Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeOct 17th 2011
     permalink
    YPolly szczerze to jeszcze do mnie to nie dociera, jak zobaczę na usg że wszystko w porządku to wtedy będę się cieszyć

ewelinda dzięki
    --
  1.  permalink
    Ja tez nie moglam uwierzyc i dopiero usg dalo mi taka pewnosc!! Gratulecje dziewczyny!!!
    --
    •  
      CommentAuthorShatinena
     permalink
    moj objaw ma juz 13tc
    i okazal sie chlopcem :)
    jestesmy juz po usg genetycznym i wszystko w porzadeczku:)
    caluje cdziewczynki:*
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    Shatinena super wiadomosci :)) wiec zycze dalszego spokojnego przebiegu ciazy:))
    --
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeOct 18th 2011
     permalink
    dzisiaj 17 dfl - temperatura 37,4
    Nowe objawy: płaczliwość (wczoraj wylałam tyle łez- masakra), zmienność nastroju - od stanów depresyjnych po euforyczne - nigdy tak nie miałam...
    wizytę u ginekologa mam na 26 X - nie mogę się doczekać
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Zmiany nastroju są okropne. To były chyba najgorsze chwile jakie pamiętam u siebie
    --
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Jak ja bym chciała czuć objawy ciąży .. :heartsabove::heartsabove::heartsabove:
    -- , , ,
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Ashanti ja bym wolała bezobjawową ale no cóż mogę tylko pomarzyć, dzisiaj mam tak zmienny nastój że aż sama siebie nie rozumie, najpierw wściekła jak osa, potem płaczę z tego powodu a na koniec spokój lub nawet wesołość i tak w kółko....
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    jestesmy juz po usg genetycznym i wszystko w porzadeczku:)

Witam, mi właśnie wczoraj pani doktor zaproponowała badania ptenatalne rozumiem że to jest to samo co usg genetyczne? czy sie myle? Mogłabyś mi coś wiecej na ten temat powiedzieć...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ashanti_88: Jak ja bym chciała czuć objawy ciąży ..

Myślę,że jak złapią Cię wymioty i nudności to pożałujesz,że to napisałaś :updown:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Hussy: Myślę,że jak złapią Cię wymioty i nudności to pożałujesz,że to napisałaś :updown:

a w 9-tym miesiącu już na samym końcu to jeszcze bardziej prawdopodobne to będzie heheheh :wink::wink::wink::wink::wink:
    --
     permalink
    Witam, mi właśnie wczoraj pani doktor zaproponowała badania ptenatalne

badanie prenatalne jak juz:))) tak jest to badanie genetyczne :)
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Hej a ja jestem już po usg, wszystko jest w porządku, nie mam już żadnego krwiaka. Byłam z mężem i razem widzieliśmy jak dzidziuś się rusza,to było piękne, aż się popłakałam. Tak się o niego bałam
    -- [url
    • CommentAuthorsannxd
    • CommentTimeOct 20th 2011
     permalink
    Witam, jestem nowa. No i ze starajacych sie. Bylam na innym forum to zbesztali mnie ze w pierwszym cyklu staran nie mozna zajsc w ciaze, obserwacje moga oszukiwac a test robi sie dopiero 2 tygodnie po spodziewanej @. Ja oczywiscie wiem ze moze nie wyjsc, nie nakrecam sie, zeby nie zwariowac, ale nadzieje mam. Poza tym po tym co przeczytalam tutaj to obserwacja wcale nie jest taka zla. No i oczywiscie wiem ze testu nie robi sie dwa dni po stosunku ( to by bylo smieszne), i ze pierwszy dzien po miesiaczce moze nie wyjsc, ale watpie ze ktorakolwiek ze starajacych sie wytrzymalaby dwa tygodnie po @. Zastanawia mnie tylko czy to bylo spowodowane jakimis stereotypami, bo innego pomyslu nie mam.

Ja mam 3 dni do oczekiwanej @ i ledwo wytrzymuje ze zrobieniem testu, ale nie nakrecam sie bo wiadomo, rozczarowanie boli. Ale sadze ze jakas tam malutka nadzieje mozna miec, to nie karalne, a dopoki @ nie ma to nie znaczy ze w ciazy byc nie moge. Co wy o tym sadzicie ?:tongue:
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    Jeśli kochałaś się z mężem/partnerem w czasie dni płodnych to zawsze masz szansę na ciążę. To normalne, że nie możesz się doczekac testu i chciałabyś żeby @ nie przyszła. Nie ma znaczenia czy to Twój pierwszy starankowy cykl czy 10 ciąża może być.
    Jeśli bardzo jesteś niecierpliwa to zawsze możesz iść na badanie z kri, ono jest najbardziej wiarygodne.
    Obserwujesz się? Mierzysz temperaturę? To na pewno by Ci pomogło dokładniej wyznaczyć dni płodne.
    --
    •  
      CommentAuthorShatinena
     permalink
    kochana najlepiej w dniu spodziewanej miesiaczki udac sie na badanie krwi B-hcg ... nie czekaj na sikańc:)))
    kochana póki @ nie ma nadzieja jest zawsze :)
    --
    • CommentAuthorsannxd
     permalink
    No obserwuje tylko sluz i byl plodny :) tempki nie mierze bo sie na tym za bardzo nie znam, ale stwierdzilam ze jesli teraz sie nie uda (przeciez nie musi) to zaczne, to chyba nie takie trudne jak sie wydaje :) no ale poczekam. Podobno cierpliwi sa nagradzani :)
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    Mierzenie tempki w ogóle nie jest trudne.
    Kupujesz termometr z 0,01 miejscem po przecinku. Nastawiasz rano budzik (zawsze na tą samą godzinę) wkłądasz termometr w dziub. Pika. Wyjmujesz i albo wstajesz albo śpisz dalej. Potem nanosisz wartości na wykres.
    Niezależnie czy tu na 28 czy na kartce. Nie ma to znaczenia.
    Powodzenia życzę.
    --
    • CommentAuthorsannxd
     permalink
    Mam taki termometr. Kupilam bo stwierdzilam ze moze sie przydac. Dostalam plamienia. Dwie brazowe kropku, ale nie nakrecam sie. Moze to przed @ ale sie nie nakrecam :) jak dostane to bede nanosic tutaj, pewnie sie mi to przyda :) dziekuje :)
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeOct 20th 2011 zmieniony
     permalink
    motylica0: wkłądasz termometr w dziub. Pika. Wyjmujesz
    hehehe kocham Cie motylku :rolling::rolling::rolling::rolling: bardzo obrazowe choc nie wszystkie w dziubku mierza :updown:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    No ja chciałam jak najprościej wyjasnic początkującej koleżance. A jednak wkładanie w inne otworki niektórym nastręcza kłopotu, a dziubek jest taki neutralny.
    sannxd życzę powodzenie, ja się strasznie w te obserwacje wciągnęłam.
    --
    • CommentAuthorsannxd
     permalink
    No ale jak takie obrazowe wyjasnienie moze poprawic humorek:wink:

siostra dzisiaj po usg, jest w 6 miesiacu i dzidzia sie dupką odwróciła i nadal płeć jest tajemnica :tongue: chyba to ma byc taka niespodzianka :) w każdym razie póki mi się nie uda będę rozpieszczać chrzesniaka :tongue:

No ale mam takie pytanko. Od ktorego dnia cyklu temperaturke mierzyć?
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Najpóźniej od 6stego ;)
    --
    • CommentAuthorsannxd
     permalink
    A na bete to nie poszlabym bez skierowania bo u nas to 65 zl kosztuje :/ wydaje mi sie ze to troszke dużo.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    sannxd: bo u nas to 65 zl kosztuje

strasznie dużo...
    u nas 22 złote....
    --
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    O jest TEORKA a już myślałam, że może zostałaś w szpitalu.
    U nas około 35-40 kosztuje beta. 65 to bardzo dużo.
    --
    • CommentAuthorsannxd
     permalink
    Siostra zrobila wielkie oczy jak jej powiedzieli. Mam krwawienie delikatne, jasno czerwone... Jak jutro sie nie rozkreci to rano lece po sikacza a potem do ginka i na bete. Trzymajcie kciuki. Ja trzymam za kazda starajaca sie i juz zaciazona :smile:
    •  
      CommentAuthorShatinena
    • CommentTimeOct 21st 2011
     permalink
    o matko u mnie beta 15zl:)))

* sannxd trzymam kciuki :)))
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    sannxd, w pierwszym cyklu starań spokojnie można zajść w ciążę. Sprawdź na wykresach na 28dni.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Tak tak tak, Amazonka ma racje :boogie:
    sannxd
    , zycze powodzenia i owocnej nauki obserwacji! To na pewno pomoze :) Poczytaj na blogu 28 dni, jak zaczac obserwacje i o metodach, a jak bedziesz miala troche danych to na pewno dziewczyny Ci pomoga w analizie. A co do testow ciazowych, to na ulotce mojego (Clearblue digital) bylo napisane, ze najlepiej robic je nie wczesniej, niz w dniu spodziewanej miesiaczki, a jesli nie wiesz kiedy mialabys ja dostac, to 19 dni po stosunku. Wczesniej te testy nie sa wystarczajaca wiarygodne, po co sie nakrecac niepotrzebnie.
    --
    • CommentAuthorsannxd
     permalink
    No niestety juz wczoraj wieczorem sie rozkrecilo :( no ale jeszcze sie nie poddaje... Teraz obserwacja.

A mam takie pytanko do zaciazonych. Czy wy musialyscie podczas ciazy zrezygnowac z czegos co lubilyscie, bo na widok, zapach lub smak mialyscie mdlosci :)
    •  
      CommentAuthorShatinena
     permalink
    ja na zapachy mialam mdlosci :))) ale niczego sobie nie odmawiam :D
    --
    • CommentAuthorMersi
     permalink
    Cześć dziewczyny:)
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
    • CommentTimeOct 23rd 2011
     permalink
    Hussy: Uwierz mi, że bym chciała poczuć choćby te najgorsze :cry:
    Talinka: A masz te objawy? Ja dla dzidz bym wszystko przeżyła :( Ale cóż, nie jest mi dane być na razie mamą .. ;(
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeOct 23rd 2011
     permalink
    Ashanti_88: Talinka: A masz te objawy?

Jakie?
    --
  2.  permalink
    czesc dziewczyny

Pisalam jakis czas temu nt moich dziwnych objawow (myslalam, ze zatrulam sie oparami bejcy z nowego mebla). Dzis jest 30dc a @ nie ma. cykle mam 28-29dni. od kilku dni lekko kluje mnie delikatnie prawy jajnik (pod wieczor i rano) i po prawej stronie w pachwinie. poza tym mam dziwny, jalowy smak w ustach - dzis nie czulam smaku kawy - byla jakby bardzo slaba, rozwodniona w smaku. sutki mnie strasznie bola (szczegolnie wieczorem - tak bardzo, ze boje sie zdjac stanik) i jestem momentami rozdrazniona jak na @. Mam troche bialego, lepkiego i nieciagnacego sluzu. Strasznie mi sie odbija po wszystkim - jakbym miala nadmiar powietrza w zoladku.To chyba wszystko co zaobserwowalam. Zastanawiam sie czy zrobic test czy jeszcze poczekac? wiem, ze nie lubicie takich tematow ale do gina jak narazie nie moge isc i na bete tez nie bo jestem za granica i tu nie mam takiej mozliwosci. niestety. no i tak sie zastanawiam czy robic test juz jutro czy poczekac jeszcze kilka dni? tak dla pewnosci?
    • CommentAuthorMersi
    • CommentTimeOct 24th 2011
     permalink
    Witaj kolezanko
    zrób test i bedzie wszysko jasne:)
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Witam serdecznie:)

Właśnie skończyłam czytać ten wątek od deski do deski i postanowiłam się zarejestrować i opisać swój "przypadek".
    Otóż niedawna z moim połówkiem staramy się o maleństwo.Nigdy nie prowadziłam obserwacji "siebie".Zapisywałam jedynie termin miesiączki,aby wiedzieć kiedy pojawi się następna (co by mnie nie zaskoczyła w najmniej oczekiwanym momencie;p )

Dnia 15 września miałam @.Cykle mam raczej nieregularnie,dopiero ostatnie 3 @ były w spodziewanym terminie.Dziś mamy 24.10,a ja nadal nie mam @.Testów zrobiłam już chyba z 6 (pierwsze 4 nieco za wcześnie,2 ostatnie w dzień wystąpienia miesiączki,a drugi dzień później) niestety wszystkie wyszły negatywne:(

Od ponad tygodnia utrzymuje mi się stan podgorączkowy (pod pachą),dzisiaj rano zmierzyłam temp w pochwie-37,6.
    Pobolewają mnie piersi,ale tylko po bokach i przy dotyku.Także od jakiegoś tygodnia kłują mnie jajniki i odczuwam dziwny ból brzucha tak jakby...rwanie,kłucie,ciągnięcie?Nie wiem jak to opisać,na pewno nie jest to ból przedmiesiączkowy,a zazwyczaj mam bardzo intensywny.
    Pomimo negatywnych testów postanowiłam,że pojadę dzisiaj na Betę.
    Ciekawi mnie tylko czy możliwe jest aby testy się pomyliły?Ostatni z nich robiłam z pierwszego porannego moczu.
    --
     permalink
    Osorya hmm co do pomylki testow ja w poprzedniej ciazy robilam 3 testy i zaden nie wyszedl pozytywny:) dopiero beta hcg:)) w tej wiec nawet nie zabieralam sie za test a poszlam do laboratorium:)) trzymam kciuki:)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Panimisioowa: no i tak sie zastanawiam czy robic test juz jutro czy poczekac jeszcze kilka dni? tak dla pewnosci?

zrób jak najszybciej, po co nam opisywać objawy, jeśli tylko test Ci powie z większym prawdopodobieństwem co z Tobą jest.

Osorya: Od ponad tygodnia utrzymuje mi się stan podgorączkowy (pod pachą),dzisiaj rano zmierzyłam temp w pochwie-37,6.

nam nic to nie mówi, w obserwacjach PTC w ogóle nie mierzy się pod pachą. Daj znać co z betą i wtedy się dowiesz też, czy testy mogły się mylić- jeśli jesteś w ciąży- to się mogły mylić, jeśli nie jesteś- testy są nieomylne.
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    MsMartina: jeśli jesteś w ciąży- to się mogły mylić, jeśli nie jesteś- testy są nieomylne.

:clap::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Jutro wyniki.Ciekawa jestem co to wykaże...
    --
    • CommentAuthorMersi
     permalink
    Powodzenia:-)
    J zczyna znów od pierwszego dnia@przyszłedł wczoraj:(
    •  
      CommentAuthorOsorya
    • CommentTimeOct 25th 2011
     permalink
    Dziewczyny odebrałam wyniki,beta 120.Mogę się już cieszyć?;)
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    No to juz jest pewny objaw :) Gratuluje :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    A jednak wszystkie testy się myliły;p Nie są nieomylne;p Z ciekawości zaraz pojadę po jeszcze jeden i sprawdzę czy wykryje:)
    --
     permalink
    ale mowilam Ci moja droga ze robilam 3 testy i zaden nie wyszedl:))
    gratulacje:)))
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    dopiero teraz wyszedł bladzioch!Robiłam test w dniu miesiączki i dzień po,nie było nawet cienia!Minął 10 dzień od spodziewanej miesiączki i dopiero się pojawił baldzioch;) Mój baldzioszek;D Dziewczyny nie traćcie nadziei tylko lećcie na betę,ona prawdę Wam powie:)))
    --
  3.  permalink
    Gratulacje!!!!!!:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Gratulacje i spokojnych 9 miesięcy :wink::smile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.