Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    marble85 dziekuję Ci bardzo :) kiedys ginekolog powiedziała mi zebym sie nie zablokowała bo psychika moze narobic szkod... i tego sie boje :(
    dziękuję za 3 rady na pewno skorzystam :):):)
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeMay 9th 2011
     permalink
    Paula26Paula: Amazonak nie rozumiem twojej irytacji... staram sie nie zwariować, nie spie z termometrem, nie przyglądam sie jest sluz i jaki jest, po prostu kochamy sie z mezem :) mniej wiecej wiem kiedy wystepuje owulacja ... i nie rozumiem, jak mam czuć ciążę????

To ja Ci wytłumaczę, skąd irytacja Amazonki, Paulo: to jest portal zajmujący się płodnością kobiety. Z założenia trafiają tu kobiety, które w różnych celach chcą poznać własny organizm i korzystają przy tym z naukowo potwierdzonych metod. To znaczy, że mierzą, a nie czują, obserwują, a nie ignorują itp. Rozumiem, że nie chcesz się denerwować, bo masz złe doświadczenia, ale wierz mi, że dzięki tym metodom wiedziałabyś przynajmniej, w którym momencie cyklu się znajdujesz, czy pigułka coś zmieniła np. w długości Twojej fazy folikularnej itp. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby stosować NPR i kochać się z mężem, raczej zdecydowana większość z nas korzysta z tej opcji.
    --
    • CommentAuthorhectoria
     permalink
    Hej dziewczyny:)

Przeczytałam Wasze wpisy,bo oczywiście jestem też starającą i w oczekiwaniu na@ jutro...doszukuję się objawów,testu nie robiłam...
    Jakies objawy mam,ale czy zasadne....?ból podbrzusza prawie ciągły od 3-4 dni,piersi nabrzmiałe i dość wrażliwe...ale to typowe objawy przed @ wiec trochę jestem sceptyczna,jedyne co jest inne to ilość dni bólu brzucha kilka juz co wcześniej się nie zdarzało,dodatkowo dośc czesto bekam:),i mam zaparcia:)dziś chyba zrobię test.....staramy się 2 cykl....
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Wszystko jest dobrze! Pani doktor juz jak tylko przystawiła USg stwierdziła, że to na pewno NIE JEST ciąża pozamaciczna :) Wszystko wygląda dobrze a dzieciątko ma 2,3mm :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    • CommentAuthorhectoria
     permalink
    Carottka Gratulacje!!
    • CommentAuthorAnginka
     permalink
    Carottka ja również gratuluje,najważniejsze to nie dopuszczać czarnych myśli do siebie,ciesze się że się wszystko wyjaśniło.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Carottka,:clap: Gratuluje!

Hectoria,to testuj jutro:wink: W sumie drugi cykl to jeszcze "młodo" także nawet jak się nie uda to głowa do góry i walcz dalej:wink:
    --
    • CommentAuthorhectoria
     permalink
    Hussy nie wytrzymałam ...męża pogodniłam po test ,bo teraz jego kolej była..(w tamtym tygodniu ja kupowałam:) )i zrobiłam po południu,sama nie wiem co myśleć...dwie niby są kreseczki..ale jedna bladziutka bardzo.....
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Pewnie jeszcze bardzo mała ciąża - stąd bladzioch :wink:
    powtórz za 2 dni lub idź jutro na betę :)
    --
  2.  permalink
    carottka baaaardzo sie ciesze :) mowiłam ze to tylko podejrzenia ;D dbaj teraz o siebie !!!!!

hectoria Tobie tez juz moge gratulować :) kreseczka jest blada ponieważ jest jeszcze wczesnie.
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    hectoria, rano też kreska może być ciemniejsza, na tym etapie ciąży zaleca się robienie sikańca rano:wink:
    --
    • CommentAuthorhectoria
     permalink
    Paula obys miała rację,byłabym bardzo szczęśliwa...

Talinka to dowcipnisia:)

W sumie ja to mam utrudnioną sytuację,bo starania o ciążę zaczełam dość póżno ,ponieważ choruję...niestey od 2006 roku nie zdiagnozowano mnie,przeszłam szereg badan,mam problemy ze stawami połączone wysypką i gorączką....przez prawie 3 lata z malymi przerwami bralam encorton(sterydy)a od X 2009 roku metotrexat...lek toksyczny przy którym nie można zachodzić w ciąże bo grozi to uszkodzeniem płodu......lek odstawilam w grudniu..i starania zaczęslimy pod koniec marca.....więc niby się cieszę ale jednocześnie jestem przerażona o zdrowie fasolki......jeśli oczywiście jest:)
  3.  permalink
    spokojnie powtorz test albo zrob bete, a potem do lekarza :) na pewno wszystko bedzie dobrze ;)
    • CommentAuthorPatthea
     permalink
    hej Kobietki ;)

ile nowych wpisów się pojawiło, oczywiście migiem nadrobiłam... Carottka, ale potrafisz nastraszyć, ale z własnego doświadczenia wiem, że same się nieźle nakręcamy, dobrze, że się wyjaśniło i jest już wszystko w porządku... oszczędzaj się.
    Hectoria, ja przy pierwszej ciąży też jedną kreseczkę miałam bledszą, mimo, że test był z porannego moczu, więc następnego dnia zrobiłam kolejny test, już nie był poranny a mimo to były 2 identycznie zabarwione krechy, a i tak nie wierzyłam, więc poleciałam po 3 test i zobaczylam kolejne dwie mocne krechy, także można Ci już pogratulować :wink:

A ja właśnie dzisiaj odebrałam wyniki Bety HCG po pierwszym pobraniu krwi w piątek, jutro odbieram wynik dzisiejszego badania... 15738 mIU/ml co wg mojego laboratorium odpowiada zarówno 4tc: (przedział 158 - 31795) jak i 5tc (przedział 3697 - 163563)no i właśnie... czy aby ten wynik nie jest za niski?? przypomnę, że w dniu badania był to mój 45 dc, 1dzień ostatniej miesiączki przypadał na 23 marca. Wiedziałam, że będę się tym stresować. ehhh

A propo swędzenia skóry, ja też miałam taki objaw jakoś parę dni po owu, gdy czekałam na okres, teraz już nie.
    W ogóle od paru dni mam obawy, bo ilość moich ciążowych objawów zamiast się zwiększać, mam wrażenie, że maleje... piersi niby nadal bolą, temperatura nadal podwyższona, lekkie kłucie w jajnikach też daje o sobie znać, ale wcześniej czułam się cięższa, a teraz znowu jakby lżejsza, wcześniej odbijanie, teraz już ledwo co, wcześniej większy apetyt, teraz nawet głodu nie czuję, wystarczy mi woda, a i brzuszek mam wrażenie jakby mniejszy, a był już sporo widoczny... ehh, oby wszystko było dobrze, cały czas sobie to powtarzam i próbuję uwierzyć.
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
    • CommentTimeMay 10th 2011
     permalink
    Patthea - uwierz, nie było moją intencją nikogo nastraszyć:bigsmile:
    Hectoria, powtórz test jutro albo pojutrze tak jak pisały już dziewczyny. I nie przejmuj się, że druga kreska bledsza, ważne że jest!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Carotka gratuluję:flowers:
    Hectoria oby następny test potwierdził już wyraźnie drugą kreseczkę:hugging:
    Patthea niektóre dziewczyny przechodzą ciążę bezobjawowo i może Ty zaliczasz się do tego szczęśliwego grona:winkkiss:
    --
    • CommentAuthorPatthea
     permalink
    carottka: Patthea - uwierz, nie było moją intencją nikogo nastraszyć

no wierzę, wierzę ;) dobrze, że się wyjaśniło i możesz być spokojniejsza.

kitek1981: Patthea niektóre dziewczyny przechodzą ciążę bezobjawowo i może Ty zaliczasz się do tego szczęśliwego grona

no mam taką nadzieję, że brak objawów, które ma większosc ciężarnych nie jest niczym złym... w końcu każda z nas jest inna ;)

Dzisiaj odbieram wynik drugiej bety... oby tylko ładnie i prawidłowo przyrastała :thumbup:
    --
  4.  permalink
    pathea trzymam kciuki za bete :)
    u mnie pewnie @ bedzie :( dzis 27 dc, piersi juz mniej bolą no i pobrzusze boli jak na @ :(
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    patthea ważny jest przyrost bety a nie jej wartość.
    --
  5.  permalink
    witam bylam na usg w zeszla srode, byl pecherzyk dominujacy w prawym jajniku 17 mm. gin pow. zeby sie przytulac przez 3 dni bo lada dzien peknie, wczoraj pojechalam na usg i okazalo sie ze ten sam pecherzyk ma juz 25 mm... czy on zdola jeszcze peknac ? czy sam sie wchlonie jak to jest ?? czy rzy takiej wielkosci pecherzyka pwinnam odczuwac jakis bol ?
  6.  permalink
    A co ginekolog powiedział na ten temat?
  7.  permalink
    jak wczoraj bylam to gin powiedziala ze on wlasnie peka bo jakies juz zatarcia widac... ale czy prawde mowila to nie wiem, wtedy tez mowila ze peknie lada dzien i nie pekl....
    • CommentAuthorPatthea
     permalink
    no i mam drugi wynik bety, jest wzrost dziewczyny :smile: ale czy prawidłowy? pomóżcie ;)
    czyli od początku ... moje badania: 45 dc (piątek 06.04 - beta: 15738) 48 dc (poniedziałek 09.04 - beta: 35239)

zakres bety na 5tydzień: od 3697 - 163563
    zakres bety na 6tydzień: od 32065 - 149571
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    moim zdaniem z betą wszystko ok :clap:
    --
  8.  permalink
    Piękna betka :) gratuluje jeszcze raz :)
    kiedy do lekarza sie wybierasz?
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Patthea gratulacje!!!!! :clap: :clap: :clap:
    --
    • CommentAuthorPatthea
     permalink
    widząc Wasze gratulacje, oklaski mogę przypuszczać, że z moją betą jest wszystko w porządku...:wink: jest sens robić kolejne badanie, czy może jednak lepiej od razu na wizytę do gina? Skoro jest tendencja wzrostowa, to chyba na razie nie mam się czego bać? Może teraz będę już trochę spokojniejsza :bigsmile: i na większym luzie pójdę na badanie (właśnie muszę się umówić, ale jak w recepcji powiem o co chodzi, to położna mnie "wciśnie" między inne pacjentki, tak jak kiedyś...)
    Paula26Paula: u mnie pewnie @ bedzie :( dzis 27 dc, piersi juz mniej bolą no i pobrzusze boli jak na @ :(

A wiesz Paula, że własnie w tym moim ciążowym cyklu na 3 dni (w 30, 31 i 32 dc) przestaly boleć mnie piersi, obniżyła mi się temperatura, podbrzusze bolało mnie jak na @ i już myślałam, że nic, po czym już w 33dc znowu wzrosła temperatura i znowu zaczęły boleć piersi (mam to dokładnie rozpisane) Podejrzewam, że właśnie wtedy mogło dojść do implantacji (tak sobie to tłumaczę) :wink: plamienia implantacyjnego nie zauważyłam. Także Paula póki jeszcze nie ma @ nic nie jest przesądzone :thumbup: 3-mam kciuki.
    --
  9.  permalink
    Patthea mysle że spokojnie możesz sie umowic do gina ;) przyrost jest ok wiec nie martw sie :)
    a co do mnie... brzusio pobolewa nadal ale czasem , piersi sa miekkie bola ale juz nie tak bardzo, nie sa juz takie ciezkie... nie mam juz nadziei :(
    a Tobie naprawde serdecznie gratuluje :D
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Madrill, gdybyś nie kontynuowała starań, to ciąży by nie było.
    --
    • CommentAuthorPatthea
     permalink
    Amazonka, my kobiety bardzo dobrze wiemy jak psychika potrafi nam płatać figle... myślę, że Madrill po prostu "wyluzowała", przestała ciągle myśleć o ciąży, objawach, czasem trzeba sobie odpuścić i pewnie dlatego się udało... I ze mną było podobnie, obserwuję się od dawna i jak mi zależało, niestety nie udawało się, choć cyrklowałam idealnie patrząc wstecz na wykresiki. Coś nie mogło zaskoczyć, a to się śluz popsuł, w jednym cyklu nawet w ogóle go nie zauważyłam, choć problemów z tym nigdy nie miałam, a to coś innego przeszkodziło. Postanowiłam od 23 marca (OM) do połowy cyklu łykać wiesiołek na poprawę śluzu z nastawieniem, że "uda się to fajnie, nie uda się teraz to jest szansa w przyszłym cyklu"... i proszę :smile: Trzeba inaczej czasem podejść do sprawy. Faktem jest, że od jakiegoś czasu (4 cykle) brałam dzień w dzień kwas foliowy i magnez+B6 - 1tbl/dzień (folik wiadomo po co, a magnez tak profilaktycznie i pomaga ponoć wydłużyć fazę lutealną, niby z tym nie miałam problemów, bo fl zawsze 14 dni u mnie trawała, ale (wydaje mi się), że właśnie po magnezie wydłużyła się do 16dni, także polecam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie szkodzi, mimo to nie przestała się starać. Psychika to co innego niż czyny.
    Starania to korzystanie z okresu płodnego i tyle. Dlatego nie przerwała starań.
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Patthea gratuluję, super, że Ci się udało:bigsmile: spokojnej ciąży życzę:cheer:
    --
  10.  permalink
    Patthea ze mna to jest tak ze w trakcie cyklu to az tak bardzo nie mysle czesto kochamy sie z M i juz :) gorzej jest poxniej jak juz jest coraz blizej @, kiedy pojawiaja sie jakies tam objawy i samo zaczyna sie myslec, doszukiwac u siebie czegokolwiek.... a potem przychodzi @ i jest załamka :(
    • CommentAuthorPatthea
     permalink
    haha ... wiem coś o tym Paula, a może powinnaś baczniej się przyglądać sobie właśnie w trakcie cyklu, w fazie przed owu a nie tylko w tej lutealnej?? no i myślę, że może właśnie problem w tym, że za często się kochacie w dni płodne, a wiadomo, że wtedy nasienie jest gorszej jakości.
    Kitek1981 dziękuję :winkkiss: oby właśnie taka była
    Amazonka - racja, zgadzam się :wink:
    --
  11.  permalink
    Patthea no kochamy sie jak mamy ochote :) bo to najwazniejsze !!!
    • CommentAuthorhectoria
    • CommentTimeMay 11th 2011
     permalink
    Hej kobietki..

Gratulacje Patthea!

Dziś drugi test zrobiłam i dwie kreski,zaraz idę na bete i inne badania( toxo,różyczka,HBs)nie spodziewałam sie,że juz w drugim cyklu się może udać,co prawda lekarz nie potwierdził,ale .....no wiecie:)
  12.  permalink
    hectoria gratuluje :) ale super !!!
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Hectoria gratuluję:flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Hectoria,:clap: Gratuluję
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie ma sensu zmieniać definicji.
    Do ciąży może dojść bez interesowania się tematem i bez śluzu dobrej jakości na zewnątrz. Samoobserwatorki dobrze o tym wiedzą.
    Owoc starań na żywioł, bez rozpoznawania płodności, to też zaplanowane dziecko, a nie "wpadka".
    --
    • CommentAuthorhectoria
     permalink
    He he można się "startać' aby nie "wpaść" i można się "starac" aby "wpaść' ,a pójście na całośc to dla mnie "starania" aby zajść:bigsmile::bigsmile:
    nie ma sensu czepiać sie tego słowa....interpretujmy indywidualnie Kobietki:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie szkodzi, faktu starań to nie zmieni.
    Interpretować lepiej zgodnie z metodą, he he.
    --
  13.  permalink
    witam
    razem z męża zaczęliśmy starania o dziecko.Ja odstawiłam tabletki i to był mój 3 cykl naturalny. Okres miałam 18.04 - tydzień wcześniej niż powinnam. Mam testy na owulacje i wyszedł mi wynik pozytywny w dniu 30.04 - kochaliśmy się dzień przed 29.04 (staramy się o dziewczynę na początku;p).Okres powinnam dostać planowo 15.05 czyli za 4 dni ale czuje że coś jest nie tak ze mną. Mam tzw objawy ciąży: podwyższona temperatura do 37,2, biały gęsty śluz, huśtawki nastrojów - mega, wizyta w WC ok 8 razy dziennie - a nie pije dużo płynów więc nigdy tak nie miałam, a teraz doszedł ból piersi i senność...Najbardziej mi dokuczają bóle jajnika (prawego) od owulacji. Ciągnie niesamowicie. Zrobiłam sobie test 8.05 ale nic nie wyszło - może za wcześnie. Boje się też że może to działa moja podświadomość ale żeby aż tak? poczekam do 15.05 i zrobię kolejny test ale jestem ciekawa co Wy o tym myślicie. Będę wdzięczna za opinie.
    Pozdrawiam
    Magda
  14.  permalink
    nie bardzo rozumie dlaczego czepiacie sie poszczegolnych słów...
  15.  permalink
    Na dwoje babka wróżyła :) Za kilka dni się dowiesz robiąc test. U każdej kobiety mogą być trochę inne objawy ciąży. Dlatego trudno powiedzieć. Czekaj cierpliwie :)
    • CommentAuthorhectoria
     permalink
    Patthea brałaś kwas foliowy codziennie a w jakich dawkach?
    dodam,że ja biorę dwa razy w tygodniu po 15 mg...
  16.  permalink
    będę czekała :)
  17.  permalink
    ja biore codziennie jedna tablerke w dawce 0,4 ...
    • CommentAuthorClare
     permalink
    Ja też nie rozumiem dlaczego Amazonka się tak czepia (może nam wyjaśni?:-)
    Hectoria gratulacje!!!!!! Daj znać jak już będziesz mieć wynik bety, trzymam kciuki i pozdrawiam!
    • CommentAuthorhectoria
     permalink
    Paula to jak ja podzielę przez 7 dni tygodnia to wyjdzie prawie Twoja dawka dzienna :) hi hi
    Clare,na pewno dam znać -wyniki jutro
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.