Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorewelinda29
    • CommentTimeSep 12th 2011
     permalink
    lenka1234: tak właśnie tu jest. najleiej kogoś wyśmiać nie??

lenka troszke spokoju dobrze Ci zrobi:) ja tez jestem od niedwana tutaj i zostalam naprawde milo przyjeta i nie mow prosze ze jest tu beeee bo to nieprawda:) zadalas pytanie na ktore zadna z nas Ci nie odpowie bo kazda ciaza i kazdej objawy sa inne....gdybys poszla do lekarza mysle ze nawet On by Ci dzis nie powiedzial co jest przyczyna takiego Twojego samopoczucia wiec o co pretensje do babek tu....naprawde sa swiene i potrafia podtrzymac na duchu kiedy trzeba obroca zaistniala sytuacje w zart bo posmiac sie tez trzeba:) zycze powodzenia w staraniach i troche zdrowego podejscia przede wszystkim do samej siebie:)
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    ale fajnie...znowu jakaś rozróba... chwała!! bo już tak nuuudno było :devil:
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    ewelinka, lenka to przypadek stracony :/
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Właśnie sporo tu osób czasem wpada, którym brak dystansu do samego siebie, tylko zaraz obraza majestatu.
    .
    I wiecie co szczerze powiem, że jak czytam takie "akcje" to chcę mi się tylko śmiać, żenada:rolling::rolling:
    -- ,
    • CommentAuthorEliza2707
    • CommentTimeSep 13th 2011
     permalink
    Dziewczynki ja sie wypowiem na temat:bigsmile: co do objawow?nie mialam kompeltnie zadnych objawow:bigsmile: oprocz spoznijacej sie miesiaczki juz sporo dni:wink: i 3 pozytywnych testow. teraz od czterech dni jakos mecza mnie nudnosci,ale pomaga sucha bulka:wink: i bolace nabrzmiale piersi. teraz jestem w 6tydzien i 1 dzien:bigsmile: dzis wizyta u lekarza:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Eliza2707 w takim razie powodzenia na wizycie, daj znać po:smile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    powodzenia na wizycie i oby nudności się nie zwiększyły:)
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    kurka rurka... ja to zawsze przegapie jakąś fajna akcję...:devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Ja również nie miałam żadnych objawów innych niż na @, piersi bolały jak na @ (po terminie @ jakoś przestały i póki co nie bolą), raz czy dwa jajnik poczułam, a i miałam klasyczny pms. Jedyny objaw to podwyższona temperatura rano przez większą część lutealnej, obserwowałam się przed cyklem staraniowym pół roku i nigdy nie miałam tak wysokiej ptc, dzięki temu wiedziałam, że coś się dzieje :) Dziś jestem w 9 tygodniu i oprócz senności i chwilowych kłuć i bólów brzucha po jakimś męczącym dniu nie mam żadnych objawów.
    --
    •  
      CommentAuthorSocha20
    • CommentTimeSep 14th 2011
     permalink
    Hej dziewczyny, mam takie pytanko, ponieważ staram się o dziecko więc bardzo obserwuje swój organizm. Dzisiaj zauważyłam na wkładce 2 małe plamki krwi, jestem 7 dni po stosunku, czy możliwe że to może być zagnieżdżenie zarodka? :)Czy raczej to za szybko ?:P
    •  
      CommentAuthorgosia25gk
     permalink
    Kiedy jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy wszystko wydawalo sie normalne Np to ze z wielką łatwością zasnęłam w dzień Myślałam ze moze dlatego ze ciężki dzień miałam Bo czułam sie dobrze ......To że biegunka mnie dopadła
    Dopiero teraz widze jakie to byly wyrażne sygnały
    Temp oczywiscie byla podwyzszona ( i chyba tylko dzieki mierzeniu sie mozna widziec o ciazy kilka dni prze zrobieniem testu)
    @ brak
    Nie bolały mnie piersi ani brzuch
    Podswiadomie jednak czułam ze sie udało Nawet podpasek do pracy nie brałam bo cos w srodku mi mowilo ze nie beda potrzebne ;-)

Pojakims miesiacu doszly lekkie mdłości Najgorsze jednak bylo ciągłe zmęczenie Mogłabym spac całymi dniami a jak sie pracuje to troche trudne :-)
    Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Nawet podpasek do pracy nie brałam bo cos w srodku mi mowilo ze nie beda potrzebne ;-)

No to ja właśnie jak nigdy na tydzień przed spodziewanym okresem obkupiłam się w kilka paczek podpasek.A tydzień po okazało się,że nie potrzebnie :wink: Nie przeczuwałam,że się uda. Aczkolwiek miałam świra przed okresowego i non stop patrzyłam czy piersi nie urosły i czy bolą mniej czy więcej.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    gosia25gk, w jaki sposób poznasz po temperaturze ciążę przed testem? Dopiero po 18 wyższych o niej wiadomo.
    W każdym cyklu odkładającej występuje faza wyższych temperatur bez ciąży.
    --
    • CommentAuthorEliza2707
     permalink
    wizyta u lekaarza przebiegla super:bigsmile: maluszek ma 7mm jest to 7tydzien...wszystko jest prawidlowo:bigsmile: kolejna wizyta 11.10 i dopiero wtedy dostane karte ciazowa:wink: jak mi pokazal naszego maluszka na monitorze to sie poplakalam
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Eliza Gratuluje! :) Ciesze się razem z Tobą i czekam aż na mnie przyjdzie pora :)
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    eliza gratuluję :) ale 7mm w 7 tc?
    --
    • CommentAuthorEliza2707
    • CommentTimeSep 15th 2011
     permalink
    dzieki kochane:kissing: anula no tak mi powiedzial a to fotka usg http://tinypic.pl/1ulkt6efl0xx
  1.  permalink
    Eliza gratulacje!
    _________

gosia25gk: Nawet podpasek do pracy nie brałam bo cos w srodku mi mowilo ze nie beda potrzebne ;-)

Hussy: No to ja właśnie jak nigdy na tydzień przed spodziewanym okresem obkupiłam się w kilka paczek podpasek.A tydzień po okazało się,że nie potrzebnie :wink: Nie przeczuwałam,że się uda. Aczkolwiek miałam świra przed okresowego i non stop patrzyłam czy piersi nie urosły i czy bolą mniej czy więcej.

Ja też jakoś przed spodziewaną miesiączką obkupiłam się w tampony i leżą. A niech leżą. Jak najdłużej. :smile:

A teraz szykuję się do lekarza. Pa pa, miłego dnia Wam życzę, dziewczęta!
    --
    • CommentAuthorEliza2707
     permalink
    katarzynah1987 dzieki kochana:kissing: widze ze z tego samego rocznika jestesmy:cheer:
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    sorki Eliza, chyba ok, nie wiem o czym ja myślałam, juz za tydzien będzie dwa razy wieksze :)
    --
  2.  permalink
    Eliza2707 - gratulacje!!!
    • CommentAuthorEliza2707
     permalink
    anula36 nie ma sprawy:bigsmile:

HarleyQuinn dzieki kochana:kissing:
    •  
      CommentAuthorShatinena
     permalink
    a ja wizyta dzis na 20... i stres niesamowity :) 7tc 3d:)
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    powodzenia Shatinena! pewnie zobaczysz juz pieknie bijace serduszko :smile:
    --
    • CommentAuthorEliza2707
     permalink
    Shatinene powodzenia!:smile:
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    Eliza gratuluje:)

Shatinena trzymam kciuki za wizyte:)
    --
    • CommentAuthorEliza2707
     permalink
    ewelinda29 dziekuje:kissing:
  3.  permalink
    czy silne prawie całodniowe bóle żołądka oraz kilkakrotne wizyty w toalecie za drugą potrzebą mogą być objawami ciąży?
    •  
      CommentAuthorHarleyQuinn
    • CommentTimeSep 16th 2011 zmieniony
     permalink
    Ciąży, grypy żołądkowej... :devil:
    •  
      CommentAuthorShatinena
    • CommentTimeSep 20th 2011
     permalink
    witajcie :))) potwierdzam małego fasolką obecnego w moim ciele;) na usg wyszlo 8mm 7tc :))) bardzo szybko bijace serduszko ... i dwie raczki dwie nozki :)
    kolejna 04.10;)
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Shatinena cieszę się bardzo, gratulacje. Ja mam jutro USG mam nadzieję, że będzie widać serduszko
    -- [url
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    karinazosia: Ja mam jutro USG mam nadzieję, że będzie widać serduszko

Chyba słychać :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    Hussy: Chyba słychać

widac tez :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Potwierdzam.
    Dziewczyny, w którym tygodniu można już podejrzeć na tyle bobaska, żeby określić płeć? Za pewne to zależy jak maluch się ułoży w brzusiu i czy da się na tyle dobrze podejrzeć :smile:... Kolejną wizytę mam w połowie października a więc będzie akurat trwał 17 tydzień (skończony 16).
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Shatinena, a ja ci po prostu pogratuluję!
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Pewnie tak wstępnie już w 15 tygodniu można określić płeć,ale żeby tak na 100% to jeszcze,jeszcze :wink:
    --
  5.  permalink
    Tak na 100 % to jak przyjdzie na świat, hi hi. :smile:
    Dzięki Hussy. Więc na nast. wizycie będą już pierwsze próby odgadnięcia płci. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorHarleyQuinn
    • CommentTimeSep 20th 2011 zmieniony
     permalink
    Shatinena - gratulacje!!!
    • CommentAuthorModerator
     permalink
    na prośbę użytkowniczki Hussy posty dotyczące nazewnictwa zostały przeniesione do stosownego tematu
    • CommentAuthorMalluta90
    • CommentTimeSep 21st 2011
     permalink
    Dobry wieczór ;) Mnie jak zwykle dawno tu nie było, no cóż wybaczcie ;)
    Mam pytanie, byłam dzis u lekarza i powiedział, że nie ma u mnie w ogóle jajeczkowania, czy to może być związane z poronieniem ? I od dziś biorę orgametril, znacie ten lek może? stosowała go któraś z Was?
    Jeszcze jedno pytanie mam, lekarz powiedział, że mam dosyć płynu w macicy, wiecie może co to jest ?
    Z góry dzięki za odpowiedzi, wiem, że nie jesteście lekarzami, ale może akurat któraś z Was tez tak miała ;)
    •  
      CommentAuthorShatinena
    • CommentTimeSep 22nd 2011
     permalink
    dziekuje kochane za gratulacje ... oczywiscie bede informowac na bierzaco:)
    --
    •  
      CommentAuthorserratia
    • CommentTimeSep 26th 2011
     permalink
    Cześć,
    czytałam ten wątek od wiosny w poszukiwaniu najwcześniejszych objawów ciąży u siebie i za każdym cyklem myślałam że to już. Teraz, po 7 cyklach starań, mogę potwierdzić, że są one bardzo podobne do tych, które pojawiają się przed okresem.
    To, co u siebie zaobserwowałam to:
    Najpierw kłucia w podbrzuszu, jajnikach, bolesność piersi (ale to już po wysikanym plusie), śluz zmienił się z białych grudek na biały i czuję się bardziej mokro..
    Są tak niespecyficzne, że trudno na podstawie ich obserwacji wywnioskować ciążę.
    Z tych bardziej charakterystycznych to leciutkie mdłości poranne, podwyższona temperatura (37,0-37,1)
    No i beta 65 po 72h 134 mIU/ml.
    --
    • CommentAuthorMarrysia
    • CommentTimeSep 27th 2011
     permalink
    Hej wszystkim! Jestem tu nowa, mam nadzieję, że zostanę w miarę przyjęta. Mam taki problem.. Jakiś czas temu poniosło nas z moim mężem i kochaliśmy się bez zabezpieczenia, co potem wyszło z moich obliczeń mogłam mieć dni płodne. Nie przejęliśmy się tym, bo chcemy mieć dziecko. Okres ostatni miałam 5.09 od dwóch dni mam bóle krzyża straszne, i dużo białego rozciągliwego śluzu . Zastanawiam się nad tym wszystkim bo parę miesięcy temu miałam w bardzo wczesnej ciąży takie właśnie objawy, niestety tamtą ciąże poroniłam. Wydaję mi się, że na test jest chyba za wcześnie, chociaż sama nie wiem.. Mogłabym prosić Was o jakąś radę? Czy może mieć to coś wspólnego z wczesną ciążą? Bóle są chwilami nie do zniesienia, do tego boli także podbrzusze i mam kłucie w jajniku.. nie wiem juz sama co o tym myśleć, niecierpliwię się i najchętniej już dziś zrobiłabym test, ale to chyba za wcześnie..
    • CommentAuthoraga2481
    • CommentTimeSep 27th 2011
     permalink
    Witam! Ja również staram się z mężem o dziecko. Jest to nasz drugi cykl starań, ale dla mnie to i tak długo ponieważ jestem strasznie niecierpliwa. W tym cyklu wspomagłam się testami owulacyjnymi oprócz obserwacji śluzu i bóli owulacyjnych. Jestem 7 dni przed miesiączką i czekam na zrobienie testu. Również mam bóle krzyża i częste siusianie. Byłam na wizycie u ginekologa ale na razie nic nie widac prócz pogrubionego endometrium i ciałka żółtego. Trzymam kcuki za wszystkie "staraczki"!
    •  
      CommentAuthorShatinena
    • CommentTimeSep 28th 2011
     permalink
    Marysia poczekaj jeszcze tydzien i zrob test ciazowy.... no chyba ze bardzo chesz wiedziec to idz na b-hcg :)) 3mam kciuki za bobasa:)
    aga powodzenia;0:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeSep 28th 2011
     permalink
    Hej, ja ostatnio miałam chyba wszystkie możliwe objawy. Po teście okazało się, że to najzwyklejszy blef organizmu. Odradzam więc szukania wszelkich objawów. P.S. Życzę owocnego efektu!!
    •  
      CommentAuthorShatinena
    • CommentTimeOct 6th 2011
     permalink
    moj objaw ciazowy ma juz 4cm:)
    --
    • CommentAuthorxoxo21
    • CommentTimeOct 6th 2011
     permalink
    hej dziewczynki :bigsmile: a więc kochalam sie z moim chłopakiem bez zabezpieczenia i nie skonczył we mnie , okres normlanie dostałam znaczy zawsze mam co 28 27 a tym razem 25 dnia dostałam , dzisiaj bym była w 1 msc ciąży , a może jestem , zadnych objawów nie mam , ale się boją . mogę być w ciąży ?
    •  
      CommentAuthorShatinena
    • CommentTimeOct 7th 2011
     permalink
    to zrob tescik lub lec na betke hcg :) bedziesz miala pewnosc bo my kobiety okresy rozne mamy:)
    --
    •  
      CommentAuthoranne76
    • CommentTimeOct 7th 2011
     permalink
    xoxo test prawdę Ci powie... idź do apteki albo laboratorium... tu na forum możemy jedynie powróżyć z jamnika, czarnego kota albo kryształowej kuli... ;) no i polecam - na przyszłość - myśleć przed, a nie po... a na teraz radzę się dokształcić :))) powodzenia...
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.