Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeOct 31st 2011
     permalink
    1. mozesz byc w ciazy
    2. mozesz nie byc w ciazy i po prostu zbliza sie @

wlasciwe podkreslic
  1.  permalink
    Hehe być może podkreślę już za 4 dni - jak dostane @ albo zrobie test...
  2.  permalink
    plamki na paznokciach?
    Ciąża na bank :tooth:
  3.  permalink
    No tak ale takie delikatne... I układają sie tak dziwnie w poprzek. A jeszcze do niedawna chwaliłam sie takimi mocnymi paznokciami...!! ;-)
    •  
      CommentAuthoranne76
    • CommentTimeNov 1st 2011
     permalink
    no to skoro delikatne to ja nie wiem jak z tą ciążą:shocked:
    ręce mi opadły:devil:
  4.  permalink
    Moje objawy: brak @, ból prawego jajnika a raczej takie kucie promieniujące do pachwiny, ból piersi - raz mocny a raz słaby no i wrażliwe sutki, częste siusianie i brak apetytu .. test zrobię jutro albo w czwartek..
    -- ............
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    TRUSKAVECZKA a Ty w ogóle miałaś owulację ?
    bo wykres jakby słabo na to wskazuje......
    --
  5.  permalink
    TEORKA mój wykres to jedna wielka porażka przez te godziny więc tym raczej bym się nie sugerowała :confused:
    -- ............
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ano tak
    nie zauważyłam, że najpierw mierzylaś o 9:30a potem o 7:00
    w takim razie owulacja nie jest wykluczona :wink:
    --
  6.  permalink
    Mam nadzieję, że była i że moje objawy są objawami ciążowymi :wink: Już nie długo się wyjaśni..
    -- ............
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    A ja mam pytanie .. Otóż w dzień owulki ( potwierdzona wizytą u Gina ) były serduszka .. Czy powinnam zrobić test? Dodam, że nie staram się juz o dziecko .. @ powinnam dostać 7 listopada ;] A póki co mam dużo śluzu białego, wodospad jednym słowem . .
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    tak powinnaś zrobić test , który i tak nie wskaże Ci nic 6 dni przed spodziewaną miesiączką.
    Skoro jestes w FL to masz biały śluz- to normalne
    --
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    eveke: Chcę zrobić w dzień spodziewnej @ ;]
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ashanti_88: Czy powinnam zrobić test?

Ashanti_88: Chcę zrobić w dzień spodziewnej @ ;]

Hm.. :wink:
    --
  7.  permalink
    dziewczynki mam pytanie, moge mierzyc tempke zamiast o 7.30 jak do tej pory zmienic godzine na 6.00 ?? bo jak mierze o 7.30 to budze mala i juz potem spac mi nie chce isc ;) a co do objawow dzis pierwszy raz zwymiotowalam po pysznym obiedzie ktory mezulek zrobil ajjj porazka mam nadzieje ze juz sie wymioty nie powtorza ;/ wiem ze ciaza ciazy nie rowna
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Pomiar o 6 jest ok, pod warunkiem że od nowego cyklu.
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Amazonko, Smieska jest w ciąży wiec nowy cykl za parę miesiecy bedzie miała, ja się nie znam wiec nie odpowiem, ale jak Amazonka zauważy to ze masz plusika, to napewno udzieli fachowej porady
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
    • CommentTimeNov 2nd 2011
     permalink
    Ashanti, szokujesz mnie- od dobrych kilku tygodni płaczesz na forum że też chcesz czuć objawy ciążowe i starasz się i w ogóle i cierpliwości Ci brak już w piątym cyklu? Łojej, to może właściwie dobrze, do dziecka często gęsto potrzeba więcej cierpliwości niż do takich starań, popracuj nad tym...

Starasz się więc czy się nie starasz? Piszesz że nie, mimo kategorii w cyklu że owszem.

Co do tego co napisałaś- jak 7.11 dostaniesz okres to nie rób testu. A jak nie dostaniesz- to go zrób. No chyba proste?
    --
  8.  permalink
    A moja temperatura spadła do 36,6 :cry: Nawet już testować nie będę :sad::sad:
    -- ............
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    A ja w poniedziałek (07.11) mam pierwszą wizytę u ginekologa i zapewne pierwsze USG potwierdzające ciążę.Stresuję się niesamowicie.Licząc od OM byłby to 7 tydzień i 4 dzień ciąży.
    Czy będzie słychać już serduszko?To moja pierwsza ciąża;)

Moje objawy po spodziewanej miesiączce:
    Bolesność piersi,powiększenie (miałam 85B,teraz małe C),powiększenie sutków i otoczek (ogromne!),więcej żyłek na otoczkach,jedna duża,niebieska żyła na jednej z piersi.Zwiększona ilość śluzu (mlecznobiały).Czasami jest mi niedobrze,ale na wymioty mnie nie zbiera.Od 5 dni senność koszmarna.Wzrósł mi apetyt,ale waga spada.Płaczliwość i agresja w stosunku do partnera:P
    --
  9.  permalink
    Osorya w takim razie powodzenia :wink:
    -- ............
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    MsMartina Ashanti juz napisała , że nie ma opłaconego konta i nie moze zedytować cyklu

Co do cierpliwości masz rację, tu chce byc w ciąży, za moment nie chce... chyba , że mowi , że sie nie stara a sie stara... niektórzy może jeszcze są niedojrzali , ale naczytali sie w necie i tez chcą...
    --
    •  
      CommentAuthorShatinena
     permalink
    kochane nie wiem gdzie o tym napisac... mam nadzieje ze ktoras mnie przekieruje na odpowiedni post
    a mianowicie odebralam wyniki moczu i mam obecne azotyny i leukocyty 4-6 przy normie 5. jutro ide do ginka. a moje pytanie dotyczy czy to moze byc infekcja?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Shatinena: leukocyty 4-6 przy normie 5

taki wynik to przecież ok :smile:
    poza tym możliwe, że mocz został źle pobrany do badania :)
    bez uprzedniego podtarcia i nie ze środkowego strumienia
    na przykład
    i od razu leukocyty wyjść mogą...

azotyny to nie mam pojecia co to....
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    azotyny mogą świadczyć o infekcji ale zależy ile ich jest
  10.  permalink
    dziewczyny macie klucia w pochwie ? ja miewam tak jak i w pierwszej ciazy takie klucia wewnatrz pochwy straszny bol czasami ze ruszyc sie nie moge;/
    •  
      CommentAuthormonika1046
    • CommentTimeNov 3rd 2011
     permalink
    Hej dziewczyny ja co prawda nie jestem jeszcze w ciąży, ale mój wykresik w końcu wygląda obiecująco i mam do Was takie pytanie czy któraś z Was miała takie objawy, że pobolewało podbrzusze jak na @ i jeszcze mam dziwne odczucia w lewym jajniku. Jeśli to pyt już padło lub uważacie, że jest infantylne to przepraszam :smile:
  11.  permalink
    objawy o ktorych piszesz to zarowno na @ jak i na ciaze ;)
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    No tak myślałam, że taka odpowiedź padnie:smile:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    ja mam pobolewania jak przy owu trochę jak na @, tylko , że coś takiego to ja odczuwam dzien przed @ a dziś jest jeszcze tydzień do @
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    No właśnie ja też mam jeszcze 6 dni do @...
  12.  permalink
    A powiedzcie dziewczyny(wieloródki)jak to u Wasz tymi początkowymi objawami ciąży???były inne jak przy pierwszej???
    -- ,
    •  
      CommentAuthorasterix
    • CommentTimeNov 10th 2011
     permalink
    Osorya: Płaczliwość i agresja w stosunku do partnera:P

Gdyby u mnie to był objaw ciąży to przynajmniej jakiś plus z tych nastrojów by był :) Ale ja jestem przed terminem @. I to kilka dni a od wczoraj mnie po prostu roznosi. Nawet tuż przed okresem nie mam tak silnych nastroi - a teraz wnerwiam się strasznie :tongue:
    Idę po czekoladę. Zazwyczaj działa

Osorya - gratuluję serdecznie:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorOsorya
    • CommentTimeNov 11th 2011
     permalink
    Dziękuję;)
    Już mi się z tą agresją trochę uspokoiło;p Choć teraz jestem płaczliwa,wszystko mnie wzrusza;p Dosłownie;)
    Innych objawów na razie nie mam-no co jakiś czas mnie zemdli,ale bez wymiotów.No i jak nigdy budzę się w nocy na siusiu;)
    --
  13.  permalink
    u mnie jutro 6 tydzien sie zaczyna i poki co nic nawet piersi nie bola, rwie mnie tylko w macicy strasznie czasami
  14.  permalink
    hej dziewczyny wiatm serdecznie jestem nowa :)

Mam 22 lata i staramy sie z mezem o dzidziusia :) tak wiec jestem w 37 dc tak wiec @ powinnam dostac juz ponad tydzien temu robilam test ciazowy nie wykazalo nic
    test na bete robiony 2 dni temu tez nic nie wykazal :(
    boli mnie podbrzsze i od paru dni mdli mnie jak i towarzysza przy tym bole głowy ,nie mialam nawet kiedy wybrac sie do ginekologa we wtorek wybieramy sie do Egiptu i boje sie ze jesli bede w ciazy moge zaszkodzic malenstwu :)
    Czy za wczesnie na takie badania jak mysliicie

Dziekuje za odpowiedz
    Kinga:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorłóśćń
    • CommentTimeNov 12th 2011
     permalink
    TEst robiony w dniu spodziewanej @ powinien wyjść wiarygodny, beta tyle dni po spodziewanej @ napewno ciąze potwierdza, więc za wcześnie nie robiłaś, według mnie robiłaś wszysto ok
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeNov 13th 2011
     permalink
    Chryzantemka, może jeszcze za wcześnie na test? Kiedy byłaś płodna?
    --
  15.  permalink
    Amazonka według moich obliczen byl to 21-23 październik wiec napewno nie jestem w ciąży :( eh nooo coz trzeba bedzie sie po wyjeździe zglosci do ginekologa
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Wg obliczeń? Jak to? Co mają wspólnego obliczenia z płodnością?
    --
  16.  permalink
    no obliczen miesiaczka pojawila sie 7 .10. cykle zazwyczaj byly 28 dniowe z obserwacji śluzu i tempki wyszlo ze 21-23 prawdopodobnie bylam plodna a tu ani widu ani słychu
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Co z tego, że cykle były 28-dniowe? Bieżący może być inny.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    jeśli masz cykle 28dni a z obserwacji wynika , że masz owu 21-23 dc to masz niedomogę FL.
    --
  17.  permalink
    Ale 21-23dzień cyklu czy dzień października? Bo jeśli cyklu, to spokojnie jeszcze masz czas na okres lub testowanie. Bo jeśli to dc to 28-31 października, to końcówka fazy lutealnej powinna przypaść teraz, w przeciągu kilku dni albo nowy cykl albo wiarygodny test
  18.  permalink
    21-23 październik dziewczyny nie pejczujcie mnie pierwszy raz robilam u siebie taka obserwacje :P
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeNov 14th 2011
     permalink
    Nie daj się zastraszyć :wink:. Jesteś na forum o rozpoznawaniu płodności i część zasiedziałych użytkowniczek wychodzi z założenia, że posiadłaś w dwa dni tę samą wiedzę, co one w kilka lat.

Chodzi po prostu o to, że kobieta nie robot i długość cyklu nie jest wartością stałą. Jeśli zaczniesz się obserwować (podstawowa temperatura ciała plus obserwacja śluzu), będziesz po jednym już cyklu potrafiła wyłapać czas płodny i mogła z dużym prawdopodobieństwem określić datę następnej miesiączki, nawet, jeśli cykl się skróci lub wydłuży.

Mnie zastanowiło, że Twój towarzysz też nie czuje się mocno, może to po prostu jelitówka?
    --
  19.  permalink
    fiu fiu mialo byc towarzysza :)
  20.  permalink
    ze jako mi towarzyszą :)
  21.  permalink
    Łeee... jakie pejczowanie?? :tongue:

Ale, Chryzantemko, będę wdzięczna, jak napiszesz, jak sobie wyliczyłaś tę owulację? Bo faza lutealna trwa mniej więcej 12-17 dni, w zależności od źródła i chyba nie ma możliwości w inny niż ciążowy albo chorobowy sposób się wydłużyć? Faza pierwsza może się ciągnąć i ciągnąć, ale chyba nie lutealna ot, tak sobie? Masz Ty jakiego wykresa?
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeNov 14th 2011
     permalink
    Fiufiu nikt tu nikogo nie zastrasza ;p

Ale jeśli ktoś pisze na forum , słowem pisanym to trzeba jaśniej precyzować czy chodzi o dzień cyklu, czy o październik czy o dpo czy o co :)
    No przecież nie będziemy sie z nieba domyślać o czym ktoś pisze...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.