości a także brak apetytu:neutral: wszystko mi rośnie w ustach. Jutro powtarzam test dla pewnosci ....co za stres, masakra:sad:
    •  
      CommentAuthormonikaja55
     permalink
    Zapomniałam napisać ,że zapach kawy nie do zniesienia:confused:
  2.  permalink
    Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tą kreską? Bo zauważyłam, że coś mi od 3 dni ciemnieje pod pepkiem.. mąż też to zauważył.. jestem w 15dFl ale to chyba jeszcze za wczesnie na tą kreche co? :wink: no i mój śluz jest jakiś żółtawy :confused:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    PannaNikt, chyba byś została wpisana do księgi rekordów ;) Linea negra nie pojawia się tak wcześnie.
    --
  3.  permalink
    Hehe pytam bo czytałam różne opinie na necie :tongue: ok, czyli to nasza wyobraźnia tak działa:wink: już wsio rozumiem:tongue:
    •  
      CommentAuthormonikaja55
     permalink
    The_fragile pewnie nie możesz już się doczekać swojego skarba, co?
    :tongue:
     permalink
    dziewczyny czy któras z was brala moze utrogestan? bo to moj 25 dnien cyklu. i oprócz mdłosci mam zawroty glowy czuje sie jakbym byla pijana. oczywiscie mam nadzieje ze to ciaza. Wczesniej tez bralam te tabletki ale nic takiego sie nie dzialo... no i brak bólu brzucha przed @ (zawsze go mialam) no i mam nabrzmiale piersi. sama juz nie wiem:(
    •  
      CommentAuthormonikaja55
     permalink
    kamilcia 25dc to jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek powiedzieć ,poczekaj jeszcze kilka dni i zrób test:bigsmile: życzę upragnionych II kreseczek:smile:
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kochane, ja jak miałam wszystkie możliwe objawy ciąży, to zawsze test wychodził negatywny... Natomiast, kiedy czekałam na miesiączkę, bo właśnie objawów nie było, lub po prostu był tylko lekki ból piersi, jak zwykle przed @, to się okazało, ze jestem w ciąży :) Objawy nadeszły gdzieś 2 tygodnie po testowaniu. I tak zazwyczaj jest moje drogie... :))) A linea negra pojawia się w zaawansowanej ciąży o ile mi wiadomo... Pozdrawiam wszystkie staraczki :)))
    --
    •  
      CommentAuthormonikaja55
     permalink
    a ja dziś zrobiłam drugi teścik ( 29 dc ) i blada ale widoczna gołym okiem druga krecha :bigsmile: objawy to mdłosci i to nie tylko poranne ,ale całodzienne z małymi przerwami, lekkie pobolewanie brzucha, rano delikatne plamienie - teraz jego brak, wrażliwośc na zapach kawy , brak apetytu, napady gorąca( masakra)i co nadprodukcja śliny w ustach:confused:
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    czytałam wcześniejszy post monikaja :) czasem jest tak, że sami nakręcamy objawy - tak działa psychika ;) Niemniej - gratulacje :)))
    --
    •  
      CommentAuthormonikaja55
     permalink
    katka ma racje, wiele razy widziałam u siebie objawy ciążowe a w ciąży nie byłam,ale jak widać w tym cyklu udało się:bigsmile: dwa testy pokazały a objawy mam wczesne i uciążliwe ( najgorsze że nie mogę jeść i te napady gorąca) ale dla upragnionej istotki zniosę wszystko:bigsmile:
    •  
      CommentAuthormonikaja55
     permalink
    w poniedziałek oczywiście zrobię bete:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    to prawda, dla maleństwa zniesie się wszystko a do objawów - nawet tych uciążliwych, idzie się przyzwyczaić :) Ja mam potworne nudności - około 6 tc tak mnie one męczyły, że płakać się chciało... teraz jest gorzej a znoszę to lepiej... :) Dziś nawet pierwsze wymioty :) pięknie jest... ;p
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    monikaja, zrób betę w poniedziałek i w środę, by zobaczyć czy prawidłowo przyrasta...
    --
    •  
      CommentAuthormonikaja55
     permalink
    wiem co znaczą te wymioty:bigsmile: ja mam już dwóch synów mają 13 i 11 lat wymiotowałam 3 miesiące z obydwoma
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a moja mama do końca ciąży :) mam nadzieję, że się w nią nie wdałam :)
    --
    •  
      CommentAuthormonikaja55
    • CommentTimeFeb 25th 2012 zmieniony
     permalink
    z tamtymi ciążami to nawet nie wiem kiedy zaszłam tak jakoś po prostu i były , a teraz z drugim mężem 2 lata starań i już myślałam ,że się nam nie uda....a tu kiedy trochę odpuściłam ostatnio taka niespodzianka:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    no wlasnie... ja też zajść nie mogłam, wkurzyłam się, odpuściłam i czekałam na miesiączkę, by od pierwszego dnia wziąć antykoncepcję, by odpocząć psychicznie... a miesiączka nie przyszła :)
    --
    •  
      CommentAuthormonikaja55
     permalink
    no kurcze , to współczuje:confused: bo to naprawdę straszne, nawet strach do sklepu wyjśc....
    •  
      CommentAuthorlivvia
     permalink
    Monikaja, gratulacje:)))
    Tak mi się dziewczyny skojarzyło jak kolega opowiadał o mdłościach swojej żony cyt: moja żona jak była w ciąży to wymiotowała od 1 do 4 miesiąaca, a potem od 4 do 9"
    Wam oczywiście tego nie życzę:)))
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    livvia, bardzo pocieszające :)))
    monikaja - chyba nie bardzo rozumiem... co straszne? :D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    monikaja55: The_fragile pewnie nie możesz już się doczekać swojego skarba, co?

Monikaja55, oj tak :))) Trzymam kciuki za betę!

katka_81: Kochane, ja jak miałam wszystkie możliwe objawy ciąży, to zawsze test wychodził negatywny... Natomiast, kiedy czekałam na miesiączkę, bo właśnie objawów nie było, lub po prostu był tylko lekki ból piersi, jak zwykle przed @, to się okazało, ze jestem w ciąży :

No to ja miałam identycznie :)))) I po raz pierwszy pomyślałam, że cykl nie przyniesie efektów żadnych, bo przecież nie ma objawów :) Mina po odebraniu bety - bezcenna :D
    --
    •  
      CommentAuthormonikaja55
     permalink
    livvia dziękuje ,mam tylko nadzieję że ta ciąża będzie przebiegała prawidłowo i nic się złego nie wydarzy z pomocą Boską....
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.