Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorwioletta83
    • CommentTimeMay 11th 2011 zmieniony
     permalink
    Wczesniej brałaś tabletki anty i prawdopodobnie dlatego nic Cie nie bolało.
    Niezalogowana: ja mam takie dolegliwości od owulacji czyli od 30.04
    w związku z tym, ze objawy pojawiły się tak szybko, to napewnmo nie można wiązać ich z ewentualną ciążą.
    Niezalogowana: wyszedł mi wynik pozytywny w dniu 30.04 - kochaliśmy się dzień przed 29.04
    to, że test był pozytywny nie zanczy, że wtedy była owulacja. Owu, jeśli była (bez usg nie można tego stwierdzić,) to dzień lub dwa po pozytywnym wyniku testu. Zatem objawy bólowe miałaś przed owu, to tym bardziej nie widzę podstaw by wiązać je z ciążą, skoro pojawiły się przed możliwością zapłodnienia.
  1.  permalink
    Witam was. Ja ztaram sie z meze o dzidzie juz 7 miesiecy. spoznia mi sie @ drugi dzien zrobilam test ale wyszedl negatywy nie mam zadnych objawow, a nawet zadnego sluzu co mnie martwi.
  2.  permalink
    no tak to wiem, ale moje pytanie brzmi jak bedzie teraz działał... ale ok skonczmy temat!
    • CommentTimeMay 11th 2011
     permalink
    Może Ci się owulacja przesunęła i stąd te opóźnienie. Jednak nie zaszkodzi zrobić kolejny test za dwa dni lub nawet dziś betę. Jak długie masz cykle? Który to dzień?
  3.  permalink
    od roku mam idealnie co 27 dni a dzis jest 29
  4.  permalink
    przez caly cykl nie mam wogole sluzu co mnie bardzo martwi bo zawsze byl
     permalink
    No to jest szansa:) Nie było okoliczności, które mogły wydłużyć cykl?
     permalink
    W
    Magdalena771: przez caly cykl nie mam wogole sluzu co mnie bardzo martwi bo zawsze byl
    W takim razie może owu jeszcze nie było, skoro śluzu też brak...
  5.  permalink
    raczej nie, zadnych chorob i tabletek
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Ten temat dopiero warto poruszyć, bo to... niewiadoma. Nikt z góry nie powie, jak organizm wróci do siebie po anty. Trzeba to zaobserwować na sobie i tyle.
    Nawet w nieregularnym cyklu @ nie musi zaskakiwać i może przychodzić w wiadomym Tobie czasie. Wystarczy zwrócić uwagę na objawy płodności, które o tym mówią.
    --
     permalink
    Widziałam wykres, skok był, temperatura wysoka zatem jest nadzieja...
  6.  permalink
    a Ty znowu swoje... no nic Powodzenia życzę !!!
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Czego innego oczekujesz niż prawdy?
    --
  7.  permalink
    Nadzieji coraz mniej niestety zwlaszcza po tym tescie jutro zrobie drugi a jak tez okaze sie negatywny pojde do lekarza
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Od przytulania się w ciąże nie zachodzi ;)
    pasowałoby jednak, żeby to był pełny stosunek :P ;)
    --
  8.  permalink
    ja po odstawieniu tabletek mialam nie regularny okres przez 3 miesiace po tym okresie od roku mam co 27 dni
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
  9.  permalink
    troche nie na temat, ale ja sie zgadzam z Amazonką. Dopiero rok po odstawieniu tabletek anty- mój ogranizm funkcjonuje jak należy. Pierwszy rok to był meksyk. Zero jakiejkolwiek regularności. głupi gin mówił, że PCO i cuda wianki. Po roku w miarę normalnego życia z ustabilizowanym trybem dnia moje jajniki to szwajcarski zegarek 26-28 dni. Jak stres to 26 jak lajt to 28. Tak było u mnie. Ale myślę, że u każdego inaczej.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Jakie cykle miałaś przed rozpoczęciem brania? Brałaś je z powodu PCO?
    --
    • CommentAuthorPatthea
     permalink
    Hectoria :cheer: GRATULUJĘ!!! :clap::clap::clap:
    u mnie też już najwyższa pora ;) w tym roku 32 latka mi stukną

mi po odstawieniu tabletek to dopiero cykle się rozregulowały... przez 6 mies. po odstawieniu nie miałam @ (właściwie brałam je tylko i wyłącznie dla zabezpieczenia) innego powodu nie było, bo cykle miałam zawsze regularne, ale niestety wtedy nie miałam jeszcze dostępu do netu, ani innych publikacji, a że starsza siostra brała długo przed pierwszym porodem a potem po, to i ja przy pierwszej wizycie u gina zapytałam, poprosiłam i przepisał... o ja głupia... ;) ale na szczęście od dawna już nie biorę i brać nie będę... samoobserwacja mi wystarcza :D
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ja po odstawieniu dość długo nie miałam regularnych cykli [ok 2 lata]
    co prawda nie prowadziłam wtedy jeszcze obserwacji ale cykle trwające od 24 do 59 dni to raczej nie regularne :)
    dopiero po dwóch latach ich długość zaczęła wynosić 29 - 33 dni :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Teorka, a przed braniem?
    Patthea, mówią, że u zdrowych kobiet, z regularnymi cyklami tabletki aż takich szkód nie robią. Ba, u tej grupy nie trzeba nawet robić badań przed wypisaniem recepty. A jednak.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeMay 11th 2011 zmieniony
     permalink
    Amazonko przed braniem miałam takie same jak po dwóch latach od odstawienia tzn 29 - 33 dni
    z tym, że kurewsko bolesne i to się zmieniło po odstawieniu tabsów...

tylko tak jak mówię - nigdy się jakoś szczególnie nie obserwowałam [dopiero od roku] więc to tylko takie gdybanie moje :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Wiadomo, dzięki obserwacji zauważyłabyś znacznie więcej, ale przynajmniej znasz długość cykli.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    długość moich cykli notowałam od 6 - 7 lat :smile:
    i do dzisiaj mam pochowane i trzymam i nie wyrzucę
    i czasami tak sobie myślę, że szkoda że się nie obserwowałam od dawna
    no ale lepiej późno niż wcale jak to mówią :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Wrzuć do 28dni, abyś miała całe archiwum w 1 miejscu.
    Bez wątpienia lepiej zacząć kiedykolwiek niż wcale. ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    oj nie wiem czy było by co wrzucać bo ani nie notowałam krwawienia ani nic
    więc nie wiem czy takie puste cykle od do jest sens wpisywać jak i tak nic one nie wnoszą....
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    To co notowałaś? Pisałaś, że schowałaś i trzymasz, zatem te informacje są dla Ciebie cenne.
    Mam parę takich pustych cykli na początku.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no zaznaczałam na kalendarzu TYLKO i wyłącznie pierwszy dzień okresu
    i nic więcej....
    więc niby cenne ale tak na prawdę to nawet długości @ tam nie ma :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Tak samo jak ja. No to znałaś długości swoich cykli, a ta informacja jest warta zachowania. Jakie znaczenie ma długość @?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja też mam takie cykle. Z kilku lat.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a no to może kiedyś w wolnej chwili się tym zajmę :)
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Talinka, nie masz spisanych wszystkich długości?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Miałam kiedyś, ale wolę tu mieć wpisane te, które obserwowałam. :wink:
    --
  10.  permalink
    Amazonka, zaczęłam brać z powodu trądziku, na który nic nie pomagało. Tabsy pomogły. Cykle miałam początkowo przed braniem nieregularne co 14 dni - 30 dni ale później się zrobiły raczej regularne też w granicach 28 dni. Potem tablety. Pierwsze odstawienie. Nieregularne cykle. Wtedy se wymyślił to PCO. To były czasy bez obserwacji, więc tak naprawde nie wiedziałam co się dzieje. Dostałam luteinę, ale miałam po niej jakieś dziwne wahania nastroju w kierunku płaczliwym.Więc brałam tabsy jeszcze kilka miesięcy aż opadłam z sił. Dosłownie. wbrew zaleceniom odstawiłam w następnym cyklu. Rok bez jakiejkolwiek przewidywalności. Teraz 26-28 dni jak w zegarku, tylko fl 10 dni ... :(
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeMay 12th 2011
     permalink
    Leczyłaś się u dermatologa?
    --
    • CommentAuthorhectoria
     permalink
    Odebrałam wyniki Beta 171,5mIU/ml
    Toxo IgG-ujemny
    •  
      CommentAuthormariamateria
    • CommentTimeMay 12th 2011 zmieniony
     permalink
    Amazonka - jasne. U całego stada :) Ale było minęło. Jakoś mi się krótko przed trzydziestką wszystko samo poukładało. Chyba najważniejsza jest jednak głowa :)

Hectoria :))
    --
    • CommentAuthorClare
     permalink
    Hectoria musisz na siebie teraz szczególnie uważać. Jeżeli masz IgG ujemny to oznacza że nigdy nie miałaś kontaktu z toksoplazmozą (nie przeszłaś zakażenia) i w związku z tym nie masz przeciwciał. Nie baw sie z kotkami i unikaj niemytych owoców (zwłaszcza truskawek!!!) Trzymaj się, jeszcze raz gratulacje!!!
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Bez przesady z tymi kotami, można się z nimi bawić a nawet mieć kota, nie wolno tylko zmieniać kuwety kotu bez rękawiczek, bo pierwotniak jest w odchodać, biedne koty pokutują za całą toksoplazmozę, a przenoszą ją również szczury i świnie. Nie wolno jeść surowych ryb i mięsa.
    pozdrawiam
    --
    • CommentAuthorhectoria
     permalink
    Clare ,wiem ,wiem :)
    a wynik toxo IgM tez ujemny,jeszcze czekam na wynik cytomegalii tez ważny
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Nie należy jeść niemytych owoców i warzyw, które rosną na ziemi albo w ziemi i mogą mieć kontakt z gryzoniami, trzeba dokładnie myć noże i deski, nie jeść surowego mięsa i sprzątać kuwetę w rękawiczkach (ewentualnie zlecić ten obowiązek komuś). Szczególnie należy uważać na dzikie koty, one często są nosicielami choroby, te domowe nie wychodzące samopas często nie mają jak się zarazić (jeśli w domu nie ma gryzoni).
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Z tego co ja słyszałam, to od kotów jest mniej zarażeń niż od brudnych owoców np.
    --
  11.  permalink
    gilese: Nie należy jeść niemytych owoców i warzyw, które rosną na ziemi albo w ziemi i mogą mieć kontakt z gryzoniami, trzeba dokładnie myć noże i deski, nie jeść surowego mięsa i sprzątać kuwetę w rękawiczkach (ewentualnie zlecić ten obowiązek komuś). Szczególnie należy uważać na dzikie koty, one często są nosicielami choroby, te domowe nie wychodzące samopas często nie mają jak się zarazić (jeśli w domu nie ma gryzoni).

Nie wolno rowniez jesc surowego miesa np.tatar....
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    RoxyEwa: Nie wolno rowniez jesc surowego miesa np.tatar....

Było wyżej :
    kachaw: Nie wolno jeść surowych ryb i mięsa.
    --
  12.  permalink
    Talinka: Było wyżej :

Niedoczytalam sorki :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorania_1980
    • CommentTimeMay 13th 2011
     permalink
    ja mam teraz podobna sytuację :)
    byłam u gin wczoraj był pęcherzyk wiodący ok 17mm z tym, że mój lekarz w głowie zaczął przeliczać że pęcherzyk powinien średnio dziennie urosnąć ok 2mm i nam zalecił chwilową wstrzemięźliwość i współżycie dopiero za 4 dni
    chyba żeby strzał był w 10 :cool::wink:
  13.  permalink
    czesc. a co tu takie pustki, forum opustoszało.... dziewczyny co u Was???
    •  
      CommentAuthormisspatt
    • CommentTimeMay 16th 2011
     permalink
    Hej dziewczyny. Jestem u Was nowa, od niedawna często odwiedzałam ten własnie topic z wiadomych przyczyn. Nie dostalam ostatniej miesiączki( miała być ok 20go kwietnia), dziś mamy 15go maja - a ja nadal nic. Ignorowałam to bo prowadze dosyć nieregularny i szalony tryb życia ( mam 29lat) i zdarzało mi sie że miesiaczka opozniała sie do 2 tyg nawet. Zaniepokoiły mnie jednak bóle i ukłucia w dole brzucha, bolące od miesiąca piersi, co wczesniej sie nie zdarzało. Śledziłam Wasze historie tu aż w koncu dziś zdecydowałam sie kupić test. Kreski pojawiły sie natychmiastowo. Ide wieczorem do lekarza, bo oszaleje. Nie mam zadnych innych objawów oprocz zatrzymania miesiaczki, bolących piersi i tych dziwnych bólów brzucha. Żadnych zgag,częstego sikania,zawrotów, wymiotów czy sennosci. Czuje sie normalnie. Trzymajcie kciuki, bo ja nie jestem z tych 'starających sie' ... Fajnie mieć dzieciątko, ale jak człowiek jest na to przygotowany a przy moim trybie zycia to po prostu świat sie wywróci do gory nogami. Wolałabym jeszcze poczekac z ciążą z 2, 3 lata. Pozdrawiam Was :*
    •  
      CommentAuthoraguncia
    • CommentTimeMay 16th 2011 zmieniony
     permalink
    misspatt: Trzymajcie kciuki, bo ja nie jestem z tych 'starających sie' ..

za co mamy trzymac kciuki? 2 kreski na tescie = test pozytywny, juz sie stalo, jestes w ciazy. powodzenia! :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.