Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorcarottka
    • CommentTimeJul 13th 2011
     permalink
    No niestety w Anglii bardzo popularna jest aborcja:shocked: Lekarze wprost sie pytaja czy chcesz urodzic czy nie... Dla mnie masakra! No i potwierdzam, tutaj nastolatka z powiedzmy dwojka, trojka dzieci (czesto z roznymi facetami) nikogo nie dziwi. No a jak gowniara nie pomysli to aborcje ma na zawolanie:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
    • CommentTimeJul 13th 2011
     permalink
    Amazonka, mam zamiar z nią rozmawiać i sama (i już teraz to robię, zależnie od tego co Hanię interesuje, o co pyta) i poposiłkować się np tym programem. Oglądałąś go?On daje o wiele więcej rozeznania niż ja i Piotr możemy zapewnić (szczególnie w takiej sytuacji gdy Hania nie jest biologiczną córką P.- on się krępuje chodzić nago przy niej itd i ja to całkowicie rozumiem)- tam pokażą prawdziwą nagą starszą panią, młodą dziewczynę, prawdziwe genitalia (też różne), prawdziwe choroby też :) A także udowadnia się tam że to co pokazuje sie w gazetkach i internecie jest totalnie różne od rzeczywistości.

Rozmowy są na sucho, bezobrazowo, teoretyczne, więcej możemy mówić o emocjach, o tym wymogu w kwestiach seksualnych, ale program przyda się do reszty.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJul 13th 2011 zmieniony
     permalink
    Osobiście uważam, że TEN program byłby IDEALNY na zajęcia z przygotowania do życia w rodzinie w szkołach. Trwa akurat tyle, ile lekcja, a informacji daje więcej aniżeli nasi nauczyciele...
    --
  1.  permalink
    hejo dziś mam 10dfl, w sobotę najbliższą powinnam dostać miesiączkę (planowo), czekam z niecierpliwością na mozliwość zrobienia testu, fakt faktem dr zlecił mi betę w 7 dfl i wyszła negatywnie,więc wkręcajac sobię dalej czekm na odpowiedzni moment...poza tym trochę sie martwię bo : 1.07. miałam badanie drożności jajowodów po którym miałam krwawienie do następnego dnia rano, z mężem przytulaliśmy się od momentu badania 3 razy wszystko było ok, za 4 razem w czwartek kilka dni po badaniu miałam krwawienie, w ptek pobiegłam do lekarza zlecił mi badania moczu i krwi zeby wykluczyc infekcję, badania wszystkie wyszły super a beta ujemna, plamienie minęło, a wczoraj znów sie pojawiło tak jakby poczatki @ takie brazowe jakby smieszne nitki, brzuch pobolewa, szczególnie lewa strona, zapomniałam dodać że kiedy miałam te plamienia to sutki tak mnie bolały że mężowi nie pozwalałam nawet na nie patrzeć a co dopiero dotykać...i tez nie wiem czy to z nadmiaru "używania" czy co... w kazdym razie co...no czekam na możliwośc zrobienia testu.pozdrawiam a chętne koleżanki zapraszam pod mój wykres:) trzymajcie kciuki
  2.  permalink
    Dziewczynki już ja nie wiem...dziś znów zrobiłam test-negatywny. Ale temperatura mi tak podskoczyła...chociaż jestem zupełnie zdrowa..jestem nowicjuszką w tych sprawach...może panikuję ale nie wiem co się dzieje. @ jak nie było tak i nie ma, temperatura wyższa i marnie się czuję;(:sad:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
    • CommentTimeJul 14th 2011
     permalink
    Zrób betę:wink: jeśli u Ciebie w mieście szpital przyjmuje jeszcze o tej porze materiał do badań to możesz już teraz pójść, bo nie musisz być na czczo:)
    --
  3.  permalink
    martitap, myślisz, że powinnam?? bo nie chce panikować, ani się nakręcać... w końcu test negatywny..wcześniej jak maiłam parę razy tak, że okres się spóźniał to robiłam test i od razu po teście przychodziła@ chyba psychika mi sie odblokowywała.a teraz cisza;(
    --
  4.  permalink
    Jeśli jest tu któraś z Was to poratujcie!! Rano robiłam test ciążowy, wyszła jedna gruba krecha. (koło 10) . Teraz patrzę w test a tu jest i druga różowa bardzo widoczna kreska. Wiem o tym, że po 5 minutach wynik jest nieważny ale przcież gdyby zaszła jakaś reakcja to ciążowa kreska nie byłaby różowa tylko jakby taki zaciek mozu lub wklęsła kreska. Moja kolezanka tak miała, że zrobiła test, wyszedł negatywnie, wyrzuciła do kosza a potem jej mąż wynosił śmieci i wypadł ten test. A tam diwe krechy. No i ma 2 miesięcznego synka.....
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no ale nie czytałaś co Ci MARTITA napisała ? :confused::confused:
    idź na betę i wszystko będzie jasne
    bo robiąc test z moczu i to jeszcze odczytując wynik po 3 godzinach nie wiesz tak na prawdę nic....

beta prawdę powie więc nie ma co świrować, testować, oglądać testu po 3 godziny w kółko tylko iść, oddać krew i tyle.....
    --
  5.  permalink
    No wiem chciałabym w miarę możliwości uniknąć tej bety bo mieszkam w małej miejsowości i u nas pracują sami znajomi, a ja nie chciałabym siać jakiś plotek...ale poczekam jeszcze troche jak nic sie nie zmieni to pojde
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    rób jak chcesz....
    nie zadawaj natomiast pytań czy to ciąża czy nie bo NIKT tutaj nie ma takich zdolności, żeby Ci na takie pytanie odpowiedzieć...
    więc wg mnie sprawa została wyjaśniona
    albo czekasz na @ i nie robisz nic albo idziesz na betę i masz 99,9999 % pewności czy jesteś w ciąży czy nie
    --
  6.  permalink
    Ale ja nie wymagam, by ktoś mi powiedział czy jestem w ciąży czy nie, chciałam zasięgnąć rady i dowiedzieć się czy ktoś był w podobnej sytuacji.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ja odnosze wrażenie, że jednak wymagasz bo Ci piszą dziewczyny, że nic nie pomogą , żebyś na betę szła a Ty w kółko pytasz co może oznaczać to czy tamto ?
    bez sensu wg mnie :tongue::tongue::tongue:
    --
  7.  permalink
    Bo kochana ja bym chciała mieć tą dzidzię, ale strasznie się boję, że się zawiodę...I nic nie wymagam...Ty już masz dzidziusia w drodze to nie masz takich problemów;)Swoją drogą gratuluję;)
    --
    • CommentAuthorliwia23
     permalink
    Cześć
    jestem tu nowa ale czasami podczytuję co piszecie , mamy z mężem po 37 lat , od 3 lat staramy się o dziecko a od roku regularne leczenie , przez rok byliśmy na naprotechnologii ale niestety w naszym przypadku efekt zerowy, od lipca jesteśmy w Bocianie w Białymstoku , mąż ma wyniki super , ja miałam histerokopię,laparoskopie i niby też wszystko ok. od 5 lipca brałam zastrzyki puregon potem menopur, w 12 dc dwa pęcherzyki prawie po 25 mm , mieliśmy inseminację, ponoć wszystko było w czas zrobione, czekamy na efekt ;) wczoraj inseminacja i wieczorem jajnik lewy bolał tak ,że można oszaleć było , dzisiaj też czuję ale boli zdecydowanie mniej ? Czy tak powinno być? i co to jest ta beta,bo mi nikt nic o tym nie mówił.Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJul 14th 2011 zmieniony
     permalink
    ANDZIULA ależ ja Cie doskonale rozumiem
    wiem jak to jest chcieć mieć dziecko
    uwierz mi , że doskonale wiem
    tak, jestem w ciąży ale nie wiesz jak długo się staraliśmy o to Maleństwo i jakie to było dla nas trudne i ciężkie.....

i mimo to uważam, że sama sobie niepotrzebnie robisz "schizy" i się nakręcasz zamiast iść na badanie i dowiedzieć się od razu co jest....
    a co Ci to da, że nie pójdziesz ?
    kilka dni niepotrzebnej nadziei, która zostanie rozwiana wraz z nadejściem @
    i z własnego doświadczenia Ci radzę, że lepiej się dowiedzieć od razu niż niepotrzebnie łudzić i nakręcać.....
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja osobiście nie za bardzo lubię stwierdzenie - mieć dziecko - dziecko to odrębna istota, a nie przedmiot, który się ma albo posiada ...
    no, ale to moje gadanie głupie :tongue:
    --
  8.  permalink
    TEORKA dziękuję, wiem o tym, że masz rację. Ale sobie postanowiłam, że poczekam do końca tygodnia. bo pracuję i nie bardzo mogę wycodzić. W poniedziałek trochę się zwolnie i jeśli @ nie przyjdzie, polecę na betę;)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Ja osobiście nie za bardzo lubię stwierdzenie - mieć dziecko - dziecko to odrębna istota, a nie przedmiot, który się ma albo posiada ...
    no, ale to moje gadanie głupie :tongue:

no ale jak inaczej to powiedzieć ? :wink:
    wg mnie inaczej się nie da a wiadomo, że ktoś kto mówi o posiadaniu dziecka nie traktuje tego w kategorii rzeczy
    chyba :tongue:

ANDZIULKA
    no zrobisz jak uznasz za stosowne oczywiście :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Wiem, że o to nie chodzi, ale jakoś mnie to denerwuje no :devil: Prędzej powiedziałabym, że chcę zostać mamą. chcę dać życie nowemu człowiekowi np. :wink:
    --
    • CommentAuthorliwia23
     permalink
    Hej
    chcę zapytać jakie obijawy miałyście po inseminacji? Ja miałam wczoraj i bolą mnie jajniki , dzisiaj już mniej ale wczoraj bardzo mocno.Czy to jest prawidłowe? Kiedy mogę sprawdzić czy jest efekt?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    liwia23: Kiedy mogę sprawdzić czy jest efekt?

Po 12-14 dniach od inseminacji z tego co wiem? :wink:
    --
  9.  permalink
    co to jest inseminacja?Chętnie bym pomogła ale pierwszy raz się z tym spotykam, także nie myśl LIWIA23 ze Cię olewamy:) Dla Nas każdy problem jest ważny:)

Talinka;) Powiem tak;) Bardzo bym chciała, żeby pod moim serduszkiem rosła taka mała istotka, którą będę kochała ponad życie;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    andziula1989: Talinka;) Powiem tak;) Bardzo bym chciała, żeby pod moim serduszkiem rosła taka mała istotka, którą będę kochała ponad życie;)

I o to mi chodziło :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    andziula1989: co to jest inseminacja?

Inseminacja
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    liwia23: Hej
    chcę zapytać jakie obijawy miałyście po inseminacji? Ja miałam wczoraj i bolą mnie jajniki , dzisiaj już mniej ale wczoraj bardzo mocno.Czy to jest prawidłowe? Kiedy mogę sprawdzić czy jest efekt?

jest tu osobny wątek o inseminacji, może tam zapytaj ? :wink::wink::wink:

oj Talinka czepiasz się słów wg mnie :wink::wink::wink::wink:
    ale w sumie poniekąd rozumiem bo mnie wkurw......wszystkie FASOLKI , DZIDZIE i inne takie więc Ciebie może stwierdzenie "mieć dziecko" :wink::wink::wink::wink:
    --
    • CommentAuthorliwia23
     permalink
    Inseminacja to wspomagacz zajścia w ciążę, podaje się bezpośrednio do macicy wyselekcjonowane nasienie męża ( lub nie męża) , wcześniej stymulacja lekami
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Może i się czepiam, ale wiem, że nie mnie jedną takie coś razi :wink: fasolek też nie lubię. a dzidzia to normalne słowo raczej :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorliwia23
     permalink
    dziewczyny uciekam na ten wątek o IUI ,powodzenia
  10.  permalink
    A ja uciekam do domku;) do jutra;)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: a dzidzia to normalne słowo raczej :bigsmile:

no widzisz a dla mnie to mega drażniące :wink:
    chyba nawet bardziej niż ta fasola

także zależy co kogo denerwuje :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Andziula ja miałam podobnie, musisz powtórzyć test. U mnie było tak, że po 5 minutach była tylko 1 kreska a po jakiś 10 następnych pojawiła się druga (zdjęcie jest u mnie pod wykresem), drugi test zrobiłam parę dni później i druga kreska pojawiła się po 3-4 minutach:)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    TEORKA: chyba nawet bardziej niż ta fasola

:rolling:

Talinka: fasolek też nie lubię.

Talinka,za to wiem,że kochasz dostawać fluidki :tooth: :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :crazy: no pewnie :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Andziula, może dopiero teraz jesteś płodna? Mierzysz temperaturę jak należy?
    --
    • CommentAuthorgoya28
     permalink
    czesc dziewczyny. Teorka poszłam za twoją radą i zrobiłam test. jest pozytywny. piękne 2 kreski. w poniedziałek ide do gina. trzymajcie kciuki
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    goya28: Teorka poszłam za twoją radą i zrobiłam test. jest pozytywny. piękne 2 kreski. w poniedziałek ide do gina. trzymajcie kciuki

no i super ! gratuluję :wink::wink::wink::wink::wink:
    tak mi się wydawało, że lutealna dość długa i że szanse są na ciąże :wink:

super :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagdalenardo
    • CommentTimeJul 15th 2011 zmieniony
     permalink
    madzioszkak: hejo dziś mam 10dfl, w sobotę najbliższą powinnam dostać miesiączkę (planowo), czekam z niecierpliwością na mozliwość zrobienia testu, fakt faktem dr zlecił mi betę w 7 dfl i wyszła negatywnie,więc wkręcajac sobię dalej czekm na odpowiedzni moment...poza tym trochę sie martwię bo : 1.07. miałam badanie drożności jajowodów po którym miałam krwawienie do następnego dnia rano, z mężem przytulaliśmy się od momentu badania 3 razy wszystko było ok, za 4 razem w czwartek kilka dni po badaniu miałam krwawienie, w ptek pobiegłam do lekarza zlecił mi badania moczu i krwi zeby wykluczyc infekcję, badania wszystkie wyszły super a beta ujemna, plamienie minęło, a wczoraj znów sie pojawiło tak jakby poczatki @ takie brazowe jakby smieszne nitki, brzuch pobolewa, szczególnie lewa strona, zapomniałam dodać że kiedy miałam te plamienia to sutki tak mnie bolały że mężowi nie pozwalałam nawet na nie patrzeć a co dopiero dotykać...i tez nie wiem czy to z nadmiaru "używania" czy co... w kazdym razie co...no czekam na możliwośc zrobienia testu.pozdrawiam a chętne koleżanki zapraszam pod mój wykres:) trzymajcie kciuki

Hej, ja miałam badanie drożności 4 lipca i u mnie od tego czasu przytulanki też były ze 3 razy...
    Czuję się dokładnie tak jak Ty - piersi bolą, plamienie różne tzn. po badaniu plamiłam 2 dni, potem nic, później przez cały jeden dzień, a wczoraj czy przedwczoraj pojawiły się takie jakby nitki - tak jak u Ciebie. Brzuch boli prawie cały czas, przy czym od 4 dni jest to ból jak przed @ a do tego boli mnie lewy jajnik...

wątpię żeby mnie się udało, bo to jakieś abstrakcyjne by było... tzn. ten cykl ze względu na badanie spisałam na straty... no i przytulanki były może ze 3 razy, a od 3 dni to jak pomyślę o seksie to mi się coś robi... zresztą wczoraj jak poszłam spać o 19.00 tak wstałam dziś o 8.00 i to z żalem...
    U mnie dziś (piątek już jest) dopiero 20 dzień cyklu, więc na betę jeszcze za wcześnie, zwłaszcza, że mam długie cykle, nawet 40 dniowe... (więc możliwe, że nawet owulki jeszcze nie miałam, choć we wtorek czułam się "owulkowo").
  11.  permalink
    Amazonka, możliwe, testy wychdzą dziwnie, że tak powiem, bo po 10 minutach dzisiaj wyszło mi pozytywnie. Ale dopiero po 10 minutach. A ogólnie przestałam czuć się jak przed okresem. Czuję się jak najbardziej normalnie, tylko jajniki strsznie kłują ale da się wytrzymać. No i @ nie ma.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
    • CommentTimeJul 15th 2011
     permalink
    Andziula, czekaj do tego poniedziałku. Naprawdę wszelkie objawy na razie mogą być odbierane różnie.
    Po 5 minutach nie możesz się opierać na testach- pokazują wtedy błędnie, ta kreska sama się uwidacznia dla tych którzy chcą ją zobaczyć. Więc naprawdę nie masz co szukać objawów tylko czekaj na właściwe badanie.
    --
    • CommentAuthorMafinka80
     permalink
    Czesc dziewczyny. Chcialam sie was cos poradzic. Od Stycznia zeszlam z Diane 35 i od tego czasu mialal tyko 3 cyle 50-79 dni. Dodam ze od zawcze mialam nieregularne cykle. Ale nie o tym chce mowic. Z moim narzeczonym staramy sie o bebiko, ale nie tak zachlannie,poprostu nie stosujemy antyconcepcji a ja zaczelam obserwowac swoj cykl. Moj ostatni cykl wyglada inaczej niz poprzednie a mianowice mialam Ow. o wiele wczesniej niz w poprzednim cyklu i byla dosc silnie odczuwalana. Jakiej 5 dni po owulacji odczuwalam przez caly dzien klucie w prawym jajniku ale nie barzdo bolesne a nastepnie leciutkie bolesci w podbrzuszu tak jak na @. Wczoraj wieczoraj tj. 8 pni po owul. dostalam rozowe lekkie krwawienie i nadal ma wzdecia i te sciskanie w podbrzuszu. Czy ktoras z was tak miala? Bede wdzieczna za odpowiedzi. Bardzo chialabym byc w ciazy, mimo ze oznaczaloby to dla mnie przelozenie mojego slubu na termin pozniejszy:)

Baby dust dla wszystkich!
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Mafinka80: Moj ostatni cykl wyglada inaczej niz poprzednie

Ja mogę powiedzieć z mojego doświadczenia,że u mnie każdy cykl z paru obserwowanych był inny od poprzedniego. W jednym objawy zbliżających się dni płodnych były silniejsze,w innych nie miałam w ogóle.

Mafinka80: mialam Ow. o wiele wczesniej niz w poprzednim cyklu

Mafinka80: Jakiej 5 dni po owulacji odczuwalam przez caly dzien klucie w prawym jajniku

Mafinka80: Wczoraj wieczoraj tj. 8 pni po owul.

Mierzysz temperaturę ? Jak długo się obserwujesz? Wygląda tak jakbyś co do dnia wiedziała kiedy była owulacja.A dobrze wiemy,że nie da się jej wyliczyć ani obliczyć co do dnia. Tym bardziej,że jak piszesz masz cykle baaaaaardzo długie. Jedynie z obserwacji możesz wywnioskować kiedy mniej więcej zbliżają się Twoje dni płodne.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Na podstawie obserwacji dokładnie wiadomo, kiedy jesteś płodna i niepłodna. Gdyby tak nie było, próżne byłoby opracowanie metod rozpoznawania płodności.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Mufinka, poczekaj tydzień i zrób test. No i zacznij się obserwować- jak zacząć jest napisane na tej albo na poprzedniej stronie tego wątku.

I błagam- "bebiko", "baby dust"? Bebiko to jest marka mleka dla niemowląt- nie musicie się o nie starań, wystarczy pójść do sklepu. Baby dust- rozumiem że chodzi o magiczny pyłek który nas wszystkie zapłodni? To nie tak działa, a i też nie każda wypowiadająca się tutaj właśnie tego chce.
    --
    • CommentAuthorlinka9022
     permalink
    Czesc dziewczyny! Chcialam sie was poradzic, zapytac. Od 2 tyg spoznia mi sie @ a od tygodnia mam podwyszona temperature i odczuwam promieniowanie w jajnikach? Na poczatku sie tym nie przejmowalam bo czesto mam nieregularne miesiaczki a tym bardziej ze przez jakis czas bralam tabletki a dwa miesiace temu je odstawilam. Czas wybrac sie do lekarza i chyba zrobic test ale ciaza moglaby byc zaskoczeniem tym bardziej ,ze stosowalismy zabiezpieczenie ale wiadomo,ze nic nie daje 100% pewnosci. Ogolnie martwi mnie cala ta sytuacja i moje samopoczucie.
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    linka9022: od tygodnia mam podwyszona temperature i

tzn?
    • CommentAuthorlinka9022
     permalink
    Przewidywany termin miesiaczki to 1 lipca ale tak od 6 lipca mam ponad 37 stopni, nigdy wczesniej tego nie zauwazylam ale musze przyznac,ze stosowalam tez antykoncepcje
    •  
      CommentAuthorTamara74
    • CommentTimeJul 15th 2011 zmieniony
     permalink
    Ale cały cykl mierzyłaś temperaturę? I gdzie? No i wiesz kiedy był ewentalna owu?
    A tak w ogóle - 2 tyg spóźnienia i co? Ani testu, ani bety?
    • CommentAuthorlinka9022
     permalink
    Musze przyznac,ze jeszcze nie robilam testu bo to zbagatelizowalam. Ale widze,ze nie mam na co czekac i jutro musze to zrobic. Ewentualna owulacja to ok 11-18 czerwca. Szczerze mowiac zastanawialam sie czy ja w ogole mialam. Chciazby dlatego,ze czesto przy owulacji towarzyszyl mi bol podbrzusza badz kregoslupa a tym razem nic. Temperatura mierzona pod pacha.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Po co ją mierzysz pod pachą? Ona nic nie mówi na temat płodności i niepłodności ani ciąży.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.