Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeOct 8th 2011
     permalink
    Dla tych niecierpliwych staraczek (do ktorych sie zaliczam): Jesli nie mozecie doczekac sie testow i chcecie zrobic juz przed spodziewana miesiaczka, wyprobujcie test online! Jest podobno rownie skuteczny, jak testy z apteki, robione przed dniem spodziewanej miesiaczki :))) http://www.thepregnancytester.com/ Dowiecie sie rowniez, czy to bedzie dziewczynka czy chlopiec, a jesli chcecie sprawdzic, kto jest ojcem, mozecie rowniez zatestowac :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  1.  permalink
    YPolly u mnie sie sprawdzilo!
    Chyab to naprawde dziala :wink::wink::wink::wink::devil:
    Goraco polecam!!!! :devil::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeOct 8th 2011 zmieniony
     permalink
    Biedronka11: YPolly u mnie sie sprawdzilo!

z Tatusiem też ? :devil::devil::devil::devil::devil:

ja zrobiłam 4 razy [tylko z ciekawości]

dwa razy wyszło, że jestem w ciąży [raz że chłopiec a raz że dziewczynka] a dwa razy, że nie jestem :devil::devil::devil::devil::devil::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Mi wyszlo za pierwszym razem, ze nie jestem, ale pewnie za szybko zrobilam :tongue: Za drugim ze jestem i bedzie chlopiec. Ale tatusia nie znam, jakis amerykaniec :shocked::wink:
    --
  2.  permalink
    Teo jakos nie zwrocilam uwagi, ze tatusia tez mozna wylosowac.... :cry:
    Musze to jeszcze raz sprawdzic!!! :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Ale spoko, stronka do polecenia, zwlaszcza dla takich osob jak xoxo21 z poprzedniej strony :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    No prawie wszystko OK mi wyszło z tym testem. Pokazał, że jestem w ciąży - OK, że będzie chłopiec - niech będzie, ma ważyć 11 kilo - bez komentarza. Ojciec mnie rozwalił - Michael Jackson!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    :shocked::shocked::shocked:
    Drugi raz nie robię bo aż strach co teraz mi wyjdzie :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    JULITA1610: Ojciec mnie rozwalił - Michael Jackson!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil:

z grobu powstał ? :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    TEORKA: z grobu powstał ?

eee tam TEO, nie znasz się na takich nowoczesnych metodach jak banki nasienia?

(ponoć JM wszystkie dzieci robił najpierw do kubeczka a potem trafiały do mamusi :P)
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Oj te wyobrazenie jak Majkel robi dzieci do kubeczka :shocked::shocked::shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Ty faktycznie nie pomyślałam :cool::cool::cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
    • CommentTimeOct 10th 2011
     permalink
    WITAM DZIEWCZYNY
    staram sie o dzidzie 4 miesiac, nic ze staranek nie wychodzi mimo pomocy duphastonu mierzenia tempki i obserwacji śluzu. W tym miesiecu juz byłam prawie pewna ze zaszłam, objawów nie miałam jako takich, procz idealnej temperatury bolacych piersi i sluzu białego lekko rozciagliwego.. no ale dzis piersi przestaja bolec zrobiły sie mnij tkliwe wiec juz wiem ze @ za 3 dni
    moja temeratura
    od5dc do 10dc 36.2-36,4
    od 11dc do 13dc 36,5-36,6
    od 14 dc do 20dc36,8
    21dc 36,9
    22dc37,00 no ale dzis przestają bolec piersi:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    aha dodam ze ten cykl jest 24 dniowy miesiączka przydzie w piatek :cry:
    wiem pomocy tu nie znajde ale pocieszenia szukam bo normalnieszaleje juz i mam juz 35 lat mam syna ma 16 lat i teraz chcemy z mężem drugie maleństwo
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Hej, no troche cierpliwosci! Takze calkowicie zdrowe pary potrzebuja czasem pare miesiecy. A w poczatkowych tygodniach przeciez nie ma zadnych objawow. A dopoki okresu nie ma, nadzieja jest, wiec do piatku i tak poczekaj i nie testuj za szybko najlepiej, bo te testy sa wtedy watpliwe, zwlaszcza przy krotkich cyklach.
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Już testowałam dzis i nic... martwi mnie najbardziej to że piersi robia sie coraz mniej tkliwe....
    Zniose z pokora nudności wymioty bóle krzyżowe wszystko zniose, ale masz racje poczekam do piątku i bede cierpliwa jakoś :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    łóśćń: moja temeratura
    od5dc do 10dc 36.2-36,4
    od 11dc do 13dc 36,5-36,6
    od 14 dc do 20dc36,8
    21dc 36,9
    22dc37,00 no ale dzis przestają bolec piersi:cry:

a czemu tych danych na wykres nie naniesiesz ?
    łatwiej było by interpretować...

poza tym jesteś w 22 d.c
    trudno żeby Ci tak wcześnie coś wyszło :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeOct 11th 2011
     permalink
    Dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy. Udalo sie od razu! Moje poczatkowe objawy to ich brak. Moze ten brzuch faktycznie pobolewal troche inaczej (bardziej z prawej strony i bol taki ciagnacy, w strone pachwiny), ale to sa tak subtelne roznice, ze ich normalnie bym nie zauwazyla, gdyby nie obserwacja. Zmeczenie bylo, ale akurat jestem w regeneracji pomaratonowej, wiec to normalne. No ewentualnie moglaby mnie zastanowic ciagla ochota na biala bawarska kielbase ze slodka musztarda... :) Ale na nia mam akurat czesto ochote, wiec sobie nic nie wkrecalam. Na razie ciesze sie, ze nie mam jeszcze mdlosci. W pierwszej ciazy zaczely sie pod koniec 5 tygodnia i trwaly do szostego miesiaca i wcale nie byly tylko poranne.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    gratulacje:) i życzę spokojnych miesięcy ciąży i oczywiście bez żadnych nie przyjemnych jej objawów:)
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Gratuluję:) YPolly

Teorka mam wykres na 28dni pl
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeOct 11th 2011 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny - dziekuje :) łóśćń: udostepnij wykres dla wszystkich, to moze ci tu dziewczyny cos podpowiedza (opcja edytuj -> udostepnianie wykresu-> Dostęp dla wszystkich użytkowniczek serwisu )
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    OK zaraz tam wracam i to zrobie , myślałam ze to sie samo robi automatycznie :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Aha naimie mam kasia ale wejsc nie chciało w link bo wszystkie kasie juz były zajete jakie wymyślałam :wink:
    --
    • CommentAuthorasiutek
    • CommentTimeOct 12th 2011
     permalink
    Witajcie dziewczyny!
    Buszuję w necie od kilku dni w poszukiwaniu odpowiedzi czy być może jestem w ciąży czy nie i dopiero teraz odważyłam się zalogować.... odpowiedzi są różne i niejednoznaczne tak jak jest wiele organizmów kobiecych i niby tak podobnych do siebie a jednak różnych... raczej odpowiedzi nie oczekuję gdyż dopiero test lub lekarz może mi ją dać ale ja już nie mogę wytrzymać w tej niewiedzy i dlatego piszę;-)
    Żyję w niepewności, dzisiaj mija 10 dzień od tej upojnej nocy;-) a mnie już od kilku dni dość mocno pobolewa lewy jajnik, czasem prawy, nigdy tak wcześnie przed @ mnie nie bolały, piersi bolą jak zwykle przed @, do tego biegunka, zgaga i wyczytałam, że temp w pochwie lub odbycie jeśli przekracza 37 to też może być objaw ciąży, no i dzisiaj zmierzyłam a tam 37,5. Ale czy to możliwe, że tak wcześnie dopadły mnie objawy??? Sama już nie wiem co myśleć. Zrobiłam 2 testy ale być może za wcześnie bo negatywne no ale @ miałam dostać 9-go a dziś już 11 a tu nic... więc czekam;-)
    •  
      CommentAuthorLexia
    • CommentTimeOct 12th 2011 zmieniony
     permalink
    Wiesz, temperatura bez obserwacji codziennych jest niemiarodajna, bo trzeba to robić rano, po odpowiedniej ilości przespanych godzin, przed wstaniem z łóżka, o tej samej porze- nie napisałaś o której to zrobiłaś, zresztą w drugiej fazie cyklu temperatura jest wyższa, i nie jest to od razu oznaką ciąży (możesz nawet zobaczyć na mój wykres, mam dzisiaj np 37.45, a w ciąży na bank nie jestem ;P) Jakbyś poczytała ten wątek to zobaczysz, że nikt nie stwierdzi czy to objawy ciąży czy nie- mogą być a nie muszą. Skąd wiesz że miesiączka miała wystąpić dwa dni temu? Odchylenia od normy są też prawidłowe... 10 dni to jeszcze za mało by robić testy, bo bez obserwacji nie wiadomo, czy wgl współżyłaś w dniach płodnych, pozostaje Ci jedynie poczekać kilka dni w nieświadomości i test powtórzyć albo lepiej i wiarygodniej pójść na betę... Tu Ci nikt nie wywróży, czy w ciąży jesteś, czy też nie. Poczytaj chociaż kilka stron wątku, objawów, objawów które nie były objawami, podejrzeń.
    --
    • CommentAuthorasiutek
     permalink
    Wiem, że nikt mi ciąży nie wywróży, nie o to mi nawet chodziło, napisałam dlatego bo na forum jest jakoś raźniej przez te chwile niepewności przejść... od dzisiaj boli mnie dość mocno w krzyżu po stronie lewego jajnika który boli więc zaczynam wątpić w ciążę i myślę, ze to może torbiel... o zgrozo!!! 3 lata temu też miałam i objawy były identyczne takie jak byłam 6 lat temu w ciąży, te bóle w podbrzuszu, nudności, zgaga... ale lekarz stwierdził, że torbiel mógł również dawać takie objawy... dziś zapisałam się do lekarza na poniedziałek, pozostaje mi czekać i mieć nadzieję, że to jednak nie torbiel...
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    albo zrobic bete i wiedziec eczesniej:) najprostsze i najskuteczniejsze:)
    --
  3.  permalink
    pomecze Was pytaniem o objawy ciazy.tym razem nie wiem czy moze to jakies zatrucie nie bylo?chcialam tylko od poczatku zaznaczyc ze sie nie nakrecam - jesli bede w ciazy ok jesli nie tez ok:)ale od poczatku.ostatnia @ byla 25 wrzesnia-dwa dni krwawienia, pozniej brazy troche podbarwione krwia, wspolzyjemy dosc czesto, tzw "przerywaniec" jak ktos kiedys okreslil, w dni plodne tez-generalnie nie przywiazujemy wagi do dni plodnych, jakos tak bezstresowo.Z tymi brazami to okres mozna powiedziec trwal okolo 8 dni, potem bylo czysto i w 11 dniu cyklu znowu pojawily sie brazy-takie podbarwione krwia i sluzem i taki maly skrzepik jakby (sorki za doslowne opisy), 12 dnia male brazy i to wszystko.No i wlasnie tego dnia otrzymalismy z mezem przesylke-taki tam mebelek do skrecenia, wzielismy sie za to i jakos tak zlecialy nam trzy godzinki na skrecaniu.mebel drewniany, podejrzewam, ze lekko pojechany bejca i napewno woskowany - czuc bylo lekki zapach drewna i tego wosku. W miedzyczasie zjedlismy kolacje i jakos tak pod koniec tego skrecania poczulam sie okropnie - mdlosci, silne zawroty glowy, nogi mi sie trzesly, otworzylismy wszystkie okna bo doslownie pokoj mi caly wirowal - pomyslalam, ze to od zapachu. poszlismy na gore do innego pokoju - juz w sumie powoli mielismy klasc sie spac. polozylam sie ale nic mi nie przechodzilo - dodatkowo w ustach zaczelo mi sie robic sucho i czulam jakis taki gorzkawy smak w ustach.pojechalismy do szpitala(te dziewczyny, ktore sa w UK wiedza jak sie tu dlugo czeka)pobrali mi krew, zbadali cisnienie i czekalam 3 godz na lekarza- o 2 w nocy spasowalam i pojechalismy do domu, tym bardziej ze wszystko mi przeszlo. na drugi dzien zadzwonilam po wyniki krwii - wszystko ok. nie wiem co to bylo i czy moze miec to cokolwiek z objawami ciazy, tak na serio to myslalam, ze umieram, ze zaraz jakis wylew bede miala czy cos...na drugi dzien mialam straszna migrene, lekkie bole zoladka - jakby niestrawnosc i wlasnie bol glowy od zoladka. w sobote przeszlo jak reka odjal ale zaczely mnie zastanawiac inne dolegliwosci jakie mialam w tym cyklu. okres powinnam dostac w przyszlym tygodniu - niedziela/poniedzialek. teraz jestem w 20 dniu cyklu i mam lekkie mdlosci od czasu do czasu (ale nie poranne), caly czas mam wrazenie jakbym miala pelen pecherz, boli mnie leciutko podbrzusze jakby na @ albo jelita?, bardzo czesto wieczorem mam strasznie ciezkie nogi, tak mnie swidruja ze nie moge spac, rano nie chce mi sie jesc mimo ze burczy mi w brzuchu, a potem w ciagu dnia pochlaniam jedzenie (ale tak tez mam przed @),ciagle mi sie odbija jakos dziwnie jakbym miala mnostwo powietrza w zoladku, seksic mi sie nie chce hehe zaczelam brac kwas foliowy znowu w razie "W" no i sobie czekam, moze z ciekawosci zrobie test w przyszlym tygodniu. napiszcie co myslicie o tych objawach, a juz najbardziej mnie ciekawi czy mozna sie zatruc nowym meblem???tzn jakims tam zapachem wydzielanym z niego???co myslicie?

z gory dzieki za odpowiedzi

pozdrawiam serdecznie!
    •  
      CommentAuthorTamara74
    • CommentTimeOct 14th 2011
     permalink
    Panimisioowa: a juz najbardziej mnie ciekawi czy mozna sie zatruc nowym meblem???tzn jakims tam zapachem wydzielanym z niego???co myslicie?

hm, a nie powinnaś z tym pytaniem udać się np na forum o meblach?
    Bo my tu wiesz, npr, mpr, ciąże... :)
  4.  permalink
    [quote=Tamara74][/quote]no nie, pytam ogolnie co myslicie o objawach - a o tym meblu to istotne bylo w moim poscie - no bo juz sama nie wiem od czego to dziwne samopoczucie bylo...
    •  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeOct 14th 2011 zmieniony
     permalink
    Jakby to ciaza byla, to na tescie byloby juz widac z takimi objawami, wiec najprosciej to chyba zrobic i sie przekonac :)
    W pierwszej ciazy zrobilam test wlasnie po podobnej akcji :)))
    --
  5.  permalink
    [quote=YPolly][/quote] Dzieki YPolly, myslisz ze jest sens robic test w 20 dniu cyklu czy poczekac do 4 dni przed spodziewana @ jak to sugeruja na opakowaniu testu?
    •  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeOct 14th 2011 zmieniony
     permalink
    Jakbys byla, to nie sadze, ze z tego cyklu, tylko raczej z poprzedniego (moze to nie byl okres). Bo takie objawy to raczej juz po 4 tygodniu, czyli juz po terminie miesiaczki (u mnie byla tak wlasnie pod koniec 5 tygodnia i wtedy sie dowiedzialam).
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeOct 14th 2011
     permalink
    A tym testowaniem 4 dni przed okresem sie nie sugeruj. Nawet producenci pisza sami, ze w tym czasie testy sa bardzo zawodne (nawet tylko 50% skutecznosci) i tak wczesnej ciazy to bardzo czesto nie wykryja. Jezeli mialas nietypowy okres (ciezko to powiedziec na podstawie opisu, nie wiem tez jakie dlugie masz cykle), to moze byc, ze jestes w ciazy juz troche dluzej - 5-6 tydzien moze dawac takie objawy. A wtedy mozna juz ze spokojem testowac, nawet dzisiaj po poludniu, bo stezenie HCG juz wtedy wysoko.
    --
  6.  permalink
    ok, dzieki, moze zrobie dzis popoludniu; cykle mam ostatnio 28-29dni
  7.  permalink
    no i zrobilam wczoraj test - wyszedl negatywny; no ale nadal nie wiem co ze mna nie tak. dzis glowa mnie boli i mi niedobrze; nie moglam dzis rano zjesc na sniadanie owsianki, ktora jem zawsze rano od X czasu...moze to taki zbieg okolicznosci; no coz chyba trzeba czekac do przyszlego tygodnia na @
    jeszcze raz dzieki za odpowiedzi dziewczyny!
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeOct 15th 2011
     permalink
    Ja dzisiaj mam 13 dfl - cztery testy wyszły pozytywne :) z czego się bardzo cieszę. Dopiero teraz widzę że cosik z piersiami zaczyna się dziać, tak to przyglądałam się im ze wszystkich stron i nic, mdłości miałam, zgagę też ale to tydzień temu to chyba za wcześnie na objawy. Miałam w poniedziałek i we wtorek bóle podbrzusza i myślałam że dostanę okres, chociaż byłoby to za szybko ale miałam takie przeczucie. Z poniedziałku na wtorek nawet ból mnie obudził ale potem przeszło. Dzisiaj miałam pierwszą noc z ogromną przerwą (nie spałam od 23 do 4) ale w sumie przespałam 6 godzin więc jest dobrze chociaż zazwyczaj śpię 8 godzin.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Łezunia: cztery testy wyszły pozytywne :)

Oho :bigsmile: No to już nie ma wątpliwości :wink:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Hussy a no ale i tak trudno mi w to uwierzyć w poniedziałek idę na test z krwi
    Ps. mam pytanie czy mógłby ktoś zajrzeć na mój wykres http://enpr.pl/1844 i powiedzieć mi kiedy był ten skok czyli który jest dzisiaj dzień fazy lutealnej.
    Jak lekarz usłyszy kiedy miałam ostatnią miesiączkę to by miał fajną zagwostkę ale dzięki npr mniej więcej wiem :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    skok i odliczanie lutealnej od 71dc czyli dzisiaj masz 14dzien fazy lutealnej

swoja droga dla mnie ta strona nie jest zbyt czytelna :confused:
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeOct 16th 2011
     permalink
    MrsHyde dziękuję za pomoc. No ja pisałam w programie w komputerze ale program mi się schrzanił więc znalazłam pierwszą lepszą stronkę by wpisywać tyklo i wyłącznie temperaturę :/ bo ze śluzem to mi kiepsko szło :)
    --
  8.  permalink
    Łezunia gratulacje!
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Biedronka dziękuję
    --
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    Łezunia a miałas jakieś objawy? Czy na razie nic?
    --
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeOct 17th 2011
     permalink
    motylica ja przez moje zmiany hormonalne to właściwie nie przyglądałam się sobie, już tyle razy miałam mdłości, nudności (w tym cyklu mniej wymiotywałam niż w poprzednich) że nie przywiązywałam do tego wagi (w zeszłym roku nawet miałam ciążę urojoną więc naprawdę jestem sceptyczna co do swoich odczuć). W tym cyklu mogę powiedzieć o odczuciach których nigdy nie miałam- zgaga w zeszły weekend tak mnie męczyła że musiałam zrezygnować z części spotkań które miałam zaplanowane , w poniedziałek i we wtorek miałam straszne bóle podbrzusza (myślałam że dostanę okresu, w nocy z pon na wt aż się obudziłam i potem troszkę nie spałam). Obecnie bardzo mnie suszy, chce mi się cały czas pić... Wczoraj u rodziców w ciągu 5 godzin wypiłam z 2 litry płynów i jeszcze mi było mało :), rodzice się dziwili, co mi się tak chce pić, mamy zamiar im powiedzieć o ciąży w święta Bożego Narodzenia... Wiecie ja ostatnio bardzo schudłam wiec tak czy siak wcześniej też piłam dużo wody, teraz modyfikuję swój styl żywieniowy na potrzeby jeszcze jednej osoby. Ja jadłam w sumie 1300 kcal teraz powinnam troszkę więcej, skonsultuję się w tej sprawie z ginekologiem.
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Łezunia gratuluje
    --
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeOct 17th 2011 zmieniony
     permalink
    łóśćń dzięki, dzisiaj zrobiłam kolejny test i kreska od razu tak samo wyraźna jak kreska kontrolna :):):) już nie żaden bladzioch (nie robiłam z porannego moczu tylko później)
    zapisałam się do ginekologa więc powoli i do przodu :)
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Trzymam kciuki, ja sie staram 5 cykl i czasem trace nadzieje, ale jak czytam takie komantarze, to myśle że i na mnie przyjdzie czas :)
    --
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeOct 17th 2011 zmieniony
     permalink
    łóśćń ja myślałam że będę się starać i starać a i tak nic z tego nie wyjdzie bo przecież nie leczyłam farmakologicznie pcos... a tu za pierwszym tak staraniowym cyklem się udało, narzeczony troszkę zawiedziony że tak szybko bo on by się tak jeszcze kilka miesięcy postarał :P (oczywiście to mówi w żartach ale ja też myślałam że dłużej nam to zajmie bo przecież nawet zdrowe pary się długo starają). Wszystko jest możliwe.... trzymam mocno kciuki
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Lezuniu, widze, ze naprawde nie mozesz w to jeszcze uwierzyc, ale faktycznie cuda sie zdarzaja :) Ja dzis tez testowalam, zeby sie upewnic poraz n-ty, zanim pojde do lekarza. Dzis testowa jest nawet DUUUZO ciemniejsza niz kontrolna, nawet nie wiedzialam, ze to mozliwe :)
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    gratulacje dzewczyny:))
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.