Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsCreme
    • CommentTimeSep 9th 2011
     permalink
    nusial: No ja miałam owulację dokładnie w 14 dc, bo robiłam test owulacyjny, zresztą biorę duphaston i zawsze 3 dnia po odstawieniu dostawałam okres, no ale jeden dzien jeszcze o niczym nie świadczy, a moje objawy ciąży to może są poprostu urojone hehe

to nic nie znaczy. Nie wiesz niestety kiedy miałaś owulację, owu może wykazać jedynie monitoring USG. W takim razie proponuję poczekać jeszcze 3-5 dni do testu.
    --
    • CommentAuthornusial
     permalink
    nie wiem, możliwe...w każdym bądź razie w 13 dniu też robiłam test i był pozytywny, 14 także, więc mniej więcej wydaje mi się, że owulacja była jakoś wtedy, mniej więcej :) a o tym, że może do niej nie dojść mimo, że test wyszedł poyztywnie to nawet szczerze mówiąc nie wiedziałam, bo aż tak się w to nie wgłebiałam :)
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    żebyś wiedziała jak zawodne umieją być testy owulacyjne to przeniosłabyś się na normalną obserwację- mierzenie temperatury, obserwowanie śluzu.

Koleżance ponad 10 dni po potwierdzonej owulacji test owu pokazał plusik.

Radzę poczytać sobie troszkę wątków dla początkujących i rozpoczęcie obserwacji.
    --
  1.  permalink
    Hej dziewczyny, ja mam dostac @ w poniedzialek, owulacje mialam 30 sierpnia czyli w 16 dc, od tygodnia brzuch napiety, pobolewa mnie lekko, czasami ciagnie nie wiem co to moze byc czy upragniona ciaza, zobaczymy jak bedzie. Wczoraj wyskoczyla mi na dodatek opryszczka na twarzy, temperaturki jak na razie wysokie choc dzisiaj byl spadek.
    •  
      CommentAuthorjako
     permalink
    jako: Później czułam świeżą rybę tak mocno, że nawet w portach nie ma takiego "zapachu".

Melduję, że zapach z "portów" nie był oznaką ciąży :D
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    motylek800: owulacje mialam 30 sierpnia czyli w 16 dc, od tygodnia brzuch napiety, pobolewa mnie lekko, czasami ciagnie nie wiem co to moze byc czy upragniona ciaza

Skąd wiesz że wtedy owulacja?

Takie objawy nic nie znaczą- tzn. mogą tak samo wskazywać na ciążę jak i jej brak. Musisz poczekać jeszcze trochę (z tydzień) i zrobić test
    --
  2.  permalink
    Wykresic z temperaturami tak pokazuje, a wiec byla ona mniej wiecej w tych dniach tak wiem wiem ze musze poczekac jeszcze, ale to czekanie jest najgorsze, a zazwyczaj tak jest ze jak sie bardzo chce to nic nie wychodzi.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Wykres pokazuje, kiedy byłaś płodna i niepłodna, gdy go zinterpretujesz.
    --
    • CommentAuthorLene55
    • CommentTimeSep 10th 2011
     permalink
    dziewczyny, czy w ciąży mogę wypić sodę oczyszczoną na zgagę.... jestem już bezsilna.... przez kilka dni łapała tylko wieczorem dopóki nie zasnęłam, a teraz jest praktycznie bez przerwy... wypróbowałam ranigast, mleko, nie pomaga. Słyszałam o tej sodzie oczyszczonej ale nie wiem jak to jest w ciąży
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Lene55: dziewczyny, czy w ciąży mogę wypić sodę oczyszczoną na zgagę.... jestem już bezsilna.... przez kilka dni łapała tylko wieczorem dopóki nie zasnęłam, a teraz jest praktycznie bez przerwy... wypróbowałam ranigast, mleko, nie pomaga. Słyszałam o tej sodzie oczyszczonej ale nie wiem jak to jest w ciąży

Sprubuj jeszcze migdałów albo arbuza niektórym to pomaga.
    Czy sodę można to nie wiem.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hmm soda dodawana jest np zamiast proszku do pieczenia i do napoi więc ja bym wypiła może nie dużo ... Mi akurat w ciąży totalnie nie smakowała soda czy proszek i czułam ich smak w cieście czy właśnie piciach podobnie jak ocet w kethupie
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    na zgagę niezmiennie polecam mleko.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a ja niezmiennie napiszę, że u mnie po mleku było jeszcze gorzej :devil:
    nie pomagało także Rennie, migdały, imbir i inne
    tylko arbuz zdziałał cuda :wink::wink::wink:

ale warto spróbować każdej metody, która Tobie może przynieść ulgę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Soda może i pomoże ale z tego co ja wiem, że jak ktoś ma tendencję do bóli żołądka i podrażnień sody powinien unikać.
    --
    • CommentAuthornusial
     permalink
    dziewczyny a u mnie nadal brak okresu...drugi dzien po terminie...robiłam dzisiaj rano test ciążowy, ale wyszedł negatywnie, już sama nie wiem co mam myśleć :-(
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a skąd wiesz, że to drugi dzień po terminie ?
    jaka pewność, że okres powinnaś dostać w czwartek miniony ? :smile::smile:
    --
    • CommentAuthorSmuga
     permalink
    Nie no, każda z nas na podstawie różnych obserwacji spodziewa się okresu w określony dzień.
    Ja się spodziewam okresu jutro, dziś test (12 fl, wiem, wcześnie jeszcze na test) był jednoznacznie negatywny.
    • CommentAuthornusial
     permalink
    TEORKA od kilku miesięcy biorę duphaston i zawsze dostawałam okres dokładnie w 3 dniu od ostatniej tabletki - ostatnią tabletkę wzięłam w poniedziałek rano, nigdy mi się nie zdażyło takie przesunięcie, no ale może z jakiegoś powodu innego mi się opóźnia - fajnie by było, gdyby tym powodem była ciąża :)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Smuga, chodzi o to, że nie każdy ma te podstawy.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Lene55: dziewczyny, czy w ciąży mogę wypić sodę oczyszczoną na zgagę.... jestem już bezsilna....

Lene mnie zgaga męczy już od ponad 2 tygodni :/na początku zawsze jak położyłam sie spac mnie męczyła ale od dłuższego czasu prawie po kazdym posiłku dziś kupiłam sobie migdały i pomogły, wiec polecam.
    --
    • CommentAuthorLene55
     permalink
    dzięki dziewczyny za Wasze rady... arbuza próbowałam już jakiś czas temu - było uffff zdecydowanie gorzej, mleko tak sobie, dziś wypiłam pół szklanki tej sody - to znaczy pół łyżeczki rozp. w połowie szklanki wody, w sumie nie poczułam ulgi... jutro rano kierunek apteka i kupię jeszcze te mleczka alugastrin i manti, może to pomoże. Ja durna baba pomyslałam, ze jak to zgaga - żołądek to może mięta- wypiłam szklanke i myślałam ze spłonę od środka , po chwili wyczytałam w necie , że na zgagę w żadnym wypadku nie pić mięty - więc odradzam , jakby którejś taki pomyśł do głowy wpadł :shamed:
    • CommentAuthornusial
    • CommentTimeSep 11th 2011
     permalink
    no i dzisiaj dostałam okres :-((( niestety, takie życie :-(
    dziewczyny czy któraś z Was miała też okres a pomimo tego okazało się, że jest w ciąży? pytam tak już z czystej ciekawości.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nikt tak nie miał.
    W ciąży mogą wystąpić krwawienia lub plamienia, ale nie okres.
    --
    • CommentAuthornusial
     permalink
    no dobrze, miałam na myśli krwawienie, bo przecież w trakcie okresu się krwawi.....jak to niby można inaczej nazwać???
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Po co inaczej, wystarczy "krwawienie". Nie każde krwawienie z dróg rodnych jest okresem, dlatego Amazonka Ci napisała, że okresu nie ma, plamienia- owszem, mogą być.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Na zgagę polecam PANZOL tabletki i MAALOX- to drugie pomagało mojemu mężczyźnie kiedy żadne ranigasty nie dawały rady
    --
    • CommentAuthorlenka1234
    • CommentTimeSep 12th 2011
     permalink
    witam wszystkie Panie :)
    może przedstawie po krótce co tutaj robię
    a wiec, od 2 tygodni kocham się z moim partnerem co 2 dni próbujemy sobie zrobić bobaska, a od kilku dni zaczełam się czuć jakoś dziwnie. w głowie mi tak wiruje sama nie wiem jak to nazwać, niby ok ale nie ok (rozumiecie?) piersi tak nabrzmiały, niby jak przed okresem ale nigdy mnie ak nie bolały a teraz bolą i wydają się ogromne ;D zmęczenie mnie łapie w godzinach popołudniowych ale kawy nie mogę pić bo mi przestała smakować :neutral: temperatura podwyższona w pochwie 37.5. ale nie wiem nie orjetuje się może przed okresem też jest podwyższona ?? niby jestem w 25 dniu cyklu a cylke regularne. aaa no i takie dziwne kłucia w jajnikach raz w jednym raz w drugim a czasami na dole brzucha niby coś podobnego do bóli przed okresem ale słabsze. kurcze nie wiem może to moja upragniona fasolka?? a może sobie ubzdurałam?? kurde kiedy robić test??

co o tym sądzicie??
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    lenka1234: temperatura podwyższona w pochwie 37.5. ale nie wiem nie orjetuje się może przed okresem też jest podwyższona ?? niby jestem w 25 dniu cyklu a cylke regularne. aaa no i takie dziwne kłucia w jajnikach raz w jednym raz w drugim a czasami na dole brzucha niby coś podobnego do bóli przed okresem ale słabsze. kurcze nie wiem może to moja upragniona fasolka?? a może sobie ubzdurałam?? kurde kiedy robić test??

Jeśli nie mierzyłaś wcześniej to cieżko powiedzieć czy temp jest podwyższona to ze na taka wygląda nie znaczy że taka jest. Zgadza się że przed okresem a właściwie od dnia skoku do miesiączki (czasami plus minus dzień jak i kilka dni) temp jet podwyższona
    To że jesteś w 25dc nic nam nie mówi tzn nie wiemy kiedy był skok jak długie masz cykle itd Test najlepiej wykonać w dniu spodziewanej miesiaczki
    A co do fasolki - wystarczy iść do warzywniaka i zakupić - żadna filozofia :devil::wink:
    --
    • CommentAuthorlenka1234
     permalink
    Agunia05 .....hmmmmmm
    nie wiele mi to dało ale bardzo dziękuję.
    faktycznie nie mierzyłam wcześniej temp. nie miałam takich objawów i się nie przejmowałam.
    teraz czuję że jest inaczej. mam nadzieję że nie będę musiała się wybierać do sklepu i sama sobie wyhoduje ;D

a Wy kobietki mające swoje pociechy lub już w ciąży miałyście podobne objawy do moich??
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    lenka1234: a Wy kobietki mające swoje pociechy lub już w ciąży miałyście podobne objawy do moich??

jak zaszłam nie miałam żadnych objawów, a jak się starałam to co miesiąc z objawów byłam w ciąży:), co jakiś czas dochodziły nowe objawy, a ciąży nie ma i nie było.
    Tak jak pisze Agunia - nic Ci tu więcej nie powiemy. Poczekaj do terminu miesiączki, zrób test lub/i bete.
    • CommentAuthorlenka1234
     permalink
    no więc poczekam ... jeszcze troszkę i juz będę wszystko wiedziała
    • CommentAuthorlenka1234
     permalink
    a zapomniałam dodać... nudnośći bleeeeeee nawet teraz ;/
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
    • CommentTimeSep 12th 2011 zmieniony
     permalink
    lenka1234: kurde kiedy robić test??

a jakiej długości normalnie masz cykle? Bo jeśli mniej więcej wiesz, to w takim razie w dniu spodziewanej kolejnej miesiączki.

A tak przy okazji- niewiele pomożemy bo nie jesteśmy testami ciążowymi :)
    --
    • CommentAuthorlenka1234
     permalink
    co 28 dni.
    kurcze chyba macie wszystkie dosyć takich pytań bo jakoś tu nie jest za miło nie tego się spodziewałam. poprostu chciałam się podzielić swoimi przeżyciami i obawami a tu jak nie jedna z warzywniakiem mi wyjeżdża to druga że nie jesteście testami ;/ no nie fajnie dziewczyny nie fajnie. ja poprostu szukam wsparcia a tu takiego nie odnajdę chyba.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    LENKA ale litości !
    czego Ty oczekujesz ?
    każda ma INNE objawy we wczesnej ciąży, każda ma INNE cykle, iINNĄ podstawową temperaturę ciała i wszystko INNE....
    choć byśmy nie wiem jak chciały to NIC INNEGO CI NIE NAPISZEMY.....
    poczekaj parę dni, zrób test i tyle !
    czego oczekujesz ?
    że Cię ktoś zdiagnozuje przez kable internetowe...

dobra ja Ci pomogę

możesz być w ciąży ale też możesz w niej nie być

lepsza odpowiedź ? :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    tak, bo pytasz się nas o odpowiedź choć każda racjonalnie myśląca osoba wie, że żadna z nas takiej odpowiedzi Ci nie udzieli.

A fasolek, pimpusiów, bąbelków mamy troszkę dość- nie można napisać "ciąża" "dziecko"? Bądź co bądź ale mieć fasolkę to najłatwiej zripostować, samo się prosi, nie uważasz?
    --
    • CommentAuthorlenka1234
     permalink
    uważam że jesteście strasznie rozgoryczone i nie wiem z czym to jest związane. zgrałyście sie chyba w "paczkę" . i nie dopuszczacie nikogo nowego?? poza tym skąd mogłam wiedzieć że tak popularna nazwa na "ciążę" może być u Was odebrana jako sygnał do ataku ?? same mądralińskie siedzą i zadzierają nosy a człowiek chciał normalnie pogadać ;/
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nowe samoobserwatorki są b. chętnie dopuszczane i wspierane w nauce.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Amazonka: Nowe samoobserwatorki są b. chętnie dopuszczane i wspierane w nauce.

jak się chcą uczyć a nie zadawać pytania z kosmosu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Amazonka: Nowe samoobserwatorki

Właśnie. Ale jeśli znajdują się takie kobiety które oczekują od nas gruszek na wierzbie i jeszcze obrażają się bardziej od mojej pięcioletniej córeczki to sorryyy...
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    Lene55 w pierwszym trymestrze bałam się brać Ranigast, więc jadłam landrynki :) Bardzo skuteczne :)
    --
    • CommentAuthorlenka1234
     permalink
    no tu jest strasznie ;/
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    lenka1234: no tu jest strasznie ;/

zdecydowana większość forumek się z Tobą nie zgodzi :)

Ale śmiesznie tak, odpowiadać tej samej osobie w jednym wątku i od razu klikać na inny żeby odpisać tej samej osobie :P Dzięki za dodatkowe atrakcje w poniedziałkowe popołudnie :P
    --
  3.  permalink
    MsMartina - jak to się nie zgodzi? Tu jest strasznie, okropnie, potwornie... Strach tu w ogóle wejść, bo zjedzą na dzień dobry :wink: I same wredne baby (włączając mnie), z depresją i innymi takimi :bigsmile:

Tylko jednego nam brakuje - szklanej kuli, w której by można przyszłość zobaczyć...
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    jedna z nas ma czarnego kota, damy radę :P

jeju, zaszłam w nieplanowaną ciążę mając 18 lat i szukałam informacji o objawach ale i wtedy nie miałam odwagi żeby zamiast czytać to najpierw napisać jakiegoś posta, zanim zdobyłam się na odwagę i zrobiłam test. Może ja jakaś dziwna jestem? :P
    --
    • CommentAuthorlenka1234
     permalink
    tak właśnie tu jest. najleiej kogoś wyśmiać nie?? uciekam bo strasznie sie zdenerwowałam a co do mojego dziecka jeśli ono jest to leiej się nie przejmuj ja raczej sie martwie o Twoje jeśli takie są ... szkoda gadać żenam
    •  
      CommentAuthorHarleyQuinn
     permalink
    Haha, nie wiem, to ja też jestem dziwna, bo też testowałam zamiast porad na necie szukać :wink:

A tak na serio - Lenka, zanim umieścisz post na jakimś forum, to zorientuj się najpierw jakie zasady na nim panują, czy nie ma podobnych wątków i czy w danym wątku nie było pytań jak Twoje. Ja nie mówię, żeby przez 76 stron przejść, ale kurczę chociaż 10. Ja tak robiłam zanim cokolwiek napisałam i jakoś mnie to nie zabiło.
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    moje dziecko jest obecnie trochę chore, więc dzięki za troskę (zresztą mam suwaczek pokazujący wiek mojej córki)

ale żenam, żenam, naprawdę dużo ciekawych nowych słów poznałam dzięki Tobie :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    HarleyQuinn: I same wredne baby

depresantki - zapomniałaś dodać :devil::devil::devil:
    --
  4.  permalink
    Haha, taaaak, baby-depresantki :bigsmile:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.