Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeJul 15th 2011
     permalink
    MsMartina: Baby dust- rozumiem że chodzi o magiczny pyłek który nas wszystkie zapłodni? To nie tak działa,
    a szkoda :tooth: ja bym sie pisala na garstke :updown:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Jade: szkoda :tooth: ja bym sie pisala na garstke :updown:
    --

Ja też ja też:)))
    •  
      CommentAuthorTamara74
    • CommentTimeJul 15th 2011 zmieniony
     permalink
    linka9022: Musze przyznac,ze jeszcze nie robilam testu bo to zbagatelizowalam.

No to nie masz innego wyjścia jak jutro zrobić test.
    O tempce Amazonka już Ci napisała. nie będę się powtarzać.
    A tak na marginesie - po co mierzyłaś tempkę jak i tak nic nie wiesz?
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    To teraz zamias fluidków trzeba rozsyłać Baby dust.
    :rolling:
    --
    • CommentAuthorMafinka80
     permalink
    Mieszkam w kanadzie i tak tu sobie zyczymy na forach:)
    I mysle ze i tak powinno byc tu bo zauwazam zbyt duzo zgryzliwosci zamiast zrozumialoci i poparcia. Takze wszystkim starajacym sie przyszlym mamusiom wysylam " baby pylek" :)

pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    :tooth::thumbup:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Całe to infantylizowanie procesu starań o dziecko to chyba jakaś reakcja obronna przed rozczarowaniem.
    Łatwiej pogodzić się z brakiem fasolki niż brakiem dziecka?
    --
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    no pewnie jak nie mam fasoli to kupie groch :tooth:
    •  
      CommentAuthorTamara74
    • CommentTimeJul 15th 2011 zmieniony
     permalink
    Jak ma być rozczarowanie to będzie, obojętnie jak byśmy nazwali TO co jest w nas lub byłoby w nas. Ale mnie też razi takie udziecinnienie pojęć u dorosłych kobiet.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    i to "przytulanie" w celu poczęcia też jest mega drażniące.....
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Mogłabym się dalej wypowiadać, że jeśli już to może by tak całkiem po polsku, ale to nie ważne. Jeśli jesteś tu nowa i chcesz zacząć o coś pytać, plijz, poczytaj choć troszkę forum, wprowadzeń, bloga 28dni. I kolejnej zadającej tu pytanie też niestety będzie trzeba tak napisać. Choćby dwie strony wątku wcześniej! A wiele więcej byś wiedziała.

BTW, zazdraszczam trochę tej Kanady! A jeśli komuś życzę, to owocnych starań- myślę że nikt za takie stwierdzenie się nie obrazi, ani nie stopi z nadmiaru słodyczy...
    --
    • CommentAuthorkinga77
    • CommentTimeJul 16th 2011
     permalink
    czy mogę być w ciąży jeżeli temperatura mojego ciała zamiast być podwyższona do 37 stopni wynosi 35? Jest to temperatura mierzona pod pachą.
    • CommentAuthorkinga77
     permalink
    gdzie mam szukać porady zeby sie dowiedzieć czy jestem w ciąży. Jestem nowa ni nie wiem na jakie forum wejść
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    My nie wróżki - nie poradzimy Ci czy jesteś czy nie :wink:
    Zrób test
    --
    • CommentAuthorkinga77
     permalink
    myslama ze sa jakies objawy o ktorych wy wiecie, a to że wy nie wróżki to jasne jak słońce. Sorki, źle sprecyzowałam pytanie
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Objawy ciąży pokrywają się z tymi przed miesiączką=nic nie jest pewne :wink:
    --
    • CommentAuthorkinga77
     permalink
    czyli wrażliwe piersi to może być objaw przedmiesiączkowy, którą mam dostać za 12 dni. Dziękuję za pomoc.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Tak. Nie ma za co :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    kinga77: wrażliwe piersi to może być objaw przedmiesiączkowy, którą mam dostać za 12 dni

może tez i oznaczać ciążę. Ale moment, za 12 dni? Skąd wiesz że za tyle? Najczęściej 12 dni przed okresem to ma się dni płodne.
    Znajdź część forum dla początkujących i poczytaj jak zacząć. Mierzenie temperatury pod pachą nic nie znaczy.
    --
    • CommentAuthormonika3334
     permalink
    HEJ JESTEM TU NOWA .MAM PYTANIE ZACZELAM MIERZYC TEMPERATURE I PO OWOLACJI MOJA TEMTRZY DNI BYLA TAKA 36,2 36,2 36.4 A NASTEPNE DNI BYLA 4 DNI36,7 36,6 ZNOW DWA36,7 JEDEN 36.9 36,8 A DZIS 36.2. CZY MOZE MI KTORAS Z WAS POMOZ I POWIEDZIEC O CO W TYM CHODZI.DZIEKUJE Z GORY BARDZO POZDRAWIAM WSZYSTKICH
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Moniko, załóż sobie wykres i udostepnij go dla nas wtedy łatwiej będzie coś powiedzieć. Skąd wiesz że właśnie wtedy miałaś owu? Gdzie i o której mierzysz temp?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    I przede wszystkim czy po spoczynku i bez wstawania z wyrka :wink:
    --
    • CommentTimeJul 17th 2011
     permalink
    hej mierze temp rano codzienie o 5;20 w pochwie
     permalink
    tak po spoczynku i nie wstaje z lozka zaczym nie zmierze temp.
    • CommentAuthorKasiekk23
     permalink
    Hej,
    zanosiłam się już od dłuższego czasu, żeby zadać kilka pytań na forum jak to... Z nikim z najbliższych o tym nie rozmawiam - chyba z obawy, że mogę zapeszyć. Chciałabym mieć dzidziusia, nie staramy się zajść, ale nie staramy się też nie zajść jeśli wiecie o czym mówię. Ostatni stosunek uprawialiśmy dokładnie tydz. temu - sam środek dni płodnych. Sporo nasienia dostało się do środka. Od środy bolą mnie sutki, jak je dotykam. Paskudny, kłujący ból. Dzisiaj doszedł do tego ból prawej piersi, tak bardziej z boku. Zauważyłam też, że jakoś mniej śluzu mam, jest prawie, że sucho. Domyślam się, że na test ciążowy jest za wcześnie. Okres powinnam mieć w sobotę 23. lipca. Pytam o radę, bo nie wiem czy przypadkiem nie wymyślam i nie roję sobie czegoś... A nie prowadzę zbyt zdrowego trybu życia (ogromne ilości kawy i popalanie papierosów) więc nie chciałabym zaszkodzić ewentualnej fasolce. Dziękuję.
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Ale jakiej chcesz rady?
    Mnie od razu rzuca się w oczy to :
    Kasiekk23: ale nie staramy się też nie zajść

i zaraz to:
    Kasiekk23: nie prowadzę zbyt zdrowego trybu życia (ogromne ilości kawy i popalanie papierosów) więc nie chciałabym zaszkodzić ewentualnej fasolce.

Więc moja rada: zacznij prowadzić zdrowy tryb życia, jeśli nie wykluczasz, że możesz zajść w ciążę.
    Pozdrawiam
    • CommentAuthorKasiekk23
     permalink
    Chciałam zapytać jak duże jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży wnioskując z opisanych przeze mnie objawów.
    Co do zdrowego trybu życia - od kiedy nie stosujemy zabezpieczeń, naprawdę jestem mądrzejsza i po mału zmieniam w sobie to co najgorsze - dużo jeszcze przede mną.
    Chcemy zacząć się starać od października.
    Mogę liczyć na przychylność i odpowiedź na moje wątpliwości?;)
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kasiekk, przede wszystkim nie wystarczy tylko (walcząc z nałogiem palenia) powiedzieć,że jest się mądrzejszym. Najpierw powinnaś rzucić palenie całkowicie,ponieważ nie tylko dla Ciebie,ale i dla dziecka to bardzo nie zdrowe.

Po drugie, okres POWINNAŚ dostać za tydzień, w takim razie to jeszcze kupa czasu i nie ma co się spinać nie potrzebnie.

Dziewczyny pisały wyżej objawy zbliżającego się okresu są podobne do tych ciążowych także na samej podstawie nie da się powiedzieć,że bolą Cię sutki i to na pewno ciąża. Cierpliwości :wink:
    --
    • CommentAuthorKasiekk23
     permalink
    Dziękuję.
    Od momentu kiedy uświadomiłam sobie, że chciałabym być matką dzieją się ze mną dziwne, sprzeczne rzeczy... Nie potrafię tego wyjaśnić.Niby bym chciała, ale ... Dziękuję jeszcze raz, cieszę się, że zapytałam o to wszystko. No i dzięki temu, że się z Wami podzieliłam swoimi wątpliwościami łatwiej mi będzie pozbyć się z mojego życia tego, co najgorsze.
    • CommentAuthorkinga77
     permalink
    [quote=MsMartina][/quote]
    hej za 12 dni powinnam mieć okres prawidłowo, czyli 27 lipca. Wiesz wg kalkulatora płodności mi tak wyszło. Wiem rozumiem , piersi mogą mnie boleć bo mam owulacje. Dzięki
    • CommentAuthorMontenegro
     permalink
    Hej,
    miesiąc temu odstawiłam tabletki Yasmin i zaczęłam starania o dzidziusia. Badania zrobione (ok), kwas foliowy łykam. Chciałam zapytać jak jest z płodnością po odstawieniu tabletek po długim czasie brania (ok.6 lat). Może są tu dziewczyny, którym udało się w 2 lub 3 cyklu zajść w ciąże po tabsach? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź:smile:
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    kinga77: wg kalkulatora płodności mi tak wyszło

Ja bym się nie sugerowała kalkulatorem. Własne obserwacje są najlepsze.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    kinga77: Wiesz wg kalkulatora płodności mi tak wyszło

kalkulator płodności? W ten sposób nigdy się na pewno nie dowiesz, no chyba że masz cykle jak brzytwa- wszystkie idealnie równie.
    --
     permalink
    jak mam znales ta metode ROTZERA
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    zajzyj nawet tutaj http://embrion.pl/npr/
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeJul 18th 2011 zmieniony
     permalink
    Witam wszystkich serdecznie,
    nie wiem gdzie napisać - ale mam pytanie, bo mi sie już wszystko pokręciło, ale od początku
    Mam zespół policystycznych jajników, nie biorę tabletek hormonalnych ponieważ takie mam zalecenie z Instytutu Onkologii. W zeszłym roku miałam ciążę urojoną, a potem gwałtownie przytyłam i oczywiście miałam bardzo nieregularny okres (co 3 miesiące) od lutego tego roku zaczęłam się odchudzać z dobrym skutkiem, okres powrócił ale też nieregularny cykle trwały ok 30-33 dni lub krócej i teraz zaczyna mi się moja opowieść. Dzisiaj jest 40 dzień cyklu :/ mam znów symptomy ciąży (nie wiem czy urojonej)senność, zmęczenie poranne - tak o 16.00 odżywam ale tylko do 20-stej, mdłości poranne - popołudniu wszystko w porządku, piersi mnie bolą, zawroty głowy, i nic mi sie nie chce. Sama już nie wiem skąd to wszystko, odżywiam się zdrowo, chodzę na nordic walking ( niecałą godzinę więc sie nie przemęczam), nie pracuję zawodowo. Nie robiłam wykresów temperatury chyba będę musiała zacząć, ale od 8 dni mierzę rano temperaturę tak jak jest zalecane i mam 36.9 lub 37 i jestem w kropce. Z narzeczonym stosowałam metodę przerywaną, wiem jakie jest ryzyko i znam wskaźniki Perla. W zeszłym roku staraliśmy się o dzidzię ale nic z tego nie wyszło. 4 dni temu też poszliśmy na całość. Więc mam parę pytań:
    1. Czy jest możliwe żebym była w ciąży przy nieleczonym PCOS - biorąc pod uwagę to że naprawdę dużo w ostatnim okresie schudłam - jeszcze mam nadwagę ale już niewielką?
    2. Ile jak co mam jeszcze poczekać z testem biorąc pod uwagę moje nieregularne miesiączki?
    3. Ostatnio przeżywałam stresy wiem że to może też wpłynąć na okres - ale czy to że odżywiam się zdrowo, chodzę na nordic walking nic nie pomaga, a po drugie jeżeli odbijam sobie stresy to skąd ta senność, chociaż w okresie stresowym całe noce przesypiałam?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
    • CommentTimeJul 18th 2011
     permalink
    Zrób test już teraz, albo idź do lekarza. Mam wrażenie że możesz być w ciąży, ale tu powinny się wypowiedzieć te które miały policystyczne jajniki i te które znają kwestię ciąży urojonej.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    nie rozumiem, dlaczego część z dziewczyn woli opisywać sytuację na forum, niż zrobić test...:shocked:
    --
  1.  permalink
    Witam dziewczynki, własnie umówiłam się do lekarza. Jutro wszystko będzie wiadomo;)
    --
  2.  permalink
    Karko no jakby nie patrzeć te forum chyba po coś jest, prawda?
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Dziękuję za odpowiedzi,
    nie chcę robić sobie nadziei, jestem sceptycznie nastawiona - w zeszłym roku w sumie zrobiłam sobie 20 testów, przy ciąży urojonej zrobiłam 6 testów z apteki i nawet test z krwii sobie opłaciłam... bardzo to w zeszłym roku przeżyłam.... Dopiero jak ginekolożka mi powiedziała że nie jestem w ciąży to uwierzyłam, więc proszę nie dziwcie się moim pytaniom.
    Mi właśnie chodzi o pcos czy jest możliwe bez leczenia zajść w ciążę po dużym spadku wagi. Może macie rację i panikuję. No ale powiedzcie kiedy mam zrobić test w zwiazku z moimi nieregularnymi cyklami żeby być pewnym? Będę pewniejsza i może uwierzę w to co zobaczę na teście jeżeli będę wiedzieć że to ten czas na zrobienie testu.
    --
  3.  permalink
    Łezunia ja bardzo dobrze rozumiem Twoje wątpliwości, jestem teraz w bardzo podobnej sytuacji. Zrobiłam już 4 testy ciążowe, jeden wyszedł negatywny, drugi pozytywny, a pozostałe dwa dopiero po 10 minutach pokazały drugą kreskę, dlatego nie przemawiają do mnie testy ani tłumaczenia że po 5 minutach powinno się wyrzucić testy. Też nie wiem jak to jest z moim cyklem, bo miesiąc temu odstawiłam antykoncepcję hormonalną, a okresu nie ma więc dla mnie wiadomo... więc zrobiłam to co uważałam za najlepsze- umówiłam się na jutro do lekarza. ( chociaż i tak przelatują mi przez głowę myśli, że przecież jak jest bardzo wczesna ciąża to i tak nic doktor nie zobaczy). Ale Tobie naprawdę radzę to samo;) od razu psychika Ci odpocznie ;)
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    andziula1989 dziękuję Ci za radę, jakoś mam się zapisać myślę o tym od ponad tygodnia ale jak już napisałam wcześniej, nie chce mi się nic, dosłownie nic, ciągle bym spała. Może najpierw poczekam jeszcze z 3 dni a potem jak co kupię test i zapiszę się do lekarza cokolwiek by niebyło. Tak czy siak nie jest to normalne, chociaż naprawdę schudłam i okres miałam regularny :) ale sprawdzić trzeba.
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Łezunia, przy nieleczonym PCOS i gwałtownym spadku wagi jak najbardziej jest możliwe zajście w ciążę (nawet bez spadku wagi jest taka możliwość, choć mniejsza). Zrób sobie test już teraz, bo przy PCOS ciężko jest stwierdzić, kiedy jest najlepszy moment - właśnie z powodu nieregularnych cykli.
    Wizyta u lekarza też jest wskazana. Jeśli jesteś w ciąży to wiadomo, a jeśli nie, to trzeba by poszukać przyczyny Twojego złego samopoczucia.
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    martitap dziękuję za odpowiedź, no bo to niemożliwe, że jak zaczęłam o siebie dbać to mi tak samopoczucie siadło... chyba pobiegnę po test :D
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Łezunia, wylicz sobie ile minęło od możliwości zajścia w ciążę. Jak ok, 2 tygodnie to kup bardzo czuły test i go zrób, i umów się do gina, z racji tej urojonej to lekarz będzie wiedział co dalej robić.
    --
    • CommentAuthorMontenegro
     permalink
    Dziewczyny czy któraś z Was zaszła w ciążę w 2 lub 3 cyklu po odstawieniu tabletek hormonalnych? Dajcie znać, bo tak jak pisałam wcześniej staram się o dzidzi i nie wiem czy płodność tak szybko wraca po 6 latach brania tabsów
    z góry dzięki:)
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Montenegro, to sprawa bardzo indywidualna, więc konkretnej odpowiedzi nie otrzymasz.
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    MsMartina od ewentualnego zapłodnienia to nawet 4 dni temu mogłabym liczyć to najpewniej, a wcześniej to był stosunek przerywany i chyba nic się nie wydarzyło chociaż w płynie ejakulacyjnym tez mogła być znikoma ilość plemników - więc nie wiem od kiedy liczyć, ale zrobiłam pierwszy test i chyba będę musiała jutro z rana jeszcze raz zrobić bo widzę bledziutką (bardzo bledziutką) drugą kreskę :/ która pojawiła się po 7 minutach i robiła się coraz ciemniejsza :/ a może mi się wydaje że widzę - kupię jeszcze jeden i zrobię z narzeczonym z rana żeby on jak co mnie uświadomił czy dobrze widzę.
    W zeszłym roku to nawet po 10 minutach i dłużej nie robiła się ta kreska a teraz się zrobiła :D nie wiem czy się już cieszyć czy poczekać do jutra...
    może wynikać to z tego że przed wyjście do apteki oddałam mocz a potem do próby drugi po 10 minutach od pierwszego
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.