Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorcarottka
    • CommentTimeMay 17th 2011
     permalink
    Suwaczki pokazują ciążę od daty OM
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeMay 18th 2011
     permalink
    To zależy, są suwaczki, które możesz sama ustawić.
    --
    • CommentAuthorohydka
     permalink
    czesc dziewczyny, jestem tu nowa...mam do was pytanie, nie wiem za bardzo gdzie je zadać... jeśli dojdzie do implementacji to jak wyglada szyjka macicy? w jakiej pozycji się znajduję? oczywiste jest ze się zamyka i twardnieje, ale czy jest nisko czy raczej wysoko?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ohydka: dojdzie do implementacji

a nie implantacji?
    ohydka: ak wyglada szyjka macicy?

zależy u kogo. u niektórych jest nisko, u drugich wysoko :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlalik
     permalink
    Kochane dziewczyny. Chyba mi sie udalo. Juz od 27 dnia cyklu zawroty dlowy i leciutkie mdlosci. No i bol jak na @. A @ brak, choc powinna sie zjawic najpozniej wczoraj, bo moje cykle licza sobie od bardzo dawna 24-27 dni.
    --
    •  
      CommentAuthormisspatt
     permalink
    @ Patthea dzieki wielkie :-) Super, że ciaża przebiega Ci prawidłowo, oby tak dalej! :*

@ lalik - trzymam kciuki! :-)
    • CommentAuthorIz
     permalink
    tez trzymam....

i caly czas nie moge sie doczekac kiedy bede mogla zrobic pierwszy test...
    niby nie chce sie nakrecac....

ale same wiedzie jak to jest....
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Lalik, leć po test :wink: Trzymam kciuki.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeMay 18th 2011 zmieniony
     permalink
    Lalik, szkoda że nie masz obserwacji śluzu. Ale po temperaturach wygląda, że faza lutealna dopiero ma 11 dni... więc poczekałabym jeszcze ze 2-3 dni, czy @ nie przyjdzie...
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny a ja nie mam @ juz 2tygodnie a juz tydzien mam plamienie. w dzien @ mialam normalne objawy bol plecow i nabrzmiale piersi .Teraz boli mnie kilka dni glowa. Robiłam test i wyszedł negatywnie ale może byc za wscześnie. Kochaliśmy się z mężem 25kwietnia w 14 dnien cyklu. Czy moge byś w ciazy??
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeMay 19th 2011
     permalink
    Możesz, ale nie musisz.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Rzućmy monetą:wink: (jak zawsze:wink:)
    --
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    lalik ja też trzymam kciuki mocno ;)
    --
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeMay 20th 2011
     permalink
    Ja mysle ze Aga musi odkurzyc jamnka :wink::tongue::tooth:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Nie mogę,:rolling: :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Jamnik ma teraz urlop :-P Musi poprawić formę.
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    U mnie tempka poszła w dół, zatem czeka mnie kolejny miesiac oczekiwania i działania.
    --
    •  
      CommentAuthormarzenkacz
     permalink
    Witam wszystkich, na 28 dni jestem od listopada, na forum pierwszy raz,odebrałam dzisiaj wyniki progesteronu w 21dc i wynosi on 44, 2 ng/ml przy normach dla fazy lutealnej od 1.2 -15.9, nie wiecie co to może znaczyć,pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Te normy to z Twoich wyników czy gdzieś z internetu?
    --
    •  
      CommentAuthormarzenkacz
     permalink
    Takie normy z laboratorium
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeMay 20th 2011 zmieniony
     permalink
    Nie jestem lekarzem, ale w ramach ciekawostki zajrzyj na tę stronę, tabelka na dole, Ciebie interesuje "Mittlere 2. Zyklushälfte (=mittlere Lutealphase)". Wedle nich, progesteron w tej fazie nie może być ZBYT wysoki. Z tego co pamiętam z moich badań z czasów starań o Maję, im wyższy progesteron w lutealnej, tym lepiej dla ewentualnej ciąży.
    Poza tym Twój wynik ładnie pasuje do norm dla 1. trymestru :smile:.
    --
    •  
      CommentAuthormarzenkacz
     permalink
    Dzięki, miło by było :)
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    W poprzednim cyklu również robiłam badanie m. in. progesteronu. Norma przekroczona o prawie 100%, a ciąży nie ma. Z tego, co udało mi się dowiedzieć, to taki wynik może wskazywać na ciążę lub na przebytą owulację.
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
    • CommentTimeMay 21st 2011
     permalink
    A ja Wam napiszę moje Drogie, że nie będę juz szukać żadnych objawów ciążowych. od 4 cykli je mam i 4 cykl za chwilę oddam do archiwum a objawy miałam niemal wszystkie wymieniane w necie. Dziś temp spadła jak zawsze u mnie w 28 dniu. wkurzyłam sie trochę, stąd moje postanowienia -, żadnych nakręcań, żadnych testów owulacyjnych w kolejnych cyklach czyli zupełnie nic co ma związek z planowanym wkręcaniem niszczącym psychikę kobiety starającej się bezefektownie. :cry::cry::cry::cry::cry:
    -- ,
    • CommentAuthorAnginka
    • CommentTimeMay 22nd 2011
     permalink
    Anderka nie łam się, ja miałam tak samo w poprzednim cyklu ale @ przyszła i po marzeniach,i powiedziałam dla mojego M. że się poddaję i mam dość i nie chcę seksu ani dzieci i koniec bo jak bedę się starać o dzidzi w każdym cyklu i sie nakręcać a potem @ przyjdzie to calkiem się zalamię,zwariuję i w deprechę wpadne. Owszem chcę mieć dzidziusia a mój M. bardzo się stara niestety bezskutecznie. Choć mówiłam że nie będzie migdalenia się ale zaczęłam se myśleć a co tam będzie sex i będę tylko myślała o czerpaniu przyjemności z niego i nie będę się na nic nastawiać.Albo po jakimś czasie coś będzie albo nie a jak w każdym cyklu będzie @ przychodzić to trudno to zacznę robić coś dla siebie jakieś wypady gdzieś itd.disco czy coś tam jeszcze,browarek,grill i będę palić do momentu aż @ więcej się nie zjawi.I trudno choć mój M. w grudniu chce zrobić badania i jak coś poddać się inseminacji a potem in vitro jeśli nic się nie uda.Bo z tego co wiem od mojej gin ze mną jest oki ale podejrzewam że problem tkwi z moim M. więc zobaczymy co nam czas pokaże. A propos co do poprzedniego cyklu byłam tak nastawiona na dzidziusia,tak się nakręciłam że potem jak przyszła @ to dwa dni wyłam jak dziecko aż mój M. musiał mnie rozśmieszać i czasem wydurniać się jak pajac w cyrku aby mnie rozśmieszyć ,podnieść na duchu i poprawić mi humor.Będę korzystać z życia i szaleć (powiedzmy że się postaram szaleć ;p) do momentu aż na teście zobaczę dwie kreski, a jak będzie pozytyw to wtedy zacznę dbać o siebie i zwolnię tempo.Pozdrawiam.
    --
  2.  permalink
    Anginka, podejście z nie nakręcaniem się spox. Wg mnie nalezy dbac o siebie bez względu na starania, ale i bez nich też ;) wiem że nie masz na myśli jakichś mega wyskokowych imprez itd,ale wiadomo, że lepiej być przygotowanym na dziecko, niż za bardzo zaszaleć a potem "pluć sobie w brodę". Powodzenia :))
    • CommentAuthorAnginka
    • CommentTimeMay 25th 2011
     permalink
    Rozkosznica oj wiesz chodzi mi o to że czasem browarka czy dwa (oczywiście raz na tydzień lub dwa) se wypije,ze znajomymi się spotkam,pójdę se czasem na dysko,na koncert z siostrą pojadę za granicę,jednym słowem będę korzystać z życia,a dbam i tak o siebie jem dużo owocków,warzyw itd.Chodziło mi bardziej o to że nie będę na razie kwasu foliowego kupować czy jakichś witamin.A szczerze mówiąc nie wiem za bardzo co to wyskokowa impreza bo na takie rzeczy nie chodzę a i mam bardziej spokojnych znajomych którzy nie preferują w czymś takim.No i poza tym ja i moi znajomi nie z tego rocznika co by się na jakieś mega wyskokowe impry chodziło.Pozdro ;))
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeMay 28th 2011
     permalink
    dziewczyny, a jakich testów ciążowych używałyście?
    --
  3.  permalink
    Witam Was wszystkie !! Miesiączka rozpoczęła się 10 maja (cylke 27 dni) kochaliśmy się 18 maja i 23 maja. Teoretycznie ten drugi raz był w 14 dniu cyklu, ale owulację chyba mialam 2 dni pozniej. Czy myslicie, ze mogę być w ciąży ....(bardzo bym chciała) ??? Dzisia 20 dzień cyklu i mam kłucia w jajnikach, ale to może być tylko moja wyobraźnia... Co myslicie ..??
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeMay 29th 2011
     permalink
    Jeśli byłaś płodna, to możesz być w ciąży.
    Jeśli byłaś niepłodna, to nie jesteś w ciąży.
    --
  4.  permalink
    a wiec pozostaje mi czekać z nadzieją, ze byłam płodna.. a czekanie jest niestety najgorsze.
    Mam nadzieje, ze gdzies te plemniczki poczekały na tę owulacje
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie wiesz, czy skorzystałaś z okresu płodnego?
    Mogły poczekać tylko jeśli skorzystałaś z okresu płodnego. W niepłodnym nie doczekają.
    --
    •  
      CommentAuthorsabi030281
     permalink
    ja nawet nie miałąm początkowych objawów ciązy jak nie minęły 2 tyg od kąd miałam mieć okres to już przypuszczałam że jestem w ciązy
    --
  5.  permalink
    Amazonka, wydaje mi się, że miałam bo to było 2 dni przed owulacją...
    • CommentAuthorwioletta83
     permalink
    A skąd wiesz, że dwa dni później była owulacja?
     permalink
    Anginka: mój M. w grudniu chce zrobić badania
    Dlaczego dopiero w grudniu?
  6.  permalink
    Z wszelkich kalkulatorów wychodziło mi, że owulacja miała przypadać na 14 dzień cyklu, czyli 23 maja (dzień w którym się kochaliśmy) ale dwa dni potem zauważyłam, ze mój sluz był bardziej rozciągliwy i jest go jeszcze więcej, więc myslę, że tak naprawdę owulacja była 2 dni później (ale niestety mój partner wyjechał w delegację wiec nie było już możliwości kolejnej próby) dlatego też tak bardzo liczę na to, że to wystarczy aby pojawiła się fasolka.
     permalink
    koniczynka78: dwa dni potem zauważyłam, ze mój sluz był bardziej rozciągliwy i jest go jeszcze więcej, więc myslę, że tak naprawdę owulacja była 2 dni później
    Muszę Cię zmartwić ale to nie świadczy, że właśnie wtedy odbyła się owulacja a jedynie, że był okres płodny. Czy wcześniej też był płodny śluz?Czy tylko tego jednego dnia?
  7.  permalink
    wcześniej też miałam płodny śluz (było go dużo i też rościągliwy, ale nie aż tak bardzo) Dodam, ze wczesniej korzystałam z testów owulacyjnych i zawsze wychodziła mi owulacja dokładnie 14 dnia). Na dzien dzisiejszy odczuwam kłucia w jajnikach, i zauważyłam zwiększone wydzielanie wydzieliny (lekko biała i dość rościągliwa)
  8.  permalink
    Może zaczynam świrować i lepiej poczekać... jeszcze 8 dni do kolejnej miesiączki
    • CommentAuthorAnginka
     permalink
    Do wioletta83 temu mój mąż chce zrobić w grudniu że po 1.do grudnia chce się starać (podejrzewam że może to ma coś z wiarą w siebie może chce dać czas sobie i ma nadzieje że pojawi się do tego czasu fasolka i nie będzie musiał badania robić co znaczy że on jest w pełni sprawny i jego ego nie ucierpi)
    a po 2.Jesteśmy na Cyprze a w Polsce ceny są znacznie niższe niż na Cyprze no i w razie co jak by zrobił w Polsce badania i wyszło by coś że jest z nim nie tak to mam w moim mieście superową klinikę zajmującą się leczeniem niepłodności i problemami zajścia w ciążę więc i jego przebadają i może podejmą jakieś dalsze kroki.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Kalkulator nie ma nic wspólnego z owulacją.
    --
    •  
      CommentAuthorJoy
     permalink
    ani testy owu nie powiedza Ci kiedy dokladnie byla owulacja...
  9.  permalink
    testy owu wykrywają skok lutropiny,szczytowe stężenie tego hormonu we krwi występuje podczas ostatnich dni fazy pęcherzykowej co doprowadza do pęknięcia pęcherzyka Graafa,ale test nie mówi "hello teraz jest owulacja". Niestety ale tylko USG jest w stanie byc, ja bym powiedziła że nie w 100 % ale w 99% potwierdzenić owulację. Dlaczego nie w 100%? bo przewertowałam wykresy i znalazłam chyba ze trzy ciążowe z monitoringiem,kiedy gin z usg stwierdzał że owu nie było a tu dzidziak w brzuszku.
  10.  permalink
    W takim razie co radzicie ..?? co robic byc zwiększyć swoje szanse na zajscie w ciążę..?? skoro obserwacja śluzu i testy owulacyjne nie dają 100 % pewności ????
    • CommentAuthorsara32
    • CommentTimeMay 30th 2011
     permalink
    Załóż wykres, prowadź obserwacje i współżyj w dni płodne. A na chwilę obecną poczekaj do terminu miesiączki i jak się nie pojawi zrób test, może się udało. Powodzenia
    --
  11.  permalink
    Dziękuję wszystkim, teraz cierpliwie czekam...jeśli nie tym razem to spróbuje za miesiąc
    • CommentAuthorAnginka
     permalink
    To ja nie wiem ja chyba albo źle robiłam te testy(choć robiłam zgodnie z instrukcją),albo nie miałam w jednym cyklu(w którym testy robiłam) owulacji.Bo mi nie wychodziły te testy i mimo iż nie robiłam ich pod rząd tylko w odstępach 2-3 dni
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Eeee, testy chyba jednak robi się dzień po dniu.....
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
    • CommentTimeMay 31st 2011
     permalink
    Z tego co obserwuje testy owulacyjne różnie działają ;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.